Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Banánlevélben (sütőzacskóban) sült csirkemell ragu recept

Banánlevélben (sütőzacskóban) sült csirkemell ragu recept


Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Banánlevélben (sütőzacskóban) sült csirkemell ragu hozzávalói:
60 dkg csirkemell csíkokra vágva
40 dkg zöld banán (főzőbanán nem csemege) kockára vágva
20 dkg sütőtök vagy édesburgonya kb. 3 cm kockákra vágva
20 dkg zeller hasábra vágva
10 dkg vöröshagyma kockázva
4 dl kókusztej
1-2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál reszelt friss gyömbér vagy por
1-2 gerezd átnyomott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 teáskanál friss chili vagy por
fél mokkáskanál fahéj (elhagyható)
1 csillagánizs (elhagyható)


A Banánlevélben (sütőzacskóban) sült csirkemell ragu elkészítési módja:
Az összes hozzávalót jól összekeverjük és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap banánlevélbe csomagoljuk - fogpiszkálóval összetűzhető - (vagy sütőzacskóba), és 180 fokon 30 perc alatt megpároljuk. Ezután kinyitjuk a csomagolást és grillre tesszük, hogy kicsit rápirítsunk.

Hogy mennyi sült vagy párolt az azon múlik, hogy mennyi kókusztej kerül alá, és a végén mennyit sütjük.
Forró éghajlaton a húsokhoz erjedésgátló hatása miatt használnak pl. fahéjat, gyömbért, vaníliát is.
Nálunk a legelterjedtebb erre a célra a pirospaprika, majoranna, szegfűszeg és minden csípős fűszer.


Kategória: Húsételek receptjei


A banánlevélben (sütőzacskóban) sült csirkemell ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook