Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről... (beszélgetős fórum)
Csak mert gonoszságból elhallgatják :D
Nem is tanítják alsóban, de sok minden mást sem.... :-))))
Hát a Nulladik típusú találkozások nem volt éppen szkeptikus...
Miért? Az embereknek van aurája?
Nem tanultam róla fizikaórán, de biológiaórán sem.
De amíg nem derülnek ki ezek a dolgok, milyen gyakorlati hasznukat vehetjük?
És mit jelent a "hagyományos"?
Milyen eszközökre gondoltál amivel gyógyíthatjuk magunkat?
Csak akkortájt még igen kevéske lehetőségből tudott választani- vagyis majdhogynem semmiből. Azóta szerncsére sokat változott a világ és elérhetőek azoknak akik keresik a nem nyugati orvoslás is.
Szkeptikus műsorokat IS vezetett
De mint mondani szokták "zuhanó repülőn nincs ateista"
Amikor rátört a baj, végigpróbált mindent, akkor nem volt szkeptikus ezekkel a "gyógymódokkal"
Szegény Déri János is szkeptikus volt....nem is értem, miért ő vezette a műsort?
Talán pont azért, mert szkeptikus volt...
Igen jól kapisgálod, a körülöttünk lévő világ egy energia, erről szól a homeopátia, ásványgyógyászat a különböző masszázs típusok..energia ez a kulcs szó.
Ahogy az embernek van aurája, úgy a körülöttünk lévő tárgyaknak energiája...de egy földhöz ragadt ember ezt úgy sem fogja meg érteni, mert ő földhöz ragadt.
Nincs jogunk kételkedni? Ha ki lehet mutatni, hogy hatásos, akkor valóban nincs, még ha nem is értjük a működését. De ha nem lehet akkor miért nem szabad kételkedni?
Most hogy az általunk "ismert" univerzum jelenlegi meghatározása szinte alapjaiban szétesni látszik, nincs jogunk bármiféle más jellegű gyógyításban kételkedni, az akár a "kavicsokból" is származhat. Cak ha az utóbbi évek fizikai, csillagászati kutatásait nézzük olyan dolgok derültek ki, amire még maguk a tudósok se gondoltak . Lehet hogy pár év elteltével minden eddigi elmélet meg fog dölni. Mindennek van energiája amivel hatással van minden másra.
Hát ja!
Mintahogy
olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!
:)
Nem vetem el a gyógynövények hatásosságát, de ha valaki belekeveri a gyógyitó drágaköveket a témába akkor átmegyek röhögősbe
A kóbor "gyógyszerügynökökröl" nem is beszélek
akik mindenre jó szereket adnak el akár szívbetegnek , vagy rékbetegnek is a gyógyulást igérve neki
Anno Déri János, ha még emlékszik valaki, elment Mexikóba is valami csodaterápiára, kipróbált mindent de meghalt
Knézy Jenő elhajtott mindenkit aki ilyen csodaszert ajánlott neki jó pénzért, ő is meghalt
Ilyen alapon majdnem minden gyógynövény.:)
A két kategóriának van közös metszete :)
Igazából fűszernövény, nem?
Miért ne lenne gyógynövény? Konkrétan a baktériumölő, vérnyomáscsökkentő és vérhigító hatásáról tudok.
A gyógynövényekről nem eshetne szó? Mondjuk nem is gyógynövény a fokhagyma, mégis annyi jót írnak róla. Szerintetek tényleg van jó hatása a betegségekkel szemben?
Egy gyógymód attól "alternatív", hogy a "hagyományos"orvoslástól eltérő módszereket alkalmaz. Tehát minden alternatív, ami nem a hagyományos medicina besorolása alá esik. Szerintem sokat segítene ezen a fórumon is, ha leaglább olyanok írnának ide, akiknek van összehasonlítási alapjuk, saját tapasztalatból (!), nem pedig a szomszédéból...Ki nem állhatom, ha valaki csak csípőből elveti annak a lehetőségét, hogy másnak is igaza lehet valamiben. Én speciel gyógyszerellenes , vagyis inkább alternatív-gyógymód párti vagyok. Bizony sokat kellett tájékozódni ahhoz, hogy megataláljam a számomra leghatásosabb módszereket és természetes szereket, de megérte!
Belenéztem
Jut eszembe annak a fickónak kezdtem nézni a dumáját a "titokzatos hangokrol", aztán nem volt már időm
Megnézem majd hogy cáfolni tudjam a hülyeségeket :)
Le van írva sok más hülyeség mellett. Már azt is olvastam, hogy az ember és állat közt az a különbség, hogy az emberben jelen van az éter. :D
Szerintem ezt senki nem tudja, és leírva sincs.
Mindennek lehet mellékhatása, aminek hatása van. A gyógynövényeknek is. Sok valódi gyógyszer is készül gyógynövények kivonatából, azokat mégsem nevezik alternatívnak.
Szerintem ne fárasszuk egymást! Ha beteg vagy menj orvoshoz és szedj gyógyszert! Nem hiszem, hogy el kéne magyaráznom ezeket! Ha nem tudsz valamit, akkor olvass utána!
Kérdés, hogy ki az aki bebizonyítja a hatásosságát!
A gyógyszeres kezeléseknél viszont számolni kell a mellékhatásokkal is ami sok esetben elég drasztikus is lehet!
Szerintem ez nem pontos. Pl. a gyógynövényeket is ide sorolják, azoknak a hatása bizonyított.
Mik a természetes, és mik a nem természetes alapanyagok?
További ajánlott fórumok: