Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak... (tudásbázis)
Tudom, hogy most egy nagyon nehéz helyzetben vagy! De esetleg van még egy megoldás. ha félsz attól, hogy mi lesz, ha elveteted és nem lehet többet gyereked! Ez a megoldás pedig az örökbeadás! Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de gondolj bele, hogy hány embernek nem lehet gyereke, akik nagyon szeretnének, és milyen jó körülményeket tudnának biztosítani egy babának! Van ezen az oldalon egy ilyen témájú fórum is, sőt több is! Nézz bele, hátha ez lesz a megoldás.
Minden jót neked!!!
Nem mondom, hogy hallgass a szívedre, mert talán azt a legnehezebb. De nagyon jól fontold meg a döntésedet, mert akár így-akár úgy, de amit tenni fogsz, az egy életre szól. Egy kisbabát nem lehet pár hét múlva a sarokba tenni, mert mégsem tudod vállalni őt. Ne hagyd, hogy a pillanatnyi fellángolás vezessen-ez akár a te oldaladról, akár a pasiéról jön!
Ám abban egyet kell mindenképpen értenem ájrinnal, hogyha meg akarnád tartani ezt a babát, fel sem tetted volna a kérdést vadidegen embereknek.
Szívből kívánom, hogy tudj okosan dönteni!
"De egyre jobban romlott a kapcsolatunk, majd aznap mikor az érettségimet a kezembe kaptam volt egy nagy vitánk és megpofozott, ezen a ponton azt hittem, hogy végleg végeztem vele, de most ismételten kiderült, hogy terhes vagyok. Amióta tudom, azóta újra találkozunk az exemmel és ő mindenáron meg akarja tartani a babát, én viszont nem tudom, hogy mit csináljak mert elég rossz anyagi helyzetben vagyunk és nem vagyok biztos benne, hogy fel tudjuk nevelni."
Ezeket Te írtad.
Az értelmezésem szerint szakítottatok, majd mikor kiderült, hogy babát vársz, ismét együtt vagytok....egy baba nem túsz, hogy azzal tartsunk meg valakit, akár az ő részéről, akár a Te részedről nézve.
A másik, az exed akrja jobban a babát ezek szerint megtartani? Szerintem ez csak egy fellángolás a részéről, meg hirtelen jött boldogság. Fordítva szoktak történni a dolgok. Először szerelem, harmónia, közös jövő tervezése, majd közös gyermek...bár láttam ennek fordított sorrendjére is olyan példát, ami jól sült el. De ez a ritkább.
És végül: nem vagy biztos benne, hogy fel tudod nevelni? akkor miről beszélünk? mi lesz, ha fél év után azt mondod, hogy bocs, de én mégsem ezt akartam....nem tudom felnevelni.
Ne haragudj, hogy ennyire nyers vagyok, de nem szabad rózsaszín ködön át látnod a dolgot.
Ha Te elég erős lennél, hogy felnevelj egy kicsi élő emberkét, hogy tűzön vízen át ragaszkodj hozzá egy életen át, akkor nem tetted volna fel ezen a fórumon a kérdést.
Mert megtartanád és kész. Akárki akármit mond!
Mindemellett a legjobbakat kívánom neked, és hogy légy boldog, ha ezen így vagy út túljutottál lelkileg.
Pemetének is nagyon igaza van!
Ez az esemény és a döntésed sok - sok dolgot előre meghatároz majd!!!!!!!
eszembe jutott még vmi...
az is fontos,hogy milyennek ismered a párod családját... hogy amikor döntessz, dönts arról is, hogy velük ( mert a párod mellett ott lesznek ők is) vagy csak Te és a Pici...
Igaza van kiskatának!
Vállald, de tudd, hogy egyedül leszel és érjen kellemes meglepetésként ha az apa változik és "beáll a sorba".
Van egy mondás, nem tudom szó szerint, de vhogy így hangzik: egy apa akkor tesz a legtöbbet a gyermekéért,ha szereti annak az anyját... Ezen érdemes elgondolkodnod!
Mást nem kér, csak még enni! És mi lesz, ha nem tudsz mit adni neki? Azt mondod majd, hogy igyon rá egy pohár vizet? Úgy nem lehet élni, hogy a szüleimhez szülök egy gyereket, közbe eljárok dolgozni, valami szar helyre, mert ugye továbbtanulni nem tudtam, épp annyit keresek, hogy eltartsam magamat és a gyereket és esélyem sincs arra, hogy valaha is önálló legyek! Gondold meg ezt akarod? Mi ketten vagyunk a párommal és így is elég nehezen élünk. Előbb teremtsd meg a feltételeket és keress egy megfelelő társat. Amúgy szerintem nem sok olyan pasi van, aki ennyi idősen szívesen nevelgeti más gyerekét!!!
Gondold át ezeket is, hiszen ez tényleg nem az érzelmekről szól, hanem a rideg és kőkemény valóságról! Egy gyerek nagyon nagy felelősség, és nagyon sok pénzbe kerül, és ráadásul a szüleidnél laknál. Biztos jó a viszony, de azt senki nem viseli jól, ha bárki is beleszól a gyereke nevelésébe...
Ez nagyon durva. Sokan írták előttem, de én sem tudok mást írni. NE TARTSD MEG a babát. Fiatal vagy még, előtted az egész élet. Az exed sztem csak azért mondja, hogy tartsd meg, mert vissza akar szerezni, és most ez lenne neki a legkönnyebb mód. Én mindig mondtam a páromnak: Ha egyszer is megütsz, engem többé nem látsz. Ocsmány dolog, ha egy férfi megüt egy nőt. A pasik mindig azt mondják, hogy ha egy nő tud pofozkodni, akkor egy férfinek is szabad. Csak abba nem gondolnak bele, hogy egy nő a kicsi tenyerével és a "hatalmas" bicepszeivel korántsem tud akkorát ütni, mint egy férfi. Ha egy nő felpofoz egy férfit, az csattan egyet, bepirosodik, pár perc, és elmúlik. Viszont ha egy férfi odacsap, az bizony bekékül. Nekem csak egyszer szorította meg nagyon a karom (bekékült), de mondtam neki, hogy mégegy ilyen, és lapát.
Ha valaki egyszer megüt egy nőt, az valószínűleg megteszi többször is. Tényleg fiatal vagy. Nagyon komolyan el kell gondolkodnod. Mindenesetre bárhogy is döntesz, sok sikert!
Az én eggyik ismerősöm sem a felsőbb körbe tartozik sőt...
Két csodaszép pici fia van.nem kapnak meg minden mannát de csodásan élnek hihetetlen szeretetben mert tudják hogy a legaprobb dolgot is meg kell becsülni.
Mikor az elsővel terhes volt a barátok rokonok szomszédok és családtagok rengeteget segítettek neki!Pedig nagyon félt mi lessz velük egy cseppet sem bánta meg! :)
ebben nem támaszkodhatsz anyukádra. ha megtartod vége a gyerekkornak, el kell tartanod a gyermekedet. a barátod el tudja? és ha lelép, akkor te el tudod tartani?
itt nem csak az érzelmek számítanak.
felelősséggel tartozol a gyermekedért, ha megszülöd.
akár úgy döntesz, hogy megtartod, akár úgy, hogy nem, ebből győztesen már nem kerülsz ki. itt az a kérdés, hogy melyik a kisebbik rossz.
az ilyen pasitól meg menekülj.
És te eggyátalán mit érzel?Mit szeretnél?
Gondolkodtál már azon hogy megtartod?
Nagyon sajnállak!!!
Borzalmas amin keresztülmész és van aki ezért még bánt is.Ez nagy szégyen, mert az vessen követ a másikra kinek nincs hibája!!!
Nagyon fiatal vagy!Ne tedd tönkre az életed! :(
Nem bántásnak szántam, elnézést.
Egyszerűen arról van szó, hogy vége a romantikus leányálmok szövögetésének és kő keményen két lábbal a realitások alapján, felelős döntést kell hozni.
Én 19 évesen még akkora gyerek volta, hogy ihaj. 30 évesen szültem a kislányomat és egyáltalán nem bánom, hogy ennyit vártam.
Mégegyszer bocs, nem akarlak megbántani.
Azért nem kell bántani szegényt, van elég baja így is.
Ne rontsd el az életed!
Azért valami hiba csak becsúszott a dologba... És ugye most nem akarsz azzal jönni, hogy a sors rendelte neked, hogy mindenképpen szülj egy gyereket.
Számold ki, mennyibe kerül egy kisgyerek eltartása (pelus, tiszt cuccok, gyógyszerek, ruhák, bútorok, berendezések,tápszer, ha nem tudsz szoptatni, stb) és neked mennyi pénzed van rá.
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Menyek és vejek, a segítségeteket kérném
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?
- Tp Link router beüzemeléséhez kérek segítséget