Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni (beszélgetés)
Nálam még működik a pajzsmirigy valamennyire.
Gyógyszeres kezelés ebben a stádiumban is szükséges, mert a pajzsmirigyszövet a hormonokat már nem kellő mértékben tudja előállítani, tehát a hormonokat pótolni kell.
A férjemnek Basedow betegsége van (volt), neki tehát túl működése volt. Neki radioactiv jodiummal lőtték ki a pajzsmirigye működését, ami tehát egyáltalán működik, ő is (L) thyroxin-t szed.
Én L-thyroxint szedek.
Nekem nem kérdezték meg, hogy hány kiló vagyok még egyetlen egyszer sem, pedig 5 hetente járok-jártam kontrolra.
Pedig én is olvastam, hogy kilónként 2 mcg a javasolt, hát én most 25-öt szedek már vagy fél éve, előtte is csak 50-et kellett meg jodidból 25-öt.
Ez tök jó!
Ezek után döntse el az ember mit ehet és mit nem.Szerintem minden orvos csak kísérletezik velünk,mert ők sincsennek tisztában a dolgokkal.
Ez jó!!!
MegmosolyogtattáL!!!
ez igaz, amúgy is mire alapozzák ezt? még a vércsoport diétának sincs semmilyen tudományos alapja, tudtommal. Akkor hogy mutatták ki, hogy ezek az ételek kerülendőek? Szerintem ahhoz még túlságosan "új keletű" ez a betegség, hogy ezt meg lehessen állapítani.
Viszont azt kitalálhatnák, hogy a 'normális' anyagcserét hogy lehetne visszahozni, mert szerintem azért nem tudunk fogyni...csak drasztikus módon.
Nahát az a tiltó lista aranyos:)
Egyszerübb lett volna azt irni, hogy mit ehetünk:)
Szerintem ennyire már nem kell belemélyedni a dologba, ha a gyógyszert beállítják, és azért az ember figyel, hogy ne kajáljon túl sokat, túl cukrosat, és egy kicsit sportol, az már fél siker!
Nem szabad rá gondolni, hiszen ha a gyógyszert jól beállítják, ezzel a betegséggel az ember egy normális életet élhet és akár 120 is lehet.
Fel a fejjel!
Sziasztok!
Remélem azt tudjátok,hogy vannak bizonyos ételek amiket nem szabad fogyasztani pm. alulműködéses betegségnél. Ilyen pl.sóska, mogyoró, kelkáposzta....stb.
A kovetkezo linken ez talalhato:
"A leggyakoribb esetben (80-90%) az anti-TPO szint emelkedett (az anti-TG emelkedésével vagy anélkül). Jóval ritkábban emelkedik csak az anti-TG szint. Nagyon ritka esetben ellenben fennállhat Hashimoto-thyreoiditis a fenti antitestek jelenléte (illetve emelkedett szintje) nélkül is. Az antitestek többszöri kontrollálása értelmetlen, hiszen a betegség folyamata nem állítható meg. Egyszeri kimutatás a Hashimoto-thyreoditis jelenlétére utal."
Lsd: [link]
Szia
Igen, én is örülök, csak kivi vagyok hogy használ e?Én elég szerencsétlen vagyok :)))), ugyhogy lehet nem használ, de megpróbálok bizni benne nagyon!:-)
Nekem se kérték eddig az anit tpo-t,akkor először nézték, valami 260 körül volt, és most november közepén megyek akkor nézik.
De ma a háziorvos nagyon elszomorított, persze tudat alatt sejtettem én, csak igy kimondva nem esett jól.
Mondtam neki, hogy novemberben megyek, és remélem minden jó lesz, mert mostmár nagyon abba szeretném hagyni a gyógyszert, mire mondta, hogy ezt már életem végéig szednem kell:(
Szia!
Akkor azt mondod, hogy a megemelkedett antitpo mindenképp Hashimoto betegségre utal? nekem is mindíg többszöröse a normális értéknél és azt mondta az orvos, hogy nem is nézzük többet, mert nincs terápiás jelentősége...
A helyedben minel gyorsabban orvost valtoztatnek.
Nekem a nyaron veletlenul tobb helyen egy heten belul vettek le vert TSH miatt.
3 nap kulonbseggel is nagy kulonbseg volt a TSH ertekben! Ezzel azt akarom mondani, hogy lehet, hogy egyik nap 5.9 vagy a masikon joval a hat felett. Es raadasul az egyik ember jol erzi magat 4-es TSH-nal, a masik csak egy 1.3-nal..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?