Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Erőnlét, egészség, jó fazon - föleg gabona alapú receptek, írj te is! fórum

Erőnlét, egészség, jó fazon - föleg gabona alapú receptek, írj te is! (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. máj. 27. 18:52

brassóiszerű finom valami szójából


-szójakockát beáztatok (legjobb szójaszeletekből)grillfűszeres, borsos langyos vízbe

-kb. 1 óra múlva kiveszem, szeletekre vágom és visszateszem a fűszeres vízbe, még 30 percig tovább áztatom

-hagymát pirítok

-beleteszem a szóját (a levét kinyomkodom belőle)

-teszek bele sót, borsot, grillfűszert,pirospaprikát,összenyomott fokhagymát

-kevés vízzel felöntöm

-addig főzöm, amíg a leve majdnem lefő (nem kell lefedni), és megpuhul a szója

73. a9e1c02a7b (válaszként erre: 71. - 4c12775fdc)
2009. máj. 9. 21:59
Én meg sósan szoktam (mint a rizst), pirított vöröshagymával. De töltött, rakott ételekhez is jó.
72. c4f059c04b (válaszként erre: 71. - 4c12775fdc)
2009. máj. 9. 21:10
Úgy szoktam elkészíteni mint a tejberizst. Teszek bele vaníliás cukrot is.
2009. máj. 9. 19:33

Sziasztok!


Milyen ételt lehet készíteni a Bulgurból?

Ez valami egészséges étel. Ugye?

70. c4f059c04b (válaszként erre: 69. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 9. 15:32
Megfőzöm. Kajába és sütve még nem próbáltam. Van tofuvirsli is, de olyat még nem ettem. Majd megnézem milyen.
69. a9e1c02a7b (válaszként erre: 68. - C4f059c04b)
2009. máj. 8. 16:53
És hogy eszed? Sülve? Főve? Kajába?
68. c4f059c04b (válaszként erre: 63. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 8. 15:38
Igen.
67. a9e1c02a7b (válaszként erre: 66. - 3e0ba54fb8)
2009. máj. 8. 12:30
Jól hangzik!! Én még pizzafeltétként próbáltam ki, sajtot ráolvasztani, pici bazsalikommal, oregánóval megszórni.
66. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 65. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 8. 12:26

Ügyes!!!!!!!!!! :))

legközelebb majd ajánld neki a tibetit, ha energiát akar :DDDD


Egyébként én is azt gondolom, azokban a kajákban igazán jó, ahol keveredik, az egyéb összetevőkkel, rakott káposzta, stb. A töltött dolgokban nagyon elkülönül :) - hűűűűű, micsoda hülye megfogalmazás :)


legutóbb úgy ettem, hogy élesztőmentes teljes kiörlésű kenyérre kentem vega zsírt (pálmazsírból készül, pörköltzsír jellegű, nagyon finom), ráraktam gabonakolbászt, aztán lila hagymát szeleteltem hozzá és paradicsomot. isteni finom, próbáld ki.

65. a9e1c02a7b (válaszként erre: 64. - 3e0ba54fb8)
2009. máj. 8. 11:59
Nálunk meg a bolognai szószban nem vette észre. :) A töltött tökben viszont igen, ki is volt akadva. Mert "ízre finom, de hát nem hús, és ő milyen sokat dolgozik, kell az energia a húsból..." Mondom neki, az enegrgiát leginkább a szénhidrátból nyerjük, gabonából, zöldségből... de nem érdekelte. Azért kap húst is, nem akarom teljesen átállítani (nem is lehetne), de gabonakolbász épp volt itthon, darált hús viszont nem...
64. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 61. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 8. 10:37

Szerintem is nagyon finom. Amikor először vettem, simán meg akartam főzni és mustárral megenni, na, arra nem alkalmas, kivágtam a kukába, rémes volt.


Majd nemrég a barátnőmnél újra ettem, rakott káposztában és isteni volt.

Drágaszáááááág nem vette észre a múlt héten, hogy a chilis babban nem húst volt :D

63. a9e1c02a7b (válaszként erre: 62. - C4f059c04b)
2009. máj. 8. 10:29
Arra még nem vetemedtem, az nem vonz annyira, mert a szójáért sem rajongok, max. nyersen, pirítva... Virsli íze van?
62. c4f059c04b (válaszként erre: 61. - A9e1c02a7b)
2009. máj. 7. 17:50
Szójavirslit ettél már? Az is jó.
2009. máj. 7. 13:07
Én nemrég fedeztem fel a gabonakolbászt. Csomó kaját lehet vele csinálni: rakott, töltött zöldséget, bolognai ragut, lecsót, rizottót, székelykáposztát, töltött paprikát, pizza-feltétet... Bármit, amibe amúgy darált hús vagy kolbász kellene. Szerintem fincsi!
2009. ápr. 29. 17:56

reszelt sárgarépa és fehérrépa (nagyobb lyukon lereszelve)

tojás

só, bors

zsemlemorzsa (annyit kell beletenni, hogy formázható legyen)

petrezselyemzöld apróra vágva

só, bors


Golyókat gyúrok belőle, olajban kisütöm

59. c4f059c04b (válaszként erre: 58. - C4f059c04b)
2009. ápr. 29. 17:51
Nem kis sikere volt. Mire odaértem a tányérhoz a már megették. Azért szerencsére kettőt betartalékoltam .Gyros és grillfűszer keverékével csináltam barnarizsből.
58. c4f059c04b (válaszként erre: 57. - 362f169ace)
2009. ápr. 19. 20:15
Szia! Az a serpenyős biztos jó, kipróbálom. A céklát magában is szeretem, csak úgy megfőzve.
2009. ápr. 19. 04:38

Sziasztok,

Itt már azért lehet találni egy-két kellemes receptet, akinek van hozzá érkezése!

Én a vega kajáknál a feltéteknél láttam a legnagyobb ellenállást, s azzal próbálkoztam, hogy hogyan tudok "magyaros" főételt tenni az asztalra. Gabonából!

Általános receptként nekem nagyon bevált:

Készítek köles, hajdina, barnarizs, zabpehely, stb. kását. Mikor meghült, teszek bele 1-2 tojást, teljes kiőrlésű lisztet (ez feltétlenül kell, mert sütéskor szétesik) és kellemesen befűszerezem (ezt tényleg végtelenül lehet variálni, a lényeg: intenzívebben fűszerezzünk, mint a húst szokták) és jó minőségű teflon serpenyőben kevés oliva olajon lapos pogácsákat sütök belőlük.

Gyakorlatilag az ételek jó részénél kiválthatjuk a húst ezzel.

Pl.: Főtt burgonya megfelelően fűszerezett "kölesfasírttal" és párolt káposztával a kislányom kedvence. Ez tényleg csak példa az ezernyi jóból.

Apropó párolt káposzta!

A párolt lila-káposzta helyett én gyakran használok télen párolt céklát. Isteni!

Megmosod, meghámozod a céklát (2-3 db). Durva reszelőn lereszeled. Megfelelő edénybe teszel 2 evőkanál olajat, bele a reszelt céklát, sót és őrölt köményt. Kb. 20 perc párolás és gyakori kevergetés mellett kellemesen megpuhul a cékla. Ha megfelelőnek találod az állagát, teszel rá citromlevet vagy balzsamecetet (én ezeket szoktam) az utolsó 1-2 percben. Jobb mint a párolt káposzta és igen egészséges. Télen hetente eszünk ilyet.

Üdv: Travels

2009. ápr. 18. 22:40
Ma tettem be egy kölespehelyfelfúj-receptet, tanúsíthatom, hogy nagyon finom.
55. c4f059c04b (válaszként erre: 54. - 40163fd81d)
2009. ápr. 11. 11:48
Köszi :)
54. 40163fd81d (válaszként erre: 53. - C4f059c04b)
2009. ápr. 11. 11:44
Jó étvágyat és egészségedre:))))
53. c4f059c04b (válaszként erre: 52. - 40163fd81d)
2009. ápr. 11. 11:40
Egész jó lett, kicsit keményebbre hagytam, mert nem szeretem ha szét van főve valami. Tettem bele egy kis sót. Olyat csináltam hozzá, hogy olivaolajon megpirítottam hagymát és répaszeleteket, kevés só és bors, és még egy kis vízzel főztem tovább. Rátéve a rizsre nagyon jó.
52. 40163fd81d (válaszként erre: 51. - C4f059c04b)
2009. ápr. 11. 11:29
Én inkább arra vagyok kíváncsi ,hogy mit szólsz majd hozzá:))
51. c4f059c04b (válaszként erre: 45. - 40163fd81d)
2009. ápr. 11. 11:14
Most fő a barnarizs, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Azt írták 15 percig főzzük, kétszeres mennyiségű vízben.
2009. ápr. 10. 15:17

Sziasztok!


Bár ez nem ide való, de ha valakit érdekel, van pár kg pucolt dióm eladó 1/2 kg-os és kg-os csomagokban.

Privátban írjatok, ha kérdés van.

49. c4f059c04b (válaszként erre: 47. - 40163fd81d)
2009. ápr. 9. 21:51
Miért off? Tojás és szalonna nélküli lecsóra gondoltam.
48. c4f059c04b (válaszként erre: 45. - 40163fd81d)
2009. ápr. 9. 21:50
Régebben próbálgattam ilyeneket. Általában nem hasonlítottak az eredeti étel fényképéhez, de ízre jók voltak.
47. 40163fd81d (válaszként erre: 46. - C4f059c04b)
2009. ápr. 9. 21:49
Az fini,de itt off:DDDDDDDDDD
46. c4f059c04b (válaszként erre: 44. - 40163fd81d)
2009. ápr. 9. 21:47
rizses lecsó ,az a fini
45. 40163fd81d (válaszként erre: 43. - C4f059c04b)
2009. ápr. 9. 21:45

Oké:))Több próba ,több tapasztalat:)

Tényleg lövésem sincs a reform (retro) ételek elkészítéséhez,de azért próbálkozom néha:)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook