Bepisilés! (beszélgetés)
Mivel az óvoda szobatisztán vette fel és ez azóta kialakuló állapot nincs joguk eltanácsolni!!Ez biztos!
A pszichológia 5 éves kor alatt nem terápiázik bevizeléssel...bár ha egyszer már kialakult a szobatisztaság,így lehet tanácsadásra fogadnak aztán eldöntik tudnak-e a kisfiúval foglalkozni,természetesen a szervi okok kizárása az elsődleges!
Nem kell megíjedned szerintem jól kezelhető probléma legalább is én ezt láttam nálunk a nevelésibe,de lehet spontán gyógyuló is.
Szia!
Addig is amíg az orvosi kivizsgálás tart, gondold végig mióta pisil be újra. Mi történt akkor otthon, az oviban, láthatott, hallhatott-e vmit, az óvónőket is megkérdezheted tapasztaltak-e vmi változást a viselkedésében. Beszélgess vele sokat, nem a bepisilésről, hanem csak úgy, minden másról. Esetleg rajzoltasd vagy bábozzatok, hátha kiderül közben vmi. Ha nincs szervi baj (pl.felfázás), és nem javul, keress egy szakembert. Lsd.előtted
A fiam decemberben lesz 4 éves, és alvásnál megint bepisil! Éjszaka és az oviban is! :-( Pedig szobatisztán ment az oviba!
Nem szídjuk le érte, de már nagyon tehetetlennek érzem magam, mert hiába jutalmazom, dícsérem, ha kivételesen nem nedves az ágya, másnapra megint bepisil. Már az oviból is el akarják küldeni!!
Holnap viszek vizeletmintát a laborba, hátha valami szervi baja van.
De ha csak akkor pisil be, ha mélyen alszik, akkor azt nem lehet orvosolni, nem? Ilyenért kizárják az oviból, nem tudok mit csinálni, nem tudok vele itthon maradni! :-(
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásokat, és term.gyógyászként mindenképpen azt javaslom, hogy mindenképpen ki kell orvosi vizsgálatokkal zárni a szervi problémákat. Ha pszichés eredetű a bepisilés, akkor olyan szakembert keressetek aki érzelmi problémák oldásával foglalkozik. Ilyen a pszichológus, vagy a term.gyógyászok közül pl. a Bach-virágterapeuta, kineziológus. Lehet segíteni még pl.Diapozitív stresszoldással, Metamorfikus kezeléssel, reikivel is.
A bepisilés ált. azt jelzi, hogy a gyermeken, serdülőn túl nagy az érzelmi nyomás, túl erős a kontroll a családban, iskolában, esetleg az oviban, amit nem tud feldolgozni, elengedni napközben, így éjszaka engedi el.
Csak 1x akartam...
Nálam a legjobb az volt, amikor azt álmodtam, hogy ülök a wc-n és pisilek! utána mindig megcsipkedtem magam pisilés előtt, hogy ébren vagyok-e.
Milyen orvos mondta ezt, hogy 10 éves korig nem jelent problémát?? :(
Legalábbis ki kell deríteni, hogy miért pisil be, lehet pl. nagyon mélyen alvó, de szervi baj is lehet...
Más dolog, ha valaki néha-néha bepisil, és egész más, ha minden éjjel vagy akár nappal is.
Milyen orvos mondta ezt, hogy 10 éves korig nem jelent problémát?? :(
Legalábbis ki kell deríteni, hogy miért pisil be, lehet pl. nagyon mélyen alvó, de szervi baj is lehet...
Más dolog, ha valaki néha-néha bepisil, és egész más, ha minden éjjel vagy akár nappal is.
Nem olvastam végig a topikot időhiány miatt, de beírom, hátha segít valakinek:
Van egy fajta genetikai eredetű probléma, amitől a gyerek hajlamos a folyamatos enyhébb-súlyosabb hurutra! Vérvizsgálattal ellenőrizhető
P1 antigén pozitivitással jár
Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban ambulánsan kezelik (szinten tartják) megelőzve a súlyos szövődményeket: ráhúzódhat a vesére stb. NEM SZABAD ELHANYAGOLNI, FÉLVÁLLRÓL VENNI, NEM MINDEN ILYEN ESET PSZICHÉS EREDETŰ!!!
A gyerekek a pubertás korral az esetek 90-95%-ában kinövik, bár érzékenyebbek maradnak egész életükben.
Sziasztok!!!!
Ha valakinek van esetleg csepcsengő-je vagy wetstop -ja és eladná,kérem jelezze!!Szivessen vennék ilyen készüléket!!!!
Ancsajnak!
Velem egyszer fordult elő, hogy azt álmodtam, a wc-én ülök, és reggelre a tócsában ébredtem, pedig, már fősulis voltam. Az anyukám nem nevetett ki, hanem elmondatta velem, mi is történt valójában.
Ha, ez előfordul veled többször is, az esi folyadékbevitelt a minimálisra kell mérkéselni, és talán más barátokat keresni, akik megértőek, és nem csúfolódóak.
A faimnak nem volat ilyetén problémáik, bár, nem mondhatnám, hogy annyira nyugodt körülményeket biztosított nekik az apjuk. Ám, tudták, tudják azt, hogy vlem bármit megbeszélhetnek, mint, ahogyan meg is teszik a mai napig.
Szerintem nagyon fontos, hogy az ágyba vizelést ne szidjuk, nem is egyből orvoshoz rohanni, mert itt a szülő az, aki a legtöbbet tudja tenni ennek elkerülése érdekében.
További ajánlott fórumok:
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről?
- Állandó éjszakai bepisilés
- Óvodás kori bepisilés
- Kiscsoportos óvodás kislányom újból rászokott a bepisilésre, ami legfőképp az ágyhoz kötött. Milyen okai lehetnek? Mit tegyek én?
- 7 éves lányomat nem tudom leszoktatni az éjjeli bepisilésről.SOS ha tud valaki okosat szívesen veszem, már mindent kipróbáltam.