Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Magány/egyedüllét fórum

Magány/egyedüllét (beszélgetés)

30. Hansika (válaszként erre: 27. - 55Judit)
tegnap 19:46
nem vagy ezzel egyedül...
29. Hansika (válaszként erre: 28. - Kedvesenfanyar)
tegnap 18:53

igazad van, én használtam rossz szót, sorry.

csak haverok voltak, mert szerintem pasik között a barátság gyermek oder fiatal korban történik.

a többi az csak haverság.

28. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 26. - Hansika)
tegnap 16:45
Tudod Hansi, ezek sosem voltak jóbarátok, csak azt gondolhatják, a jóbarát az a bajban is az. Van tapasztalatom.
27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Hansika)
tegnap 16:44
Én azt hittem hogy ez csak velem történt meg.😉
26. Hansika (válaszként erre: 19. - Alnisa)
tegnap 16:38

komoly bajban a jóbarátok szinte mindig elpárolognak az ember mellől.

de ismeretlenül mindig nagyon könnyű ítélkezni más felett.

25. 55Judit (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:30

Hát ez benne van a pakliban, de kit érdekel már akkor. A legfontosabb az, hogy életünkben érezzük jól magunkat.

Mondjuk engem lehet hogy 1-2 napon belül megtalálnak ha úgy járok. (Bár lenne olyan mázlim hogy hirtelen megyek el!) Szembe szomszéd ha nem lát a ház előtt csak 1 nap, már rám telefonál. Ha nem érne el, tudja hol van kint elrejtve egy lakáskulcs.

tegnap 15:13

A felettünk lakó nő teljesen egyedül élt, alapjában véve nem volt beteg. Leszokott a dohányzásról és azt írta a Facebookján magáról, hogy "egy boldog nyugdíjas". Se gyereke, senkije nem volt, távoli rokonai Romániában, akik soha nem látogatták meg. Senki nem járt hozzá soha. Ő járt el a lakóházzal szemben lévő református templomba.

Hirtelen halt meg, amikor éppen ült a számítógépe előtt. Arra lettünk figyelmesek, hogy egy jellegzetesen rossz szag kezdett terjengeni a lakásunkban. Súroltunk, takarítottunk sokkal intenzívebben, mint ahogy szoktunk, szellőztettünk amikor tudtunk, de ez a jellegzetes, egyedi büdös szag nem csökkent. Aztán egy személy amikor elhaladt a bejárati ajtó előtt, nagy döglegyek repültek ki a bukóra nyitott ablakon...

Kiderült, ez a nő, aki teljesen egyedül élt, hetek óta halott volt és mi hullaszagot éreztünk a szellőzőnyílásokból hozzánk is szivárgó szag kapcsán.

Na szóval, a teljesen egyedüllét gyakran végződik sajnos így, aki hirtelen hal meg a lakásában és nem keresik, vagy ha esetleg telefonon és nem veszi fel, nem törődnek ezzel, akik esetleg keresték.

Persze lehetséges egyedül és boldognak lenni, ahogy ez a nő érezte magát "boldog nyugdíjasnak", sokat járt a reformátusokhoz és gondolom másfelé is (kirándulás), közelről nem ismertem őt.

Csak ha igazán nincs szoros kapcsolat senkivel, nincsenek közeli hozzátartozók, benne van a pakliban, hogy valaki így hal meg hirtelen és a hullaszag miatt tűnik fel, hogy jó ideje nem tud róla senki.

23. Érdekes73 (válaszként erre: 22. - Érdekes73)
tegnap 10:18
Nem lehet
22. Érdekes73 (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnap 10:17
Van akin n lehet segíteni de cserébe leszed az életről olyan energia vámpír
21. globus (válaszként erre: 15. - *lime*)
tegnap 08:43

Hétvégén? Azt sem tudtam, merre vagyok arccal előre, mindig volt dolog.

Most időmilliomos vagyok, de még egy percig nem unatkoztam. Találtam új hobbit, kézműveskedés. Többnyire elajándékozom, olyan jó elvinni nekik, látni, hogy örülnek.

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Alnisa)
tegnap 08:37
Általában azoknak ilyen a hozzáállása, akiknek volt némi társasága. Házastárs, barátnő, 1-2 közeli ismerős, szülők, gyerek. Az idő múlásával elveszíthetünk mindenkit. Költözések, halálesetek. Én is ebben a cipőben járok, de gyerekkoromtól kezdve rá voltam kényszerülve hogy olyan legyek mint egy keljfeljancsi. Mindig fel tudtam állni a nehéz helyzetekből, és megtanultam boldognak lenni egyedül is. Néhány ember van természetesen akikkel beszélgetni lehet a környéken, de sajnos csak a nagy semmiről. Ezért inkább kerülöm a társaságukat.
19. Alnisa
tegnap 08:05

Én nem értem ezt a hozzáállást.

Aki mindig is csak úgy érezte boldognak magát, hogy folyton társaságban volt, annak szerintem van annyi ismerőse, barátja, hogy később is lesz kivel eltölteni időt.

Aki meg olyan beállítottságú, hogy tök jól el van egyedül és ez nem zavarja, azt később sem fogja.

18. Alnisa (válaszként erre: 7. - Hansika)
tegnap 07:59

Miért telne unalmasan? Te magadnak teszed unalmassá, hisz nem találsz elfoglaltságot, vagy barátokat.

Attól, mert van egy férje, aki mondjuk csak szolgának nézni, akkor már nem is unalmas??

Vagy mondjuk van gyereke, de távol és és ritkán találkoznak, akkor mi a különbség??

17. Hansika (válaszként erre: 13. - Karmol)
tegnap 04:08
megértelek, de az én kertem nekem oda vissza cirka 2 ezer km lenne.
16. 55Judit (válaszként erre: 15. - *lime*)
tegnapelőtt 19:38

Akinek bármilyen betegsége van, elhiszem hogy szenved a semmittevéstől. Szeretne valamit kezdeni magával, de nem tud erőt venni magán. Voltam így én is, kegyetlen egy érzés. Tartok is attól hogy megismétlődik mert ahogy öregszem, egyre jobban lehet ilyesmire számítanom. Igyekszem ezt az időt kitolni minél messzebbre, de sajnos sok mindent nem tudok az egészségmegőrzéssel kapcsolatban. de tanulom állandóan. Ez is időigényes.😉

Amíg egészsége van az embernek, nem kell hogy unatkozzon még ha egyedül él akkor sem. Aki vágyik társaságba, menjen. Vagy vállaljon önkéntesmunkát, vagy járjon nyugdíjas összejövetelekre, mert ott is lehet ismerkedni. Nem ismerem nagyon a lehetőségeket mert engem nem érdekel, de akit igen, az biztos hogy talál többet is. Aki egészséges, annak tilos unatkozni, mert az egészségromboló. Elég ha akkor unatkozunk ha megbetegszünk. De ilyen ne legyen!

Jó egészséget kívánok mindenkinek aki ezt elolvasta!😉🌻

15. *lime* (válaszként erre: 10. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:53

Pedig sajnos van ilyen. Én pl. dolgozok munkanapokon, de hét végeken nem mindig tudom kellőképp lefoglalni magam. Lekötnek bizonyos dolgok, de már alig-alig. EGyre kevesebb dolog érdekel. És én is foglalkozok magammal ami elveszi sok időmet, de azért non-stop ezt sem lehet csinálni. Szerencsés az, aki olyan elfoglaltságokkal tudja elfoglalni magát, amit élvez is.

Ez a nyugdíjas nő pedig annyira rosszul van lelkileg, hogy egyáltalán nem képes magát lefoglalni, ezért szenved és gyógyszereken él. Rossz nézni.

tegnapelőtt 18:30

Attól, hogy van akinek rosszul, van akinek jól telnek a napjai, nem lehet azt mondani, majd a tiéd is olyan lesz.

Van akinek van gyereke mégis magányosnak érzi magát, van akinek nincs vérszerinti rokona, mégis szeretve van.

Az ember jellemétől is függ, kíváncsi-e rá valaki, vagy sem.

13. Karmol (válaszként erre: 7. - Hansika)
tegnapelőtt 18:07
Egy nenem 40 ever toltott egyedul a kertjevel
12. Karmol (válaszként erre: 5. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:05

En voltam delutani korben katryazni a nyugdijasokkal a baptista templom kozossegi helyen mikor teljesen levert voltam, de ereztem, hogy ki kell mozdulnom.

Elbeszelgettunk a blattok folott, es szorakoztatta oket a sok hulye sztori. Meg ok is beszalltak regiekkel.

Mind a 3 no elveszitette mar a ferjet.

En is egy egyedulallo boszorkany leszek majd. A volt pasimmal logok allandoan, aki 19 evvel idosebb, mint en.

A kozeli baratnom 13 evvel idosebb. Az egyebek jonnek-mennek.

Nem adtam fel, hogy legyek valakivel, de az elozot tegnap hajitottam ki. Nem olyan, akit szeretnek.

Akit latni fogok kov heten csak szorakozas.

11. Regin_a (válaszként erre: 10. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:01

és egy buta feje"

Az a baj hogy az van :( Imádtam autózni, de mostanság oda jutottam hogy nagy halom kaját veszek, ne kelljen autózni, kezdem unni azt is. Pszichiáter azt mondja, ad gyógyszert. És? És akkor reggeltöl estig autózni fogok, sőt a régi félbehagyott hobbijaimat is befejezem?

Ugyanmár!

10. 55Judit (válaszként erre: 8. - *lime*)
tegnapelőtt 16:37
Na hát azért ha valakinek van 2 keze, 2 lába és egy buta feje, eléggé meg kell erőltetnie magát hogy semmitevéssel teljenek a napok. Hacsak nem betegen fekszik. Na ez az amitől kellő képpen félek ahhoz, hogy ne tegyek ellene. Ez pedig időigényes. Kizárt hogy ilyen mellett valaki unatkozzon. Szórakoztatóan is tehetünk magunkért.
9. globus (válaszként erre: 7. - Hansika)
tegnapelőtt 16:31

Van úgy, hogy lennének rokonok, barátok, csak begubózás után nehéz nyitni.

74 éves, elvált. Gyerek meghalt. Van 4 testvére, minddel haragot tart. Csak azért ismerem a körülményeket, mert történetesen engem szokott vegzálni 🙃 nem kicsit fura természete van.

8. *lime* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 16:29
VAn egy ilyen ismerősöm is irgalmatlanul szenved. Barátnők kellenének neki de nem talál - igaz rosszul és rossz helyen keres amit hiába mondok neki, nem hallgat rám -. De nagyon sz@rul telnek a napjai sajnos, úgyhogy majd keress magadnak barátnőket vagy valami csoportot, mert szerintem a magányba és a semmittevésbe bele lehet őrülni. Én biztosan nem bírnám.
7. Hansika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 16:24

Van olyan, aki teljesen egyedül él? Rokonok, ismerősök nélkül? Ha igen és idősebb korosztálybeli, nyugdíjas, hogyan telnek a napjai?

vannak ilyenek.

a napok biztosan unalmasan telnek.

6. 55Judit (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:20
Elírtam, a néni 109 éves volt a tévében. Nagyon tetszett.😀
5. 55Judit (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnapelőtt 16:02
Ja, és engem gyakran agitálnak idősek, hogy járjak a nyugdíjas klubba. Hát ez nem az én világom, de talán ha nyugdíjba mész, ez is egy lehetőség lenne a magány oldására.
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:55

Szomorú! Szerencse hogy édesanyád még él, mert a félelmeid között nem vagy teljesen egyedül. Addig míg ő veled van, tudatosan készítsd fel magad az egyedüllétre, hogy egy árnyalattal könnyebb legyen majd viselni a hiányát. Bízzunk benne hogy sokáig veled lesz még. 2 házra tőlem él egy 92 éves mami, egyedül. Bár a lánya jár hozzá, de csak percekre. Ő olvas, tévézik, keresztrejtvényezik. Még a kertet is piszkálgatja. A napokban pedig a tévében láttam egy 107 éves nénit. csak úgy sprintelt a konyhában. Megfőz, napi 3 órát alszik, késő éjszakáig kártyázik a lányával, vejével. Szóval ne félj, anyukád is sokáig veled lehet még, ha egészségtudatos.

Én ajánlanám a saját tevékenységeimet mert nekem beváltak, de mivel nem tudom milyen beállítottságú vagy, neked kellene valami hasznos és szórakoztató elfoglaltságot találni. Ha majd nyugdíjas leszel, jól jön. Nem fogod azt mondani hogy úr isten most mihez kezdjek. vagy ha unatkozol, gyere el Balatonvilágosra, szívesen látlak.😉🌻

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:36
Még nem vagyok nyugdíjas, dolgozom de már csak édesanyám él, aki közel van a 80. évhez. A férjem meghalt, gyerekem nincs és a rokonság olyan, mintha nem léteznék számukra.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:14

Én nem unatkozom egy percet sem. Hogy magányos lennék, eszembe se jut. Mondjuk nagyon ritkán igen, de hamar elmúlik.😉 Magammal egyre többet foglalkozom, hogy minél tovább megőrizzem az önállóságomat. A csikungot gyakorlom, ez a legjobb szórakozásom. Élethossziglan lehet tanulni, nagyon élvezetes és hasznos. De most itt a kertészkedés is, kicsi a kert, de sokat ad.

Te is az idősek táborát erősíted? Mivel múlatod a napot?

tegnapelőtt 14:38
Van olyan, aki teljesen egyedül él? Rokonok, ismerősök nélkül? Ha igen és idősebb korosztálybeli, nyugdíjas, hogyan telnek a napjai?
Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook