Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvodás kori bepisilés fórum

Óvodás kori bepisilés (beszélgetős fórum)


15. lisa65 (válaszként erre: 14. - Jégtánc)
2010. júl. 24. 15:30
Ez a legjobb megoldás, hogy elküldöd mindig időben és szólj az óviban is, hogy ők is küldjék el.
14. Jégtánc (válaszként erre: 13. - 4ca460d3e8)
2010. júl. 24. 13:57
Nálunk inkább a belemerülés a játékba lehet.Igaz előfordul olykor este is,de ha tovább vagyok fent és hallom,hogy nagyon mocorog,akkor felébresztem és elviszem pisilni.De ilyenkor többnyire nincs rendesen ébren,így arra gondolok,ha éjjel pisil be,akkor fel sem ébred rá időben,hogy kell neki.A sót a zuhannyal nem tudom megoldani.
2010. júl. 24. 13:35
Elfeledtem írni, hogy nekünk nappal nem volt bepisilés, csak néha éjszaka!
2010. júl. 24. 13:34
Estenként fürdésnél tegyél a vízbe sót, nagyon sokat használ! Nálunk a nagyfiam esett vissza, mikor az apjuk elment, voltunk mi is dokinál, meg kivizsgáláson, és semmi nem változott, majd ezt a sós dolgot vetettem be, azóta rendbejött!
11. lisa65
2010. júl. 24. 11:29

Azis lehet, hogy az óvodában érte valami ami miatt kialakult nála.

De azért olyat is láttam már, hogy a gyerek annyira belefeledkezett a játékba, hogy már az utolsó pillanatban indult volna, csak akkor már késő lett.

Szerintem ülj le vele és beszéljétek meg, hogy ez igy nem jó, amikor kicsit is érzi akkor el kell menni pisilni. Mond neki, hogy a többi gyerek is igy csinál azért nem pisilnek be! Sőt Te is!

Lelkileg hass rá!

2010. júl. 24. 11:22
Jártunk pszihológushoz,azt mondta nincs gond,apáról is normális értékrendje van,nem látja,hogy sérült volna lelkileg a fiam.Ezért is nem értem akkor miért van ez még mindíg.
9. lisa65 (válaszként erre: 7. - Jégtánc)
2010. júl. 24. 07:18

Sajnos ha szobatiszta volt és nem volt ilyen probléma akkor tényleg lelki okokra vezethető vissza.

Én úgy tudom kell beutaló a vizsgálatokra, de kérj nyugodtan az orvostól, mond meg, hogy Te megszeretnéd nézetni, még akkor is ha negativ lesz az eredmény, akkor nyugszol meg. Mond meg neki, hogy utánna ha ez negativ akkor keresel egy pszihológust a gyermeknek.


Nekem 5 éves volt a nagyfiam, amikor egy váratlan balesetben meghalt a férjem! Ő is bepisilt, bár mindig éjszaka, én elvittem a pszihológushoz, mert én egyedül nem voltam képes vele ezt megoldani (hogy is lettem volna képes, hiszen én is kikészültem) egy évig hordtam és minden rendbe jött! Javaslom ezt neked is, nem szégyen, hanem pont segitség a gyermeknek és neked is, hiszen gondolom neked sem könnyű!

8. ff36256613 (válaszként erre: 7. - Jégtánc)
2010. júl. 23. 21:16

Akkor most már biztos, hogy lelki eredetű nála ez a dolog. Hát, azt sajnos nem tudom, hogy csak úgy magadtól elviheted-e?!

Szerintem ilyen helyre kell beutaló...

Apukájával tartja a kapcsolatot?

2010. júl. 23. 20:46

Szobatiszta volt másfél évesen.Mikor apa elment,akkor esett vissza drasztikusan.Voltunk pszichológusnál,azt mondta nincs semmi,teljesen egészséges,szépen fejlődő gyerek.

A háziorvosunk sem küld minket vizsgálatokra.Elvihetem magamtól valahova beutaló nélkül?

6. Gabi0206 (válaszként erre: 1. - Jégtánc)
2010. júl. 23. 19:15
Az én fiammal is voltak ilyen problémák. Ő a nevetéstől pisil be, néha még most is, bár már tényleg ritkán fordul elő. Most lesz 11 éves... Iskolakezdés előtt elvittem a vesegondozóba. Alaposan kivizsgálták, elküldték pszihológushoz is, de mindenhol azt mondták, hogy minden rendben, teljesen egészséges. Annyit tudott javasolni az orvos, hogy 2 óránként küldjem el mindenképp wc-re, és akkor talán nem gyűlik annyi össze.
2010. júl. 23. 19:14

A vizelési zavarokkal rendelkező gyermekek megfelelő kivizsgálására és kezelésére lehetőség van!Az esetek túlnyomó többségében a panaszoknak nem pszichés oka van, ezért elsődleges a szervi problémák tisztázása!Többször súlyos húgyhólyag betegség derült ki, miközben pszichés okokkal magyarázták a gyermek panaszait.


Az alapvető teendők (fizikális vizsgálat, vizeletanalízis, ultrahangvizsgálat) után gyakran szükség van urodynámiás vizsgálatra, mely alapvetően két részből, áramlásmérésből és hólyagnyomásmérésből áll.


Ez az egyetlen objektív módszer, mely a húgyhólyag kapacitásának, tágulékonyságának és beidegzésének normális illetve kóros voltát képes kimutatni.


A vizsgálat adatai alapján, megfelelő kezelést lehet folytatni a gyermek gyógyulásáért.

2010. júl. 23. 19:12
Ha az orvos azt mondja hogy nincs testi oka, akkor biztos hogy lelki alapú a bepisilés. Nehéz az okát kideríteni, bár az lenne a járható út a megszüntetésében. Mindenesetre türelem, nem szabad ezért dorgálni, viszont nagyon dicsérd meg ha nem megy be. Az mindenképp fontos, hogy ne csináljatok otthon ebből nagy problémát, ne ez legyen a központi téma. azért ha egy idő után nem realizálódik a dolog, lehet hogy érdemes lenne pszichológust is felkeresni.
3. lisa65 (válaszként erre: 1. - Jégtánc)
2010. júl. 23. 19:04
Sajnos a lelki dolgok tényleg kihatnak és okozhatnak ilyen dolgokat. Megérné egy pszihológushoz elvinned!
2010. júl. 23. 19:01

Amikor beirattad az oviba, már szobatiszta volt, nem?

Legalábbis nálunk ez az egyik legfontosabb követelmény...

Soha nem is volt teljesen szobatiszta, vagy csak visszaeesett?!

2010. júl. 23. 18:58

Fiam 5 éves,de sajnos gyakran előfordul,hogy napközben is "becsurog". Orvosnál voltunk,azt mondja nincs baj,ráfogja a lelki dolgokra,hogy apahiánya van és arra,hogy figyelmetlen és lusta elmenni wc-re.

Próbáltam türelemmel elmagyarázni fiamnak,hogy ez így nem lesz jó,de nem sok sikerrel.Ha velem van,többször elküldöm wc-re.Van valami ötletetek mit tudnék még csinálni?Járt valaki hasonló cipőben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook