AVIVA módszer (beszélgetés)
Az normális, ha a torna elején össze vissza vérezgetek? Összesen Kb. 3-4 hete csinálom, heti 2x, de ez nem folyamatos volt, mert 1-2 hét sajnos megint kimaradt... :( Előtte már semmilyen menzeszem nem volt, még egy pötty se, évekig, pedig még 30 se vagyok...
Gondoljátok, ha tovább csinálom, egyszer csak beáll?
Sziasztok! Én 1,5 hónapja Avivázom, és gondoltam, megosztom eddigi tapasztalataimat én is, hátha valakit érdekel, most akarja elkezdeni pl., vagy hogy mit szóltok hozzá. Én mindenesetre nagyon érdekesnek találom, ha a testem új és szerencsére pozitív tünetei tényleg a torna miatt jelentkeznek.
35 vagyok, s peteérés környékén mindig érzem, hogy a bal petefészkem szurkál, s van, hogy "úgy is marad", nőgyógyász szerint ilyenkor ciszta lehet. Elkezdtem Avivázni, s az épp "úgy maradt" állapotban lévő bal petefészkem eleinte mégjobban fájt, kicsit paráztam is, mi lesz ebből, de a soron következő menzesz után elmúlt a már 3 hónapja tartó "ciszta érzés". Aztán az új ciklusban peteérés környékén megint éreztem a bal petefészkemet, de nem olyan erősen, mint máskor, ÉS, ami számomra nagyon furcsa volt, mert még sosem éreztem ilyet: a JOBB petefészkemben is éreztem a peteérés idejét! :) Én ezt úgy értelmezem, hogy a régóta szunnyadó jobb petefészkem ismét felébredt és újra működik. :) Hamarosan megyek nőgyógyászhoz peteérés követésre (babára gyúrunk), és kíváncsi leszek,hogy vajon ő mit lát majd odabent, ugyanazt-e, amit gondolok.
A másik nagyon furcsa dolog, hogy alig kell epillálnom, mióta tornázom. Korábban 2 hetente minimum kellett, most viszont ha vissza is nőnek a szőrszálak, világosabbak és gyengébbek. :):) 20 éve először tapasztalok ilyet, talán a fogamzásgátló alatt volt hasonló, de nem ilyen mértékű csökkenés. :):)
Szóval 1,5 hónap után egyelőre ennyi, a menstruációm maradt 5 napos, bár mintha kevesebb lett volna az összvérmennyiség.
Nagyon várom, milyen hatások jönnek még elő, remélem tényleg csak javít hormonrendszeremen a torna és hamarosan a baba is bekopogtat. :)3-4 hónapot mondanak, mire a teljes hatását kiváltja. :) Jó volna minél több tapasztalatot olvasni.
Szia!
Érdemes elmenni a tanfolyamra, ott akár személyre szólóan is tudnak segíteni.
Az okokat kéne kideríteni, ami miatt nem sikerült...
Az 1. könyvben vannak az alapgyakorlatok, azokat kell csinálni hetente 2*.
Sziasztok!
Most hallottam az aviva módszerről.
Szeretném alkalmazni, de a könyvet még nem sikerült beszereznem (remélem a héten meglesz). és melyik könyvet érdemes megvenni?
Melyik gyakorlatok jók a meddőségre szerintetek?
Babát szeretnénk és sajnos már 4 sikertelen lombikon vagyunk túl.
Előre is köszönöm a segítségeket!
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Olyan problémám van, hogy volt egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatom, ahol csak másodjára nagy nyomással voltam átjárható. Tegnap azt mondta a doki, hogy nem tudja milyen állapotban lehetnek most, a vizsgálat után. Csak egy igen költséges és bonyolult vizsgálattal lehetne megnézni. Kérdésem az lenne, hogy a heti két torna mellett, érdemes-e mindennap a lábhintát csinálni, vagy esetleg melyik gyak. segítene még nekem? Köszi szépen!
Szia!
Nem-nem, nem hagyom ki, csak nem huppanok a sarkamra ovu után, csak kiegyenesítem a lábam!!! Ovu előtt huppanok, mert szerintem elősegíti az ovulációt!
Sziasztok, én új vagyok itt, viszont babavárásban öreg motorosnak számítok, ugyanis 5 éve várunk a babánkra. Azt szeretném kérdezni, hogy hanyadik ciklusnapon lehet kezdeni a tornát?
KKala!Te a 7.gyakorlatot is kihagyod?
Igen, mert ezek a gyakorlatok vérbőséget okoznak, ezért csak használnak a méhnek, és a magzatnak is, csak a letoppanós-méhnyálkahártyaleszaggatós gyakorlatokat nem szabad csinálni, ha babát akarsz :)
De vannak, akik azért tornáznak, mert fogamzásgátló abbahagyása után egyáltalán nem, vagy nagyon rendszertelenül menstruálnak, nekik kifejezetten ajánlottak a meghozós gyakorlatok.
Nagyon szépen köszönöm!
Igen, azt tudom, hogy a sarokra huppanós gyakorlatokat nem szabad csinálni, ha babát szeretne az ember, de én most még csinálom, még nem akarok terhes lenni :) Akkor majd nagyon vigyázok ezekkel a gyakorlatokkal!