Bélflóra helyreállitása (beszélgetés)
de egyszer már belefutottam a abba,hogy reflux tüneteim voltak, elmentem orvoshoz. nyilván gyomortükrözést akart azonnal....én mondtam, hogy próbáljuk meg a diétát először, mert azért nem ég a ház....végül belementem, nem találtak semmit...ettől függetlenül ajánlgatta a savlekötőt, amit nem szedtem be...diétával és a stressz kezelésével elmúltak a tünetek...szóval van egy ilyen bajom velük....
amúgy pár hónapja volt hasi ultrahangom, minden ok
Igen, értem, hogy ezt miért hangsúlyozod...A háziorvosom nem ajánlotta, mert szerinte egy afrikai bélfertőzés nagy rumlit tud csinálni egy egészéges bélben is. és ahogy mondtam, előtte soha nem volt sem hasmenés, sem székrekedés, semmi...
A belgyógyász, akivel beszéltem mondta, hogy egy bélfertőzés után akár hónapok mire az egyensúly visszaáll...
a 3 hét betegség után proktológushoz elmentem, mert úgy éreztem, hogy a kapunál van valami gubanc (aranyérre gondoltam), de a dokinő azt mondta, hogy minden ok....tükrözött is, ott sem talált semmit (tudom, hogy ez csak az alsó szakasza a vastagbélnek) tőle is kérdeztem a gasztrot de azt mondta, hogy az anyukája Tunézia utáns 1,5 hónapig küszködött...ugyanazt hangsúlyozta, mint a házidoki, hogy a problémám egy ferőtzéshez kötődik, nyilván borult a bélflóra...Ezt hivják utazók betegségének is...
ettől függetlenül tervezem, hogy elmegyek egy gasztros dokihoz
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Sok-sok hasznos ötletet.
Igyekszem figyelni az ételeket és a test jelzéseit.
Anita 🙂
és azt, hogy eszed?
kevered dolgokhoz?
igen, ma a főzelékhez kevertem egy keveset.
zabkorpáról mit gondoltok?
emlékszem, hogy anya esténként egy kis tálkával evett a vacsorához, ebédhez. Volt egy 80x éves bácsi a szomszéd utcában és tőle hoztuk mindig a káposztát. kefirt, vajat is készitett.
hát ja, ismerem a túlzást, amikor nagyon szeretném, hogy valami javuljon. Szerintem a cékla hasonló volt nálam is: jó kis béltisztitó, gondoltam, hogy hajrá....és azóta is hajrá van...
Ma hosszasan beszéltem anyukámmal, akinek 38 évesen volt egy komoly bélmütéte: sajnos egy részét ki kellett venni, és mesélte, hogy utána kb. 6 hónapig napi 8-10 hasmenése volt...a karcagi professzor, aki mütötte azt mondta neki, hogy ez bizony ennyi idő...
utána viszont tökéletesen helyreállt az emésztése :)
mesélte, hogy sok savanyú káposztát evett. szinte mindig evett az étkezésekhez egy keveset.
Szia :)
Igen, a piacon is jelezték, hogy ez nem biztos, hogy jó. Finoman használom majd, mert sok jó tulajdonsága van.
Ebédhez ettem kimcshit. Próbáltad már? Ódákat zengenek róla.
Sajnos tudok türelmetlen lenni és ez most nem előny :)
Egy kevés düh is volt ma reggel úgy az egész felé: miért van az, hogy több hét szélcsend, minden rendben után megint felfordulás van odabent?? De próbálom látni a jó oldalát: mindenképpen tudatosságra, türelemre nevel.
Én szintúgy, sohase gondoltam. De már leálltam róla, nem adok energiát neki, inkább csak segítő szándékból beszélek róla.
Én tapasztalatom is, hogy hosszú az út, és türelemjáték .
Ne akard siettetni. Én is azt tettem, túl sok fermentalt dolgot dobtam ne egyszerre, aztan jött a hisztamin, minden fermentalt tiltott lett, jó sokáig. Most apránként vezetem vissza.
És a hisztamin diéta az aztán durva. +Sibo diéta, úgy éreztem, már semmit nem ehetek, már bébiételt ettem, és az se volt jó.
Az útifűmaghéj emlékeim szerint hashajtó, jó az neked? Én soha nem tettem a diétába. Persze, ettől még másnak jó lehet.
További ajánlott fórumok:
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Sterilizálás után végeznek helyreállító műtétet?
- Tudtok valamilyen módszert amivel helyreállithatnám a hormonrendszerem?
- Bélflóra helyreállítása, adjatok tanácsokat!
- Természetes hormonháztartás helyreállítás
- Probiotikumok a bélflóra egyensúlyának helyreállításához