Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Köszönöm! :)
Mi már egyszer elkezdtük ezt a meddőségi klinikás protokollt, de akkor hirtelen teherbe estem. Az volt az első és egyetlen terhességem. Így az félbe maradt akkor. Azóta újra elmentünk a Forgács Intézetbe, akik szintén azt tanácsolták, hogy a méhsövényemet műttessem meg. A nőgyógyászommal abban maradtunk, hogy most 3-6 hónapig próbálkozunk (Clostival), és ha nem jön össze, akkor mesterséges út. Ettől persze a hideg ráz, de ha másképp nem megy, akkor kénytelenek leszünk így.
Sajnos egyébként a protokoll szerint 5 sikertelen inszemináció után lehet csak lombik programba jelentkezni, persze privátban ez megint más, csak az meg egy rakás pénz... A végén lehet, hogy nem lesz más választásunk. Szóval, most az a terv, hogy ilyen május környékén bejelentkezem a Forgács Intézetbe megint, és akkor viszont elkezdjük a procedúrát....
Sziasztok! Sajnalom, hogy itt mind atmentunk ezen!A kisbabat varoknak pedig gratulalok es csak pozitivan
Rolam roviden Angliaban elek ott derult ki dec 13.-an teszteltunk pozitivat, nagy volt az orom! Mivel ott a 12.hetig senki nem vizsgal meg es nagyon hamar kb ra 1.5 hetre elkezdtem barnazni ..igy kitudtam harcolni egy ultrahangot! Utolso menstruacio alapjan 7 hetes voltam, viszont az uh felvetelek 4 hetesnek feleltek meg es ket petezsakot lathattunk!Azt mondtak 1het mulva menjunk vissza , lehet h kesobb fogantak , de az is elofordulhat h nem fejlodnek! Nagyon megijedtunk ..egy het mulva visszamentunk kozben aznap delutanra mar meg volt a hazajegyunk is!sajnos aznap sem biztattak semmi joval..hazarepultunk masnap mentem a magan rendelesemee itthon ahol ki is tuztek az idopontod missed ab😣 Sot meg mola terhesseg gyanuja is fenn allt! Haaat borzasztoan feltem a mutettol a tagitastol...de legalabb ennyi jot kaptam, h abszolut semmi fajdalmam nem volt sem a mutet elott sem utana!
A keresem az lenne hozzatok, h minden lehetseges vizsgalatot megszeretnenk csinaltatni, h nyugodtan tiszta lelkiismerettel varjuk majd az uj babat! Magas prolaktin miatt pestre jarok a mensmentis kozpontba ott kezeltek 2evig, de tavaly abbahagytam a kezelest mert mar elegem volt a folyamatos rosszullettol de ugy latszik nem szabadott volna, Tuu doktor a leveleben arra kert a 3.ciklus utan menjek a szokasos vervetelre ... De ezen kivul meg milyen vizsgalatokat ajanlanatok???? Olvastam h ajanlatos egy teljes hormon stb? Minden jellegu tanacsra kivancsi vagyok..koszonom
Sziasztok!
Tegnap megjött 5 hétre a műtét után. Hát nem kicsit ...
A dokihoz is tegnap jutottunk el. Végignézte az összes eredményemet. Hát mondta D vitamin szedjek. És elmondta milyen vizsgálatokat csináljunk meg. Két hónapot várni kell utána két ciklusfigyelés. Addig apának és nekem kromoszóma. Neki katonavizsgálat és neki is meg kell csinalni a véralvadásikat. Mert ha neki is van akkor a katonak folsav hiànyosak lehetnek..ami okozhat galibát..
Gasztronólógus is kell..mondta ezt a lisztérzékenység mizériát
Most ki kell derítenem mit tudok tb alapon is mi az amit csak magán úton
Ha valakinek van már tapasztalata megköszönném, ha megírná privátba.
Már csak azt nem értem miért volt ehhez szükség 5 vetélésre 1,5 év alatt...
Én eg missed ab voltam egy teremben, minket az utolós szobában helyeztek el, és teljes nyugalomban voltunk. NAgyon kedvesek votlak, szinte ránk sem mertek nézni. A nővérkén s lehetett látni h nem tudja h most mondjon e vmit vagy nem
Hát én továbbra is csak pecsételek és barnázok, sajnos reálisan nézve a dolgokat ez jót nem jelent.
Martha B és Kriszti146 nagyon szorítok nektek hogy ennyi idő után legyen babátok. Nem lehet már iylenkor elmenni vmi vizsgálatra h lombikkal mehessen a baba? Elég hosszú ideje probálkoztok.
Thessaliy, nagyon bízom h adokim mond vmi bíztatt, de még az is 2 hét, addig begolyózok. Persze rem. h majd azt mondja ez normális iylenkor. De mivel nekem sose volt semmi iylesmoi gondom ez nem normális. Mindenképpen rá fogok kérdezni. Most már lehet h felhívom hétfőn, nem várok szerdáig. De nem akarok idiótának sem tűnni. Tudom h ha baj van az a legjobb ha időt adok míg term. vagy mesterséges úton rendbe jön h a köv terhesség már rendben menjen. De az idő, hát ez nagyon rossz, csak várni.
Sajnálom én is. Gyors fizikai felépülést. Lelkileg pedig, azt hiszem mind hasonló úton járunk.
nekem már 1 hó volt a missed ab, fura ezt kimondani. nekem is 12 hets volt. Idővel könnyebb de még mindig vannak időszakok mikor magam altt vok.
Nem szeretnék én se ítélkezni, de elég könnyedén vették a dologt a 16-18 lányok
Szia!
Sajnálom hogy veled is megtörtént.
Gyors testi-lelki felépülést kívánok neked!
Senkinek sem egyszerű ez az időszak, de meg látod nem lesz semmi gond.
Persze elő szokott fordulni olyan dolog amiket neked mondtak de csak nagyon ritkán.
Ha nincsenek kellőképpen felvilágosítva a fiatal ne várjuk el tőlük hogy maguktól tudják a dolgokat.
Ők még valószínűleg csak úgy gondolják hogy mennek és megszabadulnak egy kis bajtól.
Az meg elég sokszor előfodul hogy bunkón viselkednek a kórházban az emberrel mert egyszerűen nem képesek megnézni a korlapot.
Én két másik missed ab-ra váróval voltam egy kórteremben mégis lekezelően viselkedett velünk a főnővér. Plusz a branült úgy tépte ki a kezéből hogy az nem csak hogy fájt nagyon de vagy jó 5 percig folyamatosan vérzett.
Próbáld pihenni.
És meglátod hamarosan te is újra babás leszel. :)
Szia! Igen, kaptam antibiotikumot, mást nem. Elég gyenge vagyok, igaz, sok vért veszítettem, már elég nagy terhesség volt, 12 hetes :(
Rémisztés, riogatás sajnos volt bőven a kórházban. (Én sem szeretnék ítélkezni, de az megdöbbentett, hogy 16-18 évesen mennyire nincs fogalmuk arról, mit is tesznek.) Engem az egyik nővér először abortuszosnak nevezett, amikor vizsgálatra hívott, utána azonnal elnézést kért, és még kétszer visszajött, hogy ne haragudjak. Persze ha egy szobában vagyunk összekeverve, ez előfordulhat. Most próbálom összeszedni magam.
Szia!
Jó hallani felőled. Nagyon szorítok neked, őszintén remélem, hogy most sikerülni fog.Még nekünk sem jött össze.
Most januárban volt egy éve, hogy először pozitívat teszteltem. De még nincs veszve minden.
Sziaszto Lanyok,
Mar regen irtam ide, de azert olvaslak am Titeket. Nagyon sajnalom, h vannak uj forumozok, jobb lett volna rudom, ha egy masik, kellemesebb topicban talalkozunk. Kitartast es sok erot mindannyiotoknak, higgyetek el, h tenyleg jobb lesz elobb utobb.
En pont egy eve veszitettem el a 13. heten a babankat, masfel ev probalkozas utan sikerult pedig teherbe esni. Sajnos nekem azota sem sikerult, elso baba lenne, es 36 elmultam, es lassan harom eve kuzdunk azert, h gyerekunk lehessen.
Decemberben volt egy mehsoveny mutetem, most bizom abban, h talan ez majd meghozza a vart eredmenyt. Ha 3-4 honap mulva semmi, akkor irany az inszem v lombik.
Adrika, uristen, barmelyik nap anya lehetsz, ez hihetetlen! Nagyon konnyu szulest kivanok neked! Es mielobb varjuk a fotokat!
Tapka, nagggyon edes a kislanyod, gratulalok!
Sziasztok! Ma kora este értem haza a kórházból. Végül hétfő helyett ma végezték el a műszeres bejezést. Kálváriát jártam kedden meg szerdán is, a dokim diagnózisa után még másik dokiknak is igazolniuk kellett, hogy elhalt a babám. Hülyét kaptam az egész folyamattól. Aztán tegnap este be kellett feküdnöm, az esti ügyeletes felhelyezte a lamináriát. Ma 10-kor bementem a műtőbe, 20 perc múlva az ágyamban voltam. Egy órán keresztül sírtam, lassan kitisztult a tudatom. Mellettem egy 16 és egy 18 éves lány várta az abortuszát. Lazán, vígan, mintha kb. egy kávézóban lettek volna...
A műtét után dőlt belőlem a vér, most csillapodott. Mielőtt kiengedtek, uh-n megnézték, nem maradt-e bennem valami. Minden oké volt, kijöhettem, de nagyon félek attól, hogy hamar bezáródik a méhszájam, és nem tud kiürülni teljesen, aminek kellene. Ezzel riogattak :( Para mindig van.
Most itt tartok. Aztán a lelkiekről ne is beszéljek :(
Sajnos nem 2 hanem 4,5 hét múlva lesz uh, mert nálunk csak betöltött 20. héten van. :( Addig csak reménykedek, hogy minden rendben és várom, hogy erősebben és többet érezzem a mocorgást a pocimban. :) Igen nagyon ideges vagyok aggódok, igaz, hogy van két gyermekem már, de nagyon megviselt a vetélés és mindig remegve és imádkozva megyek vizsgálatra.Csak bizakodni tudok, hogy most minden rendben lesz. Megpróbálom azért most már élvezni a babavárást. :)
Érdemes megkérdezni az orvosodat, nálam nem foglalkozott vele amikor felvetettem a hormonproblémát, mert előtte nem volt ilyen problémám. Azt mondta próbálkozzunk a babával, ha nem jön össze visszatérünk rá. Nekem januártól szeptemberig eltartott mire helyrejöttem de több komplikáció volt (méhgyulladás, csúnya méhszájseb stb.)
Kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjél és mihamarabb babás legyél te is. :D
Akkor még 2 hét de van szívhang Minden rendben Nagyon ideges vagy? Az én dokim se szokott túk sok Uh csinálni mert nem túl jó a babának v ilyesmi.
Hát ez bíztató de minden esetre rákérdezek a dokinál h ez utalhat e hormonális problémára és hogy ez vàltoztat e vmi Omvastam olyat is csak az ember neten som butaságot olvasni de h ha össze is jön a baba akkor előfordulhat h az is vetéléssel végződik A legrosszabb ülni és várni és h nem tudom h mi a helyzet csak az érzés h vmi nem stimmel
:) Sajnos most nem csinált uh-ot, de mivel féltem, hogy esetleg baj lehet a januári vetélés után így szívhangot hallgatott, ennek nagyon örültem és egy kicsit megnyugodtam.
Nekem a januári vetélés miss ab. műtét után mindig úgy jött meg, hogy legalább 4 napig barnáztam előtte, de volt olyan, hogy 1 hétig is barnáztam mielőtt megjött. A dokim nem mondott rá semmit. A legutolsó mensimnél is úgy volt, hogy okt. 7-től 12-ig barnáztam utána jött meg és peteérésem is egy héttel hamarabb volt és így fogant a mostani picink.
Sziasztok!
En is itt vagyok folyamatosan de csak olvasgatlak benneteket mert idaig nem tortent velem semmi. A mutet utani elso mensi csak a 6. hetre erkezett meg, de kedden mar mehetek a dokihoz megbeszelni az elkovetkezo vizsgalatokat. Alig varom hogy tortenjen mar valami.
Szoritok mindenkinek hogy minden rendben legyen, a babara varoknak, babasoknak es a mar kismamaknak!
Iden sikerulnie kell! :)
Thessaily nagyon orulok!:))) szépen haladtok!:)
Csillag szerintem siman csak be kell ujra allnia a hormonrendszerednek! Biztos kicsit megzavarodott.nekem is volt ilyen..de magától helyreállt
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :D
Jó ezeket a sorokat olvasni, hogy Veletek minden rendben. Nagyon szorítok neked és gyors és könnyű szülést kívánok! :)
Velünk úgy tűnik minden rendben. Tegnap voltam dokinál. Hallottam a szívhangját. :) Pénteken leszek 16 hetes. (11 nappal nagyobb így a szülés időpontját és a terhességi hetet is korrigálták)
Elképzelhető hogy attól van hogy most van pé-d. Ezt hívják köztes vérzésnek.
Csak nyugi minden rendben lesz nálad is.
Képzeljétek azóta se vérzek semmi Szerintetek? Ilyenkor mi van? Barátnőm akinek szintén volt vetélése azt mondja hogy lehet h peteérésem van és attól is lehet de apával együtt voltunk előtte Esetleg attól is?
Vecus nekünk mind3 gyerek elsőre összejött. Igen én nekem is azon jár az agyam h biztos rendben minden
Én is sokszor voltam így.
Sőt mielőtt sikerült újra pozitívat tesztelnem elkönyveltem magamban hogy tuti valamit elszúrtak a műtétem során és már nem lesz több gyerekem.
Főleg hogy előtte 3-4 hónapon belül sikeresek voltunk. De műtét után csak nem akart összejönni.
De miután sikerült magamban helyre tenni a dolgokat és lenyugodtam na akkor egyből jött is a lányom. :))
Hidd el veled is minden rendben lesz. Ne akard sürgetni az időt az nem jó.
Próbálj apró célokat kitűzni magadnak amik lefoglalnak úgy könnyebb lesz türelmesnek lenni.