Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Almás-zabpelyhes kenyér recept

Almás-zabpelyhes kenyér recept

Az Almás-zabpelyhes kenyér hozzávalói:
1 nagyobb alma
5 dkg zabpehely
40 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
2 evőkanál méz
kb. 1 dl víz
1 kiskanál őrölt fahéj


Az Almás-zabpelyhes kenyér elkészítési módja:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.

1 óra 20 perc + kelesztészi idő


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az almás-zabpelyhes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook