Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akit érdekel az asztrológia fórum

Akit érdekel az asztrológia (beszélgetés)

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯
842. Ilcsi Mama (válaszként erre: 838. - Júliusi)
2012. máj. 15. 14:15

Kedves "Júliusi", a hegyikristály és rózsakvarc is a "Rák-jegyűek" gyógy és szerencsei kövei közzé tartoznak. Bizonyosan rád is jó hatással lehet. mivel neked nem csak a Nap jegyed, de még az Aszcendens jegyed is RÁK.

A lila "ametisz" is bizonyosan kedvező lehet neked is, mert jó hatással van az idegsejtekre, javítja az alvászavarban szenvedők életlehetőségeit. Ezenkívül még a koncentrációs készséget is elősegíti.

Elküldök neked -az E-mailedre,- gyógy és szerencsekövekről szóló csoda szép PPS-t. Üdv. Ilcsi Mama.

841. Ilcsi Mama (válaszként erre: 840. - Marticsku)
2012. máj. 15. 13:44

Kedves "Marticsku" Ezekre a kérdésekre, ha figyelmesen végig olvasod a fórumot kaphatsz válaszokat. Természetesen nagyon jók a meglátásaid, ezért szívesen venném, ha részese lennél a fórumnak.

A Privát küldött leveledre, ezért itt válaszolok meg, talán másokat érdekheti a kérdésed.

Kedves Márta. A születési időd jó mindkét esetben, a „Szekunder direkciós” progressziós horoszkópban. Bizonyosan, hallottál már róla, - mert látom tájékozott vagy asztrológia terén, - hogy „Előre jelző horoszkóp”. Amikor is a születés időpontjától számítottan „egy nap egyenlő egy év” hatás módszerrel kívánjuk egy kicsit a jövőt vizslatni.

A 839. számon idézet tőled” mostani bolygóátvonulások - tranzitok – nál, mire kell figyelnem? „

Neked most erre lehet szükséged.

Tehát a születés idejét figyelembe véve 24 óra elteltével a második StB. napokat figyelembe véve nézhetjük meg a kívánt év jelentését. Ugyan is, ahogyan az éveink száma növekszik úgy”öregszik” velünk a horoszkópunk is.

Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy egy napi bolygómozgás egy évet jelképez az ember életében. Ilyenkor az adott fényszög hatások is olyan jelzéssel vehetők figyelembe, mint a születés”Radix” –ban elfoglalt pozíciója közötti fényszög kapcsolatok.

Nem véletlenül hívtam fel a figyelmedet ebben, horoszkópban a Jupiter – Hold - Merkúr által alkotott jó Trigon fényszög háromszögre.

Azt is fontos viszont itt is megjegyezni, hogy ezt a módszert csak is nagyon pontos,

Óra - percszületési időre lehet alkalmazni, ugyan is, már párperces eltérés is akár 12. hónapos különbséget is eredményezhet a számításnál.

Ezzel az előre jelző horoszkóppal, lehet felmérni a szülött életének egyes korszakaira vonatkozó élet tendenciákat.

Ez által a számítás által az Aszcendens és MC, jegyhelyzete egy kicsivel előbbre kerül, azonban ez nem azt jelenti, hogy a „Radix” születés horoszkópszerinti Aszcendens jegy és fokszáma megváltozna. Csupán csak azt mutatja meg, hogy az illető öntudatossága, egyénisége, a fejlődés következtében miként modifikálódik = változtat, módosít, átalakít Vagyis maga a jegyhatás által is, - mivel minden jegy rendelkezik egy alkotó pozitív oldallal és esetleg egy romboló negatív oldallal is, - amelyben előre halad megmutathatja, hogy milyen plusz töltetett kaphat az egyén.

2012. máj. 14. 21:56

Kedves Ilcsi Mama !

Nagyon köszönöm az ismételten írt leveledet és a sok munkádat !!

Nem kis feladat ennyi mindenkinek önzetlenül segíteni . Még egyszer hálás szívvel gondolok rád !!

Szivesen hozzá szólnék a fórumban , ha lenne olyan általános információ amihez több embert érdekel , érdekelne . kérdéseket lehet ezzel kapcsolatban feltenni. Mint PL. mi várható a Magyarország horószkópjába a következő időkben , vagy amikor a jupiter jegyet vált és belép az ikrekbe . Általános ismertető ezzel kapcsolatban , a saját képletünk ismeretébe ,elemezgethetnénk,tanulgathatnánk , hogy is nézzük ezeket a vonalakat... ha valakinek a radixjában a jupiter és merkúrnak milyen a fényszöge ( kvadrát , szextil , trigon , opozició ) . ezekhez hasonló információt nagyon szívesen venném.

Még egyszer

KÖSZÖNET mindenért .

839. marticsku (válaszként erre: 837. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 13. 12:22

Kedves Ilcsi Mama !

Nagyon szépen köszönöm a biztatást a jellemzést .

Szóhoz sem jutok .

Elnézést a fórum olvasóitól , ha nem világos amit itt most írok , igyekszem válaszolni a jellemzésemre !

Nagyon jól látod , nagyon jó leírást adtál rólam.

Pont ezek miatt van bennem ez a kettősség hal- szűz és még a + képlet amit mutat-mutathat ,mert ott van ahogy írod még a szabad akarat.

( abból van kevés nekem vagy mostanában sem nagyon működik ? )

A legnagyobb bajom lehet és írtad a tudatosságom annyira fejlett " ÉN túltengésben szenvedek " ,

tudom..

minden ember azt hiszi és én is ..így jó amit tesz ,jól és igazságosan cselekszik ez nálam túl megy mindenen.

Tudod Ilcsi Mama , félve osztom meg .. és szinte hihetetlen , 1 szó nem hagyhatja el a számat ami nem igaz , mert az égiektől olyan büntit kapok ..( elborul valami , összetörök abban a pillanatba valamit, ha negatív gondolatom indul düh vagy harag formájában , feszültség keletkezik bennem és a a villanykörte kicsapódik, már sokszor magamtól is félek .. marad a magam sajnálata , szenvedése , hogy nem tudok kitörni belőle )

A szerelemben mindég adtam ..valóban nem sokat kaptam..

ami kellett az életben azt mindent megteremtetem .

Nem várhattam és nem voltam haszonleső .

Most azt látom legnagyobb teher a karmikus adósság amit le kell dolgoznom..

Remélem teljesítettem 32 év alatt és az utolsó megpróbáltatásom a volt férjjel szemben amit jogtalannak érzek és amit kikényszerített, "csaló " módon még az ügyvédemet is maga mellé állította , és fenyegetett , így megszületett egy megállapodás..végül hátrányos szerződést írattak alá velem , amiben van neki egy kis kapu amivel még engem perelhetne .

igaz tettem magamtól és segítség nélkül ( mer az nekem nem érkezik az életemben vagy elhagynak a legnagyobb pillanatban ) , egy lépést amivel talán megúszom , de generáltam újból egy félelmet és ez így megy..mert ezzel elindítottam egy igazságot ami nem kedvező a karmámnak , a volt férjnek (?)

Itt van mint fogalom .. értelmezése

-az érdekeimet is szem előtt tartani- ugyan olyan méltányosnak lenni magamhoz és bármit elérhetek..

talán ezt nem értem ,

szerény vagyok - ellenben szeretem a komfortot ( luxust ) meg is teremtettem , csak megtudjam tartani . önfeláldozó vagyok ahogy írod nehéz kitalálnom ezt a méltányosságot magamhoz, félek nem találom a közép utat .

Nem részletezem 2 felnőtt gyerek ,még nem önállóak , és jött hozzá 2 beteg szülő ,

ami egyáltalán nem kényszer a kevés lehetőség közül ezt találtam a legjobbnak hogy magamhoz vegyem őket.Mérlegeltem kötelesség és azt hogy sok évig amíg kicsik voltak a gyerekeim segítettek nekem vigyáztak a gyerekeimre és szerették őket .

Városban lakom , de az elmúlt években nem jött semmi munka lehetőség , próbáltam , most a szüleim mellett nem tudnék vállalni , egyébként fizikai szintem elég gyenge .

Karma - hiszem de és mint fentebb írtam és utólag megállapítható van benne valami ..

igyekeztem ezek szerint ! ennek tudatába cselekedni , önfeláldozás és

- együttműködés , (na ez nem mindég ment )

és a szolgálat, ez jobban sikerül annak ellenére is .

Amit az életben elveszítettem nem akarom visszaszerezni - csak ami maradt azt megtartani ..

Bizony nehéz a Mérleg - Kos uralkodóinak kívánságát teljesíteni , vagy is teljesítettem -e ? vagy még kíván a sors több veszteséget tőlem ?

Most ezek a gondolatok jutottak eszemben.

Sikerült Kis vigaszt adni nekem a nagy kereszt mint említetted a képletemben ott van, felül emelkedni ,nem elbizonytalankodni .

Megszeretném kérdezni , ez egy újabb kérés ,mostani bolygóátvonulások -tranzitok -mire kell figyelnem ?

Már Így is nagyon sokat segítettél .

A magányosságom , egyedüllétem még ha sok családtag vesz körül , feladat is van , de nem harmonikus , igyekszem .. életöröm továbbra sem akar áramlani . Tudom ez a sorsom..

KÖSZÖNÖM !!!!!

Szerető Üdvözlettel Marticsku

2012. máj. 12. 21:46

Kedves Ilcsi mama!Nagyon megtetszett egy lila ametiszt karkötő,nem tudom, nekem használna e?Mert szépnek nagyon szép, de jó lenne valami gyógyhatás is.Van hegyikristály karkötőm, meg rózsakvarc medálom.

Tudod,milyen vagyok, mik a problémáim, Te még melyik követ javasolnád nekem?

837. Ilcsi Mama (válaszként erre: 827. - Marticsku)
2012. máj. 12. 21:29
Kedves"marticsku". Nagy szükséged lehet a bíztatásra, ezért soronkívül elkészítettem az elemzésed és elküldtem az e-mailedre. Üdv Ilcsi Mama.
836. Svetus (válaszként erre: 835. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 12. 12:59
Igen, tegnapelött becsípödött egy ideg a derekamba, még kicsit fáj de nem vészes, viszont a baj elött 1 nappal elkezdödött a fájdalom. Itt a bizonyíték mennyire is igaz amit írsz. :oD Köszönöm!
835. Ilcsi Mama (válaszként erre: 833. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 12. 12:54
Kedves "Svetus". Még kiegészítésként csak annyit, hogy a 6. betegség házad a Bika jegyben kezdődik és az ikrekben folytatódik, ezért a Vénusz betegség hajlamok esetleg egy kis deréktájéki fájdalamakat hozhatnak neked, de ez csak egy rövid ideig tartó kellemetlenséggel járó állapotot jelent. Mint írtam az előzőekben a Vénusz-Vénusz együttállás segítségedre jön.
834. Svetus (válaszként erre: 833. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 12. 12:45
Köszönöm! Akkor jól gondoltam.... Kivárom a jobb időt is :o) Csak ne lennék annyira türelmetlen... :oD További szép napot! :o)
833. Ilcsi Mama (válaszként erre: 832. - Svetus)
2012. máj. 12. 12:33

Kedves” Svetus”. Sajnos a kérdésed igen csak jogos. Emlékszel az 594. számon és privát levélben is leírtam már neked – még a férjed képletére vonatkozóan is,-, hogy sajnos ezek a bolygó állások a Ti képletetek alapján nem legjobb időket hozzák neked. Olvasd el csak ismételten dátumszerűen leírtam a várható hatásokat. Azóta csak annyi változás történt, hogy a Jupiter jelenleg a Bika jegyben halad és itt jár most a Nap is, ami a bolygó hatás szempontjából még nem is legjobb. Ami a te szempontodból azért is érdekes lehet, mert a képletedben a Szaturnusz sorsbolygóddal a Jupiter együttállásban van. Már pedig a Jupiteri hatások közt a jogi ügyeknek nagy szerepe van.

Aztán fontos változás még az is, hogy a Mars is mostanában”Retográd” módokon érinti a Te születési képleted szerinti állását, a VII. házban, tehát ez a párkapcsolati dolgokra hoz főleg kommunikációs téren (mert ott van a Merkúr is) megoldandó feladatokat. Ezt láthatod a képletedben is, hisz ott van a Szaturnusz - Jupiter-Mars Qvadrát állás. A külső körön a VII. Házadnál Te magad is láthatod a sok-sok piros Tranzit fényszög jeleket.

Ahogyan már jeleztem - dátumszerűen is leírtam - hogy valamely változásra, csupán csak az októberi őszi bolygó állásoknál lehet számítani, amikor a Jupiter már az Ikrek jegyben rója körútját, és a Szaturnusszal 120 fokos jobb Trigon fényszögbe kerül majd. Ugyanakkor a Vénusz is augusztus első dekádjának a végénél már a Rák, majd októberig az Oroszlán jegyben halad, tehát a születési képletedben, az Oroszlán jegyben álló Vénusz együttállásba kerül saját magával így némi segítséget is fog majd hozni neked.

832. Svetus
2012. máj. 10. 21:55
Kedves Ilcsi Mama, lehet hozzá kellene kezdenem ahhoz hogy megállapítsam mit is akarnak a bolygók,ugyanis tuti hogy most összeesküdtek ellenem. :o( Ilcsi Mama ha lesz időd, kedved, energiád valahol a sok kérdező vége felé,és ha nem probléma megkérhetnélek hogy nézz rá az én bolygó hollandimjaimra is? De csak akkor ha nem gond! Elöre is köszönöm!
831. Ilcsi Mama (válaszként erre: 830. - Anetta25)
2012. máj. 10. 12:56

Kedves "Anetta25". Köszönöm, hogy itt a fórumon is jelentkeztél. Egyben szeretettel üdvözlöm az édesanyádat is, akit szintén érdekel az asztrológia. Várom őt is esetlegegesen, akár segítő hozzászólásával is. Persze hogy nagyjából egyezhet kettőtök születési képlete. Mint írtam válaszomban itt a fórumon is, ha nincs sok eltérés a párok születési ideje közt,

(a születési időket nem írtad le nekem, ezért azokat nem ismerem), akkor a generációs bolygók következtében lényegében a lassú bolygók ugyanabban a jegyben haladhatnak sokáig. Mivel azonban az aszcendens már bizonyosan eltérő lehet, (ha csak nem ugyan azon év. hó. nap és percben és főleg egy helyen születettek, ami ugye nem valószínű!), ezért a házak jelentés tartalmai miatt már lényeges eltérés is mutatkozhat, mert az aszcendens jegyével kezdődik az I. Ház is, és innen kiindulva tobább a többi ház.

Azonban a Gyors bolygók már bizonyosan, hogy nem azonosak nálatok sem!

Hiszen akár párnap eltéréssel is más lehet a bolygók állása, arról már nem is, szólva, hogy a fényszögekben is sok eltérés lehetséges. Ezek aztán, amikor Tranzit=körforgás következében visszatérő módon bekapcsolják a születési képletben lévő pontokat, akkor azok oly módon fejtik ki a hatásukat, amilyen a fényszög jellegéből adott lesz.

830. Anetta25 (válaszként erre: 828. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 9. 22:56

Kedves Ilcsi Mama

Köszönöm a kimerítő választ. Tehát sok mindent kell figyelembe venni. Nincs konkrét "Igazi" egy-egy bolygó, ház alapján.

Egyébként a jelenlegi kapcsolatom születési képlete egyezik nagymértékben az enyémmel. De akkor ez időről-időre változik, ami nyilvánvalóan hozza magával az apró változásokat is.

Nagyon szépen köszönöm, vizsgálni fogok az ábrákat, bár ilyen mélyreható elemzést nem fogok tudni készíteni magunkról, de nagyon sokat segített.

További jó munkát kívánok.

829. Ilcsi Mama (válaszként erre: 827. - Marticsku)
2012. máj. 9. 19:26
Kedves Márta. Köszönöm, hogy írtál itt a fórumon is. Valóban jól látod a meg állapításokat, bizonyosan többeken is így vannak, amikor olvassák a saját jegyükre szóló jellemzéseket. Ennek azért is örülök, mert ez másoknak is tanulsággal szolgálhat. Azt meg különösen értékelem, ha valaki elfogadja azt, hogy a kérdésre a választ itt a fórumon is leírhassam. Persze én igyekszem ezt úgy tenni, hogy a személyiségi jogokat semmiként sem sértem meg. Természetes, ami itt nem közölhető, ha kapok e-mail címet, - mint azt Te is tetted, - akkor a személyes dolgokat, érintő válaszokat természetesen, amikor mnajd rád kerül sor, csak ott jelzem.
2012. máj. 9. 18:49

Egy privát levélre válaszolva gondoltam úgy, hogy talán ez a kérdés másokat is érdkelhet. Már többeken is, kértétek, hogy az összevetés horoszkópról is tegyek fel leírást - főleg párkapcsolati szempontból, - ezért mivel, amúgy is szándékomban volt már erről bővebbe írni, ezért most ennek kapcsán csak általánosságban tudok leírást adni. Ezek azonban a képlet fejtés során nagyobb asztrológiai ismereteket igényelnek, ezért nehezebb is ilyen módon a megértése.

Itt a kérdező….. „nick „ neve van, de nem írom most le, mert talán nem szeretné, ha azt a fórumon jelezném. Ha úgy gondja, kérem hogy itt jelezzen majd vissza. Mivel azonban privi üzenetben csak röviden lehet válaszolni, és ez a kérdés ettől egy kicsi bonyolultabb, ezért, ha kedves kérdező megengeded, akkor itt a fórumon válaszolnék egyben a Te felvetéseddel kapcsolatosan is. Ebből a leírásból én úgy hiszem, nem lehet rád vonatkoztatni, ezért személyességi okok miatt remélem nem is, lehet gond.

Gondolom a 25 –ös, szám esetleg a korodat, jelöli a „nick” elnevezésben.

Valószínű, hogy már volt, van párkapcsolatod is. Ezekből esetleg már leszűrtél magad is jó és rossz dolgokat is. Valószínű, hogy már csalódtál is a felnőtt éveid társkapcsolatiban. Persze az édesanyád nagyon jó ismer téged, és talán azért nem von be téged a horoszkóp erre, utaló jelzéseire, hogy megkíméljen egy eseteleges csalódástól, vagy ballépéstől. Ugyan is vannak a meglévő párkapcsolatnak olyan szakaszai, amikor az ember nem igazán érzi jól már abba a kapcsolatban, és ekkor történhet meg, hogy ki-kikacsingat a kapcsolatból. Ezek aztán hozhatják aztán a rövidtávon a „Mást”, amit az egyén úgy értékelhet, hogy talán egy másik kapcsolatban jobb, lehetne. Az után jön a felismerés, hogy az sem jobb csak éppen az újdonság erejével pillanatnyilag a napi gondok nélküli örömét adhatja.

Ez főleg akkor fordul elő, amikor az emberek úgy érzik, hogy életükben valamilyen változás formája kerül előtérbe. Erről már más módon írtam azok a bizonyos 7-7-7-7. éves ciklusok.

Ekkor ez által is megerősítést várnak ahhoz, hogy a valami nem jó az életükben. Vagy éppen hosszú együttlét kapcsán egy kicsit ellaposodik már a szexualitási vágy is. Legtöbben ekkor, a helyett igyekeznének ezeken, gondokon elgondolkodva javítani

– akár még a probléma megbeszélésével is- inkább máshol keresik a boldogság madarát. Ekkor jön aztán a csalódás, mert általában olyan személlyel akadnak össze, aki ugyan ebben, cipőben jár és még nem is szabad, vagy éppen olyan tudattalan el városok kerítik hatalmában, amiből nehéz lehet végül is majd szabadulni.

Hogy visszatérjek az eredeti kérdésedre. Idézet a levéből: „milyen módon lehet kiszámítani az ábra alapján ideális pár horoszkópját?

Illetve, ha valakivel több ponton is egyezik a horoszkópunk (bolygók egy jegyben az jó vagy rossz?) „.

Ezzel kapcsolatosan azt szeretném mondani, hogy a bolygók akár a „Radix” születési horoszkópban, vagy a mindenkori mozgásuk alapján miként befolyásolják az illető horoszkópjában a jegyeket, miként jelzik a sors útjában a változtatás lehetőségét, vagy az akadályokat, arra valóban van utalás a képletben. Mivel azonban semmi sem állandó, ezért saját magunknak kell elsősorban megtalálni azt az utat, amivel jobbá tehetjük az életünket.

Amiről Te kérdezel az- az Asztrológiában „Szinasztria= összevetés néven ismert horoszkóp.

Ezek mutathatják a két ember közti harmóniát, VII. házkapcsán a két ember közti intimitást és a nehézségeket is.

Ehhez főleg a másik fél horoszkópjában a Nap és Hold add nagymértékben eligazítást. Ugyan is ebből tudjuk leginkább a másikban eredő és működő, erőket felmérni, illetve, megállapítani, hogy miként működhet két ember egymásközti kapcsolata, ez esetleg még azt, hogy milyen lehetőségek, és milyen problémákat rejt a két ember párkapcsolata.

Ebből a szempontból az, hogy több bolygó is ugyanabban, jegyben található és hogy az jó-e, vagy sem? Ez elsősorban attól is függ, hogy az illető egyéni saját horoszkópjában azok a bolygók milyen hatásokat válthatnak ki.

Ugyan akkor azt is mutatják az összevetés során, hogy ott azokat az életterületeket jelölik meg, amelyek a partner vonatkozásában serkentőleg, vagy éppen ellenkező hatásként értékelendők.

Ennek a hatásnak az értelmezésében főleg a házaknál van jelentősége. Ezt a párkapcsolat téren főleg az 5. házvonatkozásban lehet nézni, hogy az illető derűt visz-e egy kapcsolatba, vagy szerelem esetleg gyermekkel kapcsolatos dolgokban vannak összefüggésben. Valamit a VII. párkapcsolati házvonatkozásban, milyen mélységű a két ember közti kapcsolat lehetősége. Tartós, vagy éppen csak egy kiruccanás ezen a téren, „a szomszéd kertje mindig zöldebb alapon” történő kapcsolatban.

Ilyenkor az „Én” találkozik a másikkal, aki épp olyan érzelmi válságban van, vagy éppen egy kis kalandnak érzi szükségét.

Ezért fontos az egyéni horoszkóp vizsgálata is és nem csak az úgynevezett” Összevetés” horoszkóp nézése, hogy a bolygók a két horoszkóp összevetésnél éppen egy jegyben kerülnek-e vagy sem?

Azért mert ha az egyéni horoszkópban például valakinek a VII. háza mondjuk Vízöntőben, van, annak, mint tudjuk az ura az Uránusz, akkor bizony ez a személy nagyon nehezen tud egy tartós párkapcsolatnak maradéktalanul eleget tenni.

Az is nagyon fontos lehet, hogy az egyéni horoszkópban milyen bolygó áll lokálisan a VII. házban.

Például a Mars arra adhat utalást, hogy az illető rámenős társra vágyik, de ezzel akár egy agresszív embert is magához vonzhat.

Az összeillendőség szempontjából pedig az összevetés horoszkópban a két fővilágosító helyzetét számba véve, nézzük akkor, ha az egyén horoszkópjában a VII. házban áll a Nap vagy a Hold, akkor az illetőnek a pár kapcsolatában ez azt is hozhatja magával, hogy esetleg anyai, vagy apai pótlékot keres az illető a kapcsolatban.

Tehát a VII. ház sok mindenre adhat utalást a kapcsolat megítélésben. Mert ha például a másik fél Napjegye a VII. ház csúcsára esik az esetleg ideális partner jelölő is, lehet, de a VII. házban álló más bolygók is erősíthetik, vagy korlátozhatják az illető alkalmazkodási képességét, és ezt még a jegyhatás és annak az ura is behatárolhatja. Mert például a Mars vonatkozásában mást jelent a férfi és mást a női horoszkópban, ugyan is férfi horoszkópban a Mars azt jelenti, ami lenni szeretne és ezzel együtt a nők felé való sugárzást is, jelzi, bár ez a valóságban nem mindenkor jön be.

A Női horoszkópban pedig Mars azt a férfi típust jelezheti, amelyikhez az illető szeretne vonzódni.

Aztán az sem minden egy hogy a Mars olyan jegyben áll-e képletben, ahol uralomban van, mint a Kos és Skorpió, vagy esetleg „Erőben” áll a Bakban, akkor a férfiasság a szexualitás az energiaforrást is jelöli, vagy esetleg rangvesztésben található, akkor pedig követelődővé is válhat, erőtlennek tehetetlennek érezheti magát és ettől a férfiasságában gyengének is, érezheti magát.

Míg az uralomban és erőben álló Mars gyakran véghez is viszi a vágyait, vagyis törekszik arra, hogy a szenvedélyét a maga teljességében megélje. Egyben azt is adhatja a szülöttnek, hogy miként bizonyítsa a férfiasságát akár több helyen is.

Tehát ebből a szempontból a Mars helyzetének a vizsgálat nagyon fontos, mert egyben az akarat érvényesítője. Ebből a szempontból pedig a jegyhatás is, nagyon fontos.

Ugyan is Kosban nagyon rámenős. Az Oroszlánban szinte drámaian akaratos, a Skorpióban erősen akaratos, a Nyilasban hevesen, a Vízöntőben pedig a szeszélyes akaratosság a jellemző.

Aztán az alap horoszkóp bolygóinak elhelyezkedése illetve a VII. Házban benne álló bolygó és a jegyhelyzete nagyban megmutatja, hogy az egyén mennyire képes a másikkal meg osztani a párkapcsolati felelősséget, vagyis, hogy mire számíthatunk egy párkapcsolatban. Mit várunk el a párunktól, illetve mi mire vagyunk képesek, hogyan tudunk alkalmazkodni abban a kapcsolatban, hogy a pár kapcsolat jól is működjön, vagyis, hogy ki milyen hatással van a kapcsolatra.

Aztán mivel a VII. párkapcsolati háznak nagy jelentősége van a szexualitásra is, ezért fontos a képletben a bolygók állása illetve azok fényszög kapcsolatai is. Ezeknek az összevetésnél még nagyobb a jelentősége, ezért ezeket igen óvatosan kell értelmezni. Bármely elhamarkodott megállapítás komoly következményekkel is járhat, nem csak egyénileg, hanem a partnervonatkozásban is.

Mivel Te is és más is kíváncsi az összevetés horoszkópértelmezésre, ezért csak általánosságban tudok erről leírást adni.

A bolygók esetét vizsgálva a partnerek házában mást –mást jelentenek.

Az I. házban a partnerhatással lehet a személyiségre.

2. házban: olyan partnert jelezz, akivel együtt jár az anyagi biztonság.

3. házban: a kommunikációs fontosságot jelöli meg.

IV. ház: az otthonra, de a gyermeknevelésre is ad utalást.

5. ház: szerelmi életre, egyben a gyermekekre is utalhat.

6. Ház: az együtt működésre, de akár betegséget is jelöl.

VII. Ház: Főleg a kapcsolatra utal, erről bővebben is írok majd.

9. Ház: a Közös javakra, de a szexuális élményekre is utalhat.

X. Ház: a kapcsolatnak az egymással, összefüggő hívatással, a munkával összefüggésben ad jelzést.

11. Ház: is a közös munkára és a csoporton belüli tevékenységre add utalást.

12. Ház pedig: Karmikus jelentés tartalommal is bír, itt az egyéni horoszkóp jelentés tartalmát is nézni kell.

A szexuális vonzódást jelzik, ha az egyik fél Vénusza fényszögbe kerül a másik fél Mars bolygójával, ebből a szempontból az együttállás a legerősebb kötődést jelöli. A 4 jeggyel odébb álló 120° fokos Trigon harmonikus fényszög, illetve a két jeggyel odébb lévő 60° fokos* szextil is kielégítő kapcsolatot adhat. De még a 90°Qvadrát is, érdekességet és izgalmat jelezhet az összevetésben. És bármennyire is nehéz megérteni, de a 180° fokos szemben állást jelző fényszög hatásai ebben az esetben megértést, egymást, kiegészítő összhangot jelezhet.

A két horoszkóp összevetésével rá lehet világtani a két képlet között kialakult bolygók, és fényszögeik kapcsolataira. Ez által megismerhetjük a partner kapcsolat erős és gyenge pontjaira. Ennek alapján pedig a Tranzit hatásokból adódó jó vagy rossz aktiválódásokat is figyelembe lehet venni. Vénusz fényszög kapcsolata is az Uránusszal az összevetésnél mély vonzalomról árulkodhat.

Ha az egyik fél Mars fényszöge vetül a másik fél Neptunuszára jelezheti, a szexuális vonzódás lehetőségét. Ugyan is a Neptunusz a nagyálmok bolygója romantikus magatartást add a partnernek, míg a Mars ez által túlzott szexuális beállítottságúvá válhat, pláne, ha az illető még függetlenségre is hajlamos.

Viszont ha a két horoszkópban a Mars kapcsolódik össze az Uránusszal, akkor bizonyos, hogy kisebb-nagyobb feszültségek alakulnak ki a partnerek közt. Mert az Uránusz mindig hirtelen jött változásokat eredményez. Mivel azonban az Uránuszi hatás lehet jó és rossz is, ezért ha felül tudnak emelkedni a jelentkező problémákon és csak az örömszerzés a lényeg a kapcsolatban, akkor csak is bizonyos kompromisszumokkal lehetséges fenntartani a kapcsolatot. Ennek a hiányában bizony kutya macska kapcsolatra lehet számítani.

Tehát az egyéni horoszkóp ismerete nagyon fontos az egyén szempontjából, azonban általánosságban, ha az összeillendőséget keressük az összevetés horoszkópban, akkor, ha a Mars kapcsolatban áll a Nappal – Holddal-Vénusszal, akkor ez intenzív szexuális vonzalomra adhat utalást, de az koránt sem biztos, hogy mindkét fél részéről harmonikus. A Vágyak ugyan olykor-olykor magasba csaphatnak, de mélyebb érzések nem igen alakulnak ki.

Amennyiben ezt átfordítjuk az elemek párosítására, akkor azt láthatjuk, hogy ha a két fővilágosító és Vénusz a két ember horoszkópjában elemek szempontjából is összeférnek, akkor két ember közt a vonzalom is hamarabb jön létre. (Az elemekről már több alkalommal töltöttem fel leírást a fórumon, ezért most itt nem sorolom fel ismételten, hogy melyik jegy milyen elemhez tartozik, olvassatok utána, arra gondolok, hogy Tűz jegy: a Kos, Oroszlán, és a Nyilas, stb.)

Ezért erről most csak ennyit, persze ezek csak általános megállapítások, sokban függhetnek még egyéb jellembeli és egyéb a horoszkópkör adta adottságoktól és hatásoktól is.

„ ►”Tűz és Tűz szenvedélyes párosításnak nevezhető, de amilyen gyorsan alakul ki a szenvedély olyan gyorsan tovább is állhat.

►Tűz és Föld: Legalábbis a testi vágy forrón éghet, de csak addig, míg a Földjegyű személy megszokásból ki nem oltja, a tűzet, azért mert a Földjegyű személy általában nehezen alkalmazkodik.

►Tűz - Levegő: Itt is a vágy nagyon hamar fellángol, de a levegős jegyű egyén a sok beszédével hamar tönkre teheti a varázst.

► Szoktuk mondani, hogy olyanok, mint a Tűz és Víz, nem véletlen keletkezett ez a mondás sem. Ugyan is Vízjegyű ember nehezen tud együtt működni a tüzes jegyű egyén független útkeresésével. Sokszor sebzik meg egymás érzelmeit.

►Föld - Föld: Mivel két lojális jellemről lehet szó, ezért, ha egyáltalán összekerülnek, akkor lassú és érzéki kapcsolatuk miatt nagyon nehezükre esik az elválás.

►Föld –Levegő: A Föld jegyű egyént idegesíti a levegő jegy könnyelműsége, a levegős jegy pedig a Föld jegyű egyént túlságosan komolynak tartja, azonban azt is tudja, hogy neki támasza lehet a Földhatás.

►Föld - Víz: Mivel mindkettő jegyben született egyén szelíd tulajdonsággal rendelkezik a vitatkozás terén, ezért jó párosítás lehet szerelemi párkapcsolat téren is. Azonban nagyon fontos a horoszkópkörben lévő más aspektusok figyelembe vétele is, mert vagy nagyon tartós lehet a kapcsolat, ugyan akkor rossz bolygó állásoknál szörnyű felfordulást is előidézhet ez a párosítás.

►Levegő és Levegő: Ez a jegy - elempárosítás bizony sokszor csak a beszélgetésről szól. A nemi élet csupán csak az ötletesé szintjén marad.

► Levegő és Víz: A Víz jegy az érzékiségénél fogva mindig szereti kimutatni, amit érez, ugyan akkor a levegő képes hosszú időn keresztül csak ecsetelni a dolgokat, ezzel aztán problémássá válhat a kapcsolat.

►Víz –Víz: Ezt a két elemet nagyon mély érzelmek köthetik egybe. Ennél a két jegypárosításnál alakul ki még az esetleges elválást követően is a mély lelki kapcsolat következtében, hogy akár életük végéig nagyon jó barátságban maradnak.”

Nagyon fontos lehet még a két horoszkóp összehasonlításban figyelembe venni a fényszögeknél a kölcsönhatásokat is.

►Ugyan is a vonzalmat, az összhangot jelzi, ha a két fővilágosító áll egymással fényszögben.

Ezek közül az együttállás a Nap és Hold közt hosszantartó kapcsolatra utalhatnak.

A Nap a Nappal jó harmonikus fényszögben jó kapcsolatot jelezhet.

Azonban rossz fényszög hatás mellett a különböző életfelfogás következtében, már diszharmonikus hatást válhat ki.

Napnak a Holddal fennálló könnyű fényszöge estén erős és jó megértő összhang alakulhat ki, ugyanakkor nehéz fényszögben, még ha vonzalom erős is a kapcsolatban gondokat jelenthet.

►Amennyiben a horoszkópban a gyorsbolygók vonatkozásban fennálló fényszögeket nézzük, akkor Merkúr – Vénusz – Mars esetében Trigon, vagy * szextil áll fenn, akkor a hatásuk kiteljesedő mély vonzalomra utalhat, ezeknek a Nappal és Holddal való jó fényszögei a harmóniát még erősebbé tehetik. A Merkúr könnyű fényszöge esetében közös az érdeklődés, míg a nehéz fényszögnél már képtelenek arra, hogy egymást megértsék.

A Vénusz harmonikus hatásnál, erős vonzalom mellett fontos lehet a közös érték is. Nehéz fényszögben pedig a vágyak is különböző értékűek lehetnek.

A Mars vonatkozásban a könnyű fényszög az azonnali, de rövid ideig tartó vonzalmat eredményezheti,

►A Lassú bolygók közti aspektusok már kevesebb személyes hatásokkal rendelkezhetnek, ez esetben, mivel azok generációs hatásoknak minősülnek, mert ugyan azon bolygó állásoknál a lassú haladás miatt sok - a korban közelálló párok estében - ember születik az eltelt időkben. Inkább utalhatnak bizonyos Karmikus jelentésre, amely lehet, hogy egyenként a párokat személyesen nem érinti, de külön-külön mindenkinek szembesülni kell a hatásaival.

Személyes vonatkozásban, ha a hatást vizsgáljuk, akkor a Nap- Jupiter jó harmonikus fényszög esetén a kapcsolat kiterjedt és kedvező lehet.

Nap - Szaturnusz jó fényszög szilárd kapcsolatot, Hold a Szaturnusz pedig érzelmi elkötelezettséget jelenthet. A Neptunusz esetében pedig amennyiben a Nap jó fényszögben áll a Neptunusszal, akkor idilli és romantikus kapcsolatra lehet számítani. Ugyan akkor már a nehéz fényszög esetében csalódásra kell felkészülni. A Nap- Uránusz vonatkozásban viszont kiszámíthatatlan dolgok, felmerülésére kell felkészülni.

Amennyiben a Mars kerül jó fényszögbe a Jupiterrel, akkor még kölcsönös támogatás is remélhető a kapcsolatban. Azonban a Marsnak a Szaturnusszal alkotott fényszöge jelezhet stabilitást, de akadályokat is.

2012. máj. 8. 17:55

Kedves Ilcsi Mamma !

Köszönöm szépen hogy foglalkozol velem.

Igen átolvastam most még 1 x a halak leírást és pár gondolatot amit felismertem magamból ide leírom ha megengedet és nem terhelem a Fórumot !!

Numerológiailag szül. év hó , nap ,

szerint is 3 -s számjegyem van. Nem tudom ez + jelent-e valamit számomra ?

Sok kedvező dolog volt az életemben,most sem panaszkodnék , de mint egy hal sok tulajdonságával rendelkezem , ami hátrányomra van -lett , és ez jelenti önmagammal a fő problémát. .

- Mint mindent érzelemmel közelítek akarok megoldani .

-Az Önfeláldozásom végtelen valóban ,sok esetben káromul szolgált vagy kinevetnek és kihasználtak.

Ellenszolgáltatás cserébe ? - keresem ,mert nem sokat vártam csak egy köszönetet .

-Nem vagyok számító ez is helyt áll a hal jegyű általános leírásban .

- Valamikor jó üzleti érzékkel éltem , sok szép sikerem volt,

de valami elromlott ,kezdett elegem lenni a kihasználásból, megalázásból ,

( főleg a párkapcsolatnál élesen megtapasztaltam)

azután jöttek a betegségek..szép sorban.. (? ) véget vetettem a karieremnek, akkor ezt még nem tudtam ,

(csak most értettem meg , hogy ebbe menekültem , hál Istennek , mindez már nem jelenik meg a napjaimban .. mind ha nem is lett volna iylen betegségeim.. csak az utamra találjak hogy így is maradjon )

Így a szépen felépített , álom életemnek vége lett és ennek immáron 7 éve ..

Másként lehettet volna ? nem tudom ..

A kiderült dolgok megvilágították , más előbb véget vettet volna ..mint én a házzaságnak ..

nekem 20-30 év kellett !!

Munka kapcsolatunk volt , ez is egy kiszolgáltatott helyzethez vezetett !

Most ne nevessen aki olvassa !!

Sorozatos baklövéseimet amit utánna tettem ,mert rám zuhant ,

- milyen maszk mögé rejtettem fájdalmamat az évek alatt .

- Ahogy írva van állandó bizonytalanság ez most öröl rendesen ..vagy is mindég kisért ha jól visszaemlékszem.

- Ar ellen úszni és még ellentételesen is ez is egy művészet, de ez is bennem van . Nem tudatosan ..

Nagyon köszönöm , hogy megtiszteltél válaszoddal.

Márta

826. Ilcsi Mama (válaszként erre: 825. - Marticsku)
2012. máj. 8. 12:34
Oké Márti, mert van még a közelben "Abony" is, de térképen nem lehet érzékelni, hogy melyik van közelebb. Ha olyan kicsi a születési hely település, amely nem szerepel a rendszerben, akkor azt a legcélszerűbb figyelembe venni, amelyik a legközelebbre esik. Így is lesz némi eltérés az Aszcendens és az MC. esetében, de ez a pár kilométer csak, akkor jelenthetne gondot, ha éppen valamely jegy határra jönne ki az Aszcendens, de nálad nem így van, ezért rendben lesz. Csak egy kicsikét várnod kell, mert nagyon sokan várnak előtted. Igyekszem még az unokákkal való nyári foglalatosság előtt -ajándékként - neked is, elkészíteni az elemzést a kért kérdéseidre vonatkozóan...... Addig is olvasd el a fórumon a 655. számon feltöltött Halak Nap jegyre szóló általános leírást.
2012. máj. 7. 15:17

Kedves Ilcsi Mama !

Közönöm hogy elfogadtad a virágcsokromat.

A legközelebbi város CEGLÉD .( 10km )

Tratózkosási helyem Bpest.

Köszönöm Márta

824. Ilcsi Mama (válaszként erre: 818. - Marticsku)
2012. máj. 7. 14:27
Kedves Márta. Köszönöm a virágcsokrot megérkezett. Nagyon szívesen megnézem a Te horoszkópod is. Azonban a Törtel névre a Placidus nem ad ki születési helységnevet. Írd meg légyszíves mi a legközellebbi nagyobb település a közelben.
2012. máj. 7. 12:40

Kedves Valika! Ezzel a névvel szólítlak és nem a „nick” neveden, mert talán azt most nem szeretnéd. A privát küldött üzeneted nagyon is helytálló, és ne hidd, hogy talán valaki is kinevetne, ha itt a fórumon is írnál erről. Sőt! A meglátásod nagyon is jó!

Igen! Úgy van, ahogyan azt Te értelmezted!

Ugyan is neked a születési”Radix” képletedben a Jupiter a Bika jegyben áll így aztán, most amikor a Jupiter éppen a Bika jegyben vonul akkor együttállásba, kerül a Te Jupitereddel, ezért látod a horoszkópköröd külső körén futó jelzéseknél az együttállás jelét. Mert a képletedben a Jupiter 21°48’ fokon található és a most is Jupiter a Bika jegy 21°48’ fokán halad. Vagyis ez az esemény 12. év elteltével ismétlődik meg, mivel a Jupiter egy-egy jegyben KB. Egy évet tartózkodik, azért is nevezzük éves bolygónak. Tehát ekkor „Új” lehetőségek és nagyszerű időszakok következnek be. Nagyobb lesz az illető önbizalma, tisztába lesz a saját értékeinek a lehetőségeivel.

Nálad ez különösen fontos lehet abból a tekintetből, hogy itt egyben a terjeszkedés, a Vénusszal együtt a sokasodás jelölője is lehet, tehát nagyobb bizalommal, derűlátással, lelkesedéssel, állhatsz neki a babaprojektnek is, mert a Bika jegyű nőre jellemző, hogy, nagyszeretettel és csupa örömmel gondoskodik a kisbabájáról.

Pláne úgy, hogy neked a Bika jegy a VII. Házad is, az 5. házad 2 jeggyel, előbbre vagyis 60° fokos szextil állásba van a halak jegyben. Már pedig még a IV. Család - Otthon- Házad egy része is a Halkjegybe esik, ezért az utódlásban az Önmagad meghosszabbítását érzed megvalósulni. Tehát ha te magad is teszel érte, akkor a jó harmonikus hatás nem is marad el.

Mivel Te májusban születtél ezért most természetesen a nap is ott található a Bika jegyben, így a Nap-jegy minden tulajdonsága is felerősödik. A Jupiter a naprendszer legnagyobb bolygója, ezáltal erősíti a működő fontos „Tranzit hatásokat”. A mellett, hogy a nagyszerencse bolygójának tartjuk a Jupiter, a testi és szellemi fejlődéshez, a tudás gyarapításához, is kötődik.

Jól gondolod, hogy a jegyben a Nap hatása még egy kicsit fel is erősíti a Jupiteri hatást. Ezért aztán a Jupiter ebben a jegyben „jól érzi magát”és a jókedvvel nem is fukarkodik, akinek ilyen állás van a születési képletében. Vagyis a Jupiteri alaptulajdonságok közül itt ebben, jegyben adja a jó étkek, a jó bor a finomságok szeretetét, ezért nagyon vigyázz, hogy ne sok súlygyarapodást érj el. Anyagi jólét terén is nagyon hatással lehet rád, mert a Bikajegy ura a kisszerencse bolygója a Vénusz a szerelem planétája.

822. Ilcsi Mama (válaszként erre: 820. - Júliusi)
2012. máj. 7. 12:32
Kedves" Júliusi" sokan nem hisznek benne, pedig ezek kövek amellett, hogy gyógyhatással is bírnak szerencse kő - ként is segíthetnek.
821. Ilcsi Mama (válaszként erre: 819. - HnéViktória)
2012. máj. 7. 12:31
kedves Viki és Bence! Nagyon szépen köszönöm nektek ezt a szép anyák napi versikét. Én is nagyon sok boldogságot kívánok neked a családban és a gyermekeidben.
2012. máj. 7. 06:58
Kedves Ilcsi mama! Beszereztem egy hegyikristály karkötőt,és egy rózsakvarc medált.Régebben írtad nekem, hogy a Rákoknak ezek a kövei.Holdkövet még nem sikerült, de azt is szeretnék.Remélem ,segítenek majd...Csak hinni kell benne....
2012. máj. 6. 23:02

Drága Ilcsi Mama!!!

Anyáknapján sok boldogságot.

Bence édes verse anyáknapján.:

Egy kis verset súgott nekem az én szerető szívecském megtanultam el is mondom édesanyák ünnepén:

Ha én nagy leszek Te kicsi tied lesz a babakocsi

Én dolgozom Te játszol

Várat építessz fára mászol

Boltba is én megyek veszek tejet kenyeret

Banánt is mert szereted-hazamegyek ölbe veszlek

Ugy szeretlek ÚGY SZERETLEK.

2012. máj. 6. 20:42

Kedves Ilcsi Mama !

Sok jót és hasznos dolgot olvastam az oldaladon ,

Szeretnék kérni tőled egy ellemzést és útmutatást.

priviben elküldtem az adataimat.

Köszönet érte .

Szeretnék még Átnyújtani egy csokor virágot .

Fogadd szeretettel tőlem.

Márta

817. Ilcsi Mama (válaszként erre: 814. - Aazsuzs)
2012. máj. 6. 16:13
Kedves "aazsuzs" Nagyon szépen köszönöm. Remélem, hogy jövőre már én is közönthetlek téged e napon. Most a jóságos Jupiter a Bika jegyben halad, ami neked az aszcendensed, ezért hoz majd neked sok jót. Pláne úgy, hogy a Vénussz a Bika jegy uralkodója és a Szaturnusz sors bolygó most a Vénusszal nagyon jó fényszögeket alkot.
816. Ilcsi Mama (válaszként erre: 815. - Júliusi)
2012. máj. 6. 16:02

Kedves "Júliusi". És minden ki, aki a fórumot látogatja!

Azért bíztatlak benneteket mindig, hogy megértsétek, amiket eddig nektek feltöltöttem.

Nem annyira bonyolult, csak egy kis szorgalom kell hozzá. Higgyétek el nagyon egyszerű, ha lemásoljátok a jegyek, azok uralkodó bolygóinak jelentéseit. A házak jelentés tartalmait, a képletetekben, abban, a jegyben, abban a házban álló bolygók jelentéseinek leírásait csak rá kell ültetni a jelentésértelmezéssel a sajátotokra.

És ha még a fényszögeket is kimásoljátok, és egybe vetitek a saját „EKL” táblázatszerinti jelzésekkel, valamint a körön kívül található jelekkel, akkor még azt is meg tudjátok nézni, hogy, éppen amelyik jegyben jár az a bolygó, amelyik a Ti képletetekben érintett valamelyik jegyre, házra, és az éppen mit hozz nektek. Ha zöld azok a jók a piros jellel jelzett sugárzások már nem annyira jók. Amennyiben tudjátok, hogy azok ott be fognak majd kapcsolni minden olyan fényszögeket, amelyek a horoszkópban a születéskor adottak voltak, akkor tudtok róla és lehet tenni érte, hogy azok a hatások is jók legyenek rátok nézve.

Egyébként a fényszögek a bolygók - jegyek összefüggéseiben az alábbiak szerint számítandók:

90° negyed fény = Qvadrát= diszharmonikus, három jeggyel odébb.

120° harmad fény = Trigon= harmonikus, négy jeggyel odébb.

60° hatod fény = sextil= harmonikus két jeggyel odébb, mind két irányban.

30° fél-hatod fény= semisextil a jegytől számítva a két szomszédos jegybe esik

45° 30°-től mért 15-15° =Egzakt megfelel a közepes 90°. Nak.

150° öt jegy – fényben áll a = quincunx. Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Belső jellemi nehézségeket kell általa megoldani. Önbizalom hiányra is utaló fényszög.

180° szembenállás oppozíció= diszharmonikus, hat jeggyel odébb szemben.

Az égitestek= bolygók, szinte tükrözik felénk, az energia megnyilvánulási formáit.

Sorrendben: Nap, Merkúr, Vénusz, Föld és a Föld körül keringő HOLD és a Mars gyors bolygók.

Majd ezután következnek a „Lassú bolygók”: Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó.

Azt, hogy a bolygók éppen mostanában hol-melyik jegyben haladnak, azt is a fórumon mindig közlöm csak a legközelebbi feltöltéseknek, kell utána olvasni.

Jelenleg a mai állás szerint:

Napot ismerjük, mert minden nap felkel, és gyönyörű pompájával lenyugszik, jelenleg a Bika jegyben halad 05.21-ig.

Éjjel, de néha még nappal is, láthatjuk a Hold fázisainak a képét különösen a szép teliholdat, amely éppen ma van. Ne feledkezettek meg ma a HOLD GONDOLAT TEREMTŐ jelentőségéről sem.

Egyébként ma a Hold még a Skorpió jegyet szeli át. Amint tudjuk a HOLD 2-3 naponként vált jegyet.

Holnaptól 7.-8- án, már a Nyilas jegyben halad tovább és így tovább a 12. állatövjegyen sorban.

Jó, ha követjük a gyors mozgású Merkúrt is, a hírvivőt, a kommunikációért felelős bolygót, az intelligencia jelölőjét. Az észbeli képességeinket, a logikus gondolkodását fejleszti.

Jelenleg a Kos 27°’ fokán jár és átlép majd a Bika jegybe, hogy ott is eltöltsön KB. 1. hónapot. Most együttállásban van az Uránusszal. Az Uránusz hatása, hirtelen kiszámíthatatlan változást idézhet elő, egyben az Uránusz a Merkúr bolygó felsőbb fokú megjelenése.

De ne hagyjam ki a csodálatos Vénuszt sem, amely esthajnalcsillagnak is hívják, mivel fénylő csillagként, mindig látjuk az éjjeli égbolton. VÉNUSZ elsőleges értelmében túlnyomóan „jótékony” az asztrológiai hagyomány szerint a „Fortuna minor” a kis szerencse” bolygója. Változó időket általában 4-6 heteket tölt el egy-egy jegyben.

Jelenleg: az Ikrek jegy 22°49’ fokán jár. És a Merkúrral nagyon jó fényszögben halad.

Vagy gondoljunk csak a Marsra, a Háború Istenére vörös homokját idéző képével Mars erőt, energiát, kölcsönöz, és tettekre inspirál mindenkit, de főleg a Kos szülötteket, amely jegynek az ura is a Mars.

Azonban hatással van még a Skorpiókra is, mivel a jegy egyik uralkodója a magasabb oktávjával, a Plútóval együtt. A Mars most a SZŰZ jegyben 6°45’ fokon halad éppen, mert áprilisban „Retográd” állásba ment és ismét megmozgatta azoknak az életét, akiknek a képletében a Mars éppen 3° fok környéken állt. Egészen Július hó első dekádjának a végéig a Szűzjegyben mozog, és Július első dekádjának a végén lép át az Oroszlán jegybe.

Vegyük most sorra a „Lassú bolygókat” is, ezek közül a sorrendben az első: A gyönyörű és jóságos jó- tevő planéta, a Jupiter a Jupiter= „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygója, amely még az igazság érzetet és a törvény iránti tiszteletet is, képviseli a képletben. A Jupiter is most a 21°48’ fokon halad a BIKA jegyben, és Június utolsó dekádjának ez első napjaiban lép majd át az Ikrek jegybe, ahol szintén átlagosan egy évet tölt majd el.

Aztán képzeljük magunk elé a szép Szaturnusz sors bolygót, a „rossz fiút”szép gyűrűjével együtt, aki keményen megleckéztet bennünket, mindig, amikor át-át halad a Napjegyünkön és az Aszcendens jegyünkön is. Jelenleg még Mérlegjegyben halad. Mivel sokszor végez „Retográd” hátráló mozgást, ezért többször is érintheti azt a pontot, amely a születési „Radix” képletünkben van. Ekkor pedig a feladat megoldásra utaló hatását a legjobban érezhetjük. Jelenleg egy nagyon jó fényszög állásban található a Vénusszal a szerem bolygójával, így mindenkinek hozhat egy kicsike jót is az életében.

Aztán majd október első dekádjának a végénél már belelép a Skorpió jegybe, ahol 2. és fél éven keresztül hátra - előre lépései során a jegyben adja a feladatokat.

Egyébként a Szaturnusznak a Napkörüli haladási ciklus ideje 29. év és 167. nap. Ennyi idő alatt ér el ismételten a születési”Radix” horoszkóp szerinti Önmagához. Ez a Szaturnusz első ciklusa, amikor is jelentős változásokat hoz be általában az emberek életébe. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, a bizony ekkor menthetetlenül el fog jönni. A Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg, - mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon, ha mérlegre tesszük az addig eltelt időben, hogy esetleg mit nem tettünk jól és élet tervet készítünk a következő ciklusokra.

NEPTUNUSZ is „Lassú bolygó” 164. év 280 nap alatt kerüli meg a Napot. A Neptunusz látképe olyan, mint a tenger, a csüggedés és az újkor kezdetét hozza magával, és felsőbb fokú oktávja a Vénusznak.

A Neptunusz ez év február második dekádjában lépett át a Vízöntő jegyből a Halak jegybe.

Jelenleg: 2°56” fokon jár a Halak jegyben, ahol nagyon jól érzi magát, mert egyben a Halak jegy ura is.

Sokáig fog itt tartózkodni, mert egy-egy jegyben átlagosan 14. éveket tartózkodik.

A „Radix” születési képletben az illúzió bolygójának is tekinthetjük, mert olykor a szépet láttatja velünk, és sokszor ködösít. Alapszinten az élvezeti mérgek, a rejtélyek, és titkok káros és ártóbefolyások jelölője is lehet, azonban a Tranzit fényszögek hatásai modifikálhatják a hatások bekövetkeztét.

És végül a „Szuper”energia, „SZUPER EGÓ” jelzés értékű Plútóról sem szabad elfeledkeznünk. PLÚTÓ mely a MARSNAK a magasabb oktávja igen lassú bolygó 249 év alatt kerüli meg a pályáját, és változó időket tölt el egy-egy jegyben.

Általában 15. év a legkevesebb, amit egy jegyben tartózkodhat. - a szellemi „Szuper”energia, „SZUPER EGÓ” jelzés értékű, hogy milyen irányban van az egyén kiélezve. Plútó= kettősjellegű. Tüzes és vizes jellegű a gyökeres átalakulást is jelzi. Pláne most, hogy a PLÚTÓ már 2008-tól egészen 2025-ig a BAK jegyben fog haladni. Plútó az átalakulást előidéző erejénél fogva előreviheti, de hátráltathatja is az ügyeket, főleg kollektív szempontjából. Ugyan is, a Plútó a tömegek bolygója is.

Jelenleg a Plútó a Bak jegy 9°22’ fokán jár és a Marssal jól fényszöget, alkot.

815. júliusi (válaszként erre: 813. - Ilcsi Mama)
2012. máj. 6. 07:53
Köszönöm szépen drága, most olvastam az üzenetedet!Csak tudod, én nekem a horoszkópkör kínaiul van:))
814. aazsuzs
2012. máj. 5. 21:07
Kedves Ilcsi Mama, nagyon boldog anyák napját Neked!
813. Ilcsi Mama (válaszként erre: 812. - Júliusi)
2012. máj. 5. 19:05

Köszönöm a jó kívánságokat nektek.

Kedves"Júliusi" Válaszoltam e-maialen a kérédsedre. Nálad nézd meg a képletedben, hogy csupa zöld "szextil" van a Plútó fényszög kapcsolatokban, ez pedig azt jelenti, hogy szabad akarattal mindent a magad javára fordíthatsz.

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook