Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba a pocakban vetélés/missed ab után! fórum

Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)

45571. adrika1977
2016. jan. 7. 08:05
Sziasztok.en s csak azt tudom mondani hogy próbáltam sürgetni januári missed ab.om utan a természetet de nem lehet.magatol szépen lerendezi amit kell.radegitettem e vitaminnal én is.ittam a teakat de az nek tudom ert e vmit.a 4.hónapban amikor jott a kisfiúnk baratcserjet szedtem kb 7 napig..valamitol a petesresem a szokasos 15.nap helyett a 10.nap volt es sikerrel jártunk.par nap es melettunk van.persze van aki nem ilyen szerencsés.az ima mellett én is annak érzem magam.es soha ne adjatok fel!:))
45570. tapka
2016. jan. 6. 11:52
Én e vitamint szedtem, folsavat. Február 18án műtöttek, április 17-e óta nem jött meg, egy héten belül itt a kicsilány. Fel a fejjel, lányok, piszok nehéz, ma amig vártam a dokimat a kórházban ketten jelentkeztek be missed ab miatt... De mindig van remény. Én drukkolok mindenkinek.
45569. saslik55
2016. jan. 6. 10:27

Sziasztok!

Nekem is volt februárban egy missed ab-om.

Már akkor elhatároztam, ha rendbe jövök, írni fogok, hátha én is tudok erőt adni olyanoknak, akik hasonló cipőben járnak. Én akkor nagyon sok fórumot olvastam és nekem segített. 27 éves vagyok és 9 hetesen vesztettük el a babánkat. A műtét után nagyon erős hasi fájdalmaim voltak.

Az orvos nekünk azt javasolta, hogy várjunk 6 hónapot mielőtt ismét próbálkozunk.

Én méhpempőt szedtem és inofolicot ez idő alatt. És jelenleg 13. hetes terhes vagyok, rengeteget imádkozom. Engem ez megnyugtat.

45568. beye86 (válaszként erre: 45567. - Csillag08)
2016. jan. 6. 08:45

Szerintem kérdezd meg róla a dokid az a biztos.

A palástfű nekem bejött, szép szabályos lett a ciklusom, meg lehet hogy baba kérdésben is segített.

itt olvashatsz róla:

[link]

a másik amit még írni akartam, hogy a folsavat is érdemes a baba előtt hónapokkal hamarabb elkezdeni

45567. csillag08 (válaszként erre: 45566. - Beye86)
2016. jan. 6. 08:40
A pilates nagyon jó Én szoktam De az elmúlt hónapokban eléggé elhanyagoltam Csak nem tudom mikortól merjem A teáról nem hallottam Köszi
45566. beye86
2016. jan. 6. 08:15

Szia csilla08!

nekem most azt mondták a dokik, hogy hagyjam a regenerálódást a természetre, de úgy gondolom ha megjön az első normál mensi, nekiállok ismét a vitaminoknak.

Elsőkörben elkezdek szedni e vitamint, az segít a nyálkahártya vastagításban, plusz én ittam palástfüvet, azt is sokan dícsérik.

A tornával kapcs-ban azt olvastam várni kell 6 hetet, de legalábbis a kontroll vizsgálatig. amúgy úgy tudom a pilates jót tesz, bár még én sem próbáltam.

ha valaki tud valami jó tornát, mozgásformát javasolni, azt én is szívesen venném :)

45565. csillag08
2016. jan. 5. 21:22
Most csak néhány sort tudok írni. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ti mit tesztek annak érdekében h erősödjöna méhfal, has a benti részek. Lehet tenni vmit? vagy hagyjam a természere. Én nem vok sportos ember, de vmit igyekszem mozogni. Most arra gondoltam h lightosban elkezdeném a pilatest. De nem tudom h jó ötlet e. Nőgyógyászhoz még 5 hét mire mennem kell.
45564. vecus (válaszként erre: 45550. - Zsanita76)
2016. jan. 5. 17:20

Szia!

Sajnálom a történkteket. :(

Nálad duplán is. :(

Nem lehet neked ez könnyű. Bár segíteni nem tudok nálam ilyen nem volt és még csak hasonlóról sem hallottam.

Remélem hamar megoldódik nálad ez a helyzet és hamarosan újra nekiindulhattok.

Hátha most spontán is sikerülni fog. Ilyenról már nagyon sokszor hallottam. :))

Kitartást!

És gyors testi-lelki felépülést kívánok neked!!

45563. vecus (válaszként erre: 45557. - Beye86)
2016. jan. 5. 17:13

Szia!

Sajnálom hogy veled is megtörtént.:((

Nem semmi amilyen módon ezt közölték veled. Elég bunkó volt a doki, jobb szavakat nem találtam rá. :((

Itt mindannyiunknak sokat segített ez a fórum.

És már nagyon sokunknak sikerült újra. Van sok kismama itt a fórumon, és már elég sok baba megszületett egészségesen. :))

Gyászold meg és engedd el a babádat, majd nézz előre hogy neked is újra sikerüljön.

Az biztos hogy sosem lehet ezt elfelejteni. Lesznek majd hullámvölgyek de mindig fel kell állni és előre menni és nézni. :))

Kitartást!

És gyors testi-lelki felépülést és babásodást kívánok neked!!

45562. beye86
2016. jan. 5. 13:07

Igazad van csillag08, én is próbálok minden kis dolognak örülni, és lépésenként előre menni.

itthon vagyok még táppénzen a héten, utána újra munka. aztán majd várom a mensit, és azután kontroll. közbe talán lesz szövettan eredmény is, de őszintén megmondom, nem remélek tőle túl sokat. Bízom benne hogy megtudunk vmit.

45561. beye86
2016. jan. 5. 13:01

Köszönöm a kedves, bíztató szavakat. Tudom sok a közhely, és hogy nem lehet mit írni ilyenkor. Csak előre szabad menni, hátra sose! ezt sokan mondták nekem is.

A 16. heti UH kórházban volt, nem magánúton, hát elmondani nem tudom nektek hogy kezelték az embert, és ezt a rossz hírt. Kb darab darab, jöhet a következő. Nagy kálváriát éltünk meg a kórházban az alat a 3 nap alatt míg bent voltam.

Volt magándokim, végig hozzá jártunk amúgy, csak a kórházi kötelező vizsgálatokra mentem be a kórházi vizsgálatra.

Ha nem lett volna ott a magándokim, akkor nem tudom mi lett volna velem, valszeg meg kellett volna szülnöm a babát normál módon. A dokim végül megcsinálta altatásbna az egész műtétet, utána mielőtt hazaengedtek egy hasi UH-t is, plusz persze, megyek majd kontrollra is hozzá, a magánrendelőjébe.

Mi is júniusra vártuk a babát, olyan házassági évfordulós vagy nekem 30.szülinapos ajándék lehetett volna. így azt hiszem ezek az ünnepek még nehezebbek lesznek majd, persze nagyon örülnék ha addigra ismét már hárman lehetnénk...

45560. csillag08
2016. jan. 5. 12:56
Bár azt nem tudom, h ha koppanok, és vmi gond lesz, h akkor hogy fogok talpra állni, de ezen majd akkor aggódom. Most csak a jelen számít, én csak kis lépésekben haladok, teljen le a 2 hét, legyen meg a szövettan, jöjjön meg, kontroll. Ez a következő 5 hét feladata.
45559. csillag08 (válaszként erre: 45557. - Beye86)
2016. jan. 5. 12:55

Én is csak annyit tudok mondani, hogy Nagyon Nagyon sajnálom. Csak közhelyek amiket ír az ember. Szavakat nem talállok arra, ahogy az UH-on közölték veled a dolgot. Gyászold meg és adj időt magadnak. Nem tudom h magán orvosnál voltál e, de lehet én elmennék majd a kontrollra, h nézzenek meg midnent h minden rendben van e. Bár én nőgyógyászat szempontjából mindig magán dokihoz megyek. benne bízom, és tudom h maximálisan jó munkát végez. Írd ki magadból, hogy mit érzel, és akivel tudod beszéld is át. Én sokat beszéltem róla, ez segített, most már könyebb, de nem hiszem h el tudom felejteni azt, h mi a babánk nem fog megszületni júnban. Ráadásul esélyes volt h férjem szülinapjakor születik. De idővel könyebb.

És tényleg, új év, új remény, új esély. Én nem gondoltam volna, hogy ennyi ember megtörténik a dolog. De nagyon sok pozitív példa van a környeztebn, 3 gyerekes család, és két vetélés volt, két gyreeks család, mind két gyerek előtt volt vetélés. Kívánom neked és midnnekinek, h ez az év sok sok babát hozzon nekünk. Én nagyon bizakodok. Rendben lesz midnen lelet, a kontroll, és hipp hopp jön is majd a baba.

45558. martha b. (válaszként erre: 45557. - Beye86)
2016. jan. 5. 11:35

Szia!

A legjobb helyen jársz, hisz itt mindannyian tudjuk, hogy min mész most keresztül.Nekem nagyon sokat segített ez a fórum.Bízom benne, hogy neked is fog.

Leírom mert nem tudok rá jobb szót Sajnálom!Sajnálom!Nem könnyű ezzel együtt élni és nem mondom, hogy majd el fogod felejteni,mert sosem fogod. Csak azt tudom, hogy a remény, hogy egyszer szülő leszek még él bennem és az, hogy egyszer lesz egy gyönyörű egészséges babám, erőt ad nekem hogy ne adjam fel. Lassan, de eljön az ideje ennek nálad is.Adj magadnak időt a gyászra. Sirasd el Őt. Ez a legtöbb amit tehetsz most.

45557. beye86
2016. jan. 5. 11:15

Sziasztok!

még új vagyok itt köztetek, olvastam az előzményeket, és sajnos hasonló szörnyűség történt velünk is.Ezt szeretném veletek megosztani, bízom benne hogy így könnyítek a lelkemen is, és találok egy kis vigaszt, erőt meríthetek belőletek, a történeteitekből.

Rólam röviden annyit, hogy 29 éves vagyok, másfél éve boldog házasságban élek, és tavaly elérkezettnek láttuk az időt egy kismanó érkezéséhez. 3-4 hónap alatt, szeptemberben adott is az élet egy lehetőséget, kisbabát vártam, felhőtlen boldogság, minden rendben ment, egészen múlt hét hétfőig, amikoris a normál 16 hetes UH-ra mentünk, ahol hatalmas közönnyel az arcunkba vágták, hogy meghalt a babánk, nem találnak életjelet. alig kaptam levegőt. tudni kell hogy semmi probléma nem volt, nem voltak jelek hogy baj lehet, semmi vérezgetés, görcs, minden a lehető legjobban alakult.

Elmondani nem lehet mit éreztem akkor, és azóta is nehéz elhinni, felfogni a történteket. Túl vagyok a műtéten, most már itthon lábadozom,próbálom összeszedni magam, a gondolataim, de nem találom a helyen. A férjem rengeteget segít, végig mellettem állt, most ismét csak mi maradtunk egymásnak, együtt könnyebb lesz, csak hát az idő... biztos így is van, de hát ez a legnehezebb... várni...

Ahogy mondják, új év, új remények, tiszta lap, miegymás... bízom ebben én is, csak még nagyon nehéz! hiszek, hinni akarok benne hogy a 2016-os év a mi évünk lehet, még így is!

Tanácsokat, reménykeltő szavakat és hasonlókat szívesen veszek, remélem nem baj, hogy írtam nektek, hozzátok fordultam fájdalmammal....

45556. Zsanita76
2016. jan. 5. 08:40
Nem tudják mi az és nem merik piszkálni. Ha belázasodom akkor tesznek valamit. Ketten néztek de felhívtunk egy harmadikat is aki szintén csak a szövettan után szeretne látni. Várnom kell de ez iszonyatos. Ja és fáj is.
45555. csillag08 (válaszként erre: 45554. - Zsanita76)
2016. jan. 4. 21:00
Nagyon sajnálom és én is értetlenül állok előtte- És ha vérömleny van mért várnak.? Ez nem veszélyes? esetleg egy másik doki?
45554. Zsanita76
2016. jan. 4. 19:56
Először is, nagyon köszönöm a válaszokat és az együttérzés! Ma a doki olyanokat mondott, hogy tanácstalanul állok a hallottak előtt. Van még vérömleny, vagy mi, mert már ez sem biztos. Bevérzett a jobb petefészkem,amit endometriózisnak mondanak és a végbél felé is van endometriózis. Most kérdezem én ezek mikor alakultak ki? Mert az elmúlt egy évben 5 doki látott, köztük a lombikos legalább 10x. Beültették a babát, megtapadt. Megnézték többször a 11hét alatt. De nem mondták három hete sem. Mára kaptam ezt a hidegzuhanyt. A szövettan 12.én lesz meg. Addig semmi teendő. Hogy mi lesz utána???
45553. thessaliy (válaszként erre: 45550. - Zsanita76)
2016. jan. 4. 11:17

Szia! Sajnálom ami veled történt és, hogy azóta sem vagy rendben.

Velem csak részben történt meg a dolog. Egy éve volt egy missed. abm. megállta a szíve. Én sem véreztem műtét után szintén kaptam ergam cseppet ami nem segített vérömleny volt a méhemben. Azt mondta a doki, hogy túl hamar záródott a méhszájam. 4 napra rá begyulladt a méhem petefészkem (lázas voltam és fájt a hasam) újabb műtét kellett az első után 10 napra. Nekem is elküldték szövettanra de nem derült ki semmi. Utána kaptam több féle antibiotikumot egy hétig kellett szednem. Utána rendben voltam. Nekem utána 36 napra jött meg.

Tudom milyen rossz, hogy elveszted a babádat és ráadásul még szövődmények is lesznek. Sok erőt kívánok neked és mielőbbi felépülést! Mindenképp írj mit mondott a dokid!

45552. csillag08 (válaszként erre: 45550. - Zsanita76)
2016. jan. 3. 20:25

nekem nem volt iylen őroblémám. De nagyon sajnálom a missed abot is és azt is h azóta sem jöttek rendbe a dolgok. Mondtak vmit h mért alakulhatott így a dolog? Illetve hogy hogy nem ürült ki a méhed? Nem jól végezték el a missed abot? ilyen van, Én nem is gondoltam volna.?

Holnap írj, h mi volt a dokinál. És az új évben nagyon sok pozitív dolgot kívánok, h hamar rendbe gyere és minél előbb beel vághassatok az új babába. Gondolom h miylen nehéz h ilyen régóta húzódik a dolog.

45551. csillag08
2016. jan. 3. 20:22

Köszi vecus a sok infot.

Tapka nem lesz semmi baj, de most én is így érzem, h most aggódok, most a szövettan, aztán a kontroll, de nem fogok tudni mjad ha összejön ismét a baba, h ne aggódjak. Mindig lesz bennem félsz h lesz e szívhnag. De csak remélni tudom h minden rendben lesz. Igyekszem pozitív lenni és a pozitív éldákat nézni, hogy nagyon sokan vannak a környezetemben és a következő terhességből egészséges baba született.

45550. Zsanita76
2016. jan. 3. 19:09
Sziasztok! November 27.én volt missed abm. Lombik baba volt, nagyon szerettük volna őt. Műszeres befejezés történt,ami után nem véreztem.Két hét múlva kontrolon hematóma volt látható. Kaptam Ergam cseppet. 5 hét múlva sem jött meg. Újabb kontrol, újabb műtét, mert nem ürült ki a méhem. Ez tegnap történt. Ma újra Ergam csepp, de van vérömleny most is. Megijesztett a doki, szövettanra küldi a mintát. Nem elég az iszonyatos lelki fájdalom, most még ez is! Volt valaki közöttetek aki hasonlóan járt mint én? Holnap újra megyek, nem tudom hogyan határoznak majd, mi leesz velem!?
45549. tapka
2016. jan. 3. 14:08

Bennem még mindig van félsz pedig ez már a 38. hét....

Andris előtt és most Léna előtt is volt 1-1 missed ab, ok nem derült ki, a kettő közt eltelt 9 év. A következő terhesség pedig sikeres volt és problémamentes. Most voltunk kivizsgáláson, genetika, immunológia, de semmi...

45548. vecus (válaszként erre: 45547. - Csillag08)
2016. jan. 3. 11:59

Minden hasi műtét után vigyázni kell nem terhelni a hasat a méhet.

Ha nem így csinálja az ember komoly baj is lehet belőle.

Én műtét után 3 héttel voltam dokinál és már akkor minden rendben volt. Utána szép fokozatosan terheltem a hasamat.

Igen elég nehéz elviselni azt hogy más boldog kismama. De idővel ez is könnyebb lesz.

Nagyon is igaz az a mondás hogy az idő sokat segít.

Nekem az ötödik terhességem végződött műtéttel. Sajnos az ilyet nem lehet befolyásolni. Ez bárkivel előfodulhat.

És azt sem lehet előre garantálni hogy nem fordul elő még egyszer.

Sajnos vannak itt a fórumon többen is akiknek többször volt vetélésük pedig semmi bajuk sincsen.

Ők sem isznak vagy dohányoznak, van aki még sportol is. De bizakodni kell!

Ha a babával volt gond és az első időszakban halt el szinte sosem derült ki az ok.

Persze ha majd ott lesz a kezedben újra a két csíkos teszted biztos hogy benned lesz a félsz hogy ne legyen baj.

Meríts erőt azokból akik újra kismamák vagy már ott van a kezükben a baba. :))

Sokan vagyunk! :))

45547. csillag08 (válaszként erre: 45546. - Vecus)
2016. jan. 3. 11:05

Akkor valószínű az lehetett a baj, h túl aktív voltam. Még csak most gondoltam végig, hogy hányszpr hajoltam meg emeltem, automatica, bele se gondoltam. Mennyi idő alatt épül fel az ember? Elvileg a 6 hetes kontrollra teljesen fel kéne épülni.

Hát, még azért nehéz belegondolnom, h ismerősöm majd szül nyáron én meg nem. És remélem h nyáron már terhes leszek, de még ez távoli nagyon. Még 2 ho mire próbálkozhatunk, és 3 mire kiderül h sikerült e elsőre vagy nem.

Ugye, az nem lehetséges h innetől kezdve vmi zuhanó repülés kezdődik, és a következő terhesség is elhal.? Az első kettő terhességemmel semmi gond nem volt. Ezért volt nagy pofon most ez, főleg h egészséges vagyok, nem iszom, dohányzom, drogozom. A 2. terhességem után 20 kg fogytam. Szóval totál értetlenül állok, h most ez miért történt. nagyon beteg voltam, egy ho, most ismét beteg vagyok. Nehezn gyógyulok. Antibiotiukomot is szedtem. Lehet h ez is befolyásolta. De a dokim elmondta és igyekszem észben tartani, h sose fogjuk megtudni. Ez a termnészet, iylen előfordul.

45546. vecus (válaszként erre: 45545. - Csillag08)
2016. jan. 2. 18:49

Szia!

Sajnálom hogy veled is megtörtént. :((

Viszont tartsd be a pihenést.

Azért nem jó hajolgatni meg emelni mert terheled vele a méhedet. És műtét után ezt nem szabad.

Legalább két-három hét kímélés kell vagy legalábbis addig amíg van vérzésed.

Tudom hogy nem egyszerű ezt betartani meg több erőt érez az ember magában fizikailag.

De a gyógyulás érdekében jobb ha kíméled magad.

Kitartás!

És gyors testi-lelki felépülést kívánok neked!

45545. csillag08
2016. jan. 2. 18:38

Köszönöm Csengiboti és Kisritu és a többieknek is a kedves szavakat.

Sikerült beszélnem róla a férjemmel tesómmal, barátnőmmel és kezd jobb lenni, már nem sírom el magam, ha szóba kerül. KArácsonykor nem lehetett hozzám szólni.

Félek h a következő terhességnél mi lesz. De mindneképpem akarunk harmadik babát. A nőgyógyász dokim azt mondta h feb. végén próbálkozhatunk kb. Az szerintem 2 mensit jelent.

Most viszont oylan kérdésem lenne, h ki mennyit és hogyan pihent missed ab műtét után.? Két fiam van, mondta a doki h kímélő életmőd és legalább pár napig minmiális emlés. (Elég nagy gyerekek, mind cm mind súlyban) Mivel KArácsonyra végig nyaltam a lakást takarítás terén, és mosni se kellett, nem kellett ilyen jellegű házimunkát végezni. Anyukám főzött a héten. Jövő héttől már totál egyedül leszek. Egyet mostam eddig, de rögtön kivettem a szírítóból a ruhát és ülve türtem el. Játék pakolás hajolás van, porszívózni a fiúk miatt naponta muszáj. Azért igyekszem lepihenni, ha úgy van meg ha már így alakultak a dolgok és a szüleim is segítenek, de anyukám azt mindja h többet kéne pihenni, kevesebbet hajoljak és emeljek. Én viszont úgy érzem h nem kéne ennyit pihenni. Ezért nem tudom h túlzásba viszem e a pihenést vagy nem. Az hozzátartozik h jó meleg van itthon de engem már tegnap is rázott a hideg (műtét után 5 nappal) és éjszaka eléggé elkezdtem vérezni. Ma is rázott a hideg, és sajna nagyon szédülök is. És nem tudom h ez azért van mert normális, vagy mert túl keveset vagy túl soakt pihenek. Tény h még van 1-2 napom, aztán magamra maradok a két gyerkkel, apa is dolgozik.

45544. adrika1977
2016. jan. 2. 16:28

Sziasztok!Tapka mar nemsokára kint lesz!:) milyen gyorsan telik az idő.en is lassan kezdem a 38.hetem..jol vagyunk szerencsére.kicsit keves a magzatvíz ezert Hetente uh.de igy legalabb megnyugszom.

Thessaily nagyon Örülök a jo híreknek! :))) biztos igy is folytatódik !:)

Tényleg sokat segített ez a csoport amikor lelkiekben padlón voltam.rengeteg erot adtatok!

45543. CsengiBoti (válaszként erre: 45534. - Csillag08)
2016. jan. 2. 13:07

Szia!

Az nem szó egy ilyenre,hogy sajnálom...sajnos ezt addig,amíg vele meg nem történik,nem érti az ember...Nagyon nehéz lelkileg túltenni rajta magadat,de sikerülni fog,ebben egész biztos vagyok!

Nekem is volt már 2 egészséges nagy fiam,két teljesen egészséges,problémamentes terhességből.

Aztán őket követte egy nem tervezett (spirál mellett fogant )terhesség,ami a 9.héten vált számunkra világossá,amikor már elveszítettük :(

Utána ismét spirál mellett lettem kismami,a 12.heti uh-n még teljesen rendben volt minden,méretei megfelelőek voltak,vert a pici szíve,mocorgott,"integetett",pár nap múlva itthon "elfolyt" a magzatvíz,néhány perc múlva megszületett,mindenféle görcs,előjel nélkül...Borzasztó volt,életem eddigi legnehezebb időszaka,és még őt is követte egy sikertelen terhesség,ami kb a 6.héten elhalt :(

VISZONT : ami a lényeg,hogy azóta született két makk egészséges kisfiam,akikkel -mint a nagyokkal- könnyű,szép kismamiságom volt,bár végig izgultuk az egész terhességet.

Meg kell gyászolni az elveszített babát /babákat,el kell őket engedni,hogy megszülethessen a kistesója.

Én úgy éreztem,csak egy újabb terhesség fogja tudni pótolni az űrt,és így is lett,igazából akkor tudtam ismét újra boldog lenni.

Nekem nagyon sokat segített,hogy kibeszéltem,kiírtam magamból a fájdalmat,ha gondolod,nyugodtan írhatsz privát üzenetet is,de mind,akik valaha is tagjai voltunk ennek a fórumnak,bármikor meghallgatnak,segítenek és maximálisan MEGÉRTENEK...(a körülötted lévők nem mindig,ezt tapasztaltam...még,ha vigasztalni akarnak is,sokszor visszafelé sül el...egy idő után pedig már vigasztalni,sőt meghallgatni sem akarnak...)

Mielőbbi megnyugvást és babásodást kívánok ;)

45542. Micsigen
2016. jan. 2. 10:05
Babás Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook