Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bepisilés! fórum

Bepisilés! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
2007. okt. 10. 20:36
Mindenképpen kell találnunk valamilyen megoldást, mert a kis drágám valamelyik este azt kérte, hogy állítsuk be a telefonját, hogy költse fel hajnalban, hagy tudjon kimenni a WC - re
42. gerna (válaszként erre: 41. - Móni73)
2007. okt. 10. 20:32
Most néztem bele, a ti környéketeken is van több orvos, érdemes próbálkozni. Meg sok információ is van az oldalon.
2007. okt. 10. 20:26
Köszönöm akedvességed, már kétszer feltettem a kérdésemet ezzel kapcsolatban azon az oldalon, de még egyszer sem válaszoltak rá. A doki akihez járunk az ennek az alapítványnak az egyik orvosa, tulajdonképpen toppon van a témában csak szerintem mi vagyunk "különlegesek" (vagy lehet, hogy velem van baj?, túl reagálom?, ki tudja?)
40. gerna (válaszként erre: 39. - Móni73)
2007. okt. 10. 20:20
Nézd meg itt: [link]
39. Móni73 (válaszként erre: 38. - Gerna)
2007. okt. 10. 20:14
Nos én is pislogtam, amikor ezt mondta; de azt tudni kell, hogy már két éve járunk hozzá, eddig gyógyszeresen kezelte (igaz már jó ideje nem szedi a gyógyszert, mert nincs javulás)kicsit bepöccent, hogy más módszert szeretnék, kicsit arrogáns is volt, ekkor mondta. És azt is, hogy nyugaton ezzel a "pisi stop" tréninggel kezdenek, és, hogy próbáljuk ki mi is. Ez van.
38. gerna (válaszként erre: 37. - Móni73)
2007. okt. 10. 20:10
Ezt a 10 éves kor alatt-dolgot egyszerűen nem hiszem el :(
37. Móni73 (válaszként erre: 35. - Gerna)
2007. okt. 10. 20:08
gyerek nephrológus
36. Móni73 (válaszként erre: 30. - Zizisicc)
2007. okt. 10. 20:08
Olvasom, hogy természetgyógász vagy, válaszolnál nekem? Azt mondta, a doki, hogy a bajok hátterében instabil hólyagműködés áll, azaz gyenge a hólyagja, majd megerősödik idővel. Mivel tudnám segíteni ezt a folyamatot? Esetleg gyógyteák, terápia?
35. gerna (válaszként erre: 34. - Móni73)
2007. okt. 10. 20:05
Nem a nevére vagyok kíváncsi, hanem, hogy gyerekorvos, urológus vagy MILYEN...?
34. Móni73 (válaszként erre: 28. - Gerna)
2007. okt. 10. 20:04
Nem akarom nevén nevezni, de tényleg ezt mondta. Szervi baj nincs a háttérbe, mert azt kivizsgáltattuk. Próbálkoztunk pszichológussal is, de eredmény semmi. Most nem maceráljuk ha becsurgat, de már Őt zavarja.
33. fe20557d00 (válaszként erre: 31. - Kangaroo)
2007. okt. 10. 13:15

Mivel az óvoda szobatisztán vette fel és ez azóta kialakuló állapot nincs joguk eltanácsolni!!Ez biztos!

A pszichológia 5 éves kor alatt nem terápiázik bevizeléssel...bár ha egyszer már kialakult a szobatisztaság,így lehet tanácsadásra fogadnak aztán eldöntik tudnak-e a kisfiúval foglalkozni,természetesen a szervi okok kizárása az elsődleges!

Nem kell megíjedned szerintem jól kezelhető probléma legalább is én ezt láttam nálunk a nevelésibe,de lehet spontán gyógyuló is.

32. Zizisicc (válaszként erre: 31. - Kangaroo)
2007. okt. 10. 13:08

Szia!

Addig is amíg az orvosi kivizsgálás tart, gondold végig mióta pisil be újra. Mi történt akkor otthon, az oviban, láthatott, hallhatott-e vmit, az óvónőket is megkérdezheted tapasztaltak-e vmi változást a viselkedésében. Beszélgess vele sokat, nem a bepisilésről, hanem csak úgy, minden másról. Esetleg rajzoltasd vagy bábozzatok, hátha kiderül közben vmi. Ha nincs szervi baj (pl.felfázás), és nem javul, keress egy szakembert. Lsd.előtted

2007. okt. 10. 08:38

A fiam decemberben lesz 4 éves, és alvásnál megint bepisil! Éjszaka és az oviban is! :-( Pedig szobatisztán ment az oviba!

Nem szídjuk le érte, de már nagyon tehetetlennek érzem magam, mert hiába jutalmazom, dícsérem, ha kivételesen nem nedves az ágya, másnapra megint bepisil. Már az oviból is el akarják küldeni!!

Holnap viszek vizeletmintát a laborba, hátha valami szervi baja van.

De ha csak akkor pisil be, ha mélyen alszik, akkor azt nem lehet orvosolni, nem? Ilyenért kizárják az oviból, nem tudok mit csinálni, nem tudok vele itthon maradni! :-(

2007. okt. 8. 20:54

Sziasztok!

Végigolvastam a hozzászólásokat, és term.gyógyászként mindenképpen azt javaslom, hogy mindenképpen ki kell orvosi vizsgálatokkal zárni a szervi problémákat. Ha pszichés eredetű a bepisilés, akkor olyan szakembert keressetek aki érzelmi problémák oldásával foglalkozik. Ilyen a pszichológus, vagy a term.gyógyászok közül pl. a Bach-virágterapeuta, kineziológus. Lehet segíteni még pl.Diapozitív stresszoldással, Metamorfikus kezeléssel, reikivel is.

A bepisilés ált. azt jelzi, hogy a gyermeken, serdülőn túl nagy az érzelmi nyomás, túl erős a kontroll a családban, iskolában, esetleg az oviban, amit nem tud feldolgozni, elengedni napközben, így éjszaka engedi el.

29. gerna
2007. okt. 8. 20:31

Csak 1x akartam...

Nálam a legjobb az volt, amikor azt álmodtam, hogy ülök a wc-n és pisilek! utána mindig megcsipkedtem magam pisilés előtt, hogy ébren vagyok-e.

28. gerna (válaszként erre: 25. - Móni73)
2007. okt. 8. 20:29

Milyen orvos mondta ezt, hogy 10 éves korig nem jelent problémát?? :(

Legalábbis ki kell deríteni, hogy miért pisil be, lehet pl. nagyon mélyen alvó, de szervi baj is lehet...

Más dolog, ha valaki néha-néha bepisil, és egész más, ha minden éjjel vagy akár nappal is.

27. gerna (válaszként erre: 25. - Móni73)
2007. okt. 8. 20:29

Milyen orvos mondta ezt, hogy 10 éves korig nem jelent problémát?? :(

Legalábbis ki kell deríteni, hogy miért pisil be, lehet pl. nagyon mélyen alvó, de szervi baj is lehet...

Más dolog, ha valaki néha-néha bepisil, és egész más, ha minden éjjel vagy akár nappal is.

2007. okt. 8. 20:08
hát én utoljára 10 évesen pipiltem be...mert azt álmodtam h pipilek és így is lett...:)
2007. okt. 8. 20:02
Voltunk a fiúval orvosnál, aki azt mondta tulajdonképpen 10 éves koráig nem jelent problémát, legalábbis nyugaton csak e fölött foglalkoznak vele., DE javasolta a csepp csengő használatát, úgyhogy kérlek benneteket, ha valaki tud mégegyet (láttam, hogy "mioerzsi" is kérte)jelezze. Köszi
2007. okt. 5. 10:40

Nem olvastam végig a topikot időhiány miatt, de beírom, hátha segít valakinek:

Van egy fajta genetikai eredetű probléma, amitől a gyerek hajlamos a folyamatos enyhébb-súlyosabb hurutra! Vérvizsgálattal ellenőrizhető

P1 antigén pozitivitással jár

Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban ambulánsan kezelik (szinten tartják) megelőzve a súlyos szövődményeket: ráhúzódhat a vesére stb. NEM SZABAD ELHANYAGOLNI, FÉLVÁLLRÓL VENNI, NEM MINDEN ILYEN ESET PSZICHÉS EREDETŰ!!!

A gyerekek a pubertás korral az esetek 90-95%-ában kinövik, bár érzékenyebbek maradnak egész életükben.

2007. szept. 28. 10:52

Sziasztok!!!!

Ha valakinek van esetleg csepcsengő-je vagy wetstop -ja és eladná,kérem jelezze!!Szivessen vennék ilyen készüléket!!!!

22. szazala (válaszként erre: 21. - Móni73)
2007. szept. 25. 22:29
csak ismételni tudom magam........mielött orvostól orvosig jársz.......lásd lejjebb!De persze te tudod!
2007. szept. 25. 20:36
Sziasztok! Az én kisfiam is bepisil, még nem volt ágytiszta,és már 8 éves múlt. Nincs minden nap "baleset", van, hogy napokig száraz, majd újra nedves éjszakák jönek. Voltunk már orvosnál, most is készülünk vissza, mert nincs javulás. Próbálta már valaki közületek a természetgyógyászatot ebben az esetben? Írjátok meg mit gondoltok erről. Köszi
2007. szept. 25. 14:39
Most utánanéztem,beírtam a keresőbe,és egy fórumon taliztam hasonló esettel,és a hölgy ajánl egy kütyüt :csepp-cseng a neve(nagy betükkel kéne írni,de nem akarok reklámozni).2004-es hozzászólás volt,de már akkor is csak 20 ezerbe kerüt,tehát jóval olcsóbban ,mint mi vettük.Az én véleményem,hogy akinek ilyen godja van,érdemes ezt megpróbálni,és ha esetleg nem használ,csak akkor felkeresni az orvost!
19. szazala (válaszként erre: 17. - 54ec386d0c)
2007. szept. 25. 14:30
valószínű!nem tudom,de használ!Akárki akármit mond,akinek ilyen probléma van a családban ez egy megváltás!Én soha nem bántottam érte a lányomat,mert tudtam milyen érzés,és,hogy nem tehet róla!Van,aki azt mondja,hogy hülyeség,én mindent kipróbáltam,megtettem,voltunk vesefestésen,használtunk orrsprayt,minden orvos által adott tanácsot kipróbáltunk...eredménytelenül!Egyszer a tv-ben mondta egy hölgy,hogy az ő gyerekénél 3 hét alatt elmúlt,természetesen rögtön utánajártam,meghozattam(nem vagyunk jómóduak)és nem kellett 3 hét a gyógyuláshoz!
2007. szept. 25. 11:17

Ancsajnak!

Velem egyszer fordult elő, hogy azt álmodtam, a wc-én ülök, és reggelre a tócsában ébredtem, pedig, már fősulis voltam. Az anyukám nem nevetett ki, hanem elmondatta velem, mi is történt valójában.

Ha, ez előfordul veled többször is, az esi folyadékbevitelt a minimálisra kell mérkéselni, és talán más barátokat keresni, akik megértőek, és nem csúfolódóak.

A faimnak nem volat ilyetén problémáik, bár, nem mondhatnám, hogy annyira nyugodt körülményeket biztosított nekik az apjuk. Ám, tudták, tudják azt, hogy vlem bármit megbeszélhetnek, mint, ahogyan meg is teszik a mai napig.

Szerintem nagyon fontos, hogy az ágyba vizelést ne szidjuk, nem is egyből orvoshoz rohanni, mert itt a szülő az, aki a legtöbbet tudja tenni ennek elkerülése érdekében.

17. 54ec386d0c (válaszként erre: 16. - Szazala)
2007. szept. 25. 10:54
mitől hoz ez gyógyulást ? a rendszeres ébresztőtől vagy mitől?
16. szazala (válaszként erre: 15. - Szazala)
2007. szept. 23. 13:02
Tapasztalatból mondom,engem is hordott annak idején az anyukám pszichológushoz,urológushoz,késöbb ideggyógyászhoz,pedig normális gyerekkorom volt,nem bántottak,nem váltak el...stb.A gyerekszűlés után maradt csak el tőlem.Az én gyerekemnek is 14 évig problémája volt,ekkor volt egy riport a tv-ben,meghozzattuk a készüléket(nagyon egyszerű valami),és esküszöm 2 hét alatt "meggyógyult"Ez kb 9 éve volt,akkoriban 40 ezerért vettük,ami nem volt kis pénz,de nagyon megérte!Tovább tudott tanulni,már a diplomája is meg van,ami e nélkül nem biztos,hogy sikerült volna!
2007. szept. 22. 22:15
Ne járjatok feleslegesen orvoshoz!Lehet kapni szerintem már itthon is gyógyszertárban,ébresztő készüléket,ami nedvességre hangot ad(mondjuk nem kellemes az éjszaka közepén felriadni rá)de nálunk 2 hét alatt teljes gyógyulás volt!Mi még Németországból hozattuk,de áldom at rtl klubbot,mert ott hallottam róla!
2007. szept. 22. 21:40
az én fiam is bepisilős. jártunk kivizsgáláson is szervi baja nincs, maradt a pszihé. nagyon sok tanáccsal láttak el:huzatoljon maga, ha nedves ha száraz akkor érezze, hogy nincs gondja rá. jutalmazás, az elején minden száraz éjszaka után később 5 egymás után aztán 10 nap után. volt eredmény, de mindig vissza tért. probáltuk az orrsprayt is, este száraz koszt, aszalt gyümölcsöt, teljes megoldást nem találtunk. a nyáron 10 napig volt táborba és nem tőrtént baleset, nagyon boldog volt, agyon dicsértük, hogy ezt megtudta csinálni! ja 10 éves. szóval tőrekszünk. már az arány megfordult a száraz fele. van egy kapaszkodoja, egyszer nagyon vérzett az orra, az ügyeleten kötöttünk ki, és ott mondták gyengék a hajszálerek érfalerősítőt kell szednie, akkor higult a bepisilés amire ő jött rá azota mindig veszek neki, ebben hisz mi meg agyon dicsérjük ha száraz. minden gyerek más mindenkinél más terápia használ, igazából én úgy érzem segitettek a pszihologus tanácsai, de azokból magunk jöttünk rá mik a jobbak mi válik be nálunk. bízzatok a gyerköcökbe és magatokba!
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook