Bediktálás, vagy általány fizetés jobb? (tudásbázis)
Az átfolyós csak annyi meleg vizet csinál amennyi kell éppen.
Ha egy 100l-es bojler azért megy 8 órát,hogy legyen akkor meleg víz ha épp kell belőle valamennyi,akkor gazdaságosabb az átfolyós,mert ha a szomszédban fürdesz,akkor pont nem került volna pénzbe.
Ahhoz talán nagyobb teljesítményű, térfogatú lenne jó.
Jellemzően abban rejlik víz és energiapazarlás, amikor egy kis kézmosás, egy kis öblítés, mosogatás, felmosás stb. Legjobb a konyhába.
Bár, zuhanyzáshoz el tudok képzelni nagyobb méretűt, munkahelyen olyan forró vizet tárol, simán nescafét lehet vele készíteni.
A zabáló bojlert, különösen ha gázzal megy, sürgősen cseréltesd le.
Ezek elektromosak, és nem esznek sokat, ha elérik a beállított hőmérsékletet, kikapcsolnak.
Állítólag amúgy is indokolt leválnunk a gázról.
És igazad van,ne haragudj,az általam linkelt szövegesben is benne van:
"Az ügyfelek a kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosultak igénybe venni. Ennek érdekében az egyetemes szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz."
Az őrláng fogyasztása benne kell hogy legyen a gázkazán típusa alapján kiállított felhasználói kézikönyvben,műszaki paraméter.De nem kevés,a fúvóka átmérője és a gáznyomás szorzata.
Neked hogyan jött ki a nyári hónapra 40 m3. Az éves 1728 m3-nek a 0,8847 ezreléke pl. aug. hóra = 15,28 m3. Az előbb felrakott linkben is írja, hogy nyáron havi szűk 14!!! m3 a limit.
De részemről abbahagyom. Úgy látom, itt már mindenkinek velem van gondja-baja, és nem a limittel.
Nem egészen! Lemaradtál egy brossúrával. Gáznál az alábbi linkben szereplő (havonként változó) fogyasztási görbe szerint állapítják meg a fizetendő összeget.
Semmit! Öreg a ház, régi tipusú a vízmelegítő boyler, ami szintén gázzal megy. Csak az őrláng havonta elhasznál annyi gázt, ami az ügyesek által nyári hónapokra megállapított limit. Akkor hol van még a fürdés, mosogatás, főzés???
A fogyasztási görbe szerint megállapított limit havi 15 m3 körül van, nálam napi fél m3-t fogyaszt a vízmelegítő őrlángja. Évek óta havi 20-23 m3 fogyasztást diktáltam, fizettem a nyári hónapokban. Majd most kiszámlázzák nekem 700 Ft/m3 áron???
De maradjon ez az én gondom. Nem hittem, hogy ez a probléma csak nálam merül fel, az egész országban mindenki másnak elég a havi 15 m3.
Majd egy hét múlva (aug.1.) mehetek a szolg-hoz, ha sikerül, akkor átmegyek diktálósból átalány-fizetősbe, az esetben semmi gond. Ha nem engedik, akkor egy évig ők fogják használni a kis nyugdíjamat...
Én nem fogyasztok földgázt,nem tudhatom hogy mettől meddig van az elszámolási időszak.Mivel épp most kotyogtad el,hogy Júliustól kezdődik az elszámolási időszak,így nem tudhatom csak az aktuális szituációt,az meg mint írtam úgy hiteles.
Éves limit és keretmennyiség van a rezsicsökkentésre,nem havi,ami téged ebben a melegben megkavar.
:D Jó pénzért ki is számlázzák! :DDDD
Majd írd már meg légy szíves, hogy mit mondanak neked az ügyfélszolgálatosok (én nem terveztem most bemenni).
Nem értem, hogyan jön ide a Ptk, meg visszamenőleges ilyen-olyan akármi... én a következő 2-3 havi gázszámlám összege miatt aggódok, és próbálok kitalálni valamit!
Te meg itt jössz nekem holmi visszamenőleges tiltásokkal, meg visszamenőleges béremeléssel... megértelek. Felénk is Qur@ meleg van. :))
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Jól kijössz/jöttök a fizetés(etek)ből?
- Közalkalmazottak fizetése
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Voltam külföldön pár napot, de a jobb fizetés érdekében sem...