Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni (beszélgetés)
szia!
nekünk is sikerült a baó, az első gyerkő után lettem beteg és a másodikkal 2 évet próbálkoztunk. A szoptatás viszont kínszenvedés volt, az elsővel egyáltalán nem volt tejem, a másodikkal meg pótolni kellett.
Oké! Nagyon drukkolok, hogy neked is sikerüljön fogyni.Sok kitartást kívánok!
(Azért néha rádkérdezek majd)
Szia
Én igen, 2006-2008-ig hiztam 18 kg-oz, sejtettem, hogy P.M. áll ennek hátterében,Tavaly augusztusban pocaklakós lettem:), tehát sikerült!Az első vérvételből derült ki, hogy alulmüködésem van.
Sikerülni fog neked is, szoritok!
Sziasztok,nekem nagyon fura mert a pajzsmirigyem akkorka mint egy 7 éves gyereknek és valószínüleg kb.anyi idős is voltam amiko megállt a fejlődésben.Igy mondta a doki:lassan elhalt...
Semmilyen hormont nem termel és én is Euthiroxint szedek de 250 mg-t.A párommal nagyon szeretnénk kisbabát de nagyon félek hogy nem jön majd össze.Nektek mi a véleményetek?Van valaki aki a terhessége elött is ettöl a betegségtől szenvedett?
Szia
Már elővettem és megszagoltam :)hétfőn kezdem, igérem!!!!
Szia!
Hogy haladsz az almaecettel? Azt ígérted még 18.-án, hogy kifogod próbálni!!!Ne legyél finnyás, hidd el, hogy segít a fogyásban.
Nekem heti fél kiló se volt most már, ahogy leadtam a terhességi 26 kg-ot.
Sok sikert a fogyáshoz...
Szia Ági
5483.- ez 28 db-os, az 56 db-os 11 ezer körül van.
Iratsz fel te is?
Én nekem ez az utolsó szalmaszál amibe megkapaszkodok, ha ez se segit a fogyásban, akkor nem tudom mi lesz...
szia Iza!
Mennyibe került a gyógyszer?
Szia
Igen ezt az én dokim is mondta, hogy nem fogok fogyni, de nem hittem neki!
Igaza lett sajnos.Én mindent megtettem,lelkem rajta, de nem meg se mozdult, csak ilyen 10-20 dkg le, aztán 1-2 nap múlva fél kiló fel!
Ugyhogy én utolsó mentsvárként ma elkezdtem a minit szedni!!!
Minden reményem benne van, remélem hozzá segit a fogyáshoz, merthogy nem ettől fogok lefogyni, ez a szer csak segit, meggyorsítja az anyagcserét.
Nekem is teljesen jó, 1.36 volt augusztusban, és előtte is végig jó volt a tsh-m.Ocsmány dolog ez a P.M. alulmüködés.
Sziasztok!
Én már 4 éve szedem L-thyroxint, most 75 mikrogrot.
Egy dekát se tudok fogyni. AZ endokrinologus egyszer azt mondta, ha semmit nem eszem, akkor se fogok lefogyni. Pedig nagyon kéne, 161 cm-hez 95 kg vagyok és nagyon utálom. A doki azt mondja egyek kevesebbet. Eddig sem zabáltam, és nagyon ritkán fordul elő, hogy "nagyon" éhes lennék. Nem tuodm mit csináljak? a TSH-m normális.
Batisz Ildikó
Es mi a terved?
Egyebkent meg hajra!
Mivel dolgozom ezert teaval meregtelenitettem, es kerultem minden tiltott dolgot mint pl a kave.
Azert nyaron az ember sokkal tobb friss es szezonalis gyumolcsot es zoldseget megeszik, szerintem ez sokat szamit.
En mar annak is orulok ha nem hizok!
az lehet, hogy egészségesebben ettem, de ez mostanra is igaz. Hogy méregtelenítettél? valami spéci kúra vagy tea?
A napló jó ötlet, őszi szünetben lesz időm és átböngészem eddigi pmes pályafutásomat. Amúgy igaz, hogy ezek a hormontabik, amiket szedünk 3 hét után kezdenek kb hatni?
Sosem szabad tobbet bevenni, mint amennyit az orvos eloir. En nem tennem!
A tulmukodes sokkal veszelyesebb, mint az alulmukodes. (Es szerintem ha abbahagyod, akkor megint minden visszajon, mikozben csak tobbet artottal magadnak!!)
En azert is emelem lassabban az adagot, mint ahogy az orvos eloirja, mert nekem nagyon megdobogtatja a szivem az egybol 25 mcg-os emeles.
Hát ez a szomorú, hogy egyik igy, másik ugy.
Te hogy állsz kilóilag, ha megkérdezhetem?
Márcsak azért, merthogy ha te neked van jól kiszámolva a gyógyid, és tudsz fogyni, akkor esetleg megpenditeném a dokinak, hogy mizu van.
euthyroxot, l-thyroxin.. mind ugyanaz, csak a gyártó esetleg más.. mind a szintetikus pajzsmirigyhormont, levothyorxin-t tartalmaz.
Én Thyrax-ot szedek.. (mától 150 mcg-ot.)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?