Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ausztriai munkalehetőségek, tapasztalatok! fórum

Ausztriai munkalehetőségek, tapasztalatok! (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1172. e5bfff55e3 (válaszként erre: 1171. - Lomé)
2014. máj. 12. 08:53
Mit szeretnél tudni?
1171. lomé
2014. máj. 9. 17:42
Tudna nekem valaki segíteni Anmeldebescheinigung kérdésben?
2014. máj. 7. 18:01
Sziasztok ! Szeretném a véleményeteket, tanácsotokat kérni. Szempillahosszabítással foglalkozom, van 3 oklevelem és egy nemzetközi 2 nyelvű 6/D mesteri vizsgám. Szeretnék ausztriában dolgozni, de nincs ismeretségem. Kiadó helyet keresek kozmetikában. Ingázni szeretnék nem elköltözni. Vagy 2-3 napot ott lenni a többit itthon. Ha valaki tudna tanáccsal vagy ismeretséggel segíteni , nagyon megköszönném :-)
1169. Zamila (válaszként erre: 1167. - Elhivatott)
2014. ápr. 26. 17:45
Mi határ mellett lakunk,a magyar oldalon.Kőszegen.Itt szinte semmi nem történik,mármint ami a bűnözést illeti.Biztonságos kisváros,szép is,a házunktól 2 km-re van a határ.Szóval itt lakni tényleg jó,nagyon szeretjük.Sajnos biztonsági szakmában kint dolgozót nem ismerek,úgyhogy ebben nem nagyon tudok segíteni :S
1168. Krilion (válaszként erre: 1167. - Elhivatott)
2014. ápr. 25. 19:09
Ne haragudj, hogy válaszolok, bár én Németországban lakok, és nem is tudok sokmindenben segíteni, de olyan jó volt az a kérdés, hogy tud-e valaki helyet ajánlani, ahol jó a közbiztonság...hát szerintem Ausztriára is vonatkozik az a dolog, ami Németországra, hogy ha nem költözöl túl nagy város olyan részére, ahol túl sok külföldi lakik, akkor elég biztonságos az egész ország.
2014. ápr. 25. 10:57

Sziasztok!

Kivétel erősítse a szabályt én mint pasi írok ide a fórumba nektek. Mivel itt elég aktiv társalgás folyik a legtöbb hasonló témájú forummal ellentétben, nem szerettem volna kihagyni a lehetőséget.

A lényeg, hogy szeretnék ausztriában dolgozni. Nem szezonális munkát keresek, de itthonról ingáznék mindenképpen. miután találok állást a család is utánam költözne a határ közelébe. jelenleg Budapesten vagyunk. Leginkább a biztonsági szektorban szeretnék elhelyezkedni mint vagyonőr és hasonlók. Jó kiállású, külföldi tapasztalat is van, több harcművészetben jártas vagyok, angolul közép-, németül alapszinten beszélek, de jelenleg is megy az intenzív tanulás.

Szeretném megtudni, hogy azok közül akik itthonról dolgoznak, tudnak e ajánlani várost/falut/környéket ahová nyugodt szivvel költözhet az ember két kisgyermekkel, feleséggel, kutyával stb s nem kell a közbiztonság miatt aggódni. Lehetőleg házat keresnénk.

Másik kérdés, hogy ismertek e bárkit aki biztonsági szakmában dolgozik kint mint magyar? Jó lenne felvenni a kapcsolatot valakivel aki már része a rendszernek és jobban átlátja az ottani viszonyokat mint én. Kell e ottani papír, vagy vannak olyan extra elvárások amik kizárják a külföldi munkavállalókat.

Első körben leginkább ezek a dolgok érdekelnének, ha ebben tudtok segíteni azt nagyra értékelném.

Válaszaitokat előre is köszönöm

Márk

2014. ápr. 19. 15:28
Hello.tudok szallast (180/fo)munkaert cserebe.judeath84@freemail.hu
1165. Warnika (válaszként erre: 1163. - Fiddler66)
2014. ápr. 7. 14:42
nem kioktatni akartalak csak a segítséget kérnék az elég tág fogalom. írtam pár magyar oldalt ott szoktak fent lenni ilyen munkák
1164. Zamila (válaszként erre: 1162. - Cullinan)
2014. ápr. 6. 21:50
Biztos vagyok benne,hogy rutin kérdése...ráfogsz érezni,mit -hogyan tudsz,gyorsabban,vagy kevesebb munkával is jól megcsinálni,jobban megismered a családot,és kevesebb lesz benned a drukk...hidd el ,csak kitartás,fel ne add idő előtt :)
1163. fiddler66 (válaszként erre: 1156. - Warnika)
2014. ápr. 6. 21:40
segitséget, vagy tippet kértem, nem kioktatást.. Van pénzem a kinti albérletre is, de jó lenne ha nem ott kéne keresgélni. Gondoltam ez is egy lehetőség.. De azért köszi..
1162. cullinan (válaszként erre: 1161. - Zamila)
2014. ápr. 5. 20:40

Gondolod? ez is gyakorlás kérdése?

Jó lenne ha nem lógna a belem délutánra:( Még enni sem merek, nem hogy leülni !

1161. Zamila (válaszként erre: 1160. - Cullinan)
2014. ápr. 5. 08:06
Kitartás,bele fogsz jönni :)
1160. cullinan
2014. ápr. 4. 21:53

Már három napja dolgozom Ruston egy családnál, háát szó szerint a belem lóg délutánra:((

Uristen, kemény pénzkereset ez a takaritás az orsztákoknál!

Hatalmas ház, reggel kutyák sétáltatása, udvar takaritás, és a 12 szoba, három fürdő, mosás vasalás, kert rendezés... áá, én nem vagyok egy puhány, de első nap végén még beszélni sem volt erőma fáradságtól.

El vagyok keseredve, félek, hogy nem fogom birni

Vagy majd belejövök? egy percre le sem ülök, pörgök ezerrel, lehet hogy dupla energiát belefeccelekés rágörcsölök:(

Rutinos takaritó nők irhatnátok valami bizatót!

6.50-es órabért kapok. Elég karcsu, ugy tudom ez a minimum.

1159. Zamila
2014. ápr. 4. 17:25
Bruttó?
1158. Ncilány
2014. ápr. 4. 09:32

8,5 eurós minimum órabérről beszéltek ma a rádióban..

Jól hallottam?

1157. Zamila (válaszként erre: 1154. - Fiddler66)
2014. ápr. 3. 20:26
Kőszegen a Munkaügyi Hivatalban szoktak kitéve lenni ausztriai munkák,próbáld meg ott,lehet,hogy a szombathelyiben is vannak.Különben baromi nehéz lesz,gyári munkát hamarabb találsz.
1156. Warnika (válaszként erre: 1154. - Fiddler66)
2014. ápr. 3. 14:35

milyen segítség kellene? hogy hol kereshetnél munkát, vagy keressünk helyetted munkát, albérletet, esetleg szállásra van szükséged, amíg állásiterjúkra jársz?? lejjebb olvasva van egy csomó albérletes oldal, itt pedig munkák:

[link]

www.ams.at (hivatalos osztrák munkaügyi oldal)

wungarn.at

1155. Warnika
2014. ápr. 3. 14:33

Hátha érdekel valakit

"A Floridsdorfi Panzióban kiadó egy kétágyas szoba pároknak.

290 Euro/fő (összesen 580 Euro) + 100 Kaucio. Szép, tágas szoba. Wifi, Meldezettel van.

0699 1929 5564"

(szerintem kicsit sok az ár, de indulásnak ezzel a kaucióval megéri)

1154. fiddler66
2014. ápr. 2. 00:56

Sziasztok!

Ausztriai munkavállaláshoz szeretnék segítséget kérni.Takarítás, idősgondozás stb. Szombathelyen lakom, gimiben tanultam németet, (most fejlesztem nyelvtanárnál).Befejeztem a vállalkozásomat, és 54 évesen nem találtam használható munkalehetőséget itt a környéken...

1153. Zamila
2014. márc. 28. 08:41
A párom dolgozik kint,barátnőm meg takarítani jár ki.Tényleg szeretik az osztrákok,a szép,alapos, pontos munkát.Nem a gyorsaság számít nekik,hanem a minősége a munkának.
1152. cullinan (válaszként erre: 1151. - Vivvv)
2014. márc. 24. 14:08
Köszi a választ, megpróbálok mindent megtenni!
1151. Vivvv (válaszként erre: 1150. - Cullinan)
2014. márc. 24. 10:23
Bár saját tapasztalataim nincsenek, de olyan közel lakom a határhoz, hogy gyalog is simán átmehetnék. :) Anyósomnak vannak ismerősei akik kijárnak takarítani és amit kiemelt, hogy nagyon csillogni-villogni kell mindennek ha az ember ott akar maradni. Persze nyilván a munkáltatótól is függ a dolog. Szerintem csak legyél szorgalmas és nem lesz gond. :)
1150. cullinan
2014. márc. 24. 10:07

ápr.1-től egy családnál dolgozom Ausztriába,egy nagy ház, és ugy mondták, "mindent" kell csinálni, de majd akkor ha megyek részletesen elmondja egy csaj, aki szintén magyar, mert még én is csak most tanulgatom a németet.

Tudnátok esetleg valamiféle tanácsot adni, aki már régóta takarit, vagy háézvezetőnőként dolgozik, hogy mire figyeljek, vannak e olyan szokásiak,ami általános, tehát hogy álljak a munkához, azon kivül persze, hogy szorgalmasan dolgozom:)?

Kicsit félek, hogy megfelelek e az elvárásaiknak, fogom e birni? nagyon szeretném a munkát, de még sosem dolgoztam igy másoknál.

Magam már 30 éve háztartást vezetek, felneveltem 3 gyereket, főzők naponta, de itthon is más, és egy idegen háztartásban is!

1149. mandora2 (válaszként erre: 1148. - Warnika)
2014. febr. 22. 11:26
Köszi a sok linket!
1148. Warnika
2014. febr. 21. 13:49

Ingatlanos oldalak, ahol vannak privátok is:

www.willhaben.at (mi a lakást és a házat is itt találtuk, privát)

www.bazar.at

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ingatlanközvetítő:

[link]

[link]

[link]

Előfizetéses privát hirdetések:

[link]

[link]

Főleg szobák, lakások kiadók:

[link]

www.alberlet.at

Nagy kalappal.-..

1147. mandora2 (válaszként erre: 1146. - Warnika)
2014. febr. 20. 14:13

Igen, mindannyian mennénk.

Hol lehet még lakásokat keresni? Milyen oldalakon?

1146. Warnika
2014. febr. 20. 13:27
szerintem simán gugliban meg tudod ezt nézni. hogy élnek meg? hát, sokan vannak munkásszálláson, a megadott méret csak akkor fontos, ha mindannyian be szeretnétek jelentkezni (de gondolom így van.)
1145. mandora2 (válaszként erre: 1144. - Warnika)
2014. febr. 20. 11:48

Köszi szépen a segítséget!

Egy négy tagú család hány négyzetmétertől kereshet lakást?

Hogyan élnek meg ha ilyen drágák a lakások?

Németországban van lakástámogatás.

Sajnos itt olyan lakást fogtunk ki aminek eléggé sok a hibája (több mint két éve lakunk benne és nem találunk jobbat)de sajna drága is.

1144. Warnika (válaszként erre: 1142. - Mandora2)
2014. febr. 18. 13:57

szia,

itt meg tudod nézni nagyjából mik járnak gyerek után és sajnos jól láttad: nagyon drágák az ingatlanok itt s közben az is meg van adva, hogy 4 tagú családnak mekkora lakást lehet kiadni....

[link]

1143. krisszi77 (válaszként erre: 1140. - Éhező magyar)
2014. febr. 16. 15:23
Köszönjük,hogy leírtad.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook