Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) fórum

Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) (beszélgetés)

1 2 3
39. eda93927a9 (válaszként erre: 38. - Álomvirág1)
2010. dec. 29. 14:19
A cékla az egyik kedvencem. Csak úgy simán megfőzve is szeretem, fűszerezés nélkül. Megnézem :)
2010. dec. 29. 14:16
Én most tettem fel egy nagyon jó almás cékla saláta receptet. Nagyon finom, és csupa jó dolog van benne. :)
37. eda93927a9 (válaszként erre: 36. - Eda93927a9)
2010. dec. 29. 14:14
Finom.
2010. dec. 29. 11:33

Találtam egy jó receptet, ma ki is próbálom.

Sárgarépakrém-leves

hozzávalók:

30 dkg sárgarépa

30 dkg krumpli

5 dkg vöröshagyma

1 szál petrezselyem

1 paradicsom

2 evőkanál olaj

A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A krumplit meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozzuk, magját kiszedjük.

Egy fazék vízbe sót, olajat teszünk, belerakjuk a petrezselymet , és a megtisztított, felaprított zöldségeket feltesszük főzni: közepes lángon kb. 1 óra alatt megfőnek.

Az elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a petrezselymet kivesszük, majd a kihűlt zöldségeket turmixgépben krémesre turmixoljuk.

35. Shila
2010. dec. 27. 10:48

Juj de jo receptekkel gyarapodtunk!

Koszonjuk!

Majd en is kiprobalom oket :)

Bocsi csajok,h nem tudtam lenni es januar kozepeig sajnos nem is leszek sokat,mert nincs netem es idom sem! :P

BUEK!

2010. dec. 19. 16:04

jól van csajok, én is igyekszem majd két ünnep között/január elején kikotyvasztani a humuszt.

aztán majd egyeztetjük a tapasztalatainkat :-)

2010. dec. 19. 14:34
Egyszer megpróbáltuk termeszteni magunknak a csicseriborsót. Az eredmény nagy héj , benne egy vagy talán két szem borsóval. A nagy héjköteg ellenére, alig lett belőle borsó.
32. eda93927a9 (válaszként erre: 30. - Racka25)
2010. dec. 19. 14:32
Szeretem a csicseriborsót. Ezt kipróbálom.
2010. dec. 18. 22:39
Jajj ez dejó, imádom a humuszt!:)
2010. dec. 18. 19:49

ja meg a humusz az, amire másfél éve készülök, h elkészítem :D

külföldön a legnagyobb kedvencem volt. persze diétázóknak arra érdemes kenni, amivel a kenyeret helyettesítik. de emlékszem én anno simán magában is bekanalaztam :-)

Humusz (csicseriborsó pástétom)

kategória: Pástétomok, szendvicskrémek

konyha: Közel-kelet

Hozzávalók:

50 dkg csicseri borsó

2 gerezd fokhagyma

0.5 db citrom

2 e.k. szezámmag

4 e.k. olívaolaj

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. Összekeverjük a csicserikrémet a szezámmaggal, a félbevágott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixoljuk.

Tálalás:

A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele, amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány szál petrezselyemlevéllel díszítjük

Változatok:

Erős paprikát és római köményt, olíva bogyót is lehet bele tenni.

Pirított szezámmagból készült krém (tahine) használható a szezámmag helyett, ennek kicsit erőteljesebb az íze.

Megjegyzés:

A hummusz közel-keleti specialitás, amelyet hagyományosan pita-kenyérrel mártogatnak ki, mellé csípős savanyú paprikát kínálnak.

2010. dec. 18. 19:39

töltött krumpli!

keressetek rá a neten, csomó variáció van. én vajazni nem szoktam, max mielőtt a sütőbe teszem, pár csepp oliva olajat csöpögtetek a tetejére, de szerintem ez is elhagyható.

csomó töltelékkel tökjó.

- pici olívaolajon párolt gombával,

- bolognai raguval

- joghurtba kevert sonkával

- tzatzikival + kukoricával

szuper kaja és baromi laktató. talán még túl laktató is :D

bocs, ha túl egyértelmű recepteket írok amúgy :D

2010. dec. 18. 11:54

Egyszer ilyet találtam ki és nagyon fincsi.

Nagy lyukú reszelőn reszelt fehér répa és sárga répa, tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem levél összekeverve, golyókat formálni belőle és olajban kisütni.

2010. dec. 18. 11:15

A héten ilyet ettem:

Göngyölt pulykamell:

•50dkg darált pulyka felsőcomb vagy pulykamell

•2db tojás

•1db vöröshagyma

•10dkg gépsonka

•20dkg edami sajt (•1ek olívaolaj

•tengeri só

•bors

•majoránna

•pirospaprika ízlés szerint

A darált húsból a tojással, az finomra vágott hagymával és fűszerekkel készíts fasírtmasszát. Egy méretesebb alufóliát kenj be olajjal, erre terítsd rá a beízesített darált húst kb.. 2 cm vastagságban, majd tedd rá a gépsonkaszeleteket és szórd meg az egészet reszelt sajttal. Végül finoman göngyöld fel a húst, mint egy roládot, terítsd rá az alufóliát és süsd 180 fokon 35-40 percig. Mikor már átsült, vedd le róla a fóliát, s így is pirítsd egy rövid ideig, hogy szép pirosas kérget kapjon. A sonka és a sajt mellett variálhatod még a tölteléket gombával, brokkolival, tojással és még sok más Update 1-és alapanyaggal.

Én a gombás-karaván sajtos verziót készítettem, isteni lett!:)

26. falcngate (válaszként erre: 16. - Racka25)
2010. dec. 18. 11:07
A második recepted lesz a kaja ma. Majd beszámolok, h hogy sikerült!:)) Én is imádom a cukkinit!:)
25. falcngate (válaszként erre: 22. - Eda93927a9)
2010. dec. 15. 14:16
Én édesítővel nagyon nem szeretem a teát, ezért inkább semmit sem teszek bele.:)
24. 19f376ac15 (válaszként erre: 20. - Eda93927a9)
2010. dec. 15. 13:11
nekem is:) mintha csokisabb lenne
23. 19f376ac15 (válaszként erre: 18. - Falcngate)
2010. dec. 15. 13:11
en csak tejet szoktam tenni bele :) marmint a krumplipurebe
22. eda93927a9 (válaszként erre: 21. - Falcngate)
2010. dec. 12. 20:30
A teákat érdemes kitapasztalni, mert valamelyik nagyon finom édesítővel, míg más teáknak pocsék íze lesz tőle.
21. falcngate (válaszként erre: 20. - Eda93927a9)
2010. dec. 12. 20:16
A puding ténlyeg tökjó úgy!:)
2010. dec. 12. 18:48
A csokipuding nekem sokkal jobban ízlik édesítővel.
19. eda93927a9 (válaszként erre: 18. - Falcngate)
2010. dec. 12. 18:46
A teát és kávét már egy ideje édesítővel iszom, de ha néha cukorral kívánom, akkor úgy. Az is valami, ha , pl. aki 2 kávét iszik, akkor az egyiket édesítővel, vagy az egyik csökkentett koffeintartalmú.
2010. dec. 12. 18:19

Én pl. ma csináltam krumplipürét diétásan. Margarin/vaj helyett lenmagolajat tettem bele, tejből 1,5%-osat. Ez nem egy nagy recept, de jó kis trükk, ha esetleg valakinek még nem jutott volna eszébe.:)

Ha már a karácsonynál tartunk, lehet édesítővel ízesített gesztenyével tölteni csirkemellet, ahhoz nagyon jó a tk. lisztből és lenmagolajból készült besamell mártás...:)

2010. dec. 12. 17:32

paprikás krumpli (4 személyre)

1,5 kg krumpli

1 piros húsú paprika

1 nagy paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1/2 kiskanál pirospaprika

olaj

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk. A paradicsomot, miután a héját lehúztuk, feldaraboljuk. A paprikát felkockázzuk, a megtisztított fokhagymagerezdeket összetörjük.

Lábasba olajat teszünk ,és kevergetve megpirítjuk benne a paprikát és a paradicsomot. Beleöntjük a krumplit ,és néhány percig kevergetjük, majd megszórjuk sóval, pirospaprikával.

Ezután felöntjük vízzel és beletesszük a fokhagymát és a babérlevelet. Lassú tűzön főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

2010. dec. 9. 15:30

másik baromi egyszerű kedvenc a cukkinis répa :)

olívaolajban félbe vágott fokhagymát megdinsztelünk, rádobjuk a répakarikákat, miután megpuhultak rátesszük a felkarikázott cukkinit is.

sóval borssal ízesítjük.

vagy a másik a paradicsomos cukkini:

fokhagyma pici olíva olajban dinsztelve, rá a cukkini (+só, bors), ha már megpuhult, hozzáadunk egy hámozott egész paradicsomkonzervet. addig főzzük, amíg a paradicsomok teljesen szétfőnek.

ízlés szerint csirkemell darabokat is rakhatunk bele, azokat még a cukkini előtt kell hozzáadni.

szeretem a cukkinit, na :)

jó étvágyat!

15. Shila
2010. dec. 9. 13:17

Recepteket ide pls!

foleg karacsonyiakat... De meregmenteset :P

14. s.irma (válaszként erre: 3. - Shila)
2010. dec. 7. 20:04
Iszonyú jól hangzik. Ki fogom próbálni!
2010. dec. 7. 10:10
Mindegyik recept nagyon jó!!:)
2010. dec. 6. 13:47

Boros hal - már azt hiszem több embernek ajánlottam, de akkor elküldöm ide is :)

Hozzávalók:

kb 50 dkg fagyasztott tengeri halfilé

6-8 dkg vaj/ margarin

1 fej vöröshagyma

2 dl fehérbor

szerecsendió

bors

joghurt (vagy tejföl)

(sajt)

Egy jénai tálban a vajon vagy margarinon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tengeri halfilét (nem szükséges kiengedni), megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a borral.

Felforraljuk, és addig főzzük, míg a hal szét nem esik (ha egészben marad a halfilé típusa miatt, akkor krumplinyomóval összenyomkodjuk). Kis leve maradjon, de ha túl sok marad, akkor forraljuk el.

Sóval elkevert joghurtot vagy tejfölt öntsünk hozzá, és jól keverjük össze. Felforraljuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Már nem forraljuk, kb. 10 percre, előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.

sütési hőfok: 180 °C

sütési mód: alul-felül sütés

2010. dec. 6. 09:53

Szia!

Ahogy ígértem, meglátogattam a topicot és eszembe is jutott egy jó recept. Én nagyon szeretem. Egészséges, nem nehéz étel és szerintem olyan norvégos is. :)

1 kg apró szemű burgonya

egy halványító zeller

egy érett avokádó (elhagyható, anélkül is nagyon finom)

egy citrom leve

2 dl natúr joghurt

bors

1 csipet cukor (elhagyható)

füstölt lazac

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan lesúroljuk, és a nagyobbakat félbevágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 20-25 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk és megmossuk a zellert, majd vékony szeletekre vágjuk. Meghámozzuk és kimagozzuk az avokádót. A gyümölcs húsát a citromlével, a joghurttal pürésítjük. Sóval, borssal és cukorral erősen megfűszerezzük. Elkeverjük a burgonyával és a zellerrel. A lazacot előmelegített sütőben 175 fokon (3. fokozaton) 5-8 percig melegítjük, majd a salátával együtt tálaljuk.

Próbáljátok ki! Remélem ízleni fog.

10. falcngate (válaszként erre: 8. - Vaczila)
2010. dec. 6. 09:22
Ez is dejó!!!:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook