Beagle gazdik (beszélgetés)
Az is szaporító aki származási bizonyítvány nélkül tenyészt kutyákat.
Nem tudom mikor végezted a kozmetikus tanfolyamot, így lehet, hogy akkor még volt, de már jó pár éve nincsen. Én voltam a fajta klub elnőke, úgyhogy ez biztos.
Szaporítás az, ha valaki tömegével csinálja és ebből él, nem pedig az ha a saját kutyájának kicsiket akar és közben mindennap a kutyája óhaját lesi!
Én állattenyésztői végeztem, kutyakozmetikusit, amikor én végeztem még volt B-s tk.
Tysonnak van törzskönyve, és Pötyinek is de mivel ő kísérleti kutya volt, illetve lett volna ha nem mentem ki, így van származási lapja tk is kell lenni de a tenyésztőnél, így érted, hogy tudom, hogy tiszta a vérvonala.
Pötyi hivatalosan died
Nincs B törzskönyv évekkel ezelőtt végre megszüntették.
Azt ugye tudod Hotdog, hogyha egyszer fedez utána ha kilóméteres körzetben tüzelő szuka van örjöngeni fog? A kutya nem ember teljesen másmilyen igényei vannak.
A törzskönyv nélküli kutya gyártása pedig szaporítás. Neharagudj danama, de ha nincs törzskönyve akkor honnan tudod a vérvonalát?
A törzskönyv nélküli szaporítás nagyon rosszat tesz a fajtának, ha valaki így vesz kutyát az az ő dolga, de akkor ne tenyésszen vele.
Mindjárt hozok egy linket, csak nem találom.
Hotdog, téged sem bántani akarlak, de honnan tudod, hogy alkalmas tenyésztésre, mindenkinek a sajátja a legszebb, és ez így van jól, de attól még nem biztos, hogy alkalmas tenyészsére, még akkor sem ha van törzskönyve.
talán fajta kutyát ! :-P
a faj maga a kutya, a fajta a beagle.
dehogynem :-P
ha valaki családi kutyust akar és nem akarja kiállításokra vinni, hidd el nem fogja érdekelni a törzskönyv
Nagyon remélem h jövőre nekünk is összejönnek a picik.
Most a kiránduláson is összefutottunk egy 2 éves kannal,hát már igencsak akarta TInát:D
Nos akkor várjuk a kis kölyköket:)
És majd a fényképeket is!!!!!!
Amikor még állatorvos mellett asszisztáltam ott is volt egy hasonló eset.
Egy idős bácsi behozta a kiskutyáját egy howaward volt, már 2 hónapja szerette és rajongott a kutyusért.
Amikor behozta egyből látszódott , hogy vízfejű a kiskutya.Az állatorvos egyből felhívta a tenyésztőt, hogy miért adott el egy beteg állatot.
Azt mondta a tenyésztő, hogy ad egy másikat a bácsinak ha visszaviszi a másikat erre a bácsi azt mondta, hogy Filpi az ő kutyája és nem aadja senkink, ameddig vele lesz addig vele lesz, de nem hagyja cserbe .-(
Kb 4 hét után elpusztult a kiskutya :-(
De a bácsi tanulva a dologból családból hozta a következő, de nem fajtatiszta de annál ragaszkodóbb kutyusát.