Aliexpress tapasztalatok (beszélgetés)
A fizetési opcióknál a "sofort überweisung"-ot kell választanod,onnan lépkedve már automatikusan nyílnak az oldalak.De lehet,hogy neked más lesz,mert nekem németre van állítva.Most itt nézegetem,valószínű a "bank transfer" lesz az.Mielőtt nekiállsz azért legyél tisztában a banki irányítószámmal,stb.Nem kell külön böngészőt nyitnod a net banking-hoz.Az egész szép sorban nyílik elötted,csak tudjad a kódjaidat és legyen nálad a telefonod.Tényleg rém egyszerű és nem kell kártya adatokat kiadni.Ha van pénz utalsz,ha nincs pénz akkor vársz amíg lesz pénz.:-)
Közben nekem Ali visszautalta a teljes összeget a telefonért.Úgyhogy bódottá mert meghúztam egy csalót egy telefonnal.:-D
én is raiffeisenes vagyok,de ausztriában.tudod aktiválni neten is,de ha(nem bántásból)nem vagy képben ezzel a dologgal,akkor a legegyszerűbb ha bemész a bankodba és az egyik csodálatos mosolyú kisasszonnyal aktiváltatod.Fogsz kapni egy 8 karakterből álló kódot és egy 4 jegyből álló pin kódot.ezekkel már be tudsz lépni otthon a saját gépedről a netbankodba.tudsz utalgatni akár éjjel is ha eszedbe jut,rá tudsz nézni,hogy megjött-e a fizu illetve bármilyen várrt utalás.áttekintésed van hónapkra,akár évekre az összes banki forgalmadról.Szóval én ezzel utalok(nem kell félni,a fejlesztő bácsik gondoltak a "hátrányos helyzetűekre" is).
Teljesen logikusan van megcsinálva,hamar kiismered majd magadat.Viszont soha ne használd nyilt wi-fi-n illetve nyilvános hálózaton és csakis legalább wpa2-es titkosítású zárt wifi-n.Ha a mobilalkalmazász is használni akarod,akkor csak a saját mobilnetről vagy a saját wifi-ről.Ahol nem kell,ott a pin kódot ne jegyeztesd meg a böngészővel.Csak 4 számról van szó,menni fog az fejből.:-)NA most elmondtam mit nem szabad....:-)Minden fizetésnél sms-t kapsz a banktól egy tam kóddal,amit az online felületen kell beütnöd.Tam kód nélkül nincs utalás,ergo ellophatnak bármit,a telefonodra vigyázz,de legalább ne ott tárold a kódokat.
Breaking News!
The dispute (order id: 66365975673473 ) has been closed today and we have made a mediation.
Result:
Status of case: Complaint Closed
Refund amount: Full Refund (without returning goods)
Reason: seller didn't provide required evidence to prove the product is original.
Reminder: Normally buyer will receive the refund in 3-15 business days.
Most pedig jó magyar módra megyek és leoltom Jet li-t,hogy mekkora madár.:-)
én ezt így nem rendelném meg. 11 értékelése van az eladónak, 82%os feedback... szóval nem.
mondjuk sokat nem veszíthetsz vele... de ha már van elbukni szánt pénzed, akkor van ugyanez a gúnya 21 dollárért egy 95%os eladótól. inkább tőle rendelném, és bár nem valószínű, hogy azt kapod, ami a képen van, azért itt esélyesebb a hasonlóság.
küldd el a linket, vagy ide tedd be... szerintem nyugodtan...
ami számít, az az eladó értékelése. mondjuk a rendelések száma is fontos, vannak tönn10ezres rendeléssel büszkélkedő eladók, de mondjuk én szoktam olyantól is rendelni, akinek néhány100 tranzakciója volt még csak.
viszont az értékelés sokat nyom a latban. 96-97% alatti eladótól nem rendelek. a 96 is necces már nekem.
és azt is vedd figyelembe, hogy általában katalógusképet használnak... aztán a gúnya meg lehet (valószínű), hogy valami kínai utánzat...
nem hallottam még ilyet, hogy visszaéltek volna vele. ha paypal-on megadod, azok sem élnek vissza vele...
de ha parázol, akkor csinálj egy webkártyát (otp-nél van, gondolom máshol is). én azt használok, mindig csak annyit utalok át rá, amennyit kb el akarok költeni.
Sima kártyás fizetés van.
megadod a bankkártya adatait, mint bmilyen más online kártyás fizetésnél.
teljesen biztonságos.
nekem még sosem kellett megadni az adataimat :o
simán visszajött a pénz magától.
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni ha valaki járt már igy rendeltem az alin és ezt a választ kaptam
Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. AliExpress did not accept any payment for this order. However, please note that some banks may hold onto payments for up to 3-15 working days. To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate this payment information.
emailben pedig ezt irták
Dear Erika Tornai,
Thank you for shopping on AliExpress AliExpress !
Unfortunately AliExpress was unable to process your payment due to security reasons. As a result, this order has been cancelled and payment was not accepted. Please note that some banks may hold onto payments for up to 7-30 working days before releasing the funds back into your account. If you have any questions, please get in touch with your issuing bank.
To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate your payment information. You can follow the following steps:
1. Sign in to AliExpress
2. Go to My Orders and locate this order
3. Click View Details
4. Click Want to Claim
5.Submit the following documents:
5.1 A clear picture copy of your personal ID, passport or driver’s license.
5.2 A clear picture copy of your card and bank statement (if you paid with a credit/debit card) or a copy of your recharge record (if you paid with your Alipay account).
Note: For security reasons, we advise you to conceal all but the last 4 digits of your card number. Please make sure that the card holder’s name, card issuing bank and the last four digits of the card number are clearly visible)
We will respond to your claim within 3-5 working days. Once your card/Alipay account information has been validated, you can place this order again.
A kérdésem az lenne,hogy akkor rá kel mennem a want to claimra és megadni az adataimat ahhoz hogy vissza kapjam a pénzem mert azt az én számlámról le vették v nem kell tennem semmit és vissza utalják?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Sikeres a megrendelés Aliexpressen?
- Az Aliexpresses csomagok utan hány 20% vámot kell fizetni?
- Vajon kétszer is vont a bank vagy csak dupla SMS, bank vagy aliexpress a hibás?
- Ha most rendelek az aliexpress-ről, még biztosan ideér karácsonyra?
- Az AliExpressen lehet fizetni PayPallal is?