Bediktálás, vagy általány fizetés jobb? (tudásbázis)
"a szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz, amelynek alapján a felhasználó számára kiállított számlában a kedvezményes mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzatát érvényesíti. Az e feletti rész számlázása történik lakossági piaci áron vagy versenypiaci költségeket tükröző áron. "
Ezt ti, hogy értelmezitek? Nekem úgy tűnik első - második, harmadik, negyedik - olvasatra, hogy nem tesz különbséget havi diktáló vagy éves elszámoló között, hanem minden hónapra megadja a havi kedvezményt és az a fölötti részt kell magasabb áron elszámolni. Márpedig, ha így van, akkor télen egy diktálós jóval többet fizet - még akkor is, ha éves szinten nem lépi át a kedvezmény határát -, mint az aki éves elszámolásban van.
Szerintetek?
Igy azért már más a leányzó fekvése, ha maradnak ezek a számok, nem üzemeljük vissza a gázt, inkább fizetjük a 70 ft-okat, szabályozható hősugárzóval kevesebbre jön ki a fűtés, mint gázzal alapáron.- és mi ketten vagyunk ebből én nem vagyok otthon.
ugye milyen sokat számit hogy h.o. vagy a munkahely ?
Megjelentek a számok, így nekünk 1000 forint alatt lenne a plusz.
De azért a klímát elhalasztjuk🙂
villany 70,10 Ft éjszakai 69,lo
gáz 102 Ft/m3
Most volt egy semmitmondó kormánytájékoztató az M1-en. Minden órában biztos hogy megismétlik, elég rövid volt.
Most meg ezt olvastam róla: [link]
Várjuk meg, ameddig kijön a rendelet (bár valószínűleg azt még többször korrigálják.
1. Nem tudni, hogy a megadott limit havi vagy éves összes fogyasztásra vonatkozik. Más az elszámolás, ha valaki átalányt fizet, illetve, ha a tényleges fogyasztást.
Mi pl. gáznál az éves megadott limitbe beleférünk, de mivel a tényleges fogyasztást fizetjük nyáron minimális, a téli hónapokban viszont jóval a havi limit felett van.
Nem lenne fair ugyanazért a fogyasztásért más összeget fizetni.
2. Nem tudni, hogy mi az a piaci ár, ami felett a "túlfogyasztást" fizetni kell.
3. A házközponti fűtéses lakásokkal mi lesz?
Ott több lakás (sokszor többszáz) működik egy gázóráról,
A face egyik csoportjaban olvastam. Ugyfelszolg. on mondtak, at lehet valtani diktalasra. Nemcsak az eves leolvasas utan 30 napig.
Csak meg mindig nem tudom, hogy erdemesebb e???
Semmi gond, szerintem egyikünk sem tudja a pontos infókat, vagy azt mi az igazság.
Lehet jobb is.
Máskor nem hiszek a férjemnek. Ezek szerint rosszul emlékezett. Engem ne égessen, hazudni pedig nem fogok.
Bocs, hogy nem ellenőriztem le az Embert ! :)
A fenét nem a miénk! Eladtunk nekik és még tároljuk is egy ideig.
"Szinisa Mali, szerb pénzügyminiszter arról számolt be, hogy Szerbia 500 millió köbméternyi gázt vásárolt magyar barátainak köszönhetően, amit Magyarországon fognak tárolni.
A megállapodásról szóló megegyezést Szijjártó Péter még június közepén jelentette be belgrádi látogatásakor. Arról azonban nem szól a fáma, hogy ezt a mennyiséget honnan szerezte be Magyarország.
A Nova, szerb hírportál információi szerint Szerbia vasárnap egy jelentősebb előleget (250 millió euró) már át is utalt Magyarországnak, július végén pedig ismét fizetni fognak. A gázt két cégtől, az MVM-től és a MET-től vásárolják meg, amit október elsejéig itt is fognak tárolni."
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Jól kijössz/jöttök a fizetés(etek)ből?
- Közalkalmazottak fizetése
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Voltam külföldön pár napot, de a jobb fizetés érdekében sem...