Babaváró támogatás tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot. :)
Igen, ha folyósítja az összeget onnantól kezdve fütyülhet a ... Azt a pénzt már arra költöd amire akarod, mert nem kell róla semmi. Ha ingatlant újítasz nem kell számla, ha nyaralni mész belőle / nem tudom van e olyan aki erre venné csak fel xD/ nem kell a repjegyet sem bemutatni.
Nekem olyan személyi hitelem van, amivel hitelkiváltottam. Ebbe bele lehet törleszteni szerencsére. :)
Attól is függ, hogy van-e a hitel mögött valamilyen más fedezet. (pl. ingatlan)
A babaváró ezért rizikósabb, ott csak a jövedelmet nézik.
Alkalmazottnak is megszűnhet bármikor az állása.
Talán ott könnyebb a levonás, ha az ügyfél nem fizet.
Elviekben arra költöd, amire akarod.
A gyakorlatban nem teljesen. Az eredeti hitel feltételeit kell megnézni, hogy engedi-e az előtörlesztést, végtörlesztést. A személyi hiteleknél nagy valószínűséggel nem.
Szurkolok Nektek is!
Mi az, hogy nem lehet kiváltani? Nem mindegy nekik, hogy mire költitek? Pedig a sajtó ezt is hangoztatja, hogy hitelkiváltásra is felhasználható.
Tb-igazolást tőlünk is másikat kértek a K&h-ban, pedig rá volt ìrva a babaváró. Azzal indokolták, hogy a nemtudomén milyen kormányrendelet 4.2-es bekezdést is rá kell îratni, nemcsak a 4.1-est, mert előbbi azt igazolja, hogy az utolsó 180 napban Magyarországon dolgoztunk.
Sziasztok,
Tegnap voltunk a K&H-ba. A TB igazolást szó nélkül elfogadták, mert szerencsére az OEP olyat állított ki. Ennél az igazolásnál az a lényeg, hogy a paragrafusok meg az ahhoz tatozó bekezdések rajta legyenek és a lényeg, hogy a BABAVÁRÓ legyen rajta. A borítékra is ráírták, hogy CSOKIG.
Tegnap már későn végeztünk, így az ügyintéző nem tudta beküldeni a központba az igénylést, úgyhogy ma fogja.
Hát, remélem megkapjuk :)
Ami még nekem piszkálja a csőrömet, hogy, nem lehet kiváltani vele a személyi kölcsönt ami ugyan annál a banknál van, ahol a babavárót akarjuk felvenni.
Pegazus, hatha ez erdekes lehet nektek, egy hitelugyintezo faces csoportjaban olvastam ma:
Sajnos a K&H tipikus példája a várandós anyukákkal szembeni hátrányos megkülönböztetésnek. Sajnos egyik ügyfelem pont betöltötte a 12. hetet a K&H-s igénylés előtt, amire persze fény derült, és a számok alapján így már csak 7,5M-t kaptak volna. Persze nem fogadtuk el az ajánlatot. Gyorsan telefonáltam az ERSTE-be, aznap fogadták őket, 5 napon belül a számlájukon volt a 10 millió úgy, hogy közben volt egy hétvége is!!! 😊😊😊
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Allergia vizsgálat TB támogatással. Van valakinek tapasztalata?
- Albérlet támogatással kapcsolatban valami tapasztalat?