Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Ugyan, rajtam ne múljék! :)
Már ki is tettem. Remélem, hogy sokan megosztják az ismerőseim közül, és így mindenki eljut hozzátok.:)
Köszönöm, Edina nevében is.
Reméljük! :)
Hiába vagyok belépve az előbb is úgy próbáltam csak a videók jönnek be.
A vizuális segédeszköz menübe maradtak a képi segítségek ?
Köszi akkor probálkozom tovább .
Köszönjük, hogy ennyit dolgoztok azon hogy másoknak könyebb legyen.
Köszi! :)
Ha belépsz a fórumba, csak akkor látszik! Titkosan tettük fel, csak a regisztráltaknak.
Hát igen, sajnos. Szeretnék ez ügyben csinálni valamit, de egy kicsit bonyolult. Azért rajta vagyunk!
Nagyon jó a cikk nagyon tetszett gratulálok nektek hozzá.
Lenne egy kérdésem az auti oldalt mindennap olvasom és ma kerestem volna a vizuális segédeszközök cím alatt azokat amiket Te és Edina felraktatok segítségképp . Pecs, napirend , én könyv stb hova lettel le kerültek csak a videőkat találom.
Azok is nagyon jók erről is látszik magyarország menyire gyerek cipőben jár minden jó cikk meg videó angolul van. sajnos
Igen ez így van .Mikor mi voltunk iskola kijelőlés miatt , napirend és jutalom segítségével minden feladatot jól megcsinált .Sajnos a szószerinti értést nem birta felfogni a gyógyped és a pszichológus sem .Sikerült kibuktatni a fiamat , aki könyörgött már és sírt , mert :_Anya nem értem a beszédet !! mondta a szép hosszú körmondatokra és nem konkrét megfogalmazásokra.
Az fel sem merült bennük , hogy azt tudjuk , hogy autista , inkább azt nézzük meg mennyire érintett és milyen sulit tudnak mondani .Hamar kiderült , hogy ez az egész csak papír munka .Felhívott pár sulit hol van hely , aztán kijelőlt egy sulyos auti csoportot , az ép értelmű integráltan oktatható gyereknek. Utána közölte ha nem tetszik keressünk mi megfelelő iskolát és értesítsük a döntésünkről.
És ez felháborító , mert a gyerekek jövőjéről van szó .
Első fél évben nem tudtam mert anyagilag padlóra kerültünk a megelőző majd 3 év fejlesztése miatt.Korais ovis csoportba járt többek között .6 évesen tudta elkezdeni az integrált óvit gyógypedagógus volt mellete , elméletileg kapott fejlesztést , persze nem auti specifikust .Aztán kutattam és rátaláltam a Vadaskertre , így az utazási költség volt "csak" szerencsére .Iskola előkészítő csoportba jártunk , hetente.És egyéniben is ha gondom volt. Most is vinném ha anyagilag tudnám finanszirozni , auti spec, fejlesztés nagyon kéne neki. Megpróbálom Énkönyvben segíteni , az Irónia magyarázata legutobb jól sikerült már alkalmazza velünk szemben is és jól :)))))))))))
Az angol tananyagot is elkezdtem nála , az előadáson hallotak és a jegyzeteim az útmutatók . Vadaskertes gyógypedünk segít .
Az a gond , hogy a Vadaskert egy korház és nem oktatási intézmény .:((((((((((((
Mi egyébként a Koraiban kezdtünk egy éve, a gyógyped átment a Cseperedőbe, mi követtük. Mostanára a Korai árai megegyeznek az alapítvány áraival...
Mi azért járunk fejlesztésre, mert egyenlőre a fiam bölcsis, ahol nincs semmilyen fejlesztés. Januártól elvileg ovis lesz, ahol megkapja majd a fejlesztést. Edina, miután a fiad ovis lett, te vitted külön fejlesztésekre a fiad?
Ez a probléma , autizmusban .A gyógyped. tanárom nem akarta elhinni , hogy minden fizetős .Mert Ő úgy tanította , hogy a Tanulási által leírt fejlesztés mindenkinek ingyenesen jár /ezen Én hangosan kacagtam egyett órán / .Mondtam Neki csak egy helyet mondjon .Utána járt és írta , hogy elnézést nekem volt igazam és ez felháborító , írt valami képviselőnek levelet .
Ha nem szolok sose tudja meg , hogy rosszul tanítja.:)))))
Mi a Cseperedőbe járunk... Szerintem hasznos nekünk is, a gyerkőcnek is. Floor time van főként, a tevékenységeket napirendi kártyával jelzik a gyerekeknek. A mi ottani gyógypedünk is forszírozza a napirendet, én-könyvet és naplót, erre épít is. A PECS-et valóban nem csinálják..
Nem tudom, a Vadaskert tréningjén kívül mi az, ami ingyen vagy elfogadható áron van?
Szia!
Most már 1 oldalas a papír, ami az eddig 2 lapos volt, de a régit ugyanúgy elfogadják!
Én kaptam a MÁK-tól egy papírt hogy le fognak járni az engedélyek, és küldtek egy formanyomtatványt is hozzá. Mire ezt a papírt megkaptam, addigra én már megcsináltattam a régire és azt is elfogadták.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?