Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? fórum

Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
195. Balkáni kobra (válaszként erre: 191. - Timycat)
okt. 30. 07:02

A munkád?

Miért mit csinálsz? Soha nem olvastam vagy legalább is nem figyeltem mi a hivatásod. Nekem az ahhoz való hozzáállásoddal van problémám. Anno mikor gyerek voltam azt tanította egy nálam sokkal bölcsebb ember, hogy minden aprósággal nem szabad otthon maradni. Iskolából is csak akkor hiányoztam, ha lázzal járó betegségem volt, mert azt ki kell feküdni. Mi van, ha egyik héten elmegyek az orvoshoz egy egyszerű náthával majd két hét múlva valóban megbetegszem? Végig hiányzom az évet? Melyik munkahelyen engedhetem ezt meg magamnak? Ezt is mint mindent mérlegelni kell.

Ha a náthával az ember tud menni bandázni, akkor iskolába vagy munkába is mehet. Márpedig, ha én náthás vagyok ugyanúgy találkozom az ismerősökkel barátokkal, csak nincs puszi. De ők is eljönnek hozzánk, ha ilyen állapotban vannak, nem nézünk egymásra ferde szemmel. Mikor lázas valaki, akkor úgy sincs ereje sehova sem menni. Ebben az esetben el is megyek az orvoshoz.

194. Lávli* (válaszként erre: 193. - Roxána)
okt. 30. 06:34
Mi a gond az orvosokkal?
193. Roxána (válaszként erre: 177. - Lávli*)
okt. 30. 01:03
Ezt jó lenne az orvosokkal is közölni...
192. Roxána (válaszként erre: 182. - Globus)
okt. 30. 01:01
Sajnos a családomban és az ismerőseim között is volt olyan akinek magas láza volt pár napig és bizony nem vették komolyan:mondván,nem kell egyből tesztelgetni,mert nincs elég teszt és nincs elég kapacitás sem..no comment
191. timycat (válaszként erre: 189. - Balkáni kobra)
okt. 29. 23:50

Milyen 5-10 napra terít le engem? Ezt hol olvasod? (szövegértelmezés?) Ez az általános orvosi tapasztalat. Van néhány orvos a családban, köztük egy pulmonológus több mint 50 éves pályával és tapasztalattal a háta mögött (és még aktív). Nem légből kapott az amit írogatok itt.


Ami az immunrendszeremet illeti, lentebb írtam évi max 2-3 nap a betegség nálam. A torok- és fülfájást csak hírből ismerem, sosem fájt egyik sem, gyerekként sem, hihetetlen, de ez van. Hasmenésre nem emlékszem, ovis gyermekkoromból, talán. Hányni szökőévente ha szoktam. Influenzás még sosem voltam. Lázas sem, anyám mesélte hogy egyszer 2-3 évesen voltam nagyon lázas. Én voltam az a gyerek, aki járványok idején mindig max harmadmagával ült az osztályban, mert a többi mind kidőlt (mindig ugyanaz a 3 gyerek volt). Egy időben küzdöttem migrénnel, de szerencsére mintha elvágták volna abbamaradt.


Ha itthon a család beteg is, én nem szoktam elkapni. Igaz nem is nyaljuk egymást betegen.

Itthon is szeparálom magam a családtól ha taknyos vagyok, de még a macskáktól is (hogy tanulj, van olyan hogy fordított zoonózis). Én csak taknyos szoktam lenni, más betegség nem jellemző.


Szerintem az alap, hogy beteg ne menjen a többi közé, ennyi. Nem félelem, inkább felelősség magamért, családomért és másokért.


Már több orvos jelentette ki, hogy az ilyet, mint én klónozni kellene. Hogy a legutolsó komplett szűrést végző team összefoglalóját készítő dokit idézzem "kerestük a hibát de nem találtuk". Persze szerencse és némi odafigyelés. Félreértés ne essék, max csak az utóbbi érdem.


Ja és a munkám, látom nagyon piszkálja a csőröd, de nem azért vagyok ott ahol (és van feljebb), mert otthon szoktam héderezni. Valahogy az odavezető utat soha nem szokta irigyelni senki, csak a székem tetszik, ami nem annyira kényelmes mint amennyire hiszik. A munkát se, felelősséget se irigyli soha senki.

190. Balkáni kobra (válaszként erre: 187. - Channa*)
okt. 29. 22:00

,,Meg különben is. Maradjon otthon mindenki, mert ő betegen akar járni dolgozni és kész;)"


Ne, ne maradj otthon, hanem szépen menjél dolgozni, mert attól, hogy folyik az orrod még nem vagy beteg. Ehhez a témához való hozzászólásaidon is meglátszik, hogy egyáltalán nem vagy csapatember, csak az önös érdekeid tartod mindig szem előtt.

Teszel arra, hogy az a másik személy, mit tervez a hétvégére, ha esetleg elköhinted magad, rögtön mész az orvoshoz. Pedig hidd el jobban kiszúrsz vele, mintha két napig folyna az orra, mert esetleg tőled elkapott egy kis náthát.

De aki hozzád hasonlóan önző és más sem érdekli, csak az, hogy neked jó legyen attól az ember nem is várhat mást.

189. Balkáni kobra (válaszként erre: 178. - Timycat)
okt. 29. 21:52

Neked valószínű valóban nem 3 nap, hanem 5-10, de ha 75 napot maradnál otthon akkor sem számítana, mert simán meg tudnátok akkor is élni. Ezért írtam tegnap, hogy egyedül megszületni volt nehéz a számodra.


Mert, ha kétkezi munkát végeztél volna valaha, ahol nem mindegy, hogy 80.000 Ft-ot vagy 160.000-at viszel haza, akkor biztos két görbe fing után nem maradnál otthon, hanem kaparnál, hogy eltarthasd a családod.


A kollégák ezt úgy oldják meg, ha esetleg náthásak lesznek, hogy ők is jönnek dolgozni, mert attól, hogy kapar egy kicsit a torkuk nem rohannak orvoshoz. Egyrészt azt tanulták otthon, hogy minden fisz - f@sz, dolog miatt nem rohanunk orvoshoz,másrészt nem tehetik meg.


Soha nem méregetjük egymást, hogy éppen melyikünk szipog, melyikünk köhög. Hanem csináljuk a munkát. Két év alatt egy kolléga és én sem voltam betegállományban. Pedig előfordult köztünk torokfájás, köhögés, orrfolyás, trüsszögés és hasmenés is. Egyelőre mégsem sikerült belehalnunk ebbe a kemény náthába,amiről a fórum szól, és ami téged, aki egyébként, ahogy olvasom rendszeresen sportol és emiatt jó az immunrendszere, 5-10 napra leterít.

Azt teríti le ennyi időre, aki azt akarja, hogy leterítse és aki megteheti, hogy otthon lógassa a lábát mert köhint kettőt.

188. Lávli* (válaszként erre: 181. - Érdekes73)
okt. 29. 21:41
És a tájékoztatások szerint hatékonyan működik ...
187. Channa* (válaszként erre: 178. - Timycat)
okt. 29. 20:59

Ez mind nem számít!

Csak az, hogy nehogy annak az egynek kieső pénze legyen, illetve az, hogy ne szúrjon ki a többiekkel, mert borul az ő beosztása.


Mindig csak ő és ő, más nem számít!


Magasról tojik bele, hogy pl. ha megfertőz téged, akkor az kb. 5 ember betegségével járhat, ami 5x valahány ezer Ft-ba kerül. Vegyél kalmopyrint! Az neki is használ!


Meg különben is. Maradjon otthon mindenki, mert ő betegen akar járni dolgozni és kész;)


Mert az zavarja, hogy 1 ember miatt borul a beosztás és ahelyett az 1 ember helyett kell dolgoznia mondjuk 5 embernek, de az már nem zavarja, amikor 1 embernek, annak az egynek, aki mindenkit megfertőzött kell 5 ember helyett dolgoznia.


Önzőség!

186. globus (válaszként erre: 184. - Érdekes73)
okt. 29. 20:59
Körülbelül :)
185. Bözsi néni (válaszként erre: 178. - Timycat)
okt. 29. 20:57

De jó forróba!


Azt se felejtsük el, hogy az ilyenek nem csak a kollégákat fertőzhetik meg, hanem ha közösségi közlekedéssel járnak munkába, akkor a vele utazókat is.


Én például most a maszknak azért is örülök egy kicsit, mert véd attól, hogy az ilyen barmok rám köhögjenek a járműveken.


Sajnos, gyerekkorom óta hajlamos vagyok elkapni a légúti fertőzéseket, asztmás vagyok. Ha elkapom, ami másnak 3-5 nap, az nekem kb. két hét nonstop köhögés és légszomj.


Szóval én forró szurokba forgatnám a náthásan, köhögősen mászkálókat!

184. Érdekes73 (válaszként erre: 182. - Globus)
okt. 29. 20:55
36 alatt vagy normál időszakban ?
183. timycat (válaszként erre: 182. - Globus)
okt. 29. 20:55

Barátnőm úgy koronavírusos, hogy semmi láza nincs, hőemelkedés se. Egyedül szaglás és ízlelésvesztése van, de az teljesen.


Ezért kérdeztem.


BK szerint orvoshoz lázzal, fosás-hányással kell menni (szerintem meg pont ezekkel nem), a többi csak némi nátha.

182. globus (válaszként erre: 179. - Timycat)
okt. 29. 20:45

Szerintem a lázasokat komolyabban veszik, még az orvos is, pedig pont az a rosszabb, ha nem lázas valaki. Maga a láz, testhőmérséklet megemelése spontán védekező mechanizmus kórokozók ellen, ezért ma már nem is ajánlják a mindenáron csillapítását. Most is úgy van, ha magas láza van, koronavírusos lehet, ha nincs, akkor nem....

Fogalmam sincs, gyerekkoromban valaha volt-e lázam, de felnőtt koromban soha, ez biztos.37,3-mal súlyos beteg vagyok :)

181. Érdekes73 (válaszként erre: 172. - Lávli*)
okt. 29. 20:43
A gyógyszerét már munkára fogták...
180. Bichi
okt. 29. 20:40
Egyáltalán nem izgatna, ha náthásan akar dolgozni, hát tegye:)
179. timycat (válaszként erre: 176. - Balkáni kobra)
okt. 29. 20:39
Mert mitől más a lázas állapot és a nem lázas?
178. timycat (válaszként erre: 146. - Balkáni kobra)
okt. 29. 20:36

Te nem tudod mi a nátha. A nátha felsőlégúti vírusfertőzés, előszeretettel fertőződik felül bacival. Onnantól nem 3 nap otthon maradás van, hanem 5-10 nap.


Nézzük az anyagi oldalát. Azt mondod kis nátha. Legyen 3 nap és tényleg némi vitaminnal, pihenéssel gyógyul, ha nem jár emberek közé náthásan, kicsi az esély a felülfertőződésre.


Azt lássuk be 3 nap táppénzbe senki nem hal éhen.


De emberünk úgy érzi ő mégis éhen halna, meg szegény kollégák, így bemegy dolgozni. (Azt már ne is boncolgassuk, hogy betegen nem úgy teljesít az ember.)

Összeszed a kis náthájára egy bacit. Ugyanez az ember aki 3 nap táppénzbe éhen halna, majd mehet 5-10 nap táppénzre, a már bacis felülfertőződésre vehet antibiotikumot, probiotikumot, köptetőt. Ez gyógyszer szempontjából alsó hangon 10ezer forint/fő, plusz jövedelem kiesés.


Ugye a másik érved, hogy kiszúr a kollegáival ha nem megy be náthásan. Azzal nyilvánvalóan nem szúr ki velük hogy lefertőzi őket is, azok táppénzre kényszerülnek, jövedelemkiesés és esetleg gyógyszerköltségük is lesz. Jó esetben csak egy főnek, rosszabb esetben az egész családnak.

Az ilyen figyelmes kollégát aranyba kellene önteni.

177. Lávli* (válaszként erre: 176. - Balkáni kobra)
okt. 29. 17:12

Ugyan :)

Itt alább nem téves diagnózisról olvashattál, bizonyos internetes oldalról :)), hanem Dr. Lellei István fül-orr-gégész főorvos által lektorált cikket láthatsz, ami arról szól, hogy a felelőtlen emberek 1-2 nap alatt egész munkahelyi és gyermek közösségeket fertőznek meg az általatok mezeinek titulált náthával, hadd viselje más is, persze, így jártak.

Az a ciki, hogy ti is így kaptok meg mindent, a többi felelőtlentől. Viseld büszkén. :/

176. Balkáni kobra (válaszként erre: 175. - Lávli*)
okt. 29. 16:55

Én az ilyen internetes oldalakról azt hallottam, hogy nem igazán szerencsés, ha innen tájékozódik egy ember a betegségekkel kapcsolatban. Mert legyen bármi a tüneted, azt kapod válaszként, hogy lehet egy teljesen egyszerű betegség is, de lehet igen komoly is.


Továbbra is azt teszem , mint eddig. Nátha, láz nélkül, munka.


Ha lázas vagyok, akkor orvos.

175. Lávli* (válaszként erre: 173. - Balkáni kobra)
okt. 29. 15:06

[link]


"Mi a meghűlés, megfázás?

A nátha, köznyelvi nevén a megfázás, mindazon betegségek gyűjtőfogalma, amelyet a felső légutakban vírusok okoznak. Igen gyakori megbetegedések, de többnyire komplikációk nélkül zajlanak le. A közvélekedés általában nem is veszi ezeket kellően komolyan: "a nátha gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül hét nap" - tartja a mondás, és sokan nem is fordulnak orvoshoz, nem szednek be gyógyszert.


Többnyire nem is maradnak otthon ezekkel a kellemetlenségekkel. Ez nem szerencsés, hiszen e vírusok cseppfertőzéssel terjednek el szinte járványszerű méretekben, annyira, hogy egy-két nap alatt egy-egy munkahelyen, gyermekközösségben már mindenkin jelentkeznek a korántsem kellemes tünetek."


Van az úgy, hogy vélekedünk valamiről valahogy, de korántsem az az üdvözítő, más máshogy vélekedik, netán szakértelemmel is.


Amúgy a 3 napos nátháknak már rég befellegzett, úgy 8-10 éve már. Azóta úgy mutálódtak már a vírusok, hogy az "egyszerű" náthából is örül az ember, ha 1-2 hét alatt kikeveredik szövődmény nélkül.

174. Balkáni kobra (válaszként erre: 172. - Lávli*)
okt. 29. 14:56

Valószínű egy keményebb betegségnél az ember eljut oda, hogy már dönteni sem tud, hogy orvoshoz menjen, hanem viszik. De itt a fórum címében a nátha szerepel.


Egyébként, ha lázas vagyok, és azokon a tüneteken kívül egyéb is jelentkezik, amiket korábban felsoroltam, én is elmegyek az orvoshoz, mert 12 órát valószínű nem bírok ki úgy, hogy gyenge vagyok, mint a harmat, ráz a hideg, vagy fáj az összes izületem.

173. Balkáni kobra (válaszként erre: 168. - Lávli*)
okt. 29. 14:53

Mi a betegség?


Én a mezei náthát nem tartom annak. Mint írtam az egy állapot, ami gyógyszerrel 72 óra alatt, a nélkül 3 nap alatt elmúlik.


Fentiek miatt nem is megyek el az orvoshoz. Mint írtam, eddig szerencsére mindig olyan helyen dolgoztam, hogy a 95%-a a kollégáknak ezt tartotta erről a dologról. Azt az 5%-ot pedig rávezettük, hogy ő is gondolkodjon így.

Még él mindegyikünk...

172. Lávli* (válaszként erre: 171. - Bless the child)
okt. 29. 14:52
Eljátszhatunk az ebola gondolatával is.
171. Bless the child (válaszként erre: 170. - Lávli*)
okt. 29. 14:51
Én most itt konkrétan már egy pestisre gondoltam 😀
170. Lávli* (válaszként erre: 169. - Bless the child)
okt. 29. 14:50
O, hát van olyan is, mikor azt mondja az ember, hogy mit nekem a covid 😀 😰
okt. 29. 14:49
Addig jó, amíg csak a nátháról megy a vita😀
168. Lávli* (válaszként erre: 166. - Balkáni kobra)
okt. 29. 14:45

Hát nevezhetjük előre kiterveltnek is, ha az illető tisztában van azzal, hogy beteg, mégis úgy viselkedik, mintha nem lenne az :)))


Nem nem. Egy egészséges, jó immunrendszerű ember egy hápcitól a metrón nem lesz beteg.

De masszív 8-12 órán át tartó belélegzéstől a munkahelyén jó eséllyel az lesz, ahogy majd otthon a gyerekei tőle.

Nem értem, miért nem érzed a különbséget.

167. Balkáni kobra (válaszként erre: 164. - Channa*)
okt. 29. 14:43

Hányásos hasmenéses vírussal én is hazajönnék. Egyrészt roppant kellemetlen, mikor az ember gyomorgörcsök kellős közepette kínlódik valahol idegen helyen, ráadásul arra is figyeljen nehogy telehányja a sátrat, ahol lakik, vagy a társa nyakába landoljon a gyomortartalma.

Nem erről van szó. Ebben az esetben én is hazajönnék, és bukok, amit bukok.


De itt egy mezei nátháról van szó, ami orrfújással, esetleg trüsszögéssel, vagy némi köhögéssel jár.

166. Balkáni kobra (válaszként erre: 163. - Lávli*)
okt. 29. 14:39

Tudatosan? Jó hogy nem előre kitervelten. :)))


A náthát, ahogy más betegséget sem, senki nem pénzért veszi, azt mindenki valahonnan elkapja. De egyáltalán nem biztos, hogy attól a kollégádtól, akire ujjal mutogatsz. Lehet egy olyan személytől, aki akkor trüsszentett rád a metrózás közben, mikor te a barátnőddel, férjeddel, gyerekeddel beszéltél elmélyülten és nem is figyelted mi folyik körülötted.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook