Akaratgyenge vagyok (beszélgetés)
Én örökre letettem. Egyik napról a másikra.
Ez meg hogy lehet, ha az ember akar valamit, mindent megtesz hogy elérje célját. Ez a normális.
Pár hónapra le lehet tenni, nekem is sikerült már többször is, de valamiért mindig újra és újra szívja az ember, pedig tényleg drága sz… az egész!
Én is az vagyok, csak a kajával. Egyik sem jobb a másiknál....
Vagy egy jó kis érszűkület, ha hajlamos rá, és akkor egy-két végtagja bánja. Na jó, nem mondok példákat!
Semmi köze a cigarettázásnak a problémákhoz. Attól nem leszel nyugodtabb, max. elhitetted magaddal. Sőt folyamatosan mérgezed magad, talán még stresszesebb és betegebb is leszel. Én még a füstjét is utálom, pedig próbáltam. Soha nem ment hosszútávon. Inkább az agyadat kattintsd át.
Semmivel sem érzem jobban magam hogy abbahagytam. Nálam a pénz dominált és vol egy szerencsés "vonulat" ami okán könnyebb volt abbahagyni mint tettem volna korábban, vagy mint másnak
Úgy-úgy, van az a motiváló erő :D
Ha lesz elég motivációd, le tudod tenni. Csak ki kell találni pl. mennyire ragaszkodsz az egészségedhez. Számba venni mennyivel jobban éreznéd magad cigi nélkül, esetleg kiszámolod évente mennyibe kerül és elborzadnál, mert rögtön sorolódna a fejedben mi mindenre tudnád költeni az összeget ami hasznosabb vagy szórakoztatóbb. Igény szerint.
Tudod, én is így csináltam, és hozzá jött egy napon ez is: "Anyuci! Olyan büdös a puszid!" Ez feltette az i-re a pontot.
Főnököm azonnal leszokott, amikor megmutatták a coronaria ereit szívkatéterezés közben. Pedig láncdohányos volt.
Még nem sokkolt semmi olyan, amitől egy életre elmenjen a kedved a cigitől. Amikor a férjemet anno szembesítettem vel, hogy a hétre nincs kenyér a csomagba, de ne aggódjon, mert van cigi, kezdett gondolkodni, aztán döntött, inkább eszik! Ma már a füst is zavarja.
Férjem 26 év után egyik napról a másikra nem vett cigit, és kínálást sem fogadott el. Azt nem tudom, hogy akkor mit érzett, de mindig mondja, ki lehet bírni.
Evészet annyiban tér el, hogy ugye enni muszáj. Azt nem lehet elhagyni, örök sakkozás a csábítással.
Nem vagy egyedül...!
Nekem még nagy súlyproblémáim is vannak...!
Az erős dohányos ismerőseim úgy hagyták abba, hogy megérintette őket a halál szele így vagy úgy.
Kórház után már nem cigiztek.
Nem várok erre, de nekem sem megy az elhagyás.
Ne ostorozd magad,ideges leszel aztán mégúgy sem megy.
Próbáld először csak csökkenteni,,illetve ne csak próbáld:)
nem is konnyu leszokni a cigirol lattam ferjemen.eros akaratero kell!ami sokaknak nem megy!
én még fiatalka vagyok, szeretem a Marlboro füstjét a reggeli kávémhoz, mondtam is az asszonynak, hogy ez az egyetlen örömöm az életben..-)
Gyakorlat teszi a mestert.
Hát nézd, én rutinos leszokó vagyok, már vagy háromszor sikeresen leszoktam.😅
Egyrészt ne szidd magad, a cigaretta addiktív, biológiai függőséget okoz, tehát nem pusztán az akaraton múlik a dolog. Ha pusztán az akarata tánaszkodnál, akkor iszonyú erős érveidnek kell kenni ellene.
Másrészt nehéz időszakban még nehezebb a leszokás, mert hatásos stresszoldóként funkcionál.
Viszont ne add fel, sokkal egészségesebb nélküle!
Sok sikert kívánok!
Ugyanez csak testsúlycsökkentés a téma. Képtelen vagyok fogyni 126 kg-ról. Amúgy szép ember lennék...
"Nagy dohányosként le akarom tenni a bagót" című fórumban írtam erről, 14-es pont. Keresd meg, ott van a javaslatom, használd. Sok sikert!
Ne görcsölj ezen, mert annál nehezebben fog menni!
Ha nem most, majd leteszed máskor.
Én vagy ötször leszoktam róla. Az utolsó akkor volt, amikor olyan fájdalmat okozott a leszívott cigifüst, mintha kést vágtak volna a hörgőmbe. Ha nem fájt volna most is szívnám.
Most ha dohányzó közelébe kerülök csorog a nyálam, annyira jó emlék. Sajna...
Van vagy 35-40 éve, h egyet sem szivtam. Még az az is zavar, ha szagolnom kell, mert valaki bagózik.
Ha közelebb lennél, sejhajon billentenélek.
Én akkor loptam Apukámtól, amikor két Forint volt egy csomaggal,a Munkás. Három a Kosshut. Sőőőőőt, sodortam is a sajátomat.
Nem sikerült letennem a cigit, sajnos annyi bajom van mostanában hogy nem megy. Rettentően haragszok magamra emiatt. Nincs kellő kitartásom, egy akarat gyenge szánalom vagyok :(
További ajánlott fórumok: