Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? fórum

Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
225. Bözsi néni (válaszként erre: 214. - Balkáni kobra)
okt. 30. 21:05
Érvek híján gúnyolódsz. Mint mindig.
224. Bözsi néni (válaszként erre: 216. - Sablonos)
okt. 30. 21:03
Ja, és kobra persze gúnyolódhat velem, az nem durva szerinted, ugye?
223. Balkáni kobra (válaszként erre: 217. - Channa*)
okt. 30. 21:02

Ne hasonlítsd össze azt a világot, ami megboldogult ifjú korodban volt a mostanival. Akkor még védték a dolgozókat, ma már nem. Jelenleg azt a világot éljük, ha egy személy többször megy betegre, mint amennyit a főnök szeretne, akkor nagyon gyorsan a kezében találja a munkakönyvét. Persze nem erre hivatkoznának. De, aki dolgozik, annak találnak a munkájában hibát. A többit gondold hozzá.


Mi pedig ott a cégnél anno, speciális helyzetben voltunk. A munkabeosztásunk alapján nem volt egyszerű tervezni. Ha pedig még ezt is felrúgta egy ,,nagyon" beteg kolléga, azt nem néztük jó szemmel.

222. Bözsi néni (válaszként erre: 216. - Sablonos)
okt. 30. 21:01

Miért, kivel személyeskedtem szerinted? Írtam én, hogy kinek van csekély értelmi képessége?


Mi a durva? Szerintem semmi durvát nem írtam.

221. Channa* (válaszként erre: 216. - Sablonos)
okt. 30. 20:59

Szöveg értelmezés!

Nem BK-ra mondta.

Olvasd el újra, bár azon sem lepődnék meg, ha neki mondaná;)

okt. 30. 20:59
Aztán meg meghívnám egy vodka-tonikra. Vagy esetleg vmi jó kis házi vegyespálinkára. :D
219. Balkáni kobra (válaszként erre: 215. - Timycat)
okt. 30. 20:58

Továbbra is fenntartom, azt amit korábban állítottam. Nem kétlem, biztos rengeteget tanultál, ha valóban jogászként dolgozol. Le a kalappal előtted. Ezt most komolyan írom.


Ugyanakkor halvány lila segédgőzöd sincs mi folyik a gyárak világában, ez nem az mint egy irodában dolgozni, ahol vagytok nagyjából négyen vagy hatan. Ott megengedheted magadnak, hogy két köhögés után beteget jelents a gyárak többségében nem.


Én sosem tanultam és lehet, hogy a agyi kapacitásom sem jogosítana fel arra, hogy azt a hivatást űzzem, mint te. Viszont én azt hiszem, talán többet mozgok a társadalom azon rétegében, akiknek nagyon sokat jelent az a pár ezer forint is, amit akkor elvesztenének, ha náthás állapotban nem vállalnák a munkát egy gyárban.

okt. 30. 20:58
Jaja, megérteném. Adnék neki egy pézsét is. :) Sőt egyből lehet egy százassal indítanék. :D
217. Channa* (válaszként erre: 212. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:57

Mint írtam dolgoztam vendéglátásban, bár csak 1 évet. És dolgoztam ifjú lányka koromba egy vegyszerboltban is.


De pl. én nem mentem 40 évesen nyugdíjba;)


Ja, egyébként baromira nem érdekel, hogy a gyári munkások mit tesznek. Engem csak az érdekel, hogy az én kollégám, aki velem egy irodában dolgozik, ne jöjjön be betegen. Az, hogy téged megfertőznek, nem érdekel, mert ez a te problémád.

216. sablonos (válaszként erre: 213. - Bözsi néni)
okt. 30. 20:55

Ó, hát ez azért durva!

Volt már aki, disznózott, bunkózott, most jössz a csekély értelmi képességgel.

Lehetne kicsit visszább venni!

Egyre inkább személyeskedésbe megy a dolog.

215. timycat (válaszként erre: 195. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:52

Miért kellett volna olvasnod róla? Persze azt teljesen ismeretlenül állítani mered, hogy nekem csak megszületnem volt nehéz, miközben a hivatásomhoz való hozzáállásommal is bajod van. Mert milyen hozzáállásom van? Biztos teljesen jól informált vagy e körben is.


Némi ellentmondást érzek. De ez nálad visszatérő, nem szabad meglepődni.

214. Balkáni kobra (válaszként erre: 213. - Bözsi néni)
okt. 30. 20:52

Más, hogy mit gondol az ember és más az, hogy mi a valóság.


Majd, ha sikerült bizonyítanod ezt az egészet nem csak szerinted így történt, akkor ismét nekifuthatunk ennek a témának.


Addig pedig javaslom, a feszültség levezetés képen menj és fuss néhány kört, ahelyett, hogy felrugdosnál olyant, akiről nem tudod bizonyítani, hogy ő volt, aki átadta az ismerősödnek a vírust.


Pá-pá Biri nénje. :))

213. Bözsi néni (válaszként erre: 211. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:46

Szinte tudtam, hogy ezzel jössz majd.


Hát nem nehéz ok-okozati összefüggést felfedezni még csekély értelmi képességgel sem.

212. Balkáni kobra (válaszként erre: 207. - Channa*)
okt. 30. 20:45
A többi ember ugyanúgy bemegy majd betegen dolgozni. Nem szeretnék személyeskedni, de aki soha nem dolgozott ilyen helyen az nem tudja mi megy a gyárba.
211. Balkáni kobra (válaszként erre: 210. - Bözsi néni)
okt. 30. 20:44

A beteg személy homlokára volt írva ki fertőzte meg?

Vagy maga a vírus mondta el a fertőzöttnek?

210. Bözsi néni (válaszként erre: 203. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:38

Bruttó 150 ezertől (fejenként) estek el hárman egy tetű miatt!


Az egyik egyedül neveli a gyerekét, àá, nem kelett volna nekik az a pénz ugye.


Aki megfertőzte őket, az csop.vez., magasabb fizuval, szóval neki nem fájt volna annyira egy hét táppénz.

209. globus (válaszként erre: 204. - Roxána)
okt. 30. 20:36
Nem írtad, hogy mi lett a történet vége.
208. Bözsi néni (válaszként erre: 203. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:33

Na, igen. Épp egy ilyen betegen bent lévőnek köszönheti abfiam és két kollégája, hogy elestek a pénztől!


Mert az a szemét ott köhögött, prüszkölt, még vigyorgott is, hogy jól megfertözi öket. Hát sikerült neki, mert betegállományba kényszerültek, annyira köhögtek. A szemétláda megkapta pénzt, ők meg nem!


Szóval igen, fel is rúgnám az ilyet, aki másokat szándékosan fertőz!

207. Channa* (válaszként erre: 203. - Balkáni kobra)
okt. 30. 20:31

Jó, akkor megint csak azt nézzük, hogy az az egy ember a náthája miatt elveszítette az egész havi pótlékot, ami a munkatörvénykönyv szerint nem engedett...


És azért, mert ő egyedül nem akarja elveszteni ezt a pótlékot, akkor veszítse el az a nem tudom hány ember majd, akit megfertőz. Ez nem fáj neki, mert nem ő vesztette el, hanem a másik 10 kolléga.


Mi ez ha nem önzőség?

206. Lávli* (válaszként erre: 204. - Roxána)
okt. 30. 19:18

Értem, de itt nem a covid tesztelésről volt/van szó, hanem a nátháról. Hogy a a fül-orr-gégész főorvos szerint is otthon kellene vele maradni, kifeküdni, és nem megfertőzni egy egész munkahelyi közösséget.

Szerintem bármelyik háziorvos telefonos megkeresés alapján is táppénzre veszi a betegeit. A miénk biztosan.

205. Roxána (válaszként erre: 204. - Roxána)
okt. 30. 19:15
bocsánat töröltem véletlenül egy sort : nálunk is vannak olyanok akik nem igazán tekinti hivatásának a pályát,az orvosi esküről nem is beszélve.
204. Roxána (válaszként erre: 194. - Lávli*)
okt. 30. 19:11

Mi? Éppen úgy ,mint más foglalkozásoknál,náluk is van

hozzászólásomban csak finoman írtam arról ami történt velünk olyan aki nem igazán tekinti hivatásának a pályát.A 192 hozzászólásomban csak finoman írtam le azt ami a családommal történt kb.3 hete.Sajnos nem olyan fényes a valós helyzet,de már leirtam: nem csak az emberek hanem az orvosok sem veszik komolyan vagy legalábbis nem akarják komolyan venni a helyzetet.Vagy utasitották őket? Ki tudja...

okt. 30. 18:15

A mai napon beszédbe elegyedtem egy társszervezet munkatársaival és szóba került ki mit dolgozott eddig élete során. Két hölgy is megjegyezte, hogy dolgozott gyárban és bizony a havi jelenléti pótlékot, amint egy napra elmentek betegállományba elvették tőlük.

Szóval nem biztos, hogy minden munkahelyen úgy gondolkodnak a főnökök, mint pár hozzászóló azt ecsetelte. Nagyon sok helyen egy bizonyos összegtől esik el azzal a dolgozó, ha egy nátha miatt elmegy betegállományba. A szabadságot pedig ilyen helyen sokszor a leállásokra kell az embernek tartogatni. Nyáron 10 nap és télen karácsonykor szintén 10. Egy fiatal személynek maradna még kb. 2 nap szabadsága, amit valószínű nem akkor szeretne kivenni, ha eltüsszenti magát.

202. Balkáni kobra (válaszként erre: 198. - Michelle.r)
okt. 30. 18:04
Gyerekről azért nem írtam mert nincs gyerekem. Okoskodásnak tartanám, ha úgy válaszolnék erre a kérdésre, hogy én ezt nem éltem meg.
201. l.luiselotte (válaszként erre: 199. - Globus)
okt. 30. 12:28
nekem is jólesik a 2 ünnep közti héten 2-3 napra bemenni dolgozni
200. syria (válaszként erre: 189. - Balkáni kobra)
okt. 30. 11:22

Hiába példálózgatsz és gúnyolódsz: igenis felelőtlenség taknyosan dolgozni menni. Az általad elbagatellizált „kis nátha” leírása:

„Amit egyszerű megfázásnak nevezünk, az nem más, mint a sok száz nátha-vírus egyike által okozott tünetegyüttes. Mivel nagyon nagy számú kórokozó képes vírusos rhinitiszt, - vagyis meghűlést - előidézni, a szervezet védekező rendszere képtelen mindegyik ellen hathatós, azonnal bevethető ellenszerrel rendelkezni.

Minden ilyen vírus-támadás alkalmával a szervezet kifejleszt ellenanyagot, vagyis egy következő alkalommal már képes lesz az ugyanilyen vírus támadását kivédeni, ám a náthát, megfázást okozó vírusok nagyon nagy száma lehetetlenné teszi, hogy a szervezetnek mindegyikre legyen kész ellenszere. A kórokozók sokfélék lehetnek, de a tünetek azonosak, vagy hasonlóak. Ez magyarázza azt, hogy gyerekek, de felnőttek is szenvedhetnek sorozatos náthától, megfázástól. Gyakran az egyik megfázás szinte észrevétlenül "megy át" egy másik megfázásba.

A megfázásnak nincs köze a hideghez

A közhittel ellentétben a meghűlést nem a hideg, vagy a szervezet lehűlése okozza. Ezt igazolja, hogy a legnagyobb nyári melegben is meg lehet fázni, és a hideg tél önmagában nem fokozza a meghűlések gyakoriságát.

A betegséget okozó vírus emberről emberre tevődik át gyakran a kéz közvetítésével, amelyre rákerülnek az orr, vagy a légzőszerv nyálkahártyáján lévő vírusok. Kutatók szerint 110 rhinitiszt okozó vírus létezik és további 90 vírus képes megfázás-tüneteket kiváltani. A nátha közvetítésében a tüsszentésnek is fontos szerepe van. Tüsszentéskor nagy mennyiségű és a tüdőből az orron keresztül távozó levegő az orrban lévő szennyeződések nagy részét a szabadba sodorja. A kiáramló levegő sebessége elérheti a 150 km/h sebességet. Tüsszentéskor a vírusok ezrei szabadulhatnak ki az orrból és a levegőbe kerülve "szabad prédává" válhatnak más emberek számára, akik belélegzik azokat és esetleg megbetegítik őket.” (Forrás:

[link]

Arról nem is beszélve, hogy a betegséget nem mindenki viseli könnyen. Lehet, hogy te a fakírok közé tartozol, én sajnos képes vagyok haldokolni tőle, és képtelen vagyok mindenféle fájdalmakkal, diszkomfortosan dolgozni. A táppénzre mindig finnyás voltam a keresetkiesés miatt, meg is tudom számolni egy kezemen, hogy az elmúlt 25 évben hányszor vettem igénybe. De pár nap szabadságot soha nem sajnáltam arra, hogy otthon szenvedjek, s hamarabb túl legyek rajta, minthogy bejárjak, továbbadjam, s esetleg vissza is kapjam. Mindig közbejött a hétvége, vagy más munkaszüneti nap, amivel megtoldottam a szabadságot.

És még valami: nekem nem kellett pandémia ahhoz se, hogy távolságot tartsak. Már 20 éve is röhögött rajtam a főnöknőm, mert amikor munkamegbeszélést tartottunk a többiek szorosan egymás mellett ültek, én tőlük 1,5 - 2 méter távolságra. Régóta nagyon megválogatom, kit és mikor engedek a privát szférámba.

199. globus (válaszként erre: 196. - Channa*)
okt. 30. 09:59

Off

Munkahelye is válogatja, hol lehet szabira menni két ünnep között. Nálunk a gyárak általában leállnak dec. 20-a körül, ezen időre szabadságot tartalékolnak a dolgozóknak, amit nem vehetnek ki korábban. Csak az emiatti hőzöngés érthetetlen tőlük annak tükrében, hogy mások viszont nyitva vannak az ünnepek között, szóval elhihetik, hogy szívesebben mennénk szabira, mint dolgoznánk. De hát evvan, a maradék néhány évemben már kibírom :) Egyébként nem olyan rossz dolgozni ilyenkor, konkrétan az utca reggelenként totál üres. Bárcsak mindig ilyen békés lenne a világ, mint amikor otthon szunyókálnak az emberek :)

On

198. michelle.r (válaszként erre: 189. - Balkáni kobra)
okt. 30. 09:47

Értem amit írsz, csak ne menj át személyeskedésbe. Azért nem dolgozik kétkezi munkásként, mert sok-sok évet tanult azért, hogy jogász lehessen. És valószínűleg elég jó a szakmájában, és jól megfizetik.


És az is nagyon klassz, hogy nálatok mindenkinek ilyen erős az immunrendszere, és nem ártotok másnak/egymásnak. De ha lenne köztetek olyan, aki ha elkapná és súlyos szövődményei lennének, akkor is így vélekednél?


Arra a kérdésre nem jött válasz, hogy mi van, ha a gyerek beteg, miatta kell otthon maradni, és azért borul a beosztás.


Nagyon remélem, hogy ennek a nyüves maszkviselésnek az lesz a konzekvenciája, hogy eztán aki beteg, akkor is viseli, ha már a Covid miatt nem kötelező. Remélem, hogy kialakul - ühüm, álmodozz Mich! 😉 - egy ilyen felelősségérzet, már tudjuk hol kapható, hogy kell viselni, és mire való 😇 Bár ahogy elnézem némelyet, a márciusban vásárolt kiszöszölődött, koszos orvosi maszkban, erre nem sok az esély.


Szóval értem én, hogy aki kettőt köhint, az ne maradjon otthon, de gondol-e arra, aki ettől a két köhintéstől esik ágynak egy hétre?

197. michelle.r (válaszként erre: 169. - Bless the child)
okt. 30. 09:34

Az. Ráadásul meglepően kulturáltan 😀


Ezt nézzétek meg!


[link]


Nekem nem lenne bátorságom ilyen maszkot felvenni, lehet, hogy őt is megverik egyszer. Két napja rám rivallt egy nyugger. Tudom a különbséget a nyuggerek és az idős emberek között 😀, ő iskolapéldája volt a nyuggernek. Kettőt köhögtem, és elkezdett ordítozni velem, hogy azonnal szálljak le a villamosról. Próbáltam megértetni vele, hogy csak ki van száradva a torkom, mert nem ittam eleget, és most sincs nálam víz.


Ami a vitát illeti. Néhány éve olvastam, hogy Kanadában a kórházakban is párologtatják a citrusfélék illóolaját, mert remek vírusölők. Azóta itthonra is, amíg a kölykök ovisok voltak és alsósok, oda is vettem diffúzorokat, és citrom-édesnarancs-grapfruitmag olajat. Az irodába is vettem. Abszolút megtérülő beruházás volt ;) Ráadásul állati finom az illata, és ezek mind kedélyjavító illatok is.


De csak az aromaterápiás tisztaságút szabad, mert belélegzed. Ezek a néhányszáz forintos szintetikus vackok nem alkalmasak.

196. Channa* (válaszként erre: 190. - Balkáni kobra)
okt. 30. 08:48

Szeptember 3-án volt 36 éve, hogy el kezdtem dolgozni.


És simán kimerem jelenteni, hogy kevesebbet voltam táppénzen, mint azok, akik fele ennyi munkaviszonnyal rendelkeznek.


A gyerekemmel 1x voltam 3 napot táppénzen, magammal pedig 2019. januárban 10 napot, februárban pedig ismét 10 napot, azaz összesen 23 nap táppénzt vettem igénybe az elmúlt 36 év alatt.


A műtéteknél szabira mentem. Nem foglalkoztam azzal, hogy elfogy a szabim.

Tudtam az időpontokat előre, illetve megbeszéltem a főnökömmel, hogy ha hívnak, hogy mehetek, onnantól szabin vagyok.


Emellett a 36 év munkaviszonyom alatt az utóbbi 2 évben engedhettem meg magamnak, hogy szabira mehettem karácsony és szilveszter között. Mert én még szilveszterkor is dolgoztam mindig este 8-ig. Amikor a december 24-ét nem dolgoztuk még le, akkor pedig ezen a napon is dolgoztam mindig, mert az én munkahelyemen nem az számított sosem, hogy gyerekem van, hanem az, hogy én vagyok a pesti. A vidékiek utaznak haza, azaz ők jellemzően december 20-a körül elmentek szabira, és legközelebb januárban találkoztunk. És ez ugye nem korról szólt, azaz a 21 évestől a legidősebb munkavállalókig igaz volt.


Már sokszor azt mondtam, hogy bejelentkezek a vidéki nénikémhez, hogy én is szabira mehessek...


És jellemzően a munkáltatóimnál október 15. és a következő év január 15-e között nem volt szabira lehetőség.


Az önzőség tőlem elég távol áll.


Nem hiszem, hogy sokan megtennék azt, hogy a testvérüket éveken át támogassa úgy, hogy a saját szabadidejét feláldozza arra, hogy tisztaságba éljen, legyen kajája, eljusson orvoshoz, stb.


De persze, nekem nem kell semmit bizonygatnom neked, mert aki képtelen másokra figyelni egy kicsit is, elfogadni az ő álláspontjukat, az úgy sem ért semmiből.


Ja, mielőtt azt mondod, hogy mert az én munkám kényelmes, akkor elárulom neked, hogy volt olyan 2 évem a pü válság alatt, hogy nem tudtam a szakmámban dolgozni, és akkor bizony pincérként és konyhalányként dolgoztam 12 órában, és ott is volt beosztás, ahogy egyébként az irodában is van;) Volt olyan munkahelyem irodában, ahol éveken át volt délutános és hajnalos műszak is, ami azt jelentette, hogy a délutános este 1/2 10-kor ért véget, a hajnalos pedig reggel 1/2 7-kor kezdődött, és nem 10 percre dolgoztam akkor sem a munkahelyemtől.


Tehát, ne akard nekem bizonygatni azt, hogy ha én képes vagyok megoldani azt, hogy nem fertőzök másokat, akkor más nem tudja megtenni ugyan ezt.


Részedről az önzőség teljesen nyilvánvaló, arról pedig nem is akarok beszélni, hogy a tolerancia és segítőkészség mennyire elkerült...

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook