Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Agresszív fiú kisiskolások - verik a kislányokat fórum

Agresszív fiú kisiskolások - verik a kislányokat (beszélgetés)

1 2 3 4
33. Évi anyuka (válaszként erre: 22. - E31f48b5f6)
2011. szept. 23. 19:53
Igen, a tanító néni is ezt mondta, mikor tegnap beszéltem vele, nagyon biztatott, hogy minden rendben van! Meg kell szoknia az új helyzetet, és ehhez idő kell.
32. Évi anyuka (válaszként erre: 18. - 518e60a7e6)
2011. szept. 23. 19:52

Ki kérte, hogy érezz szánalmat?

Te hajtogatod egyfolytában, hogy gondoljak bele, milyen érzés lehet, stb. Én egyetlen szóval nem mondtam, hogy szimpatizálj a verekedős gyerekekkel!

Ezt írod: "talán egyszer majd te is megérzed..." Vigyázz, mert az átok visszaszáll :))

És miért is lesz az jó nekem?

Vádoltalak én téged valamiért? Bántottalak én téged?

Miért estél nekem az első pillanattól, ahogy itt megjelentem?

Én annyit írtam le az elején, hogy amint érzékeltem, hogy gond van, azonnal léptem. És most is dolgozom rajta. Olyannyira, hogy a fiam tegnap kapott az egész napos viselkedéséért és munkájáért egy nagy piros pontot a tájékoztatójába, olyan példamutatóan viselkedett és szorgalmasan dolgozott!

Lehet valamit mégis jó, csinálok? ...

De ezt döntsd el Te, végülis, Te nagyon jól tudod ki vagyok, és marha jól is ismersz, hogyan nevelem a gyerekemet, stb.

2 mondat után véleményt tudsz mondani bárkiről. Hmmm...

31. Évi anyuka (válaszként erre: 17. - 518e60a7e6)
2011. szept. 23. 19:45
Akkor biztosan szar anya vagyok, köszönöm. Biztos neked van igazad, hogy valamit nem csinálok jól.
2011. szept. 23. 16:38
Én még jól emlékszem az általános iskolából, az egyik verekedős kisfiúra aki azért ütött mert a cuki muki jó kislányok állandóan a kövérsége miatt csúfolták. Szóval ez nem annyira fekete-fehér, nem biztos, hogy midig a megvert fél az áldozat.
2011. szept. 23. 16:21
nálunk is volt hasonló gyerek... egy fiú a párhuzamos osztályomból szinte az első naptól kezdve félelemben tartotta az osztályát, verekedett a fiúkkal, ordibált a lányokkal. Negyedik osztály után végre-valahára elvitték (vagy elküldték?) tőlünk, addigra már az egész alsó tagozat tőle rettegett. A héten láttam, hogy felcsöngetett a haverjához és azt mondta: "Gyere le, van nálam egy doboz cigi!" ezek után el lehet képzelni, hogy mi lett volna a város egyik legerősebb sulijából, ha marad...
28. rékuc97 (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 16:11
nem lehet, hogy azért csinálja, mert féltékeny az öccsére, és így vezeti le a haragját? csak feltételezés, mert én is féltékeny voltam és ma is veszekszünk minden apróságon, pedig már 9 éves az öcsém
27. 518e60a7e6 (válaszként erre: 20. - 5181a192ee)
2011. szept. 23. 15:41
Ezzel én is csak egyet tudok érteni. Kell a szakember egy ilyen gyermeknek.
2011. szept. 23. 15:40

Vajon miért alakul ki egy gyermekben az, hogy direkt bántson másokat??? Miért érzi magát attól erősnek, ha egy gyengébbet bánthat? Mert ugye ez gyávaság valójában. Vagy az otthoni frusztrációját vezeti így le.

A lényeg, hogy semmiféle bántalmazást nem szabad tolerálni.

25. 518e60a7e6 (válaszként erre: 15. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 15:33
Ezt az atyai pofont szó szerint érted? Mert ha ezt látja/tapasztalja otthon... egy gyermek általában azt csinálja, amit otthon lát. Megfigyeli a környezetét, amiben él, s ez alapján cselekszik.
24. 518e60a7e6 (válaszként erre: 21. - E31f48b5f6)
2011. szept. 23. 15:28
S halló, én arról beszéltem a legelején, ha vetted a fáradságot és elolvastad, hogy néhány fiú (aki már az oviban is így viselkedett a kislányokkal) most, első osztályba kerülve még agresszívabban bántja (ok nélkül megüti, megdobja, meglöki) őket. A csúfolódás, kötekedés még hagyján, bár az meg szóbeli bántás, de inkább csak az lenne, mint az előbbi. SEMMIFÉLE AGRESSZIÓ NEM TOLERÁLHATÓ! Főleg, hogy gyerekekről van szó. Mi lesz később?
23. 518e60a7e6 (válaszként erre: 21. - E31f48b5f6)
2011. szept. 23. 15:25

Visszaolvastál egyáltalán??? Az elejére?

Komolyan, még védjük is az agresszív gyerekeket?

Karatéra azért írattam be a lányom, hogy önvédelmet tanuljon. Természetesen jó, ha a többi részét is megtanulja hozzá.

A másik része meg: mégis mit kellene mondanom neki? Hagyd magad kislányom, a kisfiú majd kinövi, vagy nem. De te csak hagyd magad, hogy verjen, lökdössön, bántson. NE NEVETTESD MÁR KI MAGAD faház. Ne mondd nekem, HOGY NYUGODTAN NÉZNÉD/VAGY HAGYNÁD, HA VERNÉK A GYEREKED?!?

22. e31f48b5f6 (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 15:16
Lehet, hogy azért verekszik mert nem tudja kifejezni magát. Kisebb korban is a beszédfejlődésben elmaradt gyerkőcöknél előjöhet ez a probléma, lehet, hogy tényleg erről van szó. És különben is 2 hét után azért én nem vonnék le messzemenő következtetéseket, lehet hogy belerázódik ebbe az új helyzetbe és később nem lesz semmi probléma.
21. e31f48b5f6 (válaszként erre: 19. - 518e60a7e6)
2011. szept. 23. 15:11
Hallo, itt gyerekekről beszélünk! Amíg ilyen gyűlölettel állsz a kérdéshez és más gyerekéhez - akinek sejtésem szerint nagyobb problémája lehet mint a te tündi bündi kislánykádnak - hát addig ne várj megfelelő megoldást. Ez a karate dolog meg egyenesen nevetséges. Agresszióval felelsz az agresszióra? Azért járjon karatéra, hogy önfegyelmet kitartást stb. tanuljon, mint általában a sportoktól, ne azért, hogy megvédje magát.
20. 5181a192ee (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 14:49
Teljes mertekben eggyet ertek veled Es lehet a Pszichológus kitud szedni valamit belole miert csinalja ezt Lehet egy idegennek jobban megnyilik a fiad :)
19. 518e60a7e6 (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 14:25

S még valami, te most a "könnyebbik" oldalon vagy, hiszen a te gyereked adja, a többi meg elszenvedi... ne legyél rá olyan büszke, hogy jól neveled. Nehogy már még a bántalmazó gyerek szülője sértődjön meg, jó vicc. Gondolj csak bele a másik kisgyermek helyzetébe.

Vagy abba, hogy esetleg úgy megüti, vagy meglöki a gyereked, hogy maradandó sérülést szenved a másik gyerek... hogy veszed a lelkedre???

18. 518e60a7e6 (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 14:21

Amiket én leírtam az előzőekben, elsősorban az én lányomat szándékosan bántó fiúra gondoltam. Ha nem inged, ne vedd magadra! S ne kapd fel a vizet, mert nyilván nem a bántalmazó gyerekek iránt fogok szánalmat érezni, hanem a bántalmazottak iránt.

Talán egyszer majd te is megérzed, hogy milyen érzés, ha ütik-verik-csúfolják a semmiért a gyermekedet, mert eljön az az idő, amikor találkozik egy nála erősebbel, kíváncsi leszek, akkor mit fogsz érezni???

2011. szept. 23. 14:18
Mi köze a diplomának ehhez? Én is diplomás vagyok. Az érintett fiú szülei nem. S akkor mi van? Nem mindegy egy gyermek háttere, de ha már felhoztad, tényleg fontos, hogy hogy neveled. Valamit mégsem cisnálhatsz olyan jól, hiába vagy büszke rá, ha még mindig ott tartasz, hogy a te fiacskád igenis szántszándékkal bánt más gyerekeket.
16. 518e60a7e6 (válaszként erre: 17. - Évi anyuka)
2011. szept. 23. 14:17
Hogy jön ide, hogy te diplomás vagy, meg hogy az én lányomnak is van hibája, bla, bla... Isten az égben! Amiről írtam ez nem egy átlagos probléma. Persze, hogy van a lányomnak is hibája, de még véletlenül sem ütne meg más gyermeket szándékosan! Akkor sem ha szorong. Akkor sem, ha mondom, hogy ne hagyja magát, üssön vissza.
15. Évi anyuka (válaszként erre: 14. - 518e60a7e6)
2011. szept. 21. 08:44

Meg van büntetve, hidd el. Játékmegvonással, stb.

Erélyesen fellépni?... Megkapta érte az atyai pofont is, nehogy azt hidd, hogy megdicsérem érte, ha bánt valakit.

Nem véletlenül fordulok szakemberhez, hiszen én már mindent DE TÉNYLEG MINDEN TŐLEM TELHETŐT MEGTETTEM.

Ha megfeszülök se tudom mi a megoldás, ezért viszem pszichológushoz.

És hidd el azt is, belegondoltam, hogy rossz lehet, ha minden nap ok nélkül ütik a lányodat. De nem mondom rá azt, hogy jól van, hát nincs mit tenni. Ne vegyél légy szíves egy kalap alá azokkal a felelőtlen szülőkkel, akik szó nélkül aláírják az intőt a tájékoztatóban, aztán megvonják a vállukat. Próbálok és akarok tenni az ügy érdekében. De nem megy egyik napról a másikra, ezt Te is beláthatod.

14. 518e60a7e6 (válaszként erre: 8. - Évi anyuka)
2011. szept. 20. 17:04

Hát, mit mondjak erre? Oviban is ilyen volt már? Szerintem erélyesen kell fellépni az ilyen antiszociális viselkedésű gyerekek ellen, hiszen szánt szándékkal bántják a társaikat. Ezen most nem azt értem, hogy veréssel, de pl. olyan büntetéssel, hogy megvonod tőle a kedvenc tevékenységét, vagy mit tudom én mit. A szakember is nagyon jó ötlet.

Olvastam, hogy az agresszió genetikailag is kódolt egy-egy emberben. Mindenesetre hagyni/ráhagyni nem szabad, hogy csinálja, mert gondold csak bele magad a bántalmazott kisgyermekek helyzetébe, ill. a szüleikébe. Te mit éreznél, ha a te csemetédet ütlegelnék nap mint nap ok nélkül???

13. 518e60a7e6 (válaszként erre: 7. - Genlips)
2011. szept. 20. 16:59
Lehet, hogy ezeket a gyerekeket otthon verik, nem tudom, csak sejtem - és ezt továbbadják az óvodában, iskolában. Persze ez a kislányoknak nem mentség.
12. 518e60a7e6 (válaszként erre: 6. - 07c4794583)
2011. szept. 20. 16:57
Dejó is lenne! .)
11. 518e60a7e6 (válaszként erre: 5. - Marcipan1)
2011. szept. 20. 16:56
Elhiszem neked. Ha minden kötél szakad, én is hasonlóképpen döntenék.
10. 518e60a7e6 (válaszként erre: 4. - 6f4ed91892)
2011. szept. 20. 16:52

A legszívesebben a szüleinek adná vissza az ember lánya ugye, de abból feljelentés lenne...

... azt viszont már várom, hogy a lányom tényleg tökön rúgja őket :)

9. 518e60a7e6 (válaszként erre: 3. - 02db590b2c)
2011. szept. 20. 16:50

Azt hiszem, ezzel minden anya így van, aki szereti a gyermekét. Mármint hogy úgy érzi, a szívét tépik ki, ha bántják a kislányát/kisfiát.

Amit írtál, én is úgy gondolom, tehát, ha egy kisgyermek agresszív a társaival, akkor otthonról hozza, otthon látja, tehát nagy mértékben a szülők tehetnek róla. Nekik kell megnevelni!

Sajna nem tudom átkéretni egy másik osztályba, mert itt csak egy első osztályos van :) de ha hiszed, ha nem, egy közeli kisvárosi iskolára már gondoltam, ami szomorú, hogy az első héten már eszembe jutott. Viszont nem akarom innen kiiratni, mert maga az iskola jó, csak ez a 3 agresszív gyerek ne lenne! - nem normális, hogy ezeket egyáltalán engedték tovább, hiszen látszik rajtuk, hogy nem iskolaérettek, aki így viselkedik, az nem az (leszögezem, a verseket is úgy mondják, mint valami nyápic nyulak...). S még valami: sajnos ilyen gyerekek bárhol bármikor lehetnek a mai világban .( ezért is döntöttem úgy, hogy első körben beiratom a lányom karatéra. Nem azért hogy mit tudom én milyen öves legyen, hanem azért, hogy meg tudja magát védeni.

Most így hirtelen annyi a fejlemény, hogy tesileg két napja nem bántotta a lányom ez a gyerek (mióta személyesen beszéltünk az anyjával, a tanító nénivel), de kötekszik és továbbra is szavakkal ver, tehát csúfolódik a lányokkal.

Én mondtam a kislányomnak, hogy ezzel ne törődjön, nézzen át rajta, ne is álljon vele/velük szóba. Ez van most.

8. Évi anyuka (válaszként erre: 1. - 518e60a7e6)
2011. szept. 20. 09:55

Szia!

Át tudom érezni a problémádat, de sajnos én a másik oldalion állok :(

Az én fiam is verekszik az iskolában... Igaz lányokat nem bánt, csak fiúkat.

Bár ennyire nem durva a helyzet, mint ahogy leírtad. Valami szorongás, valami feszültség van benne, amit nem tud elmondani. Nincs hozzá szókincse sztem, hogy elmondja mit érez.

Nagyon vártuk mi is az iskolát, aggódtam, hogyan fogja kezdeni.

És sajnos első héten pénteken (az volt ugye a második nap) délután szólt a tanító néni, hogy a fiam verekszik. Akármerre megy megüt valakit. Látják rajta hogy szorong. Én is látom. :(

Rákövetkező héten odajött hozzám egy roma szülő, hogy a kisfia egész hétvégén rettegett, alig mert hétfőn eljönni a suliba, mert az én fiam veri őt.

Én nagyon szégyenlem magam, hogy nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Minden nap leülök a kisfiammal, magyarázom neki, hogyan illik az iskolában viselkedni. Már lyukat beszélek a hasába. Iskolából jövet menet magyarázok neki, evés közben, fürdés alatt, elalvás előtt, szóval folyamatosan.

Felhívtam egy pszichológust is, jövő hétfőre kaptunk időpontot. Először nekem kell menni a férjemmel, majd a második órára (ami ki tudja mikor lesz, mert nagyon tele van a pszichológus, ezt az időpontot is nagy nehezen könyörögtem ki tőle) megy a fiúnk.

Tanító nénik partnerek, és mondták, hogy ne aggódjak. Néhány gyerek úgy vezeti le a feszültséget, mikor iskolába megy, hogy sír a sarokban, a másik bepisil, a harmadik meg verekszik.

Nagyon rossz ez így, és én akarok tenni ez ügyben. Nem dugom homokba a fejemet, látom, hogy valami baj van, ezért is kértem szakember segítségét. Nem szégyen ez sztem, erre vannak a pszichológusok. Én hiába kérdezem a kisfiamat miért csinálja, nem mondja el. Vagy nem TUDJA elmondani. Addig míg oda eljutunk megteszem amit tudok. Beszélgetek vele minden nap.

Tanár vagyok. Lemondtam az összes magánórámat, úgy gondolom többet ér ha a fiammal vagyok, mint az a pénz, amit a privát nyelvóráimmal keresnék. Igaz a pszichológus nem lesz olcsó, de valahogy kinyögjük. Valamit valamiért.

Most ott tartunk, hogy pénteken tudtam beszélni a napközissel, és biztatott, hogy a kisfiam változott. Ennek nagyon örültem, ezek szerint volt eredménye a fáradozásaimnak. De még messze az alagút vége.

Tanító néni szeriont járassam sportra. Mindig is járt, oviban is. Most heti 2x focira megy, 2x aikidora.

Egymás után van a két edzés, meg még ugye van a suliban 3x tesi óra is, mégse tudom lenyomni este 10 előtt aludni mert nem fáradt!!! Pedig reggel 6-kor ébresztő van nálunk.

Javasolták a tanítók, hogy legyen testvére mert az jót tesz a szocializációs készségének. Hát mondtam hogy van egy öccse, két és fél éves. Erre azt mondták, hogy az egykékre jellemező tulajdonságokat mutatja :( Most akkor mit tegyek?

Most itt tartok.

Tegnap fiam állítása szerint nem csinált rosszat, fekete pontot, beírást nem találtam. Remélem igazat mondott. (mert múlt héten is ezt mondta, aztán nem így volt)

Sajnos a napközissel csak pénteken tudok találkozni, mert akkor végzek hamarabb. Ő 4-kor elmegy, én meg 4-ig dolgozom. Reggel meg a délelőttös fél 8 után jön, nekem meg fél8-kor kezdődik a munkaidő.

Úgyhogy pénteken tudom meg mi volt a héten... :(

7. genlips (válaszként erre: 6. - 07c4794583)
2011. szept. 20. 09:31
egy igazi apai nagytenyeres pofon sokat tud változtatni, de nem mindenkinek elég nagy a keze ehhez
2011. szept. 20. 08:18
Apám a régi szép időkben lement, és eltángálta az egész lakótelep összes kölkét terrorizáló, ütlegelő mészáros testvérpárt. Mindkettőt. 10 perc múlva az apjuk csöngetett :D apám azzal nyitott ajtót, hogy ő is kaphat, ha nagyon akar. Hát mit ne mondjak, megoldódott a probléma, féltek tőlünk utána, mint a tűztől :D
2011. szept. 20. 08:18

Szia

én két évig küzdöttem ezzel a problémával: végigjártuk az összes lehetséges kezelési utat: beszéd verekedős gyerek szüleivel, gyerekkel többször nyugodtan, kedvese, aztán sokadszorra már nem annyira kedvesen, beszéd osztályfőnökkel, igazgatóval, többször, stb. A verekedős, agresszív gyerekeket küldték Nev. tanácsadóba, stb, de maradtak az osztályban végül. Másodikban még mindig úgy jött haza az én kisfiam MINDEN NAP!, hogy verekedés volt....:)Már kezdte ő is felvenni a " visszaütök, verekedek, hogy megvédjem magam " stílust. Akkor meguntam, és elvittem abból az iskolából. Életem legjobb döntése volt. Új iskolájában NINCS agresszív verekedés, nincs terrorizálás, JÓL érzi ott magát. Kicsit féltem a váltástól, de két év türelmi idő, azt hiszem elég volt. Nem akartam mégvárni, hogy valami komolyabb testi sértés történjen, hogy a gyermeki neveletlenség, agresszió kikamasz korban valmi komolyabba csapjon át.... Jól döntöttem!

2011. szept. 20. 08:14

Sajnos tul szepen szoltatk a tanaroknak, meg a szulonek is...

Nem tudsz mit csinalni, vagy elkuldod a tanarokat melegebb eghajlatra, hogy nem figyelnek a gyerekekre, vagy tenyleg majd megtanul karatezni a lanyod es megtudja vedeni magat...

Mas megoldas nagyon nincs, mert a hulye szulo nem kepes megnevelni a gyereket akkor nincs mit tenni, foleg, hogy meg batrabb lesz, hogy nem kap semmit erte..., meg plusszba meg kap a gyerek, hogy arulkodott, vagy nem tudom...

Majd jol tokonrugja a lanyod a hulyegyereket, aztan leszall rola..., figyeld meg akkor majd ott lesznek a tanarok, meg lesz into.:D

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook