Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) (beszélgetés)
Jujj,ez naon jol hangzik, majd ki is probalom hamarosan!
Koszi!
Zabpelyhes buci
Hozzávalók:
25 dkg g zabpehelyliszt,
10 dkg tk liszt,
1 kis pohár natúr joghurt,
1 tojás,
2 dkg szezámmag, (ez el is maradhat)
1-2 dl sovány tej
3 dkg élesztő,
1 kanál zabkorpa,
2 evőkanál zabpehely,
1 kiskanál só.
Elkészítés: Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zabpelyhet, és keverjük össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, a sót, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Hagyjuk meleg helyen pihenni. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet. (Ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni). 6-8 db bucit formálunk belőle, majd a kész tészta bucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre. Zsemlét, kiflit, kenyérkét is formázhatunk. Tetejét ízlés szerint megkenhetjük tojással, szórhatjuk sajttal, szezám vagy napraforgó maggal is.
Szia,
Majd ha talalok masolok ide!
A lenyege a forumnak nem az,h en talaljak receptet,hanem h aki tud valamit,az megossza masokkal!
De ez is segitseg lehet!
Koszonjuk!
Szep estet!
:D
Nah pont te? :D
Feldobtam a recepted ha nem hari... En imadom!
Nem probaltam a sutozacskot,de ha hazamegyek majd veszek.
Hasonlokat szoktam enni,en is.
Jo etvagyat hozza! :)
Zabos pogacsa
Hozzávalók:
- 1/4 kiló túró
- 2 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- só, bors
- 1-2 ek. olivaolaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál sütőpor
- kb 20 dkg zabpehelyliszt (zabpelyhet daráltam le robotgéppel)
Összekeverjük a hozzávalókat, golyókat formálunk belőle, amiket kilapítjuk kb. 1 cm-esre, sütőpapírra tesszük.
Tetejét megkenjük tojással, esetleg teszünk rá sajtot.
Ezután közepes lángon barnára sütjük. (kb 200 fokos sutoben,kb 30 perc alatt)
Kiserletezo kedvu versenyzoink kulonbozo magokat,mogyorokat is keverhetnek bele!
Jo etvagyat! :)
Hehe idekattintottam, hogy dejó topik, erre látom, hogy te nyitottad!:D
Tökjó ötlet, maradok, figyelek.
Most amúgy sütőzacskóban készítek csirkecombot és répát szójaszószos rizzsel. Zsiradék nélkül csinálom. Próbáltad már a sütőzacskót?:)
Imadok enni!
Szeretem a jo es taplalo eteleket!
Dietazom eppen,de ez inkabb eletmod valtas,mint dieta. Rajottem,hogy sokkal jobb az emesztesem a sok nehez es egeszsegtelen etel elhagyasaval. Jobban erzem magam a boromben tole es nem utolso sorban fogyok!K
Igy arra gondoltam,ha van egy tuti recepted,ami mellozi a feher lisztet,cukrot,sok sot es tulfuszerezest ,izfokozokat es voroshust,akkor dobd ide nekunk,hadd tanuljunk egymastol.
Igy Karacsony kozeledtevel szerintem a dietazok rendesen ketsegbe vannak esve (mint en is) Segitsunk hat nekik(nekunk) ,mondjuk sok suti,pogi recepttel,hogy ne kelljen lemondani teljesen az elvezetekrol.
Az en elso receptem,amit feldobnek,az egy pogacsa.. Egy naploban olvastam (koszi neked erte F.gate!) es ugy gondoltam,ki is probalom!
Finom lett es ami nem mellekes,egeszseges.
Igy ez tuti ott lesz a Karacsonyi asztalunkon. Gyerekek is imadni fogjak. Kis formakat formalok majd,szivet,fenyofat stb.
Tehat varom az okossagokat!
Kellemes es bekes karacsonyt Mindenkinek es sok finomsagot az asztalra! :)