Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkés tálka recept

Csirkés tálka recept

A Csirkés tálka hozzávalói:
6 dkg vaj
4 csirkemell filé 2 cm-es csíkokra vágva
2 közepes burgonya 1 cm-es kockákra vágva
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 nagy sárgarépa 1 cm-es kockára vágva
3 evőkanál liszt
1 bögre száraz fehérbor
3 bögre forró csirkeleves
1 bögre tejszin
2 evőkanál paradicsomsűrítmény / kihagyható /

Puffancsokhoz:
2 bögre sütőporos liszt
2 evőkanál szárított vegyes zöldfűszer
1/4 bögre reszelt parmezán sajt
30g felkockázott vaj
1 bögre tej


A Csirkés tálka elkészítési módja:
Olvazd meg a vajat egy serpenyőben és lassú tűzön 3 percig párold rajta a csirkét.Add hozzá a borgonyát,hagymát,répát és állandó kevergetés mellett még 7 percig pirísd.Add hozzá a lisztet,majd a bort,húslevest,tejszintés a paradicsomsűrítményt és főzd 10 percig.Ezután őntsd át egy sütőtálba.A puffancsokhoz szitáld át a lisztet egy közepes méretű tálba majd keverd hozzá a zöldfűszereket és a sajtot majd dörzsöld bele a vajat az ujjaddal.Vájj mélyedést a közepébe és önsd bele a tejet majg keverd össze ragadós tésztává.Borísd a tésztát enyhén lisztezett felületre és könnyű mozdulatokkal dagazd addig amíg sima nem lesz.Nyomkodd el kb.2 cm vastag lepénnyéés szaggas ki belőle 7-8 pogácsát és tedd a csirkés ragu tetejére.Közepes tűzön süsd a sütőben amíg a puffancsok felpuffadnak és a szinük aranybarna lesz.

Azonnal tálalni kell mert a tészta elázik.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. jan. 31. 17:30
A csirkés tálka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook