Alvászavarok (beszélgetés)
Szerintem nem jó ha a gyermek egy ágyban alszik a szülőkkel. Unokanővérem lánya is mindig a szülőkkel aludt egy ágyban, most, hogy a leányzó már 5 és fél éves, nem bírják külön ágyba szoktatni.
Az én fiaim is nyugtalanul alszanak éjjel, a nagyobbik csámcsog és motyog valamit, a kisebbik meg sokat forgolódik és állandóan keresztbe fordul. Volt hogy még a földre is lemászott álmában. Most ott tartunk, hogy egymaga fekszik a gyerek(7 éves) kétszemélyes ágyon. Még mindig keresztbe fordul, de legalább nem fekszik le a földre ahol aztán rendszeresen megfázott. Nekünk a plüss nem vált be, mellette is ugyanolyan nyugtalanul alszanak. Én is elég nyugtalanul alszom, én is sokat forgolódom és álmomban van hogy megemelem kezem, lábam és úgy alszom. De ha megébredek akkor hamar vissza tudok aludni. De a szobában mindig ég egy kislámpa mert csak úgy tudok aludni. Napközben viszont nem vagyok képes fél-1 óránál többet aludni, pedig a szervezetem igényelné.
Szia Panni! Én is édesanya vagyok, hét hónapos múlt a kislányom, és sokat foglalkozom gyermekpszichológiával.
Szerintem nem normális dolog, hogy a gyermeked ilyen nyugtalan éjszakánként. Ne törődj bele, és ne akard elfogadni, hanem tegyél ellene!
Az biztos, hogy a kicsiknek nagyon fontos a szülők, és különösen az édesanya közelsége! Nyolc hónapos korukig a babák nem is tudják, hogy önálló lények...
Én együtt alszom a kislányommal, a kiságyat csak napközben szoktuk néha használni, de fél óránál többet ritkán alszik benne. Ő nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, mert tudja, érzi, hogy mindig a közelében vagyok, és ha gond van, akkor számíthat rám. Persze tudom, hogy sokan ellene vannak az együttalvásnak...
A fürdést a babák az első néhány hét után általában élvezik és szeretik. Ez legyen mindig ugyanabban az időpontban, és próbálj ki nyugtató aromafürdőket, hátha segít. Valamint, ha eddig még nem tetted meg, mindenképpen szólj a védőnőnek és a gyermekorvosotoknak, hátha tudnak segíteni. Esetleg egy gyermekpszichiátert is bevonhatsz...
Ha már nem túl pici a gyermeked,bevonhatsz az elalvásba egy úgynevezett nyugtató játékot. Valami pufa plüssfigurára gondolok, ami éjjel mindig vele van és hozzá bújhat.
Sok sikert kívánok, és persze kitartást!
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok Hozzátok. " hónapos a kislányunk és nagyon rosszul alszik. Azt már kezdjük megszokni, hogy napközben szinte semmit nem alszik. Nem is ez az alapvető gond, hanem az, hogy este mikor elalszik, rendkívül "intenzíven" teszi azt. Mocorog, hörög, nyög... Nem ébred fel csak ezt csinálja. Hajnalban vagy reggel mikor felébred szinte keresztben fekszik. Mi lehet a gond? Melege van, nyomja a légzésfigyelő lapja, nem jó irányban van az ágy, hasfájás , nem jó a tápszer (anyatej kiegészítésre)vagy anyuci közelségét hiányolja és addig mozog míg a buksija nem éri el a rácsvédőt. A hajnali vagy reggeli szoptatás után még elalszik ám az még rosszabb... Szerintetek mi a gond? Egyedi ez az eset?
Még egy, fürdés előtt egy órával teljesen begőzöl. Ordít, sír. Lehet érzi és már várja a fürdést, mert amikor készülödünk általában megnyugszik.
Aki tud segítsen! Legyetek kedvesek.
Köszönöm
Szia!
Azt gondoltuk, csak mi vagyunk így ezzel a problémával. Megoldásként a férjem barkácsolt egy kis ventillátort, aminek zörög a lapátja. Ez olyan jól zúg, hogy teljes kóma van reggelig. Minden zajt kizár. Csak az a gond, hogy nyaralásnál is vinnünk kell magunkkal. A családunk komplett hülyének tart minket.
Én is nehezen alszom el,-vissza!
Túl sokat gondolkodunk,de ha egyszer van mivel?:)
A férfiak bezzeg...
Ugyanez van nálam is.
Ezt a gyógyteát lehet érdemes lenne kipróbálni. Vagy inkább egy stampó sherry? :-)))
Az agyat hogy lehet kikapcsolni?
Én attól nem bírok aludni, hogy állandóan a gondok járnak az eszembe. Rémes, fél éjszakákat fenn vagyok, másik felét meg a gyerekkel.
Egy ponár langyos tej lefekvés előtt, meg ér egy próbát.
Nálam jól működik!
Kedves Vendégeink!
Július 27-én, pénteken este hét órától az Alexandra Irodalmi Kávéházban (VII., Károly krt. 3/c.) Kata-pult című műsorunk témája: Az álmok nem hazudnak – beszélgetés az alvászavarokról. Kérdez Tisza Kata, beszélget a közönség, válaszol a szakértő Dr. Terray-Horváth Attila, az alvascentrum.hu alvásszakértője. A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Alexandra Pódium
Én sajna nem nagyon tudok aludni,ez látszik napközben a szemeimen,és a bágyaddtságomon!
Olyankor 1-2 ig fent vagyok,és idegeskedem,mégha nincs rá okom,akkor is.Akkor azon,hogy nem tudok aludni!
ogy a hold!!
Az éjjelt már végigaludtam , mint egy csecsemő!
Én is sajnos minden zajra felkelek, különösebben mióta babám van.
Tudom ez természetes...de utána olyan nehéz visszaaludni.
Szia!
Én még nem hallottam ilyen zajkeltő eszközökről,de lehet,hogy segítene,bár én már az óra kattogásától is csak ideges leszek!
Egyébként én helyrejöttem alvás szempontjából!:)
Olvastam egy fengsui-ról szóló cikket,amiben írták,hogy nagyon fontos szerepe van a függönynek a szobában,mert nagyon kihat a közérzetre,ha nincs függöny az ablakon!Én mostanában elkötöttem a függönyt,és azóta nem aludtam jól!viszont kipróbáltam,hogy éjszakára kiengedem,és tényleg jobban alszok!Lehet,hogy nem ettől van,de talán van benne valami!
sziasztok,
talán furcsa, de nekem az szokott kicsit segíteni, ha nem tudok elaludni, ha ülő helyzetbe helyezkedem, és azt képzelem, hogy egy vonaton, vagy más járművön utazom, valami végtelen utazásra és közben monotonon zúg a motor és kattognak a kerekek. Néha ezt "csak úgy" nehéz elképzelni, de hallottam, hogy vannak ilyen alvássegítő, zajkeltő gépek, csak nem tudom hogy lehet-e valamilyet kapni Magyarországon. Tud valaki ilyesmiről? Mostanában egyébként sajnos megint rosszul alszom? Mi lehet az oka? Nem tudom... talán ilyen téli depreszszió féle? (azért gondolom, mert egész nyáron nem volt ilyen problémám)...
Hú,nagyon köszi mindenkinek az ötleteket!
Lehet a tea az okozója,mert éjjel nappal zöldteát iszok!
Stressze helyzet van bőven,csak az a baj,hogy eléggé megoldhatatlanok!:(
Este már nem szívesen megyek egyedül sétálgatni,meg hideg is van!De a szellőztetést kipróbálom!
Remélem a mai éjszakám már nyugodt lesz!:)
Mégegyszer köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Baba alvászavara
- Kiváltottam a chamomilla vulgaris ch5 alvászavarra, szerintetek elég jó? Én a ch15 kértem azt mondta a patikus ez is jó?!
- Milyen esetben beszélhetünk egy csecsemőnél alvászavarról?
- Lehet ez alvászavar?
- Nincs alvászavarom de három napja alig aludtam pár órát. Tudtok valami természetes altatót (tea, ilyesmi)?
- Lehet ez alvászavar?