Beszélgessünk a hozzátáplálásról! (beszélgetés)
Bébisintérkedni fogok. :DDD
Az előbb épp leírtam, hogy remélem, nem megy el.. Elment. (Már' az áram...) Szted? :DDDDDDDDD
Épp van áram...
Öööööööööööööö, rakás gyerek???? :-OOOOOOOOOO
Lemaradtunk valamiről? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
hahooo hol voltatok egy álló napig??
itt pocsék az idő, lehetetlen kimenni :(
Miéééééééééééért? Sztem tök poén! :DDDDDDDDDDDD
Igaz, én még csak most először vetemedtem erre...
D@nu, Emily, Tiger!
Képzeljétek, visszaolvastam az első néhány oldalba!
Hát elég jókat somolyogtam magunkon! :DDDDDDDDDDDD
ha a zöldséget nem szereti, a céklát érdemes próbálni, mert isteni finom tud lenni, édes is, burgonyával keverve tök jó,
A másik ami bejött nekünk a brokkoli volt, amit én banánnal adtam, hogy édesebb legyen
Aha, Win listájában szépen benne van minden, ami 6 hótól adható és ráadásul sorrendben is, tehát eszerint már adhatod őket. Ha olyat adsz, amit még nem vezettél be, annak hagyd meg a bevezetési időt, azaz ne adj ismeretlen kajcsit utána kb. 4 napig (így tudod az esetleges allergiát kiszűrni).
Zöldség: ha már néhány bevezetésen túl vagytok, 8 hónaposan már keverheted is őket, úgy a répa sem vészes a popsinak. (Az én lányom egyébként az összes zöldség közül azt szereti a legjobban, egy időben annyit evett, hogy teljesen sárgák voltak tőle a fogai. :D )
A husit először csak nagyon kis mennyiségben keverd a zöldséghez/gyümölcshoz és vigyázz arra, hogy ne legyen darabos. Egyrészt kevésbé csúszik, főleg az ilyenkor adható szárazabb csirkemell, másrészt ha a darabos ételt félrenyeli, az megnehezítheti a dolgod a jövőben, mert a rossz tapasztalat miatt esetleg kevésbé lesz hajlandó leszokni a pépekről.
Koszonom D@nu. De, zoldseget is kapott mar, csak azt annyira nem dijazza, ezert amig meg nem ismerkedett a kanallal, addig nem is eroltettem. Na, meg a repa jol kimarta a kis hatsojat is.
Husit meg nem probaltuk, most jon majd. Akkor mehet minden szepen sorban, ami az eletkornak megfelel?
Tudom, kicsit le vagyunk maradva, de szerencsere elfogadja szivesen az uj izeket, bar utana azert a cici is mindig kell neki.
Jaja! :DDD
Boldog szülit! ;)
Nahát,elôkerült D@nu néni!:DDDDDDDDDDDDDD
Üdv újra köztünk!
Csak egy jó kérdésre vártál,mi?:-)))
Szia!
Ezek a csajok eldumálgatnak itt szépen, rólad meg megfeledkeztek... Ejnye-bejnye... :DDD
Helyes étrend sztem nincs. Attól függ, mit mikor kezdtél, miket vezettél be. Mi jelent az, hogy csak gyümi és tejpép van? Zöldséget, husit kínáltál már neki?
Elvileg mehetne ebéd előtt egy kis komoly kaja, de mint fent írtam, attól függ, hogy éppen hogy álltok a bevezetésekkel...
Az étel sűrűségét habarással, később rántással tudod növelni, vagy a legjobb mondjuk burgonyával vagy rizsnyákkal.
Darabosságát attól függ - ha kész 8 hós kaját veszel, az már elég darabos. Ha mondjuk 5 hósat adnál, ahhoz hozzáillő zöldséget főzöl, aprítod és belekevered, vagy rizzsel teheted darabosabbá, azt is megfőzve apríthatod robotgéppel. Ha magad főzöd a papit, akkor kevésbé pépesíted. Tapasztalataink alapján 8 hósan a darabos hamit még nem igazán szeretik a kicsik, nagyon fokozatosan kell a darabos ételhez szoktatni őket.
Szóval, jobban látjuk a kérdésedet, ha megírod, pontosan mikor, miket adtál már a picúrnak, úgy konkrétabb választ tudunk adni. :)
Ja, bocsi, ezt kihagytam.
Igen, ezt olvastam, hogy átlagban 1 és 2 éves kor között 2 kg ot híznak, és 10 cm-t nőnek a gyerkőcök.
De tudod, ők nem olvassák az ilyeneket! ;DDDDDD
Felkelés nagyjából, mint Nálatok, mondjuk fél 9 és fél 10 között. Lefekvés, mióta ilyen keveset alszik, fél 9 és általában 10 perc alatt el is alszik.
Szóval hiányzik neki a du. alvás, de egyszerűen nem tudunk vele mit kezdeni. Ha felébred és bemegyünk, már nam alszik vissza. Ha T bentmarad vele, akkor esetleg még rá tudja venni, hogy kicsit aludjon, de akkor is max. 1 órát szunyál.
De estére már borzasztóan nyűgös, hisztis, és ő maga is mondja, hogy "Zétény álmos", közben meg dörzsöli a szemeit.
Szia!
8 hónaposan ezek adhatók a babáknak:
Gyümölcs: alma, őszibarack, meggy, banán, körte, szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
Zöldség: burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla, gesztenye, cukkini, saláta, brokkoli, fehérrépa, paszternak, zeller, spárga, tök, kelbimbó, paszíroott zöldborsó, uborka (sütve vagy főzve), karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve)
Gabaonafélék: Gluténmentes gabonafélék, rizs- és kukoricapehely; 8-9 hótól kezdhetők a gluténtartalmú gabonafélék is: búza, zab, árpa, rozs.
Hús: csirke, pulyka, marha, sertés, csirkemáj (legfeljebb egyszer hetente)
8-9 hótól kezdhető: kefir, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben főzelék v. gyümölcs kiegészítéseként
Fűszerek: petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán (kis mennyiségben)
valamint egy kk étolaj 1 dl főzelékbe.
Nyugodtan adhatod a déli étkezésre a főzeléket, csak ha eddig nem kapott,a kkor lassan fokozatosan, és én elősör mindenképpen pépesíteném az éeleket. Bár elvileg már ilyenkor lehetne kezdeni a darabosabb kaját.
Én a darabosabb ételeket úgy kezdtem adni, hogy nem turmixoltam le teljesen simára a főzelékeket, hagytam kicsit darabosabbra. Aztán később, mikor ezzel boldoguLt a fiam, akkor villával törtem neKi össze, most meg már csak kanállal, késsel aprítom az ő méretéhez igazodó darabokra.
Étrend ebben az életkorban papírforma szerint: reggel este táp vagy szopi, tízórai, uzsonna gyümölcs, ebédre főzelék.
Nálunk ez úgy nézett ki, hogy a fiam reggel ébredés után szopott, majd kb. 1,5 óra múlva (tehát tízórai gyanánt) tejpépet evett friss gyümölccsel, délben kapott főzeléket, majd szopival aludt el. Uzsonnára evett gyümölcsöt, majd mikor már lehetett joghurtot, kefirt. Vacsorára nálunk a főzelék nem annyira ment, a inkább tejpépes gyümölcs, később, amikor már szabadott a babapiskótás gyümölcs vált be. Utána fürdött és szintén szopi elalváshoz.
Ennyi alvás mellett mikor kel és fekszik?
Kata tegnap 9-kor kelt,a már említett fél 12-kor aludt el,napközben meg aludt 30 percet!:SSSSSSSSSSSS
Ma szintén 9-kor kelt,most nemrég elaludt,de egy óra múlva felkeltem,egyébként ki tudja este újra mi vár ránk!
Hűűűűűűűűűű, de rendiiiiiiiiiiiii!
:DDDDDDDDDDDDDD
Ne fényezd, még a végén elbízza magát!
;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD