Hogy szoktassam össze 2 túlpörgő kis méretű kutyát egy félősebb kismacskával? Előzőleg 2x egy hét alatt sikerült, most egy hónapja tart. (beszélgetés)
3. Amanda123 (válaszként erre: 2. - Komor)
tegnap 21:55
Még 3 hónapos. Bátor lenne, de a kutya visítva közelít és fél tőle. Ha a kutyát felemeltem a kaparóhoz, hogy nézze meg a macskát, ott nem érdekli. Macskát se zavarja, amíg meg nem szólal. Masik kutya is hasonló, de ő könnyebben nevezhető, macskakkal nőtt fel. Reaktív kutyáknál nem használnak az általános tanácsok. Utcán is, ha meglátnak egy kutyát, örjöngenek. Ha össze akarom ismertetni velük, ugrálva és ugatva közelítenek hozzá. Az egyik volt kutyaiskolában és azok se tudtak mit kezdeni ezzel. Speciális segítség kellene, nem ilyen általános tréner.
2. komor
tegnap 21:40
Nekem van egy extra félős macsekom, még nem találkoztam ilyennel. Szegény feje minden zajra pánikol, menekül. Évekbe telt, amíg öntudatra ébredt, már oda mer jönni hozzánk és engedi, hogy megsimogassuk, meg ilyesmi.
Szóval ha nagyon pánikos, félős a kiscica, akkor sanszos, hogy hosszú hónapok, lehet évek telnek majd el, amíg összehaverkodik a kutyáiddal. Türelemmel tudod csak kezelni a dolgot, máshogy nem megy...
1. Amanda123
tegnap 18:34
Másik 2 macska se volt nagyobb ennél, mint amikor idejöttek, alig voltak 1 kg súlyban. Most egy hónapja tart a szoktatás, mert a macska félősebb, mint a másikak voltak és amikor idehoztam, órákra elbújt a szekrény mögé, pedig a szobában nyugalom volt. Most ott tartunk, hogy a kutyákon póráz van a lakásban. Szagcsere dolgon rég túl vagyunk. Ezek mennének oda már hozzá, de túl hangosan és futva. Ezt ha fizetnek se tudtam soha kinevelni belőlük. Macska ettől a zajtól fél és a hirtelen rohanástól, amúgy simán jönne, mert amikor etetés van, felbátorodik. Kutyák nem rossz szándékkal közelednek, csak hangosan. Macska menekül előlük és azon aggódom, hogy odaharapnak jelzésképpen, hogy ne menjen el vagy játékból kicsit és hátha megsérül. Másfél kg majdnem. Kutyák átlag 6 kg. Előző macskákat is kapkodták szájjal, ha az megunta őket és a kaparóra mentek, de nem lett semmi bajuk. Egyik betegség miatt halt meg, azért lett a mostani. Úgyhogy ezek kíváncsiak és örülnek neki, játszani akarnak, mégis pánikolok.
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le a férjemet a kocsmázásról?
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogyan szoktassam rá a fiam a bilire?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?