Bepisilés! (beszélgetés)
Szia Ancsaj!
Sajnos szerintem a szüleid túlreagálták a dolgot és emiatt lett a gondod. Miért kellett pelenkát adni rád egy kis baleset után?? A balesetnek az oka is megvolt, a 2 liter víz!! Én inkább azt mondtam volna Neked: Látod kislányom, milyen kínos helyzetbe hoztad magad az idétlen fogadásodal? Máskor ne tégy ilyet. ÉS KÉSZ!
Szerintem épp a hüle pelenka okozta a lelki törésedet. És z most ördögi kör lett. A dolog zavar, így bepisilsz., ami újra megijeszt ezért még inkább becsurog. Szerintem is menj orvoshoz, a doki majd segít neked ezt feldolgoznod. De egy bizti, ha te addig ágytiszta voltál, akkopr hamarosan újra az leszl, amint a kis lelked meggyógyul!
Urológián voltatok már?
Szerintem biztos ami biztos alapon ki kéne zárni a szervi problémát.
Örülök hogy megtaláltam ezt a topikot !!!
14 éves lány vagyok és 9 és fél éves korom óta újra bepisilek esténként. Úgy kezdődött hogy a barátnőimnél aludtam és az egyikőjük azt mondta nem tudok meginni 2 litert egyszerre . Bebizonyítottam megittam és reggel bár este többször kimentem bepisilve ébredtem. Majd elsülyedtem már mindenki ébren volt de még a takaró takarta és nem vették észre és azután odajöttek és mondták hogy menjünk fagyizni majd lekapták rólam a takrót én meg ott feküdtem a folt közepén . Nagyon kiröhögtek én meg elsírtam magam . A szüleim nagyon mérgesek voltak és három hónapig pelenkában kellett aludnom de akkor nem történt semmi de amikor első este nem kelett hordanom bepisiltem a szüleimnek nem szóltam szerencsére egyemeletes ágyam van és nem látták .
Ezután 1 hét mólva megint befolyt és azóta heti 3-4-szer bepisilek de szerencsére a szüleim még nem tudták meg csak néha szóltam. Bárki aki olvassa és tud segíteni az légyszi írjon.
Köszönöm előre is.
A lánykámmal rengeteget beszélgetünk. Igaz a bepisilés téma ritkán jön fel, mert eddig úgy gondoltam, ha nem firtatom különösebben, akkor felhagy evvel a "figyelemfelkeltéssel", hiszen nem "reagálunk" rá.
Nagyon igényli a szeretetret, odafigyelést, még mindig úgy bújik hozzám mint egy csecsemő. Rendkívüli módon ragaszkodik és szeret. Nem csak engem de a páromat is! Azt hiszem ez egy csodálatos dolog, hogy egy vadidegen emberhez ragaszkodik, és apjaként emlegeti. Mindig azt mondja ő jobban szeret engem mint én őt. Úgyhogy " verseny" alakul ki köztünk ki kit szeret jobban. Nem szeretném ha olyan kapcsolata lenne a családjával,velem, mint ahogy Venes neked lehet. Sajnos tudom milyen neked, mert az én kapcsolatom sem rózsás a családommal. Bár lekopogom, az utobbi néhány évben nagyon sokat javult ez a viszony, de elötte....Én ugyan nem pisiltem be, de pánikbeteg lettem...
Egyszóval reménykedem, hogy ez a bepisilés végre megoldódik! Megpróbálok erről is beszélgetni vele, hátha sikerül...
Megosztok egy ,,titkot". Én körülbelül olyan 9-10éves koromig bepisiltam. Ennek az oka a rendezetlen és nyugtalan családi háttér volt. Később sem volt rendezve, de megtaláltam a saját társaságomat és más dolgok többet kezdtek el jelenteni nekem, mint a család. Így leküzdtem ezt a problémát, de mellette egy igen fontos kapocs nem jöhetett létre köztem és a családom tagjai között.
Az eredmény: annyira nem kötődöm a családomhoz, de elindultam a lelki épség útján.
Kedves Shilaila!
Én sajnos nem tudom hogyan tudnám pontosan kideríteni mi áll a háttérben. Én sajnos elváltam a férjemtől, most új családban élünk, véleményem szerint boldogan és kiegyensúlyozottan. Az apuka nagyon gyakran látja a lányát, minden héten egy éjszakát biztos hogy náluk alszik. Én sajnos nem látom mi folyik ott, ha ottvan. Azt tudom, szeret odamenni. Ha nem akar, akkor nem megy, de ilyen nem szokott előfordulni, talán egyszer,kétszer. Ha ezt a problémát megpróbálnám neki felvetni, hogy esetleg miatta is lehet, hát engem keresztben lenyelne. Igaz, lehet hogy nálunk van a probléma. nem tudom. Talán nem tudja feldolgozni ezt a kettősséget, hogy itt is ott is van. Kiesett az egyke szerepből, mert a párom lánya is szokott nálunk lenni, és olyankor nem bírok a lánnyal. Féltékeny a páromra. A saját lányát alig engedi a közelébe, pedig nagyon szereti, mindig alig várja, hogy jöjjön hozzánk. hát kb ez van. És a bepisilése rapszódikus. Nem tudok olyan rendkívüli stresszes helyzetet nála, amikor rá tudnám fogni, hogy igen, emiatt pisil be.
Kedves Seila!
Az Én fiam kb. 8 éves koráig bepisilt és nagyon elkeseredett voltam!Minden orvosi vizsgálat rendben volt tehát nálunk is inkább pszhihés eredet merült fel. Majd miközben ezidő tájt kezdtem reikivel és lelki eredetü dolgokkal foglalkozni, rájöttem, hogy az apával való viszonya miatt lelkileg sérült . A lényeg, hogy egyébként is tulzottan érzékeny alkatú.Majd egy alkalommal egy köztük lezejló konfliktus után , ösztönszerüen szembesitettem a férjem, hogy mit okoz a gyereknél!Nagyon hatásos volt mert innentől leszállt a gyerekről és szép lassan elmult a bepisilős korszakunk!Szerintem ha minden testi betegség kizárt, akkor meg kellene keresni a kiváltó okot a lányodnál. Ez a magatartás forma a benne lévő feszültségek miatt van!Manapság a gyermekeinkre túlontúl sok terhet pakolunk. Olyannyira, hogy nincs igazi gyermekkoruk.A legnagyobb teher pedig a számukra az, hogy nem könnyü nekik bizonyítaniuk amit Ők nagyon akarnak, holott ez butaság!Tanuljon meg Őnmaga lenni!
Nem tudom mit tegyek. A lányom már hat éves elmult, és még bepisil éjszaka. Már vagy fél éva kapjuk az orrsprét, de nem sok haszna van. Előfordul az is, hogy tv nézés közben pisil be, vagy fogmosás közben. Én úgy gondolom ez pszhihés eredetű. hogy tudnék ezen segíten?
Pszihológushoz nem tudom vinni, mert twermészetesen délelött vannak, vagy kora délutánig :-(
Előre is köszi a tippeket!
További ajánlott fórumok:
- A gyakori pisilési kényszer, ill. az éjszakai bepisilés mögött - mivel a laboreredmény negatív - lelki okokat keres a gyerekorvos.
- Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről?
- Állandó éjszakai bepisilés
- Óvodás kori bepisilés
- Kiscsoportos óvodás kislányom újból rászokott a bepisilésre, ami legfőképp az ágyhoz kötött. Milyen okai lehetnek? Mit tegyek én?
- 7 éves lányomat nem tudom leszoktatni az éjjeli bepisilésről.SOS ha tud valaki okosat szívesen veszem, már mindent kipróbáltam.