Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Szia barborka!
Nagyon sajnálom ami veled történt, sajnos teljesen megértelek, hiszen nemrégiben én s hasonlót éltem át. Mi a 16 hetes UH-ra mentünk gyanútlanul, ahol fapofával közölték hogy kb 2 hete már nem él a babánk, kb 14 hetes korban hagyott el minket :( Nálunk sem volt semmi előjel, előtte 3 héttel még minden rendben volt.
azt hittem rosszul hallok, nem tudtam felfogni, miről is beszélnek. Sajnos igazuk lett és nekem is műtét lett a vége. Mondanom sem kell, mindez 12.28-án, az ünnepek után.
A kórházban 3 napot voltam, nem volt egyszerű a szülészeten lenni a többi kismama, anyuka között :(
nagyon szívesen leírom neked a részleteket is ha gondolod privátban, vagy esetleg ha kérdésed van, segítek ha tudok. Tudom mennyire nehéz ez most neked/nektek!!
Kitartást, sok erőt kívánok Nektek, és tartsatok össze a pároddal, nekem a férjem segített nagyon sokat, ha ő nem lett volna mellettem, nem tudom mi lett volna velem.
Szia!
Nekem se volt előjel :-(
A műtét nekem nem fájt, utána se véreztem. Kb egy hétig még használtam tisztasági betétet, de nem volt jelentős a vérzés. Mondjuk én csak a 8-9 héten jártam és nekem is előtte nap még volt szívhang:-(
Írj nyugodtan..jó ilyenkor
Sziasztok! Annyira friss az élmény, ki kell írnom magamból. Tegnap voltam 12.heti genetikai UH-n. Semmi előjel nem volt, aztán a doki ránézett a gépen a képre, és annyit mondott: Nagy a baj.
Itt visszhangzik a fülemben, annyira fáj, egy percet nem aludtam azóta. Az uh előtt 1-2 nappal halhatott meg szegény kisbabánk. Kiszédelegtünk a rendelőből, várom az időpontot a műtétre. Nem véreztem, nem görcsöltem, csak a sokk van bennem. Köszönöm, hogy kiírhattam magamból. A műtéttől is félek nagyon.
Szia :)
Pajzsmirigyet is érdemes megnézetni,ha eddig még nem tették.
Viszont az,hogy nem kaptál védőoltást a vetélések után,csak az utolsónál,az simán okozhatja a vetéléseket...Sőt!72 órán belül kell megkapni.
Azt nem tudod,miért nem kaptad meg az előző vetéléseknél?(mondjuk már nincs jelentősége,de pl ahol én szültem -3 kórház-mindenhol nagyon odafigyeltek erre,és mikor megvolt a baba vércsoport eredménye,nekem már hozták is a szurit)
Sziasztok!
Bár sajnos rutinos vagyok ezen a területes, segítsetek kérlek összeszedni a gondolatokat. :-)
Ma megyek egy új nőgyógyászhoz, mert így 5 vetélés után úgy érzem váltanom kell, mert nem vagyok előrébb.
Adjatok ötleteket mit mindent kérdezzek, milyen vizsgálatra hívjam fel a figyelmét.
Amit tudunk, hogy leidenes vagyok és nekem negatív apának pozitív a vércsoportja.
Gondolok itt olyanra, hogy sárgatest hormon vizsgálat, ellenanyag szűrés ami eddig nem volt és csak most az utolsónál kaptam szurit miatta.....
Köszi
Örülök,ha így gondolod :)
Lelkileg,gondolatilag segített helyretenni,átértékelni,másként látni a dolgokat.
Bár most még nehéz a babától elvonatkoztatni,de talán segít Őt elengedni.
Elfelejteni nem kell,nem is lehet,mindig az életünk részei maradnak.
Továbbmegyek : amikor elveszítettük a babákat,2 számot hallgattam nagyon gyakran :
-Kelly Clarkson : what doesn't kill you makes you stronger
-Hooligans : Küzdj az álmodért
Sok-sok pozitív gondolatot és mielőbbi babásodást :)
Kedves CsengiBoti!
Sajnos én is hasonlóakat éltem/élek meg mint Csillag08. A könyvet lehet én is elolvasom, hátha ez könnyít a lelkemen.
teljesen hasonlóan gondolkodom én mint Te voltál, most épp lakásfelújításban vagyunk, bútorcsere miegymás, de már most azon agyalok hova nem tehetünk bútort, hol kell majd a hely a kiságynak.Eddig úgy gondoltam ez butaság, de lehet hogy az én tudatalattim is így fogja bevonzani a jót, a pozitív dolgokat!
Kedves Csillag08!
Én teljesen átérzem amit írsz, hiszen kb egy időben veszthettük el a babáinkat, bár ahogy olvasom és számolom nálunk idősebb terhesség volt. Nekünk a nemét is megmondták anno, igaz nem 100 %-os pontossággal.
Én ma már a 18.hetet tölteném, már mozgolódhatna is. Még mindig semmi hírünk a szövettanról...
Nekem is összeszorul a szívem, akárhányszor rá gondolok, nem telik el úgy nap hogy ne jutna eszembe, de igaza van mindenkinek hogy tovább kell lépni, és csak előre tekinteni, mégha ez keményen is hangzik.
Őt sosem fogod elfelejteni, és sztem nem is kell, hiszen az életed része volt, még ha csak rövid ideig is sajna....
Ott vannak a gyermekeid, őt biztos erőt adnak, nekünk még nincs gyerkőc, de remélem mihamarabb bővül a család.
Próbálj meg minél több pozitív energiát magadba szívni, vagy ha jól esik beszéld ki magadról a fájdalmat.
Látod,már ez is egy pozitívum : kaptál még egy kis időt -még,ha fájdalmasan is- a már meglévő fiaidra :)
Csak így tovább ;)
Azzal én soha nem tudtam megnyugtatni magam,hogy "inkább most,mint hogy betegen/halva szülessen"...ezzel olyanok próbálta jó szándékúan vigasztalni,akik nem tudták,pontosan mit is élek át...
Én mielőtt a kicsik megszülettek,mindig úgy próbáltam terelni a gondolataimat,mintha Ők már akkor köztünk lettek volna...Pl mikor a férjem egy újabb bútort akart betenni a szobába,nem engedtem,de magamban mindig arra gondoltam,hogy : ott a kiságy lesz a kisbabánknak :) Hangosan ki nem mondtam,csak gondoltam...és így is lett ;) Erre jó a TITOK...megtanít a gondolataidat pozitív irányba terelni.
CsengiBoti Nem bántottál meg. A terhes ismerősöket kól fogadom. Ezen meglepődtem, örülök nekik és drukkolok nekik h minden simán menjen. Nem ismerem ezt a dokumentumfilmet amit írtál. De megnézem. Én igyekszem tovább lépni. Élni a midnennapokat, sokszor megy is. De egyszerűen nem találom a receptjét hogy hogyan engedjem el. Nem tudom h lesz e valaha oylan h elfeljtsem h ő lett volna. Annak ellenére h úgy gondolom h jobb így, mint h halva szüllessen vagy súlyos betegnek. Biztos volt oka, csak nem látom mi, sem az értelmét.
én nagyon szeretném még egy babát, úgy érzem úgy lenne teljes a cslád, még vki hiányzik. Remélem h ez a vágyam, segít abban h tovább lépjek, és hamar jönni fog a mi kis csodánk.
De addig is nyertünk időt, amit a fiamnak szentelhetek. Nekem könnyebb van két fiam, nem az elsőért küzdök, de akkor is nehéz mert ő is egy élet volt.
vecus, azt hizsem igazad van, át kell esni a fázisokon. Én már sok midnnekitől hallottam h akkor lettek jól, mikor újra pozzitív lett a teszt. örülök most történt nem később amikor az ember már tudja a nemét, érzi.
Nem tudom mikor lesz könyebb vagy jobb.
Nagyon fontos,hogy el tudd engedni,sajnos,nem tehetsz mást :(
Viszont ez nem fog menni addig,míg azon kattogsz,hogy most ennyi idős lenne,ekkor kellene megszületnie...
Nehogy félre érts,nem akarlak "bántani",de tudom,miről beszélek,mert végigcsináltam...nehezen engedtem el,nagyon :( 13 hetesen veszítettük el,láttam a kisbabámat "megszületni",hidd el iszonyú nehéz volt...
Több ismerősöm szült akkor,amikor mi elveszítettük Őt,többen akkor estek teherbe...körülöttem MINDENKI kismama illetve újdonsült anyuka volt,beleértve a sógornőmet...CSAK őket láttam,mert csak őket "akartam" látni.Aztán ahogy telt az idő,sok minden változott...
Többször írtam már ezen a fórumon,de most is leírom,hogy nekem nagyon sokat segített a TITOK című könyv/dokumentumfilm.Többször megnéztem,próbáltam aszerint átértékelni az életünket,a gondolataimat.
Azóta úgy gondolom,semmi nincs ok nélkül...Kaptunk egy kicsi életet a sorstól,akit gyorsan el is kellett engednünk...
Általa viszont nagyon sok új és ráadásul csupa jó dolog történt velünk.
Sok új barátot kaptam/kaptunk általa,akiket nélküle biztosan nem ismerhettem volna meg.
Világossá vált számunkra az is,hogy mennyire erős a kapcsolatunk a férjemmel,a gyerekeinkkel.
Próbálj CSAK előre nézni,engedd el Őt,hogy legyen helye az új jövevénynek a szívedben :)
Addig,míg nem tudod lezárni magadban a dolgokat,nem tudsz teret engedni az újnak.
Remélem,nem értesz félre,amit írtam,nem bántó,hanem segítő szándékkal tettem :)
(A mi életünkből nagyon sok érdekes dolgot tudnék mesélni,a vonzásról,a dátumok fontosságáról,aminek köze van az elveszített babáinkhoz...)
Mielőbbi minden jót kívánok Neked és fórum minden babásodni vágyó anyukájának :)
Sajnos ezek azok a dolgok amiken itt mindannyian átesünk.
Én is szinte napra pontosan tudtam mindig hogy épp hol tartottam volna.
Nagyon rossz volt.
De amikor mindezt sikerült magamban elengednem akkor lett újra pozitív a tesztem.
Egy biztos azt a terhességet sosem fogom elfelejteni.
Meg van a szövettan Semmi új baba volt Azt mondták vége a tiltásnak Lehet hancúrozni és ha meg jön lehet újra próbálkozni De dokim 2 mensit mondott a 6 hetet mindenképp megvárjuk A hancúrral is lehet várunk még Lelkileg nekem is jobb egy kicsit de nagyo lassan tellik az idő Néha elszomorodom ha belegondolok h mennyi idő megint mire pozitív lesz a teszt mire eljutunk a 12 hetes UH
Mire megyek a 6 hetes kontrollra már betöltöttem volna a 18. hetet Tudnánk a nemét
Borzasztó a tudat h már nincs velünk
Sziasztok!
Nekem is 2 hete volt a műtét, de sajna még nincs szövettan eredmény.
Az idő tényleg segít, valamelyest "jobban" érzem magam, tegnap óta dolgozom is újra.
Hétvégén felkerestem a dokimat, zavart az a kis vérezgetés, szúrkálás úgy 10-12 nap után, rendes volt, alaposan megvizsgált, meg UH-t is csinált, minden szépen alakul.
Nekünk azt mondták a mensit kell megvárni a hancúrral, amúgy meg pár hónap pihit tartunk a babaprojecttel. A doki 5-6 hónapot mondott, de sztem az kicsit sok. Úgy gondoltuk 3-4 mensi, és belevágunk, aztán reméljük mihamarabb többen leszünk...
Egy honap kenyszerpihenot mondott a dokim. Az most telt le. Szerintem mar lehet...
Csak felek mar mindentol a ... kutyafajat. :/
Sziasztok!
Remelem mindenki jol van!
Nalam egy honapja mult a mutet, holnap akartam menni dokibacsihoz, de mondta hogy varjuk meg az elso mensit. Akinek nyoma sincs meg, pedig mar egy budos nagy pattanas is kijon. Igaz az elso mutet utan is oont 6 hetre jott. Ugyhogy szeretettel varom. Mert tennenk a dolgunkat...
Köszönöm a tanácsokat!
még a kórházban mielőtt kiengedtek volna csináltak egy hasi UH-t, akkor mindent rendben találtak, plusz mégitthon napokig szedtem az antibiotikumot.
nekem ez a műtét utáni 9.nap, de ha jövő héten is lenne még vmi, akkor felkeresem a dokimat.
A hancúr dolgot nekem nem mondták meddig kell várni, a kontrollt tudom hogy az első mensi után kell végezni, így az 5-6 hét a reális.
Ja hát ez is 14 nap. A 14. napra el kell múlnia
Ebből kifolyólag lenne egy kérdésem Mikor huncutkodtatok? Szerda du óta nincs vérzésem Vasárnap tellik le a 2 hét Ma péntek van szerintetek lehet egy kis hancur? Tartok egy kicsit a fertőzéstől. Bár 2 hetet mondtak de még is 6 hét alatt gyógyul be belül mindent.
Beye sajnálom:(( nehez lehetett!
En kb 10-15 napig vereztem ugy h elmult majd ujre es ez normalis mert folyamatosan tisztulsz.kitartás!
Sziasztok!
lenne egy kérdésem felétek. Múlt hét kedden, 12.28-án volt missed ab műtétem, 14 hetes babát veszítettünk el. 3 napot töltöttem kórházban, a műtét komplikációmentes volt.
itthon még pár napig vérezgettem, váladékoztam, aztán e hét hétfőn szinte teljesen elmúlt. aztán szerdán ismét elindult egy kis váladékozás, vérezgetés+kicsi hasszúrka, fájdogálás. Szerintetek ez még normális ennyi idő után? láz, hőemelkedés nem volt.
Szia!
sajnálom a történteket, ez sosem egyszerű.
nekem az első missed ab-om volt, így az orvos nem nem küldött minket tovább, viszont én erősen gondolkodom rajta hogy szeretnék kicsit utána menni, többször nem szeretném ezt átélni.Vannak különféle genetikai vizsgálatok, talán ezen az úton érdemes elindulnotok, vagy esetleg hormonális vizsgálatot csináltatni.
én még a szövettan eredményét várom, aztán meglátom merre lépjünk.
Sziasztok,
régóta(az első missed ab-om óta) olvaslak benneteket, sajnos hétfőn megyek a másodikra. Azt szeretném kérdezni hogy milyen vizsgálatokra utalt be benneteket az orvosotok?
Van már egy lassan 3 éves kislányom aki szinte első gondolatra összejött, és terhességi cukorbetegséget leszámítva problémamentes terhességem volt.
Első missed ab szeptemberben volt, az a terhesség is szinte első "gondolatra" összejött, meg a mostani is, de mindkettő 8 és 6 héten elhalt, nagyon megijedtem hogy miért lehet ez, mi lehet a baj???