Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mexikói tortilla leves recept

Mexikói tortilla leves recept

A Mexikói tortilla leves hozzávalói:
(kb. 6 adag):
- 3 szál chili aprítva vagy 1 ek chilikrém/szósz,
- 2 tk olaj,
- 1 nagy fej hagyma, aprítva,
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva,
- 5-6 közepes paradicsom (kb 700g), kockára vágva,
- 6 pohár csirkealaplé (1,5 l),
- 2 ek lime lé,
- 2 pohár víz (kb 500ml),
- 350 g csirkemell, apró kockára vágva.
A végén kell hozzáadni:
- 5 tortillalap, 1 centis csíkokra vágva,
- 1 kis fej lilahagyma, apró kockára vágva,
- 1 kis fej avokádó, apró kockára vágva.


A Mexikói tortilla leves elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a paradicsomot és a chiliket is. kb. 10 percig főzzük, amíg a paradicsom teljesen levesessé válik. Lehúzzuk a tűzről és turmixgéppel sima masszává turmixoljuk. Majd visszaöntjük a lábasba, felöntjük a csirkelével és a lime juiceszal. Ha felfőtt, akkor beletesszük a csirkemellet is, és 20-25 percig főzzük. Amíg a leves fő a tortillalapokat 1 centis csíkokra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk őket. A levest úgy tálaljuk, hogy megszórjuk a tortillacsíkokkal, a hagymával és az avokádóval a tányérokba szedve. (a tortilla elázik a levesbe, ezért csak tálalásnál adjuk hozzá)

1 fél evőkanál tejföltől nem volt olyan csípős a leves, jól harmonizált benne.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mexikói tortilla leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook