Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kisfiam 6 éves és az 1.sz Fővárosi Tanulási képességet Vizsgáló Szakértői Bizottság tavaly megállapította, hogy Nem meghatározott pervazív fejlődési zavara van (azért nem írták rá a papírája, hogy autista, mert szerintük még kicsi).
Heti 4 óra autista specifikus terápiát írtak elő neki, amit meg is kap az oviban, illetve hetente egyszer jár logópédushoz. Ezek mellett hetente egyszer foglalkozik vele külön gyógypedagógus. Nagyon szüksége lenne valamilyen mozgás fejleszésre is, és mert imádja a vizet az úszásra gondoltunk. Tud valaki Budapesten olyan úszásoktatást, ahol autista gyerekkel is foglalkoznak?
Ez nagyon jó hír. Köszönjük az információt!
Tényleg gyönyörű környezetben van, a képek alapján!
Mindjárt fölteszem.
Talán nem baj, ha most egy kicsit témát váltok, de úgy érzem ez sokakat érint.
Jó lenne, ha minél többen megnéznétek az alábbi oldalt: nyirjes.ridens.hu
Edina nem tudom, hogy jártatok-e itt ebben a szakiskolában. Tudom, hogy több helyen is megfordultatok. Azért teszem most ide, mert most kaptam egy levelet az igazgatónőtől. Azt írta benne, hogy várja autista fiatalok jelentkezését az egész országból. Nagyon fontos: Csak az étkezésért kell fizetni. Január 10-én nyílt napot tartanak. Az iskola gyönyörű helyen van és nagyon jókat hallottam róla. Ha megfelelő számban jelentkeznek autisták, akkor külön csoportot indítanak. Jó lenne, ha feltennétek az auti.hu-ra. , hogy minél többen lássák. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon kevés ilyen iskola van az országban. Budapesttől kb. 80 km-re van. Szeretném, ha mindenki reklámozná. Köszönöm!
Én soha nem titkoltam , úgyan úgy mint bármelyik szülő Én is megtettem mindent a gyerekért a vizuális eszközök tanulása és használata mellet .Jártunk Mi is a leghíresebb természet gyógyásznál aki Energiát adott, 30 perc volt 5 éve 8 ezer forint még a diagnózis után rögtön , mikor pánikban voltunk .Szerintem ez természetes reakció egy szülőtől .De aztán sokat olvastam és tanultam a témában és rájöttem , egyenlőre nincs "csodaszer" sajnos .Pedig 2 auti gyerek anyukája lévén nagyon szeretném , hogy legyen.
Viszont az elmúlt 5 év tapasztalat azt mondatja velem , hogy mindenféle csoda várás helyett , a vizuális segítségekkel csodákat értem el , mindkét gyerekemnél .Nekem egyenlőre csak ezek váltak be.Fantasztikusan.
Nem beszélő , tomboló , agresszív ,öntörvényű gyerekből lett egy csodálatos kis emberke ,aki most nagyon ügyesen beszél ,élményt megoszt ,saját mesét talál ki , félintegráccióban tanul, van sok barátja , minden rendezvényben tevékenyen részt vesz ,szinézkedik, judora , focira jár. A tanárai csak dicsérik mennyire szabály tartó és milyen jól tanul.
Mindenki olyan utat választ amilyet akar .Én csak azt szeretném hogy a gyerekeknek mindenki adja meg a többféle lehetőséget , vagyis lehet csoda szer vagy terápia de mellete legyen vizuális eszköz használata és egyéni fejlesztés.
Nagyon sok családot megísmertem és látom a különbséget , nagyon fáj a szívem azokért az auti gyerekekért , akik nem kapnak lehetőséget sem arra , hogy megismerjék maguk kürül a világot és tudjanak kommunikálni .
Részemről a témát befejeztem , túl fájdalmas .:(((
nem valóban nem. általában viszonylag egyenesen és kertelés nélkül szoktam kommunikálni.
ezt lehet nem stílusosnak is nevezni.
sajnos nem szeretem se a képmutatást, és azt ha valaki többnek gondolja magát a többinél és osztja az észt.
nem rád gondoltam Edina, a Te hozzászólásaid általában kedvesek.
Ebben semmi okosság nincs .
Oké , értelek és ha arról van szó , hogy leki vagy alergiás állapot miatt Kineziológia az Oké is .De egy idegrendszeri problémára ne hogy már jó legyen , mert akkor mehetnénk az agyvérzéssel is a kineziológushoz.
Szakembertől van az infó.
A Korais gyógypedünk elvégezte a Kineziológiát , természetesen Én is megkérdeztem , hogy mi a véleménye autizmusra vonatkoztatva .Ő mondta , hogy autizmusra nem lehet Kinezológiával elérni semmit .Én csak olyan véleményt szoktam leírni a fórumokba aminek utána jártam , hiszen nagyon sérülékenyek a családok és anyagilag nagyon megterhelő az autizmus .
Várom azon auti gyerekek szüleinek a jelentkezését továbbra is akik bebizonyitják , hogy bármilyen diéta vagy "csoda szer" vitamin stb "kigyógyitotta " az autizmusból a gyereket és ezt diagnózissal igazolják .Én leszek az első aki reklámozni fogja a módszert ha tényleg segít .
De attól kivagyok mikor az auti gyereket diétáztatják az autizmusa miatt / nem azért mert alergiás vagy emésztési problémája van / és szerencsétlen gyerek éhezik , a tanárok kezéből veszi ki a kaját olyan éhes .
A szüleível szívesen megcsinálnám ugyan ezt .
"Az autizmus lelki oldása. :D Óriási. Mi jöhet még." gúnyolódás, egy segítőkész emberen.
ez téged számomra hiteltelenné tesz.
igen, szerintem is van, ami elkerüli a figyelmed.
nem szeretnék veled kommunikálni, teljes az életem a nagyképű emberek nélkül is.
Oszd meg az információt, amiről tudsz, és akkor tudni fogunk róla mi is. Bár napi szinten olvasom a kutatások eredményeit, de biztos van, ami elkerülte a figyelmemet.
Kötekedés: "okosabb fórum volt ez" ezt nem én írtam.
És kérlek, hogy ha velem még szeretnél a jövőben kommunikálni, akkor az ilyen jellegű mondatokat mellőzd: "hátrébb az agarakkal, velem nem érdemes túlságosan kötekedni". Előre is köszönöm.
szanya, te miről beszélsz? biztos klassz, amit csináltok, de hidd el, azon túl is vannak még dolgok...
és képzeld, a delejen és vadaskerten túl is.. és ezzel közel sem leszólni kívánom őket, csupán jelezni, hogy az autizmus kutatásokban vannak akik előbb/máshol tartanák már, mint a pecs, napirend, én-könyv szentháromság...amiről meg még egyszer leszögezném, hogy nem tartom feltétlenül rossznak, csak nem egyedül üdvözítőnek.
és hátrébb az agarakkal, velem nem érdemes túlságosan kötekedni, és én nem kértelek, hogy csinálj ilyen portált, semmi jogod, azt rajtam számon kérni, vitaalapnak tekinteni.
Úristen. :(((((((((
A vízsérvről írok priviben!
Mimi-Rita, majd ha Te is csinálsz egy információs portált a saját idődből, pénzedből pl. azokra a terápiákra, amiket csináltok, és belinkeled a vonatkozó, nemzetközileg szakemberek által elfogadott, nagylétszámú csoporton tesztelt tanulmányokat, akkor lesz miről vitatkoznunk.
Amíg a Vadaskertben és a Delejben a szakemberek nem mondanak egyebet, addig ezt fogjuk csinálni.
A kineizológiáról én is hallottam már pozitív véleményt ismerősi körben, de nem az autizmus területén.
Bár nekem most tényleg jól jönne egy szorongás-oldás. Hétfőn rohantunk a kórházba, szép kis csipőizületi gyulladással. Törpémet csodálkozva vették körül a végzős orvostanoncok. Persze kisfiam produkálta magát, és mivel a szigorlatozók nevettek rajta, ő tovább bohóckodott. Erre a vizsgáló orvos annyit mondott, hogy "a gyermekgyógyászat szépségei". Nem vettem magunkra, mert ennél sokkal durvább dolgokat is hallottunk már, de az biztos, hogy nincsenek felkészülve az egészségügyben az ilyen helyzetekre. Na és a vérvételről ne is beszéljünk. Általában sikerül mindenre rábeszélnem elsőszülöttemet, de valahogy mindig hozzátettek valamit a nővérkék/orvosok, amivel az egész egyezkedést tönkretették. Ennek a vége az lett, hogy lefogták a gyereket, és úgy erőszakoltak belőle vért. Én próbáltam nyugtatni, de meg sem hallotta. Sosem láttam még szerencsétlent így üvölteni, de tudtam, hogy sem időm, sem lehetőségem nincs a rábeszélésre.
Ráadásul mellékesen az is kiderült, hogy vízsérve van, és műteni kell majd januárban. Pppfffff..... Már most rágörcsölünk :(
Épp azt írtam, hogy segíteni szeretnék,ez a célom.
Félreértettél.
Csillagvirág, köszönjük szépen!
Edina, Szanya, ne menjetek már át ebbe a pecs-es, merev, fogadjuk el a gyereket az autizmusával együtt irányba ennyire. azért régebben sokkal nyitottabb és okosabb fórum volt ez... már bocs...
a kineziológia egy nagyon klassz dolog, annak is aki szereti ezoterikus mázzal leönteni a dolgokat és annak is aki racionálisabb típus.
Csillagvirág! Keress rá a biospájz boltra ( zoltán utca ), egy nagyon klassz ember vezeti, szerintem Őt ( és rajta keresztül sok mindenkit ) érdekelne a dolog!
Nagyon kedves vagy , hogy gondolsz az autizmussal élő gyerekekre .De kérlek inkább ne tedd .
Sok remény és kudarc ért már mindenkit a külömbőző "varázs módszerek" miatt .
Anyagilag bármit meg tesz egy szülő a gyermekéért , ezt kihasználni nagyon nem szép dolog . Autizmus nem lelki eredetű!!!!!!!!!!!!
Persze a nem autista szülőknek jól jöhet a támasz .
De lehet, hogy csak a szülői lelkületről van szó? Végülis ha már kifizeti az ember az 5000-et az alapítványoknál az auti terápiára, még párezer belefér lelkizésre. Ahol megbeszéljük, hogy lelkileg hogy megvisel ez a sok kiadás. :DDDDDD
Sorry.
Sziasztok! Éppen ma hallottam a rádióban egy autista gyermekekkel foglalkozó alapítványról.Budapestiek biztosan ismeritek.
Mivel most mindeképpen az a célom, hogy gyermekeknek, családoknak segítsek a tudásommal, kérdeznélek Benneteket, ez mennyire valósítható meg alapítványoknál, intézményeknél. Vannak helyek, ahol nyitottak a lelki oldásokra?
Testi, lelki oldással foglalkozom. Hatékonyan végzem a munkám, jók a visszajelzéseim. Ti Szülők igényelnétek a kineziológia módszerét, ami a lelki blokkokat oldja fel?
Szeretettel várom válaszaitokat ide vagy priviben.
December 1-jén a Viasat3-on 22:10-kor lesz az Álomépítők című műsor, amiben egy autista központot építenek fel. Nem tudom, hogy mennyire lesz hasznos ez a műsor, én azért megnézem majd.
Sziasztok! A kisfiam 2 éves, kissé elmaradt a korosztályától, fejlesztésre szorul. Még nem beszél, csak néhány szót, finommozgása ügyetlen. Pesten élünk, rendszeresen járunk alapozó- és mozgásterápiára.
Családommal tervezzük, hogy Gyulára költözünk. Fontos, hogy a fiam maximálisan megkapja azt, ami a fejlesztését illetően szükséges.
A költözéssel kapcsolatos döntésünket nagyban befolyásolja, hogy Gyulán találtunk egy gyógypedagógiai módszertani intézetet, ahol elméletileg egy helyen megadhatják mindazt, amire egy fejlődésében lemaradt gyermek megkaphat. Tudomásom szerint ezen a helyen autisták számára létrehozott fejlesztőközpont is működik. A honlapjuk alapján úgy tűnt számomra, hogy szervezett, színvonalas fejlesztést nyújtanak. Kérdezném tőletek! Tudtok erről valamit? van valaki,akinek a gyulai módszertani központról személyes tapasztalata van? Nagyon fontos lenne számomra tudni, hogy ha odaköltözünk, jó szakemberek tudnak foglalkozni a kisfiammal.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?