Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lehet ez alvászavar? fórum

Lehet ez alvászavar? (beszélgetős fórum)


12. burmin17 (válaszként erre: 8. - SF)
márc. 2. 18:57

Szia!


És arról mit gondolsz amelyik gyerek éjjel is kel 40 perc-2 óránként és így sem?

2009. jan. 24. 11:54

Sziasztok! Tudna valaki tanácsot vagy megoldást találni...?!


Kisfiam 9 és fél hónapos, 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát IDÁIG! kb: 3 hete minden félórában-órában nyöszörög, néha felsír, de nincs is fent igazából, hanem "álmában" ! Adok neki pár korty teát és abba hagyja. Ma hajnalban úgy elkezdett sírni, hogy csak na, felvettem, ringattam, de nem hagyta abba, nem is volt fent igazán, fel kellett "ébreszteni". Volt valakinek ilyen tapasztalata??? Két alsó foga kint van, jól lakik vacsikor. Olvastam a neten az alvászavarnál, hogy a fogzás lehet az egyik ok, hogy nem alszik, a másik a "mozgásfejlődés" vagyis az izmok dolgoznak és ez zavarja. Nem tudom mi lehet, de már nagyon rossz, én sem alszom, rajta pedig nem tudom, hogy segítsek...

2008. nov. 20. 14:39

szerintem teljesen gyerekfüggő,hogy kinek milyen az alvásigénye...

A mi kicsilányunk 6 éves volt augusztusban és még mindíg alszik ebéd után rendesen és este 8 -legkésőbb fél kilenckor már alszik is,reggelig,éjszakai felkelés nélkül!

Ő nagyon nagy növésű,nem tudom,hogy ezért-e, de még 3 éves korában is napi kétszer aludt :)

4 évesen ahogy kezdte az ovit tért át az egyszeri alvásra és gondolom ha kezdjük jövőre a sulit akkor pedig elmarad a délutáni alvás...


szerintem azt kell kideríteni,hogy nincs-e félelem esetleg stressz a háttérben ami miatt nem tud igazán nyugodtan ,mélyen aludni!


és igazatok van minden gyerek más és más, ha jól fejlődik a kicsi és nincs az egészségével probléma akkor lehet,hogy tényleg "csak" az van a háttérben,hogy nincs a szervezetének igénye,hogy többet aludjon!

9. peci
2008. nov. 20. 14:28

Sziasztok! Nálunk is "alvós" probléma van. A du. alvás már egyáltalán nem megy, amit nem is erőltetnék, de olyankor 6 óra fele már nagyon nyűgös a kicsi lányom (januárban lesz 3 éves). A bölcsiben természetesen rendesen alszik sosincs vele probléma. Este pedig ájulás van csak, nem elalvás. Fürdés, mesék, melléfekvés - villanyoltás és innen még legalább fél-1 óra mire elalszik. Mindig veszekedés a vége.:(

Segítség!

8. SF
2008. nov. 11. 21:50

Most meg fogtok kövezni, de akkor is megkérdezem. Muszáj annak a gyereknek délután aludni? Annak idején én is rossz alvó voltam, sőt, ha őszinte akarok lenni, még mindig az vagyok. Óvodáskoromban nem aludtam délután, elég volt az éjszakai alvás. Néha még most is előfordul, hogy nem alszom egész éjjel. Ez nem megy semminek a rovására, mert ennyire van igényem.

A sajátjaimból kiindulva a gyerekek se egyformák, a nagyobbik lányom 1,5-2 évesnek nem aludt el délben, most meg 22 évesen örökké aludna.


Talán ha 1-2 délután kimaradna, jobban elfáradna a kicsi. Persze, ha óvodás, elég nehéz kivitelezni...

7. mtt80 (válaszként erre: 6. - Nívea)
2008. nov. 2. 14:38

Hát igen, így látatlanban elég nehéz tanácsot adni. Én is csak a saját tapasztalataimat tudtam leírni. Reméljük azért tényleg nincs komoly baj!

Igen a napközbeni 1-2 óra alvás a normális szerintem is. Az én kisfiam eddig 2 órát aludt ált.-ban, de mostanság már csak 1,5 órát szokott. Úgy látszik kevesebb lett az igénye.

6. Nívea (válaszként erre: 5. - Mtt80)
2008. okt. 31. 11:34

Lehet, hogy igazad van. Nem látunk bele. Csak a kicsi nemhogy nem akar, de nem is szeret. Még éjjel sem. Ez furcsa. De lehet, hogy tévedek. Úgy legyen!! Egy ilyen fiatal szervezetnek szüksége lenne rá, hogy éjjel normálisan aludjon.

Szerintem az ideális, ha napközben csak 1-2 órát alszik a gyerek, így este jobban kellene aludnia. Nálunk is csak ennyit alszanak az ismerős gyerekek.

2008. okt. 31. 10:36

Sziasztok!


Szerintem nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Lehet, hogy egyszerűen ő ilyen rossz alvó. Nekem is van egy 3 éves kisfiam, és ő sem valami jó alvó. Minden alvásnál (este is és délután is) mellé kell feküdni, mert csak így hajlandó lefeküdni. Persze egyfolytában azt hajtogatja, hogy nem akarok aludni, de hát ugye muszáj. Amíg nem alszik el, addig egyfolytában beszél, van hogy énekel, mondókázik, mindent kitalál, csak hogy ne kelljen neki aludni. Van hogy egy negyed óra után már alszik, de olyan is volt, hogy még 1 óra múlva sem aludt el.


Azt hiszem annyi inger, élmény éri, hogy sajnálja az időt az alvásra. Főleg napközben. Inkább olyankor is játszana, vagy menne valahová.


Persze ha te úgy érzed ez nálatok már kóros, akkor mindenképp kérdezz meg egy ehhez értő szakembert.

2008. okt. 31. 09:31

Nem lehet, hogy valami rosszat álmodtak ezek a gyerekek? Vagy az oviba mesélt neki egy kis lökött gyerkőc valami hülyeséget? Ezek lehetnek olyan dolgok, amit nem mesél el magától, de kérdezz rá, ha még eddig nem. Ettől félhet elaludni. Ez mindenképpen lehet alvászavar, de szerintem gyermekpszichológushoz fordulhattok nyugodtan ezzel a problémával. Lehet, hogy igenis lelki okok vannak a háttérben.

Nekem nincs gyerekem, de tanultam ezekről a fősikolán.

2008. okt. 31. 07:26
sziasztok!az én kislányom februárban lesz 3 éves és sajnos hasonló problémánk van.este elalszik de kétszer felkel inni.délután viszont nem hajlandó aludni.hiába fekszem mellé vagy kapcsolok be mesét csinálhatok bármit nem akar délután aludni.bölcsibe jár és ott sem akar aludni.nem tudom ,hogy erőltessem vagy sem.egyébbként ha véletlenül elalszik délután akkor 2órát alszik.
2008. okt. 31. 02:35

nekem még csak 14 hónapos a kisfiam,igy nem sok mindent tudok hozzászólni...


nem lehet,hogy többször kellene naponta aludnia?? vagy pedig már túl fáradt és azért nem alszik?

2008. okt. 30. 23:35

Sziasztok!A gondom az hogy a kisfiam januárban tölti a 4-et és borzasztó rossz alvó.

Kiskorában sem volt nagy alvó de egyre csak rosszabb lett.

Minden este lefekvésnél ott kezdödikhogy mellé kell feküdni,és folyamatosan azt kérdezi hogy m ikor lessz már reggel,miért kell mindig aludni stb...

A napokban odáig eljutottunk hogy azt mondja nem szeret aludni,ő fáradt de nem megy neki,ugyanez van délután is!Szerintetek ez lehet alvászavar?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook