Akik vendéglátásban dolgoznak (beszélgetés)
Mi két vendéglátóhelyet üzemeltetünk. Lehet, hogy mi hülyék vagyunk, vagy nagyon beszariak, de minden alkalmazottunk be van jelentve. Borravalót mindenki megkapja, viszont, ha azt vesszük észre, hogy valamelyik így vagy úgy csal azonnal repül. Meggazdagodni bizonyára soha nem fogunk, de megélünk belőle. Az egyik kocsma több mint 40 éve üzemel. Réges régen minden este telt ház volt, szólt az élő cigányzene. Sokszor eljátszunk a gondolattal hogy kibővítjük, próbálunk valamit, de amikor az újonnan feltett kicsempézett wc-be letörik a mosdókagylót, a még ottmaradt cementet lefolyóba öntik és beleköt stb. elmegy az embernek a kedve mindentől.
Arról nem is beszélve, hogy a napi forgalmak semmivel sem magasabbak mint a 10 évvel ezelőtti, de a bérterhek, a különféle jogdíjak, az áruk beszerzési árai megsokszorozódtak.
A másik felháborító, az a rengeteg jogtalan dolog, amit rádvernek, amikor elkezdesz dolgozni.
Az emberek többsége nem is tudja ará vonatkozó jogszabályokat. Én kénytelen voltam utánajárni és mondhatom nagyon meglepődtem. A magyar munkaügyi jogszabályok nagyrészben a munkavállalót védik! A vállalkozók pedig 90 %-ban magasról tojnak erre.
Nem is gondolnád....
Az meg most nagyon elharapódzott, hogy úgy beszélnek a főnökök a dolgozókkal, mintha a seggükből rángatták volna ki őket!
Szóval nagyon gáz a helyzet....bár gondolom ez más szakmákra is igaz!
Sokan kellenénk ahhoz. Tudod, egy fecske nem csinál nyarat!!
De pénz nélkül csak álmodozhat az ember!!
Akarhatod te jól végezni a munkádat, ha az a főnököd zsebét nem gazdagítja. Ha meg neki nem az az érdeke, hogy te vérbeli, klassz vendéglátós legyél, akkor mindegy mit csinálsz!
Ja és napi 16-18 órákat lehúzni minimálbérért, borravaló, túlórapénz nélkül, sőt még tőled vonnak le mindenféle vélt és valós hiányokat.....erre mondom, hogy felhigult a szakma, mert igazi szakember ilyen helyen nem marad meg!!
Tudom....ezért is tetszik.
Az elitet felesleges is, azok úgysem maradnak itthon!
Amit küldtem, a French Laundry, nyerte eddig a legtöbb Michelin csillagot. Ez tényleg egy francia mosoda volt, már maga az épület...nekem állatira tetszik, bár én kajákban inkább a régi vonulatot csinálnám....ez a minimál-gasztro....ez nekem nem jön be. Bár én imádok enni!! :-DDD
Én feljelentettema z utolsó munkáltatómat!
Az a baj, hogy tudják, senki nem lép ellenük. Hát én igen!!!!
én egy cukiban dolgozom. Egy hónapban 90ezret kapok kézhez! Heti 6nap 8órában elméletben. De gyakorlatban, ha délutános vagyok, akkor 11helyett van, hogy hajnal 2-3kor zárunk. A túlórát nem fízetik és a borravaló sem a mienk! Sajnos mivel nincs más állás így nem ugrálhatok, pdig szívessen ott hagynám ezt a munkahelyet! Eleinte szerettem csinálni addig míg egy délutános héten nem jött össze 16óra túlóra, amit fízetés nélkül csinálok/kell végeznem. Van úgy hogy a főnök be jön, csak nehogy azt mondjam a vendégeknek, hogy sajnos már záróra nincs kiszolgálás. A boltban csak a pultban 3kamera van egy a konyha folyóson is és egy a vendégtérre néz. Ja és a teraszi kamerát el is felejtettem.
Szóval szar helyzetben dolgozom. Egy csomó jogtalanság van és sajnos nem jelenthetem fel a munkaadómat. Ja és azt nem is mondtam, úgy vagyunk bejelntve, hogy 2-10i és reggel 6-2ig. És a fönök azt hireszteli, hogy mienk a borra való
Rajta vagyok!!
Mennyi most az ötös? Bele fogunk férni??? :-DD
DE az hogy meg tudja tölteni az éttermet!!! :-DDD
vagy inkább :-(((((
tényleg szörnyű és nagyon a kiutat sem látom....illetve igen: lottó!
A pénzt viszont nem az hajhássza, aki effektív dolgozik, hanem a tulaj, aki nem is ért hozzá......ráadásul örülhetek ha kifizet. Itt vidéken, volt, hogy 5 vállalkozóból 3 nem fizetett ki!!! Gusztustalan az egész.
Arról ne is beszéljünk, hogy nekünk forgott a gyomrunk attól, ahogyan a vendégeket át kellett volna verni. Egyszerűen megalázó!!
Jó reggelt.
Én amikor Pesten éltem, egy szintén egy négy*-os szállodában dolgoztam. Igaz, akkor a háttérben. Az ott akkor még jó volt. Ma már nem az!
A 80-as évek elején, volt egy kicsi ételbárunk a Belvárosban, na az tényleg a vendégekről szólt.....én ott tanultam meg a szakmát igazán! Mindent csináltam, a mosogatástól a felszolgálásom keresztül az üzletvezetésig.
Imádták a vendégek és imádtunk ott dolgozni....régi szép idők!!!
Csakis élőzenével! És semmi "szimpatizátor"!
Vállalom a konyhát és az éttermet.
Segítesz lottózni?
oké...enyém a panzió rész, ha lehet és a rendezvényszervezés...esetleg még a vendégkör kialakításában is segítek...az étterem és a konyha a tiéd!!!
Tuti hely lenne! :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Van élő zene is! :DDDDDDDDDDDDDDDD
Jössz oda dolgozni????
Álmodozzunk róla!!
Nyitott tan panzió, konyha és étterem résszel...igazi régi sörkertes feeling...jaj...micsoda álom lenne! :DDDDDDDDDDDDD
Csináld meg!
És akkor most sírva vigadunk???
Szeretnék nyerni a lottón, komolyan mondom. Csinálnék egy sulit...olyan kicsit régimódit!
További ajánlott fórumok:
- Akik nem dolgoznak és mégis megélnek
- Vannak itt olyan nők, akik nem dolgoznak, csak a párjuk?
- Akik nem a szokásos munkarendben dolgoznak, mikor kapják kézhez a munkabeosztásukat?
- Mi a véleményük az auchanról azoknak, akik ott dolgoznak
- Akik a Providentnél dolgoznak
- Jelenleg kik a legjobb nőgyógyászok Szegeden, akik lelkiismeretesen dolgoznak?