Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak... (tudásbázis)
na, ezért kell tanulni. hogy magasabb legyen a fizetésed.
így hülyeségnek tűnik nektek amiket írok, pedig csak azt a pár évet kell kihúzni (és ki lehet, ha valaki akarja) és mindjárt fogsz kapni jobb állást.
Egyébként meg, ha annyira félne az aboruótusztól, akkor én már felvetettem egy olyan lehetőséget, hogy örökbeadás. Volt egy ismerősöm, nagyon hasonló helyzetben, és nem merte elvetetni a babát, úgyhogy a védőnőn keresztül eljutott egy örökbeadással foglalkozó egyesülethez, akik segítettek neki. Persze nagyon nagy elhatározás volt, és bizonyára szörnyű volt odaadni a gyereket, de tudta, hogy jó helyre fog kerülni. Megismerkedett az örökbefogadókkal, és így talán valamelyest könnyebb volt.
bocsi ezek lehet hogy indiszkrét kérdések de van már gyereked?
mert igy tök jó amit leirtál de egy valamire való anya tudja hogy miről beszélek
Sajnos nagyon sok gondozott családomnál ez volt a helyet. Amikor felhívtam a nagyit, mert már nem láttam más esélyt arra, hogy ne kerüljön az anya utcára a gyerek meg intézetbe, akkor az volt a válasz, hogy minek szülte meg, neki nem kell a gyerek, majd lecsapta a telefont:-( És ez nem egy eset. Én biztos nem raknám utcára a terhes lányomat, de sokan másképp gondolkodnak:-(((
Magyarországon nem halnak a gyerekek éhen.
a gyes meg semmire sem elég....
a rezsi több
de ha annyi a fizetésed. én kaptam 14 év munkaviszony után 45 ezer gyedet, puszi...
de a tanulásból nem lehet megélni.
a gyereknek meg pelus kell, és gyógyszer ha beteg....
fizetni a rezsit és kiadásait, ez nem mese sajna..
miért? a gyed nem a 75 vagy hány %-a a fizetésnek?
senki nem mondta hogy ne lakjon az anyjával, de értsd már meg ha tényleg igy van és most érettségizett nincs munkaviszonya és semmi a gyerek éhen fog halni....
ne már!!
ez nem igaz.
ha gyesen vagy nem kell fizetned tandíjat az egyetemen.
mindenki azt modnja, hogy mennyi pénz kell a tanulásra, pedig inkább akarat kéne hozzá.
és sajna erről beszélek. nem az a baj hogy megszül vagy elvetet, hanem az hogy miből él?
most igazán nem értem.
egyáltalán miért ne lakhatna az anyjánál a kicsivel?
milyen anya az, aki kidobja a lányát csak azért mert terhes lett?
ezt most komolyan mondjátok?
Azt írta, hogy most érettségizett. Tehát gyed kilőve:-(
Ne viccelj már, amit én kapok gyedet a gyerek kajájára nem elég, nemhogy még pelusra, ruhácskákra. Ha a párom elveszítené a munkáját nem is tudom mihez kezdenénk!
na jó 19 évesen még nem jár gyed.
ez az egyik.. gyes jár ami kb 25 ezer.
aztán visszamegy dolgozni ha visszaveszik persze nem fogják, mert az első dolog hogy felvegyék és egy hét után lapát.
ha pedig nincs pénz.nincs fejlődés, ugyanis a tanuláshoz is az kell..
szóval?hogyan tovább?
Kedves Emese, most nincs időm végigolvasni a hozzászólásokat, de röviden: nekem egy kaparás, ami ráadásul nem is terhességmegszakítás miatt volt, lehet, hogy örökre rányomta a bélyegét az életemre. Nagy az esélye, hogy soha többet nem lehet gyermekem. Ezért jól gondold meg: kell-e neked valaha is gyerek. Gondolom, igen. Egy gyerekkel, egy gyerekért az ember sok mindenre képes, néha emberfeletti dolgokra is. És manapság a mi vidékünkön - hála Istennek - elég ritka az éhenhalás. Főleg, ha az ember tesz is ellene. A pároddal nem kell együtt maradnod, ha nem jó neked, de pénzt kell hogy adjon mindenképp. A szüleid is melléd állnak, ha minimálisan, vagy csak vigyázás szintjén is. Nekem a az elkövetett műhiba eddig több mint 3000 eurómba került, hogy még lehessen esély kisbabára. Talán ezért (ha a lelki oldalát még nem is említem, ajjaj), adj egy esélyt annak a megszületni akaró életnek...
Én írtam. Nem a kor számít, hanem inkább a körülmények. Talán annyival nagyobb az esélye egy idősebb nőnek, hogy valamennyit már dolgozott az életben, jobb körülmények között él. 19 évesen is lehet szülni, lehet az illető nagyon jó anya, de itt sajnos ebben az esetben én azon aggódom jobban, hogy miből fogja eltartani a kicsit, ha az apuka meggondolja magát, és lelép. Most érettségizett, anyukája nem tud anyagilag segíteni, munkát terhesen nem valószínű, hogy fog kapni, de ha igen, akkor is csak gyest tud igényelni. Abból meg nem lehet megélni, még albérletre sem elég. Ha lakhatna az anyukájánál, akkor is kell ennivaló, pelenka, gyógyszer (a lányomnak egy sima torokgyulladása 4000Ft-ba került)stb. Ha meg véletlenül tápszer kell, akkor az meg tényleg egy vagyon:-( És ezek a baba alapvető szükségletei, ezek kellenek, mindenképpen meg kell venni őket, nyilván a ruhákon meg a játékokon és társain már lehet spórolni, azokat már lehet ingyen is szerezni.
nem ismerjük pontosan a körülményeit.
ha dolgozik, akkor kap gyedet, gyest, aztán szépen visszamegy dolgozni és kész. amíg otthon tud lenni, addig tanulhat még, hogy jobb állást kapjon, ha lejárt a gyed, előre kell tekinteni, fejlődni, hogy legyen reális esélye egy jobb életnek.
erre vagyok kiváncsi..
hogy ő mit tenne?ha hirtelen segitség nélkül az ölébe hullik egy gyerek.ugy hgy a munkáltatók ugranak a gyeses anyákra...
tud de olyan áron hogy a gyerek a gondozónőnek mondja hogy anyu:(
sajna.
persze. de mit tennél a gyerekkel?hogy tartanád el?
19 évesen?
csak kiváncsiság. hogy rendeznéd az életét?
abban is valahol egyetértek hogy gyerekkel is lehet társat találni, de hogy?amikor dolgozol mint egy igásló és örülsz ha este a gyerekre nézel mielőtt beesel az ágyba. nem csak a kor de sokkal nagyobb sansszal indul egy tuzenéves ha nincs még gyerek, akár tanulás, akár munka, bármi, hisz sokszor még azt is letagadom hogy gyerek van hogy felvegyenek, sajna épp elég nehéz az élet, nem kell nehezíteni.szerintem.
Pici baba mellett meg nem tud dolgozni.
Ez mind okés, én ezt értem. De mit fog kezdeni szegény, ha a szülei sem tudják támogatni. a gyesből, meg a családiból nem lehet megélni!
a lényeg az, mint írtam is, hogy én a pasit dobnám, a babát megtartanám. nem számítok senkire, egy pasira meg pláne nem. és nem is lehet számítani a mai világban egy pasira ennyire.
lehet.
de tény hogy az ember minél időssebb annál több mindenen átmegy. hisz szerintem te is öregyszel ezzel egyenes arányban változol. tapasztalatokat szerzel. ez a nem mindegy. hogy az ember amit tizenévesen játszva megtett, öreg fejjel már tuti nem. és ez a tapasztalat.
háááát, ha te így érted, akkor nagyon nem érted, miről beszélek egyfolytában. sajnálom.
és ugye az elején irta hogy még a nagyszülőktől sem kap segitséget. a pasija vagy élettárs, mittom én :))meg hát üti vagy hasonlók. nézd bármi van a lényeg az első gázra a pasi lép. a lány egyedül marad és ne biztos hogy jól fog járni. azért vigyázni kell
További ajánlott fórumok: