Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Aranygaluska vanília mártással (Update 1) recept

Aranygaluska vanília mártással (Update 1) recept

Zsírszegény Zsírszegény

Az Aranygaluska vanília mártással (Update 1) hozzávalói:
Fél adaghoz (kis tepsi)
1,5 -2 dl langyos sovány tej
3 dkg élesztő
1 nagyon pici csipet cukor az élesztőhöz
25 dkg liszt (Én most kevertem a Norbis, a zabpehely és a graham lisztet, bár szerintem bármelyik megfelel)
1 kanál porédesítő
1 nagyobb csipet só
1 tojás,
1 kanál sovány tejföl
5 dkg delma light margarin
pici olívaolaj
őrölt dió vagy mák, édesítővel

A vanília mártáshoz:
1/2 liter sovány tej
2 tojás sárgája
1 kanál folyékony édesítő
1 kanál vanília ízű pudingpor
vanília aroma
vanília ízű fruktóz (de ez el is maradhat)
1 dkg vaj


Az Aranygaluska vanília mártással (Update 1) elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat eldagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk. Egy kisebb fajta pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk a tésztából és a vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük szépen egymás mellé őket. (Én kicsit vékonyabbra szoktam nyújtani, mert úgy szeretem ha 2 rétegben van a tészta, így a kettő közé is tudok diót vagy mákot szórni, nemcsak a tetejére.) A tésztát vékonyan megkenem olívaolajjal és megszórom az édesítős dióval, vagy mákkal. Megsütöm és vanília mártással tálalom. Vanília mártás A tojássárgákat egy kevés tejjel, a pudingporral és az édesítővel elkeverjük. A tejet az aromával felforraljuk, majd a tojásos cuccot is hozzákeverjük és sűrűsödésig főzzük kevergetve. Forrnia nem szabad, mert akkor a tojássárgája darabos lesz benne. (Pár perc csak.) A végén beledobunk 1 dkg vajat, hogy fényes legyen.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az aranygaluska vanília mártással (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook