Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? fórum

Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Mit álmodtál és mit jelent?

2006. jún. 4. 16:57
Én azt álmodtam, hogy bárányhimlős vagyok, és nagyon sok kiütés volt rajtam, de még nem pörkösödött, csak kezdődő volt a bárányhimlő. Aztán pedig beugrik, hogy terhes vagyok, s nem lesz e baja ettől az betegségtől a babának.Ezen vívódtam álmomban, Jó érzés volt felébredni, hogy nem vagyok se terhes, se bárányhimlős.
43. Sev
2006. jún. 3. 20:50

Egyszer erről már írtam, de tényleg kéne a segítségetek/véleményetek: a párom egy vele egymagas, vöröshajú nővel álmodott, akivel az oltárnál állt, és azt mondta, fél, mert tudja, hogy nem én nőttem meg és festettem be a hajam, de ő nem mást akar, hanem engem. Én pedig egy másik férfival álmodtam, eleinte hasonlított arab exbarátomra, de aztán kicsit más volt, viszont semmiképpen nem párom. Viszont a párommal majdhogynem azt csináltam, amit azzal a másikkal az álmomban...

Ti hisztek az álmokban és azok jeleiben? Én eddig nem hittem... most vajon higgyek?

42. 3b4055e2b2 (válaszként erre: 10. - Hoxa)
2006. jún. 2. 16:39
Kedves Hoxa! Ez igy igaz! Az őszinte igazság az, hogy az álmát mindenkinek magának a maga értelmezése szerint kell rájönnie. Ezek az álmok a tudatalattink üzenete.Nem ritkán az előző napi átélt események kuszasága, de ekkor nem kell jelentőséget tulajdonitani neki.Ha ugy érzed valami üzenet értékü álmod volt akkor ird fel egy papirra az álmod és huzd alá azokat a szavakat amelyeket bővebben megakarsz vizsgálni.Pl:Álmodban egy óriási piros színü almába haraptál amely kinézetre édesnek hatott de amikor beleharaptál savanyú volt mint egy citrom. Egy különlapra kiirod az aláhúzott szavak szerintedi értelmezését.Nekem például ez az üzenet arról szólna, hogy olyan dolgot akartam megtapasztalni amire nem lett volna szükségem.Tehát a túlzott kiváncsiság nem mindig előnyös számunkra.Arról is szólhat ,hogy mohoságom miatt /mivel jó nagy volt az alma és édesnek is látszott!/történt.Hétköznapi nyelven lehet, hogy egy olyan embert fogadtam tulzottan is közel magamhoz, akiről azt hittem milyen édes de emellett tulzottan savanyúra vált a dolog.Tehát arról beszélek látod, hogy számos szituáció van és azt csak te tudod saját magadnak megfejteni.Abban biztos vagyok,hogy ez az álom neked másról szólna! Talán ha lehet irjátok meg ,hogy ez az álom a ti megfejtésetek , érzésetek szerint miről szólna?Kiváncsian várom!
41. szika
2006. jún. 2. 08:21

Én éjjel azt álmodtam, hogy tanulnom kellett volna, de állandóan mást csináltam...gyhogy ma tanulni fogok.

és még azt is, hgy festettem..és nem lett szép..és akkor próbáltam javíani rajta, és csak még rosszabb lett. De aztán ránéztem és volt az alján egy madár..és az nagyon szép volt. De valószínűleg nem én festettem oda. hmmmm lehet, hogy nem kéne túl nagy reményeket táplálnom a fetői karrieremmel kapcsolatban :(

40. szika (válaszként erre: 36. - Mókica)
2006. jún. 2. 08:18

Az nem baj. álmodsz te, csak nem emlékszel. És ez sokszor jó, mert pihentebben ébredsz. Ha pedig az álmokkal üzenni akarnak neked valami tényleg fontosat, akkor emlékszel majd rájuk reggel. Sőt, akár napokig, hetekig nem felejted el.

Szóval nyugi, baba. :))))

2006. jún. 2. 08:17
Ma én senem álmodtam. Ájultan aludtam... :) Fáradt is vagyok... na de nem panaszolok, mert már péntek vaaaaan :D
38. rozsa3
2006. jún. 2. 06:44
Aludtam, jó, nem álmodtam semmit :)
37. 4726e582cf (válaszként erre: 32. - Angela9)
2006. jún. 2. 05:36

Szia!

Ezeket találtam.


<b>VIRÁG</b> - - Nők álmában: ragaszkodás, hűség; férfiak álmában: finomság; gyengédség utáni vágy; alacsony szabadságfok; kényszerpálya. virágot szedni: hódítás; virágot vágni: szakítás. Különösen színes, a valóságban nem létező virág: szerelmi álmodozás, ábrándok. Vadvirág: egészséges szerelem, jó partnerkapcsolat. virágot árulni: szomorú szerelem Krúdy. virágcsokor: változó érzelmek az emlékeiddel kapcsolatban. virágkoszorú: ha színes, friss virágokból kötött: erős érzelmek; egyszerre több személy iránt érzett szerelemszerű ragaszkodás; ha szürke, hervadt, száraz: nők álmában: úgy gondolod, nem találtad meg az igazit; férfiak álmában: elhanyagoltnak érzed magad. Cserepes virág: jó családi-légkör. Levegőben lebegő virág: nők álmában: a nőktől való enyhe idegenkedés.


<b>ÜLTETNI</b> - - Magot: türelem; őszinte érdeklődés; férfiálomban: családalapítási gondolatok; idősebbek álmában: hosszú élet. Palántát ültetni: a hatásod alá kerítesz valakit, befolyásolsz.


<b>GYÖKÉR</b> - - Nehéz elválás, fájdalmas búcsú. Nagy, szerteágazó gyökér, ami ki van fordulva a földből: elpazarolt figyelem, viszonzatlan jóindulat. Ha növényt nem tudsz a földből kihúzni, mert az gyökerével erősen kapaszkodik, vagy még ő húz téged: keserű emlék, amitől nem tudsz megszabadulni.


<b>ÖNTÖZNIVIRÁGOT:</b> - könnyedség a szerelemben; földet, haszonnövényt: elkótyavetyélt pénz. Bútort, szobát, öntözni nem való dolgot öntözni: érdekes szexkívánságok.


Ezek ellenére halvány lila dunsztom sincs, hogy mit jelentenek ezek a dolgok. Meg nem is biztos, hogy ezt jelentik...

2006. jún. 2. 03:21

És mi van ha én nem álmodom semmit, vagyis sose emlékszem, hogy álmodtam volna e valamit...már nagyon régóta...

Ez baj?:(

35. Eve20
2006. jún. 2. 02:58
Én most riadtam fel arra, hogy egy betörő elnyiszálja a torkom:( Mondanom sem kell, nagyon fáj a torkom, jövőhéten muszály eljutnom dokihoz, mert már két hete influenza szerű tüneteim vannak:( Pedig írattam gyógyszert, mégse segít:(
34. Anyec
2006. jún. 2. 00:19

Nekem ma szörnyű volt az "álmom", ha álom volt...

olyan volt mintha álmodtam volna de a fájdalom nagyon valódinak tűnt és úgy éreztem mintha ébren lettem volna.

"álmomban" feküdtem az ágyon és iszonyatosan fájt a fejem, fel akartam kelni, de nem bírtam.. pedig segítséget akartam kérni valamiért valakitől msn-en, aztán megpróbáltam beszélni de nem jött ki hang a torkomon, aztán visszamásztam az ágyra és a telefonomért nyúlva visszatettem a fejem. Ekkor úgy tűnt mintha felriadtam volna, de ha nem is álom volt akkor nem tudtam miből felriadni.és amikor kinyitottam a szemem a fejem ugyanúgy fájt mint "álmomban" olyan volt mintha a szellemem különvált volna a testemtől...nagyon megijedtem

ha valaki tud segíteni nekem, hogy mi lehetett ez... lécci írjon akár itt akár privátban.

Jah és a legfurább az volt, hogy én álmomban látok színeket, de most minden fekete-fehér volt.

Lehet hogy csak nagyon ki vagyok merülve... de akkor is nagyon rossz volt

33. bea533
2006. máj. 31. 21:45
AZT ÁLMODTAM.HOGY POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS VOLT ÉS ENGEM VÁLASZTOTAK MEG.
32. Angela9 (válaszként erre: 31. - 4726e582cf)
2006. máj. 31. 21:25

Ugyanígy jártam. Mondták, figyeljem az álamimat, vegyek álmoskönyveket. Megtettem.

Mindig azt álmodom, amivel előző nap, vagy régóta nagyon foglalkozom.

Jó, mégis megnézem, hamár megvettem az álmoskönyveket (2db) , de vagy nincs benne, vagy olynokat ír, hogy eldobom az agyam. De legtöbbször nincs egyikben sem.

Tegnap éjjel növényeket ültettem egy virágtartóba. Semmi extra, csak megterveztem, hogy mibe, miket ültetek, benne volt a föld az edénybe, és ott voltak a növények, amiket rendezgetni akartam, de felébredtem.

Ültetés...virágültetés...növényültetés...földbe bele valami...nem találtam semmit róla, :-(

De napok óta készülök elültetni az erkélyre egy pár növényt. Nem csak virágot, paprikát, bazsalikomot...stb.

Én nem csodálkoztam, hogy erről álmodtam..de lehet spirituális jelentése..TŐLEM!?

31. 4726e582cf (válaszként erre: 30. - Szika)
2006. máj. 31. 19:19

Hihi, én leszoktam az álmoskönyvről... mindig olyan baromságokat írt...


Volt régebben, azaz néha még mindig egy vörös szőrű hatalmas farkas az álmaimban. Imádom különbe, megnyugtat, ha ott van. Persze hozzám nem szólna csak figyel. Elégedetten nézgel.

Az egyik álmoskönyv a vörös szőrű kutyára (mert farkas nem volt) azt írja, hogy halál a családban - nem halt meg senki. Vagy a farkaskutya: nem egyértelmű érzések. Farkas: kedvtelenség. Szelíd farkas: megbékélés, beletörődés. Naszóval kicsit gyagyásakat írt.

Majd valaki (álomfejtő szaki) közölte, hogy az a farkas az én őrangyalom... aha... értem én. Szóval bármi lehet :).

30. szika (válaszként erre: 29. - 4726e582cf)
2006. máj. 31. 19:15
nekem van egy nagyon tuti álmoskönyvem. Anyával szoktuk nézegetni mindig. És jókat röhögünk, mert először mindig azt írja, hogy ez egy szexuális szimbólum...és aztán elkezdi teljesen más irányban kifejteni. Úgyhogy, ha bármit álmodunk, akkor azzal kezdjük, keresgélés közben, hogy ez egy szexuális szimbólum..bruhahahaa..és általában tényleg az. De azt gondolg el, hogy iylena ház, az egér, a seprű, az ecset, a kígyó, az erdő..és még sorolhatnám, de most nem jut több az eszembe. :)))))
2006. máj. 31. 19:06

Nem tud senki álmot fejteni? Olyan kíváncsi lennék, hogy ezek az álmok mit jelentenk.


Nekem ma nevetve mondta a kollegám, hogy a kígyó az szexes álom. Jah, és pasiból van. Szexes... aha, de ettől nem lettem okosabb :). Jóvanna szexes hah...

28. szika
2006. máj. 31. 17:53

Ma sokat álmodtam a röpke másfél órás éjszakám allatt is. Amire tisztán emlékszem, az a vége. Apával sétáltunk egy erdőben, és voltak ösvények, ahonnan üvegszilánkok csúszkáltak le..mint valami üvegszilánk lavina vagy gleccser. És én láttam valamit az egyik fa alatt. és ott feküdt egy szarvas, aminek le volt szakítva a trófeája. És ült mellette egy nyúl. odaszaladtam, hogy megnézzem, tudunk e segíteni még, de a szarvas felpattant és elszalad, én meg néztem utána...és akkor csörgött az óra.

Álmoskönyv szerint: nyúl - félelem (megvolt ma) és aszarvas, hogy a terveim sikerülnek (bukta volt-úgyhogy nem, sajnos)

De így meg nem értem.

2006. máj. 31. 12:05
Álmomban indulni készültünk anyukámmal a bátyám esküvőjére, de még mindig csak pizsiben voltunk, anyának még nekiálltam festeni a haját és az idő haladt,de mi nem. És káosz, kapkodás és végre felébredtem!
2006. máj. 31. 10:07

Ej, én soha nem álmodok szeretkezőset a párommal. Fene!


De helyette mi szöszt álmodtam... Valami őserdő, én valami kívülállóként figyelem az eseményeket. Van egy benszülött gyerek, akire nem hat a minikígyó harapása, és egy fickó aki a Skorpiókirályt játszotta filmen... valami "Rock" a neve. Nos ez a pasi meg akarja menteni a srácot folyton... De nincs poénja, csak ennyi, hogy jövünk, megyünk, a gyereket néha megmarja a kígyó, és mintha a pasi is azt akarná, hogy marja meg a gyereket a kígyó. Esküszöm utálok álmodni, soha nem értem miért is álmodom ilyet...

2006. máj. 31. 07:53

fúúúú szex

legyen elég ennyi. A párommal persze, de még milyet....

24. bige
2006. máj. 31. 07:41

én tegnap azt álmodtam, hogy babát várok.

...lehet, mert a lányom 18. szülinapját ünnepeltük? :-)


ma pedig, hogy megszűnik a munkahelyem ! :-( aminek sajnos van esélye. erről majd akarok nyitni egy fórumot később

2006. máj. 30. 21:41
Szeretkeztem a párommal.:) Mostanában nincs túl sok időnk egymásra.:(
22. zoja
2006. máj. 30. 21:10
Lombikbébi programon voltam a férjemmel,de miért mikor 2 lányzónk van? Meg kéne próbálni egy 3. babát is talán?
21. rozsa3
2006. máj. 30. 19:20
Nem álmodtam semmit, nem értem rá. Aludni kellettt,kevés volt az idő :)
20. Sev
2006. máj. 30. 19:14

Ez édes:D Lehet, hogy jel ez az álom?:D Érdemes gondolkozni rajta;) Egy gyerek a világ legcsodásabb ajándéka, főleg, ha többen vannak:)))


más: a párom egy vele egymagas, vöröshajú nővel álmodott, akivel az oltárnál állt, és azt mondta, fél, mert tudja, hogy nem én nőttem meg és festettem be a hajam, de ő nem mást akar, hanem engem. Én pedig egy másik férfival álmodtam, eleinte hasonlított arab exbarátomra, de aztán kicsit más volt, viszont semmiképpen nem párom. Viszont a párommal majdhogynem azt csináltam, amit azzal a másikkal az álmomban...

Ti hisztek az álmokban és azok jeleiben? Én eddig nem hittem...

2006. máj. 29. 10:25

Álmomban fiam született. Csak a férjem volt jelen a szülésnél, és nem is kórházban szültem. Teljesen fájdalommentes volt az egész, nyugalmas és természetes. Csak a gyerek volt kicsit furcsa. Nem hasonlított a valóságban meglévő két gyerekemre.

Ráadásul a terhesség kb 4 napig tartott, nem is készültem gyerekre (a hasam viszont már nagy volt). Miután meglett a gyerek, szóltam a páromnak, hogy gyorsan vegyen valami ruhát a gyereknek amit rá tudok most adni, a többit meg majd megvesszük.

Szóval ezt tegnap álmodtam, de egész nap a hatása alatt voltam. Annyira szeretnék még egy gyerkőcöt.

18. kisgé
2006. máj. 29. 09:47
Én azt álmodtam, hogy egy könyv boltot nyitottaka barátnőmék és azon vitatkoztunk, hogy én nem fogom tudni kezelni a készletet. Mondom ott a számítógép, le tudom kérdezni, milyen könyvek vannak. Aztán azon gondolkodtunk, hogy szerző, vagy cím szerint legyen. Végül én voltam a bolt helyettes.....Kissé nyomasztó is volt, meg milyen álom ez már???????:)))
17. dorec
2006. máj. 29. 09:41
a leendő munkahelyemmel álmodtam, de ez érthető csütörtökön kezdek, és izgatott vagyok.
2006. máj. 29. 09:36

Én most nem emlékszem arra hogy mit álmodtam, de biztos álmodtam valamit. Mindig álmodok valamit. Van álmoskönyvem is és szoktam fejtegetni. Már egy párszor bejött. Egyszer volt egy olyan álmom, hogy kihullott az összes fogam, éreztem, ahogy potyognak ki. Álmoskönyv szerint hirtelen halál a családban, és úgy is lett. Kb egy hét múlva meghalt a keresztanyám, aki egyébként addig egészséges és csak 45 éves volt.


Érdekelne hogy milyenek azok az álomcsapdák!!!!

2006. máj. 28. 21:55

Igen volt. Telepakoltam a lakást álomcsapdákkal, jól is néznek ki és mivel hiszek benne, így csak nagyon ritkán gyötörnek rossz álmok.


Mostanában olyan dolgok piszkálnak meg, hogy beszélünk valamiről a párommal, megfog és avval álmodom, persze halálosan rosszat, ami megmérgezi a napomat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook