Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Alvási apnoe - Légzéskimaradás - A mi történetünk fórum

Alvási apnoe - Légzéskimaradás - A mi történetünk (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Alvási apnoe - Légzéskimaradás - A mi történetünk

1 2 3
2010. júl. 21. 08:41

Sziasztok!


Látom, már halott ez a topic, de azért még hátha segítek valakinek.


Nekünk anno légzésfigyelő párnánk volt, amire ráfektethető a pici, kölcsön kaptuk, én azt szerettem. Most olyat akartam venni, de sehol nem kaptam. Öröm ért, megtaláltam: a Medicor gyárt még ilyet, ott van a honlapjukon...


Csak egy info volt...

71. Annamari80 (válaszként erre: 69. - Koptatottfarmer5)
2010. jún. 21. 21:05
így van, ahogy írtad, az anyai ösztönt tényleg nem véletlenül kaptuk! :) örülök, hogy nem lett ebből marakodás, mert nem azt akartam! :)
70. koptatottfarmer5 (válaszként erre: 68. - Judyka001)
2010. jún. 21. 16:25

"Egyébként meg tudjátok mi van? Mindenki tegyen a szíve szerint. Csak az anya tudhatja igazán, h mi a legjobb a saját gyermekének! :D"


nagyon, nagyon igazad van :))))

69. koptatottfarmer5 (válaszként erre: 66. - Annamari80)
2010. jún. 21. 16:23

akkor nagyjából még egyezik is a véleményünk :) én úgy gondolom, hogy nem árt a rendszeresség, de az anyai ösztönt nem véletlenül kaptuk, bízni kell benne, és aszerint cselekedni.


Az a bizonyos arany középút... :)

2010. jún. 21. 15:35

Sziasztok! Én még csak 23 éves vagyok, nincs babám, de nagyon szeretnénk már. Egy pár gyerek felnőtt mellettem. Húgom most 3 éves, ő külön aludt, légzésfigyelővel, tápszerrel, mert nem volt Ancinak teje. Igény szerint evett, de nem megnyugtatásra ment a dolog. Ha sírt, akkor megkapta a tentekendőt, egy kis becézgetés, szeretgetés, és abba hagyta. Nem kellett ölbe venni. A sógornőmék kisfia már 6 éves, ők együtt alvók voltak. Szintén igény szerint evett a gyerek, de ciciből. 2 és fél éves volt a gyerek, mikor le bírták venni róla. Kinek mi az ideális. Gondolom ezt gyerek is válogatja, de én azt vettem észre, h a tesóm, az bír várni. Az kisfiú az nem igazán. De ha ez a szülőket nem zavarja, nekem semmi közöm hozzá. Viszont amit támogatok MINDEN formában, az az, h a gyerek akkor egyen, amikor éhes. Végzett dajka vagyok és a szívem szakad meg, mikor a minicsoportos ovisra rá kell szólni, h egyen, mert ÉN tudom, h éhes lesz délig, de ő nem.

És még egy dolog, mert szeretném, ha elgondolkodnátok rajta. Nekem egy nagyon okos, kedves hölgy volt a tanárom, és ő mondta -nem mellesleg sokáig védőnő volt, van 4 gyereke- h a gyereknek csak ártunk azzal, h állandóan betömjük a száját (cumi, tea, cici, tápszer).

1) Követelni fog mindent és azonnal

2) Növeljük az alkoholizmus és a kényszerevés esélyét.

Hogy miért? Mert a gyermekben az marad meg, h mikor sírt, akkor kapott valamit a szájába, és ezt viszi tovább felnőtt korára.

Egyébként meg tudjátok mi van? Mindenki tegyen a szíve szerint. Csak az anya tudhatja igazán, h mi a legjobb a saját gyermekének! :D

67. blankavajka (válaszként erre: 59. - Bettike2007)
2010. jún. 21. 14:45

A bölcsőhalál vszélye 2 és 6 hónapos kor között a legmagasabb, és egészen 1 éves korig bekövetkezhet.


A mi védőnőnk tapasztalt 1 éves gyereket bölcsőhalálban elmenni. Sajnos már nem tudott rajta segíteni se ő, se amentők :((


Akinek van légzésfigyelője használja, és nézzen utána, hogyan kell újraéleszteni. Szerintem a gyerekorvos is elmagyarázza szívesen.

A "mi lett volna, ha... " mondatoknak már nincs értelmük. Soha.

66. Annamari80 (válaszként erre: 65. - Koptatottfarmer5)
2010. jún. 20. 15:53

Köszi, hogy leírtad, mindenképp bele fogok nézni ebbe a könyvbe.

Ha már tudom pontosan, hogy mit ír az igény szerinti szoptatásról Gyökössy , akkor majd reagálok.

Továbbra is azt gondolom, hogy az az anyuka, aki igény szerint szoptat, az tudja, hogy nem 5-10 percenként kell mellre tenni a gyereket, csak éppen nem az órát nézve, 3 óránként, hanem amikor éhes (ez mondjuk az első 3 hónapban van így). Az anyatejes babák még sokáig csak cicin nyugszanak meg, vagyis alszanak el, de ettől még van rendszeresség az Ő életükben is.

65. koptatottfarmer5 (válaszként erre: 47. - Annamari80)
2010. jún. 20. 14:39

Gyökössy Endre: Nem lehet elég korán kezdeni.


Én nem baromságoznék le valamit rögtön, főleg úgy, hogy akkor hallottam róla először életemben és azért, mert mondjuk nem értek egyet vele.


Itt sem arról van szó, hogy az anyának hagynia kell, hogy a gyerek kiüvöltse a lelkét is magából. Csak egyfajta rendszeresség mellett érvel. Amitől az édesanya természetesen eltérhet, hiszen édesanyai minőségéből fakadóan veleszületett képessége, hogy az adott helyzetet értékelje (pl meg tudja különböztetni a gyermek sírását), és adekvátan cselekedjen.

64. 6b006fc769 (válaszként erre: 63. - Drnéni)
2010. jún. 16. 17:27
igen, de hallottam olyan rémtörténetet, hogy minden nyekkenésre cicit kapott a baba és ezt nevezték igény szerinti szoptatásnak
63. drnéni (válaszként erre: 62. - 6b006fc769)
2010. jún. 15. 22:59
De hiszen te igény szerint szoptatsz! Pont az a lényeg, hogy sírás esetén tudni kell felismerni, mi baja a babának, nyilván kakis pelus esetén nem segít a szopi, de ha másfél óra múlva igenis éhes, nem az órát nézed.
2010. jún. 15. 14:04

nálunk is van légzésfigyelő, kicsikém már többször lemászott róla, jól megijesztett. Érdekes, hogy az első sípolásnál ( igazi riasztás sosem volt) kikaptam csöppömet az ágyból és az éjszaka további részét vele töltöttem, rajtam aludt és ettől én nyugodt voltam. Mindig nyugodtabb vagyok, ha velem van. Igény szerint szoptatok, de ez nem azt jelenti, hogy akár tíz percenként cicire rakom, ha sír nem az az első, van rendszer a cicizésben, de nem a porosz szigorú 3 óránként percre pontosan szopizás, hanem kb. 3 óránként, de ez lehet - pl. nagy melegben - másfél is, de akár négy is. Ja és az éjszakát átalussza.

Szóval nem az a megoldás és szerintem nem az az igény szerinti szoptatás, ha megnykken a baba akkr cicire rakjuk.

61. trapiti (válaszként erre: 60. - Pnéadri)
2010. jún. 15. 13:30
Nálunk is bent van még a légzésfigyelő, na nem azért mert attól tartok hogy leáll a légzése, csak ezt használjuk bébicsőszként is. Mivel külön szobában alszik, kell a "Lehallgató" hogy halljuk mi van... A lapok meg tényleg nem zavarnak.
2010. jún. 15. 13:24

A szoptatással és az együttalvással kapcsolatban is az a véleményem, hogy a baba és a szülők igényeit kell megfogalmazni és összeegyeztetni, nincs rá egyetlen jó megoldás.


Én úgy voltam nyugodt, ha Manóm a saját ágyában aludt a légzésfigyelőn, de velünk egy szobában, tőlem egy méterre.

Egy idő után viszont szüksége volt a saját szobára, mert zavarta a mi forgolódásunk, mászkálásunk. Amióta külön van, hamarabb elalszik és nyugodtabban tud pihenni.

A légzésfigyelőt a mai napig használjuk, pedig lassan 1,5 éves lesz. És használni is fogjuk, amíg nem tud egyedül kimászni az ágyból. Semmiből nem tart bekapcsolni és őt sem zavarja a matrac alatt.


Nekem is mondták, hogy minek, mit csinálok vele, ha nem lélegzik, nem vagyok orvos. Ezen ki is akadtam! Utána lehet járni, hogyan kell lélegeztetni, újraéleszteni. De ha leblokkolok, még akkor is több esélye van a babának, mintha csak reggel veszem észre, hogy baj van.


Amúgy minden gyerek és minden szülő más. Én vágynék rá, hogy néha aludjunk együtt délután, de nem lehet. Manóm nem hajlandó elaludni mellettem, olyankor jön-megy, piszkál, szórakozik. Az elalvás neki csak egyedül megy.


A szoptatás pedig nagyjából háromóránként volt nálunk, de nem ébresztettem fel enni, ha sokáig aludt, és nem is nyugtattam 10 percenként cicivel.

Amikor beállt a napirendje, akkortól sokkal nyugodtabb lett, és én is.

2010. jún. 15. 13:12
Igazából a doktornő mondta mikor a babát hazahoztuk egészséges,nagy súllyal született,nem cigiztem így minimális a bölcsőhalál kockázata,de mivel kaptuk a légzésfigyelőt,ezért használtuk 4-5hétig,de a 6hét után már ritka a bölcsőhalál,én nem vettem volna,de így az első időben legalább nyugodtan aludtam.
2010. jún. 15. 13:09

Szia!Huhh,döbbenetes!

A lányom már 13 hónapos,de volt légzésfigyelönk,az elsö félévben használtuk. Megnyugtatott, hogy van, szerintem is nagyon jo dolog!


Az igény szerinti szopi kicsit nálunk is visszaütött. Én is mindig meg mindig mellre tettem és akkor csend volt ,megnyugodott. DE aztán nagyobb lett és ezt megszoktam, odáig fajulta a dolgok,hogy néha már kimondottan utáltam szoptatni,pedig ugye milyen csodálatos! Volt,h 10percenként kérte, szétkarmolta a mellemet,stb..!

MEg az éjszakák is, amikor felébredt, kérte,volt,h 25x keltem éjszaka. Senki nem mondja,h ez jó. Aztán magam jöttem rá igazából,h ez nem ok, s kellett néhány nap-talán hét is,h oks legyen. DE igenis kell egy rendszer a babáknak és anyát sem lehet mindig nyúzni.

Amúgy 3hete nem szoptatok, és boldog vagyok,h eddig tudtam. Azóta viszont meg kell mondjam,h skkal kiszamithatóbb minden. CSak sajnos nem kaptam ebben okos tanácsot elötte,m anyukam nem tudott engem szoptatni,se anyosom nem szoptatott sokaig.


Sok sikert Neked,vigyazzatok magatokra!

2010. jún. 15. 12:56

[link]


Na, itt van még egy, remélem, valaki el is olvassa, mert hihetetlenül elterjedtek a téveszmék az együttalvás veszélyességét és a légzésfigyelő hasznosságát illetően. Azt hiszem, írok egy cikket majd egy nyugisabb ügyeletben a hoxára.

56. mevi
2010. jún. 15. 12:38

Nagyon sajnálom, hogy ilyeneken kellett átmennetek, de örülök, hogy végül helyrejött minden. Szerintem jó, hogy leírtad a történetedet, mert tanulságos lehet és a leendő anyukáknak segíthet eldönteni, hogy megéri-e megvenni azt a légzésfigyelőt.

Mi egy másodpercig sem gondolkoztunk rajta, hogy megvegyük-e, mivel mindketten elég aggódósak vagyunk. Nagy ritkán alszik mellettem az ágyban a kisfiam (mikor a párom éjszakázik), de olyankor nem vagyok nyugodt. Biztosabb a kiságy és a légzésfigyelő. Szerintem mi is sokáig fogjuk használni.

2010. jún. 15. 12:06

Jó h megirtad!!

Egyébként én nem vagyok hive sem az igény szerinti,sem a szigorú szabályok közötti szoptatásnak,van középút.

Bár mi sajna 6 héttől táp kieg.lettünk és 12 héttől csak tápi.

De az én fiam sokkal kiegyensúlyozottabb volt a tápis korszakban,mint előtte.


Nekünk sokszor beriasztott az elején a légzésfigyelő.Majd állitottunk az érzékenységén,de igy is voltak hajnalok mikor 1-1-t csipogott.Volt mikor tényleg meg kellett,mozgatni h nagyot szisszanjon,de sokszor a csipogásra eleve megmozdult.

Én a mai napig használom(14 hó).Egyszerűen nagy nagy biztonságot ad és mivel több lapja van,nem tud lemászni róla.

Bele sem akarok gondolni h mi lett volna ha nincs,lehet semmi de lehet...

Köztudott h a csecsemőknél gyakran ki-kimarad

egy -egy légvétel és sokszor hosszú másodpercek eltelhetnek 1-1 légvétel között,de inkább 100 felesleges riasztás mint ne..

Mi 2600 g és 47cm-rel 10 nappal születtünk hamarabb,teljesen egészségesen.

Hálistennek már nagyon rég nem jelzett,de mi még használjuk..semmiből nem tart benyomni..

54. Pocok:) (válaszként erre: 22. - Trapiti)
2010. jún. 15. 11:56
igaz
53. bettike2007 (válaszként erre: 52. - Trapiti)
2010. jún. 15. 11:49
Nekünk is az volt,tévesen riasztott párszor,4hétig ha használtuk,értelme nem sok volt.Még jó hogy kölcsonbe kaptuk,amúgy nem vettem volna.
52. trapiti (válaszként erre: 51. - 342bae44d8)
2010. jún. 15. 11:07

Nem is a mozgó babakocsiról volt szó ;) Ha toltam, sosem takartam le, mindig figyeltem. A kérdés arra vonatkozott, ha elalszik a gyerek és áll a babakocsi ;)


Nálunk az Angelcare tökéletesen működött, 2-3x volt riasztás, mindig jókor és fölöslegesen sosem. Jól kell beállítani, ami valóban igényel egy kis odafigyelést, de pontosan le van írva a használati utasításban, mit hogyan kell.

51. 342bae44d8 (válaszként erre: 49. - Trapiti)
2010. jún. 15. 10:43

Sziasztok!

Csak egy jó tanács: A légzésfigyelő a mellkas mozgásokat érzékeli. Most ha belegondoltok a mozgó babakocsiba helyezett légzésfigyelő nem ér semmit mert a babakocsi mozgását is érzi.

Nekem a kicsim koraszülött volt 26. hétre volt légzésfigyelőnk Baby sense. mi egy képzésen is részt vettünk a madarász kórházban ahol mondta az orvos, hogy a kiságy lábának kemény helyen kell lenni még a szőmyeg sem túl ideális. viszont éppen apnoézó gyerek esetében ha egy dübörgő kamion megy el a ház előtt nem biztos hogy sípol a készülék, ha egy picit mozog a ház. Amúgy nekünk egyszer sem jelzett, de a II. Női koraszülött osztályán az egyik baba alatt angel care volt és nem jelzett csak a nővér éppen arra járt és ő vette észre a már szürke gyereket akit azután lélegeztetni is kellett. de ennek 6 éve lehet hogy azóta fejlődött a technika.

50. babszibobó (válaszként erre: 49. - Trapiti)
2010. jún. 15. 09:56

Ilyenről még nem is hallottam!

A kiságyban Angelcare van (nagyon megbízhatónak tartom)!

Köszi a tippet, mindenképp megfontolom!

49. trapiti (válaszként erre: 48. - Babszibobó)
2010. jún. 15. 09:52
Én ezt úgy oldottam meg, hogy Angelcare elemes kivitelt vettem hasznátan a neten és azt tettem be a babakocsiba, ugyanúgy működött, mint a kiságyban.
48. babszibobó (válaszként erre: 44. - Vikianya)
2010. jún. 15. 09:48

Szia!

A légzésfigyelőt mindenképp használnunk kell 1 éves koráig, függetlenül attól milyen eredmény kapunk szeptemberben!Elviekben séta közbeni alváskor is kéne használnunk légzésfigyelőt, de sajnos nagyon drága a pelusra csíptethető, így mikor elalszik (szerencsére az nagyon ritka) állandóan csak lessük!A lényeg, hogy semmilyen helyzetbe ne feküdjön hasra, ami most már azért is mókás mert magától átfordul és úgy kényelmes neki, de olyankor jövök én a szadista mami és visszafordítom!

47. Annamari80 (válaszként erre: 46. - Koptatottfarmer5)
2010. jún. 15. 08:33

Ne haragudj, de ez egy akkora nagy butaság!

Sokat olvastam a szoptatás ellen és mellett, de ilyenről még soha nem hallottam!

Esetleg, ha egy linket, vagy valamiféle hivatkozást idemásolnál, akkor azt megköszönném, mert szívesen elolvasnám én is ezt a tanulmányt!


És mi van azokkal a babákkal, akik nem cicit kapnak a megnyugtatáshoz, hanem cumit, textilpelust, morzsi kendőt, ringatást, altatódalt...stb. ????

Ők is megkapják azt, amit akarnak, akkor, amikor sírnak! Csak Ők valószínűleg nem anyatejes babák, így nem a cici után visítanak, hanem más megszokott dolgok után.

Nem hinném, hogy csak a cicis babákat kell megnyugtatni, elaltatni. Az tök mindegy, hogy ki, milyen eszközzel siet a baba megnyugtatására, de mindenki csinál valamit, nem? Akkor minden gyerekben az rögzül, hogy megkapom, amit akarok?

Ez baromság!

Az nevelés kérdése, hogy a boltban üvölt-e a gyerekem a cukorka után, vagy sem...semmi köze az igény szerinti szoptatáshoz, vagy cicin altatáshoz!

2010. jún. 15. 07:09

Szia, nagyon tanulságos a cikked, köszönjük! Örülök, hogy jól vagytok :)


Az igény szerinti szoptatásról olvastam egy érdekes tanulmányt. felmérések alapján, ha akkor adunk a babának cicit, amikor sír, akkor már ilyen pici korban ráneveljük mi magunk arra, hogy nem kell ám várnia semmire, és a későbbiekben természetes lesz neki, hogy rögtön megkap mindent, amit éppen megkíván, legyen az egy cukorka a boltban, és teljesen értetlenül fog állni azelőtt, hogyha várnia kell, és nem kapja meg rögtön, amit kíván, és hiszti lesz a vége... hiszen már nagyon mélyen benne van, hogy "rögtön megkapom, amit akarok".

Érdekes elmélet sztem.

45. nyau82 (válaszként erre: 41. - Drnéni)
2010. jún. 15. 00:06
egyetértek...mi is szeretünk együtt aludni,és igény szerint szopizni is.de persze ahány ház,annyi szokás...,nekünk ez vált be
44. Vikianya (válaszként erre: 38. - Babszibobó)
2010. jún. 14. 22:08

Szia, örülök, hogy már a részleteket is tudom :)


Mit mondtak, meddig kell a légzésfigyelőt használni? Vagy a szeptemberi eredmények alapján határozzák meg?

43. babszibobó (válaszként erre: 42. - 6f731e9185)
2010. jún. 14. 21:03
:-)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook