Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült padlizsán rakottas recept

Sült padlizsán rakottas recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 291 kcal

A Sült padlizsán rakottas hozzávalói:
1 közepes méretű padlizsán
8 mogyoróhagyma
5 evőkanál olívaolaj
6 (lehetőleg Lucullus) paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 dkg zsemlemorzsa
12 dkg füstölt sajt
2 evőkanál pesto mártás
1 evőkanál balzsamecet
őrölt bors



A Sült padlizsán rakottas elkészítési módja:
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, majd a megtisztított és kettévágott mogyoróhagymákkal együtt tepsibe tesszük, 2 evőkanál olajjal megspricceljük, és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, újra megspricceljük 2 evőkanál olajjal, visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivesszük a sütőből a tepsit, és a tartalmát tűzálló tálra borítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt füstölt sajttal. A pestót elkeverjük a balzsamecettel, a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre öntjük. 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. Melegen tálaljuk, ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült padlizsán rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook