Akik utálják az anyjukat! (beszélgetés)
Bocsi , de elnem tudom kepzelni hogy tud egy ujdonsult anyuka depresszios lenni ? !
Mikor mind a 2-keze tele van dologgal ,ejjel,nappal amikor megerkezik az uj vilagpolgar :)
Nem hinnem hogy , akad olyan ember,gyerek aki ne elt volna meg kevesbe jo dolgokat a gyerekkoraban ! Szinte mindenhol vannak,voltak igazsagtalan buntetesek,felnem foghato kivetelezesek stb....
Vegsösoron a legjobb szulö is követ el hibat , nem ?
Nem , rosszul ertetted amit irtam ,en az anyukamat csodalom , mert fantasztikus ember ! De nem a peldakepem :)
Hogy milyen anyukak leszunk mi nök azt a donor spermajaval/magjaval kapjuk :)
Az első mondatoddal egyetértek.
Arra valóban nincs szükség, hogy "összerugdossanak" bennünket. Én arra gondoltam, hogy rengeteg gyermek él át lelkileg megterhelő gyermekkort, és azt kell megtanulnia, hogy felnőttként a negatív élményeket hogyan tudja a maga fejlődésére fordítani.
Szerintem ilyen élményeket követően többet lehet tanulni, mintha az ember csupa jó dolgot él át kezdetektől fogva.
Én például sosem értettem meg, hogyan tud egy nő eldobni egy gyermeket, akit ő szült. Miután kezdtem kilábalni a szülés utáni depresszióból, megértettem, hogyan juthat el egy nő ehhez a döntéshez.
Ehhez át kellett élnem nekem is a legsötétebb gondolatokat, érzéseket, hogy ez a tapasztalat megvilágítson előttem egy sokak számára érthetetlennek tűnő és szomorú tettet.
Bocsáss meg a gondolatomért, de neked sem lehetett könnyű, hiszen mint írod, édesanyád a példaképed, és egy példaképet sosem tudsz "túlszárnyalni".
De erre nincs is szükség, hiszen ettől még legalább olyan jó anya lehetsz te is, mint ő. :-)
Nem , nem felejt az ember ,csak amikor a megbocsajtas bekövetkezik valamilyen kataszrofalis emlek utan es a megbekelt lelkedben elöveszed ujra azt a "bizonyos!" kepet es szembenezel vele ,jobbrol,balrol minden oldalrol az mar többe NEM zavar,NEM bant , NEM hoz ki a sodrodbol Teged !
Szemelyessen en soha nem voltam/vagyok arrol meggyözödve hogy a "fejlödesunkhöz!" muszaly az hogy ,lelkileg,testileg összerugdossanak bennunket , azert hogy udvözulhessunk ! Epp ugy mint ahogy , soha nem hittem 1-bosszuallo,sanyargato Istenben sem !
Az az , ugynevezett tökeletes csalad a szeretö anyaval , csodalatos apaval nagyon ritka ! Mindenhol akadnak problemak , legfökeppen a harc a szeretetert az elsösegert !A gyerekek harcolnak a szulök 1-es szamu,kiveteles szereteteert , a szulök sem kulönbek , a lelki ,erzelmi zsarolas allando :)
Nekem szemelyessen pl rendkivuli , fantasztikus edesanyam van , amilyen en csak szeretnek,szerettem volna lenni ! De nem hinnem hogy jutalmazna , ha minden apro gondommal rohangasznek hozza ! Ha valami gondom van azt megoldom,elintezem es nem terhelem vele a csaladom tagjait ! Ez talan nevelesi kerdes , vagy a veleszuletett buszkeseg , hatarozottsag stb... ?
Talán nem is kell felejteni :-)
Hiszen a fejlődésünkhöz a negatív élmények is hozzásegítenek, ha engedjük. :-)
Jó anya - pocsék anya?
Érdekes tapasztalat, hogy "jó" anyának is lehet "rossz" gyereke, és fordítva.
Sokat töprengek :-) rajta, mi lehet az oka, hogy valaki, aki lélektépő gyermekkort él át, felnőttként átértékeli a dolgokat, és jó szülő lesz, a másik oldal pedig, hogy valaki, akinek szerető szülei voltak, félrecsúszik az életútján.
Talán kimarad egy mozaikdarabka a tisztánlátáshoz?
Milyen a JÓ anya?
Olyan ,mint a mesékben .Kedves aranyos,megértő szerető,támogató,és boldog,mert büszke a gyerekére,segítőkész,a lakás patyolat tiszta,a konyhában mindig sül,fő valami.....stb....stb....
Szép szerep,de nem hiszem ,hogy bárki ,valamelyik nő is meg tudna felelni ennek.
Anyák vannak,ilyenek-olyanok-amolyanok,kinek aki jut,el kell fogadni,még ha néha nagyon nehéz is.
Ott a kulcsszó: Mint egy jó anya!
De akinek nem adatott meg, az megelégszik a saját családjával.
Szerencses ember vagy , mert igy kevesen beszelnek !
Es igazad is van , mert senki nem tudja ugy szeretni a gyermeket mint egy jo anya.
Őszintén sajnálom azokat,akiknek ilyen anya jutott,hogy gyűlöletet vált ki belőlük...
ha belegondolok,hogy mit is jelent az ember életében az ANYA...könyörgöm,ő a kezdete mindennek!!!már nem vagyok gyerek,de mai napig anyu az első,akihez fordulok,akár jó,akár rossz dolog ér.
ha már a saját anyám sem szeretne,akkor ki???????
Egy csomó mindent megtanul az ember az évek során,tapasztalat hegyek tornyosulnak mögötte,már lát is ,nem csak néz,összefüggéseiben láthatja a múltját,az érzéseit,cselekedeteit,de bármilyen bölcsességeket tudhat magáénak,önmagából és az emlékeiből soha nem fog tudni kifordulni.
De hidd el,ezekre a "lezártfióknyitogatások"-ra is szükség van .
Talán mert maradt ott egy szörnyűséges pók,aki csak épp 1 mm(de,erre csak akkor jön rá az ember ,ha szembenéz avval a 8 szemével),vagy egy aőró porszemnek tűnő mázsás kődarab....
Ki tudja,a lényeg,hogy azokban a pillanatokban vagy a legerősebb,és legbátrabb .
A helyzet az hogy , nem tudsz a gyulölettel egyutt elni , mert ez a teny lepten , nyomon zavar ! / legalabb is en , nem tudok,soha nem tudtam!/
Igen , megbocsajtani , tullepni...... de , mindehhez sok,sok idö szugseges.
Az ugyebar mas kerdes , hogy az ember NEM felejt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Kismamák, akiknek a bankszámlájukra utalják a Gyed-et! 3.-án kellett volna megérkeznie és még ma sem jött meg. Nektek is késik?
- HA április 9-én pénteken utalják a nyugdíjat, azt szombaton már fel lehet venni?