Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről? fórum

Hogyan szoktassuk le gyermekünket az éjszakai bepisilésről? (tudásbázis kérdés)


2008. máj. 17. 12:34
Az én lányom hamar leszokott a pelusról két éves kora elött 3-4 hónappal.Viszont éjjel még volt pelusa.Aztán tettem az ágyára gumilepedőt és megpróbáltam éjjel is hogy nem adok rá pelust.első 1-2 hétbe még felkeltettem éjjel 11-11.30 körül.Aztán eggyik nap nem keltettem és nem pisilt be.Onnantól nem keltettem volt 1-2 baleset hogy bepisilt akkor áthuzatoltam lefürdettem uj pizsi és aludt tovább.De 2.5 éves korára 100%-os szobatiszta volt.
2008. máj. 15. 10:25
Sziasztok. Nekem van egy 3 és fél éves öcsém. Már kb egy éve szobatiszta de sajnos éjszaka olyan mélyen alszik, hogy nem ébred meg arra, hogy pisilnie kell.Volt olyan is, hogy anya megpróbálta, hogy pelus nélkül aludjon, de bepisilt és arra nem kelt fel, hogy anya átöltöztette ágyneműt cserélt... Ez elmúlik majd? Vagy meddig adjunk neki időt? Mert volt olyan is, hogy 11 körül aludt el reggel 8 körül kelt de akkor is bepisilt. Úgyhogy éjszakára mindig kell pelus. A másik probléma, hogy januártól ovis lett és kb egy hónapja ott alvós , mert anyum dolgozik. Eddig nem is volt gond szeretett ott aludni, bár néha ott is előfordult, hogy bepisilt. Tegnapelőtt reggel nem akart menni oviba, látszott rajta, hogy fél. Aztán végülis nagy sírás után rátudtuk venni, hogy menjen el, de úgy, hogy ebéd után megyek érte. Ez így is volt. Délután beszélgettem vele és elmondta, hogy az egyik ovistársa azt mondta rá, hogy pisis, ezért nem mer ott aludni!! Ilyenkor mit lehet csinálni?? Mondta az óvónéni, hogy nagyon későn alszik el az oviban (mikor még ott aludt) ,mert gondolom akkor is attól félt, hogy bepisil. Aki tud segíteni vagy volt már ilyen hasonló a gyerekével (vagy a tesójával :) ) az legyenszíves írni. Köszönöm
21. M_Marcsa (válaszként erre: 20. - M_Marcsa)
2007. dec. 28. 16:25
Mert nem normális dolog, ebben a korban.
2007. dec. 28. 16:24
A legjobb az volna, hogy ha beszélnél anyukáddal. Egyszerűen, hamar meg lehetne oldani szakemberrel, pl. pszichológussal.
2007. dec. 28. 15:03
Budapestn a Heim Pál Kórházban foglalkoznaak ezzel a dologgal eléggé eredményesen. Azt gondolom senki ne kísérletezzen a gyerekével, ha baj van szakemberhez kell fordulni!!
2007. júl. 14. 09:44
A lányom már 2 éves korára szoba- és ágytiszta lett. Igaz előfordultak balesetek, akkor amikor megszületett a kisöccse. Mivel 11-kor van nálunk az utolsó szopi, ekkor felkelltem a nagyot is és pisil. Nem kellett, vagy csak 1 hétig keltegetni, most már tudja, hogy fel kell ébredni. Pontban 11-kor. Még ma is előfordul baleset, ha nagyon mélyen alszik, ritka, de megtörténik. Ilyenkor együtt szépen lehúzzuk az ágyneműt, átvesszük a pizsit, és alszik tovább. Reggel meg mindig megígéri hogy nem pisil be többet. :)
17. LoLiNa (válaszként erre: 11. - Hobitka)
2007. júl. 14. 07:21
ő aludhat nyugodtabban, vagy te?! neki az a jobb, ha szobatiszta.. nem áll a pisibe egész éjszaka...
16. LoLiNa (válaszként erre: 11. - Hobitka)
2007. júl. 14. 07:20
egy ovodás korú gyereknek illő szobatisztának lennie.. azaz 3 éves korig! ott a hiba, hogy pelenkát adsz rá! ne adj rá, rájön, hogy kényelmesebb anélkül aludni! keveset adj neki este inni, és keltsed fel, ha kell többször is!
15. LoLiNa
2007. júl. 14. 07:17
éjszaka fel kell kelteni, ha nem ébred fel, mert olyan mélyen alszik, ki kell vinni! az én nagyobbik fiamat elég volt kelteni, az öcsémet nem, mert mélyen aludt, őt vinni kellett. ha nem lusta az ember éjszaka akár többször is felkelni, akkor nem lesz bepisilés!
14. Szofka
2007. jún. 20. 14:35
Hat, en azt hittem egyedul vagyok ezzel a problemaval. Kislanyom harom evesen szobatiszta ejjel-nappal, kisfiam 6 eves, es ejjel bepisil. Nem minden ejjel, de egy heten haromszor biztos. O nagyon melyen alvo,semmire nem ebred fel,igy sajnos pisilni sem. En hormonvizsgalatokrol meg nem is hallottam, de lehet,hogy ez jon hamarosan!
2007. jún. 1. 09:49
Türelem türelem türelem..........türelem
2007. ápr. 16. 23:41

Nekem a 2 nagyobbik gyerek talán 2x-3x pisilt be miután lekerült a pelus.

Lefekvés előtt kevesebbet adok nekik inni és megvárok még egy pisilést és így általában nincs gond reggelig.

Szerencsém van, mert ma már felkelnek és egyedül mennek a wc-re, legfeljebb villanyt kell nekik kapcsolni.

11. Hobitka (válaszként erre: 10. - Évi75)
2007. ápr. 16. 22:41
Évi az én fiam is 4 éves lesz, de még ő is minden éjjel bepisil. Valahol azt hallottam 5 éves korukig ez teljesen normális. Én nem erőltetem, bár már unom venni a pelenkákat!!! Nagyon furcsa, mert a lányom két éves korára éjszakára is szobatiszta volt. De azt mondják ez a fiúknál nehezebben megy... Szóval szerintem is türelem! Beszélgetni kell vele erről, de erőltetni teljesen felesleges! Én nem is keltegetem. Szerintem többet ér, ha nyugodtan alhat éjszaka!
10. évi75
2007. ápr. 16. 21:38

Sziasztok.

az én fiam most lesz 4 éves, majdnem minden éjszaka bepisil. Nagyon jó ötlet az a matricázás, és az az orrspray is érdekelne.bár ahogy olvasom a sztorikat, mi egész jól állunk. ha egyszer nem tud felkelni éjszaka, akkor nem tud. ki írja elö, hogy egy szervezet mikor mit csináljon? az én kisfiam is kiegyensúlyozott szerintem.miért kell eröltetni azt ami nem megy? késön érnek, nem lehet?

2007. ápr. 2. 17:26
Az én lányom 7 éves és nem sokkal az iskola előtt köszöntöttek be a száraz éjszakák.Nála egyértelműen pszichés gond volt, sőt a székeléssel is sok problémánk akadt. Ha nálatok kiegyensúlyozott a családi légkör, érdemes megfogadnod azt a tanácsot, miszerint egyfajta hormonhiány is okozhatja és ez egyszerűen kezelhető. Nézz utána a neten és kérj időpontot ilyen vizsgálatra!
8. Mónosné Szalai Anita (válaszként erre: 6. - Dorsi)
2007. márc. 13. 12:50

Az én fiam most éves, de ő is bepisil éjszaka. Persze nem minden éjjel.Ha felkeltem nagy cirkuszt csinál mert olyan álmos és vagy pisil vagy nem. Ő éves kora óta nem alszik ebéd után, így éjszaka olyan mélyen alszik,hogy nem bírom állandóan ébresztgetni. Úgyhogy marad a pelus. Ha nem pisil be reggel nagyon megdicsélrem, ha van pisi a pelusba akkor azt mondjuk, hogy majd legközelebb nem lesz benn. az az igazság, hogy most szoktatom oviba de már régebben egyszer elkezdtük, de nem akart menni és utánna többször bepisilt.különben néhány napja megyünk az oviba elvan ha én is ott maradok.Már kezdek fáradni mert a másik fiam2 éves és őt is visszük magunkkal.

tehát pszihés is lehet a dolog. Mert ha bepisil akkor talán nem kell menni.

2006. aug. 16. 19:25
Nálam a következőképpen történt: az első gyerkőc két éves kora előtt leszokott a pelusról, de éjjel gyakran bepisilt. A második és harmadik gyereknél nem akartam elsietni a dolgokat, addig vártam, amíg ők maguk szólnak. Persze előtte már elkezdtük a bilizést, volt WC szűkítő is,és három éves korukra szobatiszták lettek. Saját döntésük volt, és egyszer sem fordult elő éjjeli baleset. A negyedik gyerekem most 2,5 éves, nappal alig van pelus, főleg kint az udvaron szeret egyedül pisilni (fiú). Nála sem esem kétségbe három éves koráig.
2006. júl. 1. 18:19

Tüneményesek vagytok. Amiket itt leírtok, már mindenen túl vagyunk. Rendkívül kiegyensúlyozott, jó kedélyű, vidám és mondhatom boldog kisfiú a fiam. Néha előfordult már, hogy nem pisilt be, ezért is kezdtünk neki a pelenka nélküli éccakáknak. Lányommal ez egészen másképp zajlott. Ő egyszerűen közölte velem (valamivel az 5. szülinapja után), hogy ne adjak rá pelust. És onnantól fogva nem pisilt be. Dömével ez nem így van. Éjszaka költögetem, de így is előfordul, hogy elkésem. Annyira mélyen alszik, hogy észre sem veszi, hogy "úszik" az ágya és ő maga is. Nem szídom, sőt, a száraz éjszakákért választhat matricát, amit egy papírra ragaszt, így számon tudja tartani, hogy milyen ügyes. Ebben a költögetős módszerben csak az a bibi, hogy én már alig élek, pedig a férjem már át is vállalta a hajnali ébresztést. Azért folyamodtunk ehhez- bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy nincs negatív pszichés vonzata- mert egyáltalán nem ébred föl a "balsetre". Már 3 hete ezt csináljuk, és egyenlőre nem látom a végét. Félelmei nincsenek. A lakás tele van éjjeli fényekkel, hogy lássanak, ha felébrednek, tudjanak tájékozódni, tudják, hogy hol vannak. Azt is tudják, érzik, hogy mindig számíthatnak ránk. Az éjszakai történésekért (bármi legyen is az) soha nem róttuk meg őket. Egyszóval nem tudom mi tévők legyünk.


Puszi mindenkinek!

2006. jún. 30. 16:21
Semmikép se szidmeg ne kiabálj vele,és ne alázzdmeg.Gondolkodjel nem fél e valamitől,bíztonságban érzi e magát?Mert ezek is lehetnek okai.Ami a legfontosabb TÜRELEM,NYUGALOM,KITARTÁS.
2006. jún. 30. 16:19

Az én fiam is sokáig pepisilt. Van egy olyan dolog, hogy enuresis nocturna, éjszakai ágybavizelés. Ilyenkor állítólag nem termelődik egy olyan hormon, ami azért felelős, hogy éjszaka ne választódjon ki sok vizelet.Gyermekorvos írt orrcseppet, amiből már nem emlékszem, mert régen volt, talán este kellett egy-két cseppet cseppenteni, és szinte napok alatt elmúlt a gond.

Nézd meg itt: [link]

2006. jún. 30. 16:16

Először is semmiképpen nem szabad megszidni, ne adj' Isten megszégyeníteni ha bepisil. "Nem baj! Legközelebb majd felébredsz, ha pisilni kell!" Estére próbáljunk minél kevesebb folyadékot adni. (Folyadék igényét napközben kell kielégíteni!) Ha lefekvéskor könyörög, hogy:" Csak egy korty vizet had igyak még!" Akkor adni kell neki, de valóban csak egy kortyot pl. a legkisebb kávéscsészében. Végül, mielőtt a szülők lefekszenek aludni felkelteni (csak annyira, hogy ki lehessen kísérni a fürdőszobába), és megpisiltetni. Elmagyarázni neki, hogy büszkék vagyunk rá, hogy ő már olyan komoly nagyfiú/kislány, hogy éjszaka, ha pisilni kell, akkor már magától is ki tud menni. Ha bármikor előfordul, hogy száraz lepedővel ébred, akkor újból és újból mondjuk el neki, hogy mennyire büszkék vagyunk rá, hogy ilyen okos és ügyes.

Amit szigorúan T I L O S-nak tartok éjszakára bepelenkázni! (...mert már minden lepedőt összepisilt,... mert nem győzzük szárítani az ágyneműjét, ..mert olyan lesz az ágy stb.) Megalázó, és még bizonytalanabbá teszi ebben a korban! Meg kell próbálni kideríteni, hogy mi az oka és ha van ilyen (pl. kistestvér született és féltékeny, fél a sötétben stb.)akkor ennek tudatában változtatni a kiváltó okon is.

És ami még nagyon fontos TÜRELEM, TÜRELEM, TÜRELEM!

2006. jún. 30. 16:10

Velem nem gogsz sokra menni, de azert elmondom. Minden lefekves elott wc, eleinte addig ult rajta, mig nem hallottam, hogy csorog valami. A tobbit magatol kinotte. Turelem kellett hozza, lenyeg szerintem, hogy nem szabad megroni, vagy raijeszteni.csnedesen meg kell vele beszelni, hogy mindenkivel elofordulhat, de jo lenne ha szolna ha pisilnie kell, kiabaljon " anya pisilni kell" ahogy a torkan kifer, nem baj ha felebresszt mindenkit. MErt ha igy megy tovabbb megfazhat ejszaka! nalunk mar bevalt mindket alkalommal, lassan jon a harmadik felvonas.

mindenesetre sok turelmet kivanok!


ha sokaig huzodik a dolog, viszont jobb a gyerekorvosnak kikerni a tanacsat, persze gyerek nelkul, mert zavarja oket a tema. - szerintem -

2006. jún. 30. 16:00
Hogyan szoktassuk le 5,5 éves gyermekünket az éjjszakai bepisilésről?

További ajánlott fórumok:


Steinberger 5 napos fitness program
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook