Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Éjszakai légzéskimaradás fórum

Éjszakai légzéskimaradás (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Éjszakai légzéskimaradás

1 2
46. 4c1a787e8f (válaszként erre: 43. - Brigitta42)
2014. jún. 4. 12:33

Nem is adtál rossz ötletet, hogy ezt is megnézessem a nagy fiamnál..


Már eddig is néha érezetm összefüggést a megfázás és a hányások között, egy ideig azt is hittem, hogy a náthát öklendezi ki, de aztán rájöttem, hogy ne mindig ez van. Aztán jött a reflux diagnózis.


De nem butaság egy gégésznek ilyen szemmel is megmutatni.


Ráadásul a nővérének mondták, hogy ki kell venni a manduláját, mert hogy nagy. Nem szokott vele baj lenni, de azt mondják, nagyon belóg. Egy ismerős gégész mondta megnézi, és ma már van olyan lézeres technika, ahol csak vágnak belőle. Majd akkor együtt viszem a két gyereket.

45. moonlight13 (válaszként erre: 43. - Brigitta42)
2014. jún. 3. 21:55

Ezek szerint van itt egy pár variáció erre a témára!

Mindenkinek kitartást kívánok!

44. moonlight13 (válaszként erre: 41. - Bébinyuszi09)
2014. jún. 3. 21:54

Hát nem irigyellek Titeket sem! :(

De a lényeg, hogy kiderüljön az igazi ok!

2014. jún. 3. 10:12
Én azért írom le a történetünket, hogy másnak segíthessek, akinek hasonló problémája van. Kisfiamnak is légzéskimaradása volt. Én ápolónő vagyok. Mi is sokat jártunk gégészeten.Viszont nekünk összetett problémánk volt. Amellett, hogy refluxos volt a gyermekem, meg volt nagobbodva amandulája is. Ezt sajnos a gégész nem vette észre, pedig nagyon sokszor vittem szakrendelésre. Nálunk ez az összetett probléma úgy mutatkozott meg, hogy fekvő állapotban a mandula elzárta a légutakat, többnyire ilyenkor, az erőltetett légzéskor nyílt ki a gyomorszáj is, és jött a hányás. Ez félrenylésekhez vezetett. Ez éber helyzetben nem okozott problémát, viszont ahogy elaludt,azonnal a lágyrészek összetapadtak és légzéskimaradás, hányás. Soha nem találták a problémát, viszont aszthma miatt kezelték. Én mindig éreztem, hogy ez nem aszthma.Kb 5 évess korára már annyira fajult a helyzet,hogy amint elaludt, fel kellett emelnem fekvő helyzetből, és rengeteg éjszakát töltöttünk a fotelben, és ő ülve aludt az ölemben. Akkor csaptam az asztalra, és követeltem, hogy tegyenek valamit. Altatásban kivették a manduláját, és aznap éjjel már megoldódott a problémánk (Előtte 3 orrmandulakivétel volt. ) Ezután a reflux-szal sem volt annyi baj, mert ugye legtöbbször akkor nyílt ki a gyomor, és jött vissza a gyomorváladék, amikor a mandula elzárta a garatot, és a mellkas dolgozott levegőért.
2014. jún. 2. 22:34
Akkor inkább elviszem vizsgálatra, engem nagyon zavar. Egyébként igen, tápszeres, de fermentáltat kap... Mert az elején hasfájós volt. Habár lehet az sem hasfájás volt... Nem tudom :( De viszem mindenképp...
41. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 16. - Moonlight13)
2014. jún. 2. 22:29
Köszönöm a linket. Hasonlít a problémánk,de nem pont ilyen. Amilyen fulladásról írtatok,nekünk csak pár volt. Nálunk ez úgy néz ki hogy álmában veszi szépen a levegőt,és egyszercsak semmi. Változó mennyi ideig nem vesz levegőt, de mindig magától "visszaáll". Ez a 8 hónap se jött be nálunk, az én kislányom 15 hónapos múlt,de még mindig fennáll a probléma. Szerencsére már nem bukik 2 hónapja, csak hallani ahogy feljön neki egy kicsi, és egyből vissza is nyeli,és utána savas a lehellete,van hogy a hideg is kirázza.
40. moonlight13 (válaszként erre: 35. - BlueJasmine)
2014. jún. 2. 21:06
Kb. 8 hónapos korára kinövi! Tapasztalat!
39. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 37. - Bébinyuszi09)
2014. jún. 2. 20:55
Mármint a pesti vizsgálatokra nem kaptunk térítést.
38. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 35. - BlueJasmine)
2014. jún. 2. 20:53
Lehet hogy elnövi,de szerintem egy kivizsgálással nem vesztesz semmit. Ha reflux a probléma azzal a gasztroenterológiát kell felkeresni. Ar tápszert használtok? Akár az is megér egy próbát. Nyugodtan írj privátban :)
37. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 36. - 4e86dbd003)
2014. jún. 2. 20:48
Sajnos a környékünkön (zala megye) 3 magán gasztros van, és csak egy alap vizsgálat 12ezernél kezdődik. Amúgy sem tudnánk ezt kifizetni (plusz a további vizsgálatokát), pláne most, hogy a dokink miatt semmi költségtérítést nem kaptunk és még azt "nyögjük". Ha tehetném már rég elvittem volna. És itt a kórházban csak háziorvosi beutalóval állnak velünk szóba (tudom,mert könyörögtem hamarabbi időpontért)
2014. jún. 2. 17:42
Szia, szerintem most (is) hibázol a várakozással, a gasztróra menj el magánrendelésre, és utána mehetsz be a doki által a kórházba, vagy ha sürgős a dolog, akkor az orvos befektet egyből a kórházba, és nem kell hónapokat várni. A SOtén a gasztrón ki is van írva, hogy sürgős esetekben a gyereket elhelyezik az osztályon.
2014. jún. 2. 17:38

Sziasztok!

Nekem is ilyen problémám lenne... Habár engem mindig mindenhova utal a gyerekorvosunk (ha kell,ha nem), ezért nem is feszegettem eddig a témát, de nálunk is hasonló dolgok vannak, és nekem nagyon furcsa. Tény, hogy 4 hónapos,és 160-180 ml-t eszik tápszerből, de ha nincs éppen teljesen jó kedvében, akkor állandóan félrenyel.. Egy etetés alatt kb 4x kell felkapni,mert fuldoklik. Légzéskimaradás annyira sok nem volt, de evés után pihenőszékben, és ha meg van emelve a feje úgy fekszik, akkor is kb 2 órával etetés után bukik, hason fekve még 3-4 órával utána is.

Eddig védőnő,mindenki arra fogta, hogy pici,sokat eszik,majd kinövi. Ja és néha az is előfordul, hogy annyira tele van (4 óránként eszik), hogy a következő etetésnél még kb a felénél járunk,és hány. De ez ritkább eset. Olyan heti 1x fordul elő.

2014. jún. 2. 15:36

Hát komolyan mondom.... annyira bírom, hogy hülyének nézik a dokik az anyákat. Tisztelet a kivételnek. Persze hittél, hinni AKARTÁL a dokiknak. De az anyai megérzés az mindig mérvadóbb. Én nem hibáztatlak. Valószínű, hogy én is próbáltam volna eleinte megmagyarázni a tüneteteket. A magyar eü. meg egy rakás eperlekvár. Semmibe se vesznek csak ha fizetsz de néha még akkor se.

Remélem most már jobbak az éjszakák és nincs több stressz!

33. kattyus (válaszként erre: 31. - Fiúsmami)
2014. jún. 2. 12:55
Azt asztmás lányommal mi is megjártuk a hadak útját. A tüdőgyógyász azt mondta, mit akar csak egy kis allergia! Akkor még volt a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet. Oda vittem el. Ott aztán pont lett a végén....Ez tizen évvel ezelőtt volt.
2014. jún. 2. 12:50
Negatív kritika? Igen. Mindjárt itt van egy. Tőlem. De nem neked, hanem annak az orvosnak, aki nem hisz annak az anyának aki napi 24 órát van a gyermekével! Örülök hogy jól végződött és megtalálták a probléma megoldását:)
31. Fiúsmami (válaszként erre: 28. - Bébinyuszi09)
2014. jún. 2. 12:34
Csak azért kérdeztem,hogy miért kellett Pestre menni laborba,de értem mert akkor ott nincs alváslabor?Hasonlóan jártunk mi is ,csak nekem fulladt az akkor 2 évesem,sokszor volt beteg kb 8 hónapos korától 2 évesig szinte minden héten,az első háziorvos mondta ó nátha,én meg mondom hallom,hogy sípol a gyerek,á nem stb. Feszt köptetőt írt fel,én mondtam ne adja mert csak rosszabb,mondtam szerintem asztma.Á anyuka azért mert orvosi segéd e.cégnél dolgozik még nem orvos stb. Mondtam adjon beutalót pulmonológiára,nem adott.Mikor szabin volt a helyettesítő dokitól kértem.A pulmonológián mikor megláttam a rtg-t.Ordítottam ,de az orvos is.Két hétig feküdt kórházban az én drágám.Mikor visszamentem hozzá,hogy asztmás a hülyéje felírt egy gyógyszert ,attól másnap még rosszabbul lett,mert asztmásoknak tilos adni.Akkor mentem át máshová.Én már bánom,hogy nem egyből.2 és fél éve váltottunk dokit,azóta egy kezemen meg tudom számolni hányszor fulladt.Ráadásul az új doki annyira értelmes,lelkiismeretes.Egyszer sima köhögéssel vittem be a srácom.Mondja ő azért csináltatna egy rtg-t.Se láza nem volt semmi.Kezdődő tüdőgyulladása volt.Mondtam ,majd szedi a gyógyszert írja fel.Mondta ,nem kórház,most!Csak néztünk a férjemmel.Hazamentünk ,összecuccoltunk,apa otthon maradt a kicsivel.Mire beértünk a kórházba(kb 1 óra,)már 40 fokos láza volt.Mondták,hogy nagyon az elejét kaptuk el,legyek hálás a dokinak.Az is vagyok!!
30. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 25. - Miracska1979)
2014. jún. 2. 11:03
Ott voltunk az alváslaborban, most mikor kiderült ez az egész, és tényleg nagyon jók! Nekünk más vizsgálat nem volt az éjszakain kívül, talán azért mert vidékről mentünk.
29. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 22. - 31c7cb1532)
2014. jún. 2. 11:01

Felmerült, mármint én sokáig biztos voltam benne, de az orvos mindig azzal jött, ha refluxos lenne akkor nem hízna ilyen szépen.

Utólag, kiderült hogy a gyerekorvos egyetlen szavamat se hitte el. (egy ismerősnek ugyan az a dokija, és őt kérdezte hogy szerinte is "ferdítek-e")

28. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 21. - Fiúsmami)
2014. jún. 2. 10:57
Köszönöm :) Zalában
27. Bébinyuszi09 (válaszként erre: 11. - Register)
2014. jún. 2. 10:56
Igen, ez a "véresrongynak nézés" nálunk is megvolt. 3 napig csak azt hallgattam h elvesszük a helyet más, tényleg beteg babáktól, csak mert én beképzelem...
2014. jún. 2. 10:42
Köszönöm, még egy kicsit el is pityeredtem a sok pozitív hozzászólástól. Azért számítottam negatív kritikára,mert már kaptam párszor emiatt,és végülis jogosan. Miért nem mentem előbb,miért nem voltam határozottabb... Sajnos hittem az orvosoknak,és mindazoknak akik azt mondták beképzelem csak.
2014. jún. 2. 09:20
Sajnálatos, hogy ennyi idő kellett hozzá, hogy ez kiderüljön. Addig pedig mind a baba, mind a szülei szenvedtek. Nálunk ugyanilyen tüneteket okozott a reflux, de szerencsére már 6 hetesen kiderült, hogy mi áll a háttérben. Aki hasonló problémára gyanakszik, szívből tudom ajánlani a Heim Pál Kórház SIDS alváslabort. Ott csinálnak szondás vizsgálatot is - ami, tudom nem kellemes - de egyértelműen igazolja a refluxot. Ja, és a reflux okozhat olyan légzéskimaradást is, amit nem jelez az otthoni légzésfigyelő, mert ahhoz túl rövid, - nálunk ez volt.
2014. jún. 1. 21:12
Köszönjük, hogy leírtad! A legjobbakat kívánom Nektek!!!
2014. jún. 1. 10:25

Az én gyerekeim már régen kinőtték ezt a kort, de csak gratulálni tudok neked a kitartásodért! Én ugyanilyen anyaoroszlánként harcoltam amikor a lányom pici volt. De az egy másik történet. Sajnos, csak így lehet elérni azt, hogy komolyan vegyék a panaszt! - Na erről a kálváriáról meg azon gondolkodtam el, hogy ennyi orvos, mind hanyagul és felületesen...(lehet mondani, hogy sok a beteg, meg leterheltek...de a gyerekem élete, csak 1!) Szóval azon kattog az agyam, hogy a jók kimennek és többszörös fizetésért használják a tudásukat mások javára. Akik maradnak, hát nem biztos, hogy a helyzet magaslatán állnak. (Minden tiszteletem a kivételeknek!)

Szóval úgy látom, nem szabad megbetegedni több okból sem: egyrészt, mert nem biztos, hogy olyan keze közé kerül az ember, aki úgy érti a dolgát, ahogy kell. Másrészt, jó ha sokáig munkabíró marad, mert a tp-t kiveszik a szolgálati időből, harmadrészt pedig, ha egyáltalán lesz nyugdíja valakinek, akkor jobb, ha egészséges, mert gyógyszerre sem igen fog telni belőle.

Szóval ezek villantak át az agyamon, nem rózsaszín kép.

22. 31c7cb1532 (válaszként erre: 1. - Bébinyuszi09)
2014. jún. 1. 09:37

Örülök, hogy végül kiderült, hogy mi a baj és jobbulást!:)


Amit nem igazán értek a történetben, hogy miért ilyen sokára jutott eszébe bárkinek is a reflux lehetősége? Ha gyakran bukik a baba akkor általában viszonylag hamar felmerül a reflux mint diagnózis és megtörténik ilyen irányba a kivizsgálás. És tényleg, sajnos a reflux tud légzéskimaradást okozni.

2014. jún. 1. 09:06
itt csak biztatást fogysz kapni.Minden jót.Melyik megyében laktok?
2014. jún. 1. 01:17

jó egészséget kivánok !


örülök,hogy ilyen kitartó vagy!


kedves anyukák ne féljetek nemet mondani az orvosoknak,és ne engedjétek magatokat lerázni,mert igen ,az anyai ösztön a legbiztosabb.

2014. máj. 31. 20:15

Írtad: "Biztos sok negatív kritikát fogok kapni, valamilyen szinten meg is érdemlem,..."

Miért kapnál?! Negatív kritikát semmiképp sem érdemelsz (véleményem szerint, legalábbis) - ellenkezöleg: az elszántságodnak és kitartásodnak köszönhetö, hogy a megfelelö ellátásban fog részesülni a gyermeked, ezáltal jó eséllyel meg is gyógyul.

A legjobbakat kívánom nektek! ♥

18. moonlight13 (válaszként erre: 17. - Macskossz)
2014. máj. 31. 17:32
Szerintem is az az anya, amelyik odafigyel a gyermeke rezdüléseire, valahogy megérzi, hogy mit kell tennie. Én is már jó párszor felülbíráltam az orvosokat, és kiderült, hogy igazam volt.
2014. máj. 31. 16:34
Ez is ékes példája annak, hogy az anyai megérzés mennyire helyes szokott lenni. Hizsen csak az anya van 0-24-ben a babájával és lesi minden mozdulatát, ezáltal pedig tökéletesen érzékeli, ha valami nincs rendben. Én is kényszerültem már arra, hogy nem-et mondjak egy orvosnak és azóta már több soron beigazolódott, hogy nekem volt igazam.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook