Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell
"És ha én a tételek 50-75 %-át tanulom meg, akkor miért fogok nagyobb valószínűséggel nem megtanult tételt húzni? Nem értem, én ehhez hülye vagyok:-)".Na ez az okkultizmus:)És bejön,bár hihetetlen,de mi készítettünk erről statot,és tényleg...Persze a 100%-ról nem beszélgetek:(Az már egyenesen túlzás,na és a fokozatai:)
Az tényleg érdekes lett volna ha biokémiából meghúznak:)
"A lényeg ,hogy 25%-nál ne tudj többet...":-D
És ha én a tételek 50-75 %-át tanulom meg, akkor miért fogok nagyobb valószínűséggel nem megtanult tételt húzni? Nem értem, én ehhez hülye vagyok:-)
"Őszintén rajtad kívül volt másis?:)" - persze, vannak azért rendesen, akik mindet vagy majdnem mindet megtanulják. Persze a megtanulásnak is sok szintje van.
Igazából elég érdekes is lett volna, ha pont biokémiából húztak volna meg, hiszen nem tegnap kezdtem foglalkozni vele, még ha hobbiszinten is.
Dehogy is!Te nem vagy tisztában az egyetemi alapszabályokkal.A lényeg ,hogy 25%-nál ne tudj többet,akkor tutira belehúzol a 25-be.De ha 50 -75%között vagy az tutira szar oldal lesz..Persze nálunk nem szólt a fáma azokról akik100%-osak voltak:)/Őszintén rajtad kívül volt másis?:)/
/Az ATP szintézist én is szerettem,mert érthető,és logikus volt:)Ja és a ch anyagcserét épp két heze vitattuk ,úgyhogy még te magyaráztad...mákos..//
De egyébként gyakorlatilag az egész szénhidrát-anyagcsere föl volt adva, glikolízis, glukoneogenezis.
Ja, és majdnem khagytam: az energiás részhez tartozik a citrátkör is, az is szerepelt a tételsorban.
Igazából a szénhidrát-anyagcsere és az anyagcsere általános energetikai jellemzése (ATP és egyéb, "nagyenergiájú" vegyületek, biokémiai reakciók lejátszódásának feltételei stb., összefoglaló néven bioenergetika - vagy biokémiai termodinamika -, ami nem azonos az bioenergia-gyógyászattal:-) volt.
És én pont ezt az energiás tételt húztam. De a többi tételt is ugyanígy tudtam. Ezért jó, ha az ember mindenre fölkészül, nem érheti meglepetés (na jó, az mindig jöhet), nincs para, hogy "Csak ezt ne húzzam, csak ezt ne húzzam..." Meg hát ha az ember profi akar lenni, akkor csak egy dolgot kell tudni: MINDEN-t:-)
Trükközni kell:) Ne vegyél egyszerre csokit meg almát, hanem mondjuk előszőr egy héten háromszor helyettesítsd almával, vagy mással.A többi napon meg maradhat, aztán mindíg egy nappal többször válaszd az almát.Meg fogod látni, hogy az alma jobb mint a csoki.Egy idő után meg nem is kívánod. Ha én most eszem egy csokit, akkor jól esik, de semmi több.Nem akarok többet enni.
A fél óra meg szuper!!! Az több mint tíz km!!A Honvédségnél az alkalmassági vizsgálaton 10 km-ert kell letekerni, ami átlagban 20 perc körül van. Ügyes vagy:) Csak így tovább!:)
egyetértek,nekem se jönne be a csoki helyett más, vagy azt kell elérned, hogy leszokj a csokiról, teljesen, kérdés nélkül! mert megéri
vagy pedig vagy csokiital vagy 1 csokikocka adaggal kielégíted, viszont ebben az esetben szerintem érdemes mindennap! egy időpont (a nap fénypontjaként:-D
1 csokikocka kcal értéke elenyésző, és nincs tiltás érzésed.
Hogy demonsrtráltad a ch anyagcserét Almus????????
De jól foghattad meg az eke szarvát ,ha "jeles "lett:)Szóval??Mit mutattál be?
Visszaolvastam, amit írtál. Arra gondolsz, hogy "szétszórod" a cukrot, hogy egyszerre ne kívánj sokat? Nem rossz, bár amennyi cukrot én megeszek, nem szabadna kívánnom a csokit :)))
Megírhatnád priviben a honlapod címét, ha gondolod!
A szoptatás mindig jár szükségszerűen némi energiafölhasználással (1 dl anyatej energiatartalma cca. 70-80 kcal, de hogy az előállításához mennyi energiát kell az anyának befektetni, nem tudom), hiszen a tejet valamiből meg kell termelni.
Hogy fogyaszt-e, az attól függ, mellette mennyit eszik (és mozog) az anyuka.
És hogy az étvágyszabályozásra van-e valamiféle érdemleges hatása, nem tudom, de mindenképpen energiát von el a szervezettől.
(Amúgy ma volt a biokémiademonstráció - szénhidrát-anyagcsere -, és 5-ös lett:-)
kb én is vagyok, van valamennyi felesleg, biztosan nem vészes, csak nagyon zavar, és főleg az, ha nem úgy van valami, ahogy kitalálom, és nem vagyok ura a helyzetnek, vagyis az zavar, ha nem tudom uralni magam! és én is elég sok elméletet ismerek, de azért ez mindenképp könnyebbség, mert pont emiatt előbb-utóbb azért csak valahogy lekeverednek azok a kilók.
a függőség könnyen kialakul, ismerős, el kell határozni, és le lehet mondani, de szerintem megfelelően kell időt választani!
kriszcsike! nem írnád le, mit teszel, ha csokit kívánsz?? én csokis capuccinot iszom.
bármilyen italos formában mértéktartó vagyok, és vannak csoki italok, pl. mars, ilyesmi. vagy étcsoki, abból nem esik jól sok, csak egy-két kocka.
várom a tippedet, kriszcsike! érdekel, akár priviben!
a másik nálam a coca cola, de mivel van light formula, ezért nálam nem lenne helyes most lemondani, amikor van felesleg rajtam, azt gondolom, hogy arról akkor fogok lemondani, amikor az étkezés-súly-súlytartás már abszolút a helyén van!
Igen, az Ildikó is ezt mondta, hogy ha csokit akarok enni, egyek almát... Persze, ez így jól hangzik, a gond csak az, hogy ha fejben eljutnék odáig, hogy átgondoljam, hogy csokit eszem-e, vagy almát, akkor már nyert ügyem lenne. Egyszerűen észre sem veszem, és már le is csúszott. Ugyanez igaz a kóstolgatásra, csipegetésre. És világéletemben ez volt. Tényleg nagyon nehéz leszokni róla. Nagyobb függőség ez, mint a cigi, azt sikerült letennem :))
Viszont most tekertem le fél órát a szobabiciklin. Ez is valami, nem igaz?
A függés "szép" dolog!Bármi legyen is a tárgya.Ha a szervezet csokia "kattan " rá ,akkoraz,de lehet ez light cola,vagy cigi,vagy pia,vagy koksz...teljesen mindegy,kialakul egy függőségi viszony,egy hozzászokás.
Erről le lehet,és kell jönni ,ha az ember rájön/persze súlyos estben segítséggel/de nem gondolom hogy a csokifüggés kóros lenne,de mégis függőség.Devian azért jött le rtóla mert átállt egy egészséges életmódra ,és kiküszöbölte vele azt a hiánybetegséget ami a függést okozta.
Szia!
A szoptatás fogyaszt egy baromság!és ezt elsőkézből mondom!!!
Ja és én hízékony vagyok,nagyon!!Hidd el nem egyszerű súlyt tartani,és bár sokan állítják jó ez nekem/mármint a kinézet/ennyi idősen,én nem annyira szeretem,és én is küzdök vele.Lehet nem30 kilóval ,de azzal a rohadt tízzel mindenképp:)És ez nekem ugyanakkora gond mint másnak a harminc:)
Ráadásul én minden elmélettel teljesen tisztában vagyok,úgyhogy nincs is mentségem csak a lustaság,és a fegyelmezetlenség!Ez se könnyű:)
Ja ,és én ezt önigazolásként írtam:)/Elég szar lett:)/
További ajánlott fórumok:
- Mi az, amit még ma feltétlenül el kell intézned?
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- Mi az amit feltétlenül vennem kell Rómában?
- Mi az a szépség praktika, amit feltétlenül nem hagynál ki, egy nap sem?
- Miami, Florida - jártatok már itt? Mi az, amit nem szabad kihagyni, feltétlenül meg kell nézni, mert Nektek nagyon tetszett?
- Masszőr képzésbe jelentkezőknek van egészségügyi alkalmassági vizsgálat? Mi számít egészségileg, minek kell feltétlenül rendben lennie?