A terhesség jelei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A terhesség jelei
30-as!
tudom, hogy mindenkinek vannak problémái. Egyetértek veled, a baj összekovácsolt minket. Egyébként a halvány csík az jó előjel.
Szurkolok neked!!!!!!!!!
Szia emily!
A kérdéseket 30-as hoz tettem fel!! Bocsi. Egyébként köszi, de nem panaszkodom, hanem megosztom mindenkivel a helyzetet és a folyamatot, hátha valakinek valami hasznára válik belőle. Nálunk a háttérben sok más dolog is folyik, amiről nem szeretnék írni. Nagyon szeretjük egymást, de ezek a problémák megoldásában egyikünknek sincsenek tapasztalatai. Én úgy gondolom, hogy amíg nem változtat a hozzáállásán és a felfogásán nem is fog összejönni a baba. Egyedül kevés vagyok hozzá. Nem elég a szex és a hajtogatás miszerint kisbabát akarok tőled. Tenni is kell érte valamit. Nem baj, mostmár olyan orvoshoz kerültem aki nem hagyja abba a dolgot. Ő természetgyógyász is és most így próbál segíteni a fizikai okok kiszűrése mellett.
Hogy te mindenbe beleszólsz!!! :-DDDDD (Azért van a fórum, nehogy máá bocsánatot kérj! :-D )
Amúgy ezt akartam kérdezni én is... :-)
szia!
Tesztet csináltál már? Ez is a terhesség egyik lehetséges jele? Egyéb jelek?
Köszi jól esik, de majd megoldódik. Próbálok beszélni vele.
Sziasztok!!
ADri!! Nagyon sajnálom, ami Veled történt!! A férjem azzéé egy fokkal jobb, ő bejött a rendelőig!!Na de fel a fejjel!!Férfiakkal csak a baj van!!Én is úgy szerettem volna, ha tegnap úgy odabújik hozzám, de neki fontosabb volt atv-zés!!
Mensi még nincs, de olyan fura érzésem van, mintha meg akarna jönni, de mégse!!
sziasztok lányok!
Szóval tegnap történtek jó és rossz dolgok is. Kezdem az elejétől.
Már az odafele úton nagyon összevesztem a férjemmel. azt mondta, hogy nekem egy orvos sem jó és most minek kell menni máshoz. De ő elvisz őt nem érdekli ha mindenhéten mással vizsgáltatom magam. Ő nem beteg és nem megy orvoshoz kivizsgálásra. EGyébként majd ha két év múlva sem lesz baba akkor kell vizsgálatokra járni szerinte.
Na mindegy. A dokihoz hiába kértem nem jött be. MOndtam neki olyan mintha csak taxi sofőr lenne.
Az orvos azt mondta, hogy a closti bezavarta a peteérésemet és a ciklusomat. Hála istennek cisztát és fizikai rendellenességet manuális vizsgálattal nem látott. Hétfőn uh. a héten vérvizsgálat.Szóval egy - két hónapig ne is számítsak rá hogy terhes leszek. Szerinte a múlt hónapban legalább 2-3 peteérésem volt. Valószínűleg most is van. És együtt kellene lenni a párommal. Szóval vizsgálatok tömkelege.Hát igen és nem voltunk együtt, mert ő egy idióta. Igazad van szurgo. a férfiak képtelenek felfogni, hogy mit jelent egy hónap. Nekünk egy egész évet nekik csak 1-2 nap.Lelkileg kicsit padlón vagyok, és hiába mondom hogy nem érdekel és nem foglalkozok nap-mint nap a témával. Nem tudom elfogadni a dolgokat. Ha partnerlenne a férjem könyebb lenne. De a jövő héten együtt kell mennünk hozzá, mert azt mondta hogy előbb a fejekben kell rendet tenni. A dokim egyébként fitoterapeuta is. Szóval bizakodó vagyok, de elkeseredett is hiszen azt hittem hogy szegeden profik vannak és nem gondoltam hogy ez a gyógyszer így bekavar. 30-as nálad mi a helyzet? Mensi?
Puszi mindenkinek!
Szurgo!!
Tényleg így van, ahogy írtad!!
Nagyon sajnálom ami történt!! Én is azt tartottam jó megoldásnak, ha felkeres 1 orvost Adri!! Már minden bizonnyal többet tud!! Várjuk holnap a poziutív hírekkel!!
Adri! Ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak a többiek. Engem sem érdekelt amikor abbahagytam a gyógyszert, azonnal elmentem. Kiderültek a problémák, amelyek kezelése nélkül próbálkozhattam volna évekig. Hormonproblémáim régóta voltak, tudtam, hogy nem lesz egyszerű, ezért nem izgatott, hogy "illik" kivárni a fél/egy évet. 33 éves vagyok, mire várjak? A kezelések/vizsgálatok folyamányaként spontán terhes lettem 2 hónap után, igaz elvesztettem a babámat. Szóval szerintem mérd a hődet, hogy tisztában legyél a ciklusoddal és ne hallgass azokra, akik nem állnak melletted.
A pasik már ilyenek, sajnos én sem tudom teljes egészében megbeszélni a fájdalmamat a párommal, bár fejlődőképes :). A mensi napját mindig nagyon rosszul élem meg, meg azt is, ha nem tudunk együtt lenni amikor kellene, ezt ő úgy látja, hogy majd a következő hónapban, de nem érzi át, milyen hosszú is egy következő hónap. Én nem adom fel,lesz babánk, az biztos.
Sziaszotok!
Én is szurkolok mindenkinek, Adri neked a dokihoz, 30-as, pedig, hogy ne legyen menzi!
Na meg a többieknek is!
Sziasztok!
Szorítok ám én is Adri és ne add fel! :)
30-as a reggeli hőm.ma 36,6 :(
Szia Nina!
Jól esik amit írsz. Létezik ilyen? Nem is gondoltam volna hogy még az ötödik héten is lehet negatív. Nem baj két óra múlva megtudom, hogy mi a helyzet. Holnap reggel megfogom írni nektek mit mondott az orvos.
Puszi
Oké lányok!
Meggyőztetek!!! Nem adom fel!! Tudom, hogy este nem váltom meg a világot és nem derülnek ki végzetes dolgok. Csak tudjátok mindenki ezt sugallja belém. Nincs lelki támogatás. A férjem mindig azt mondja csak én számítok neki és nem érdekli a gyerek, majd csak ha egyszer megszületik. Nem tudom mit szóltok hozzá, de a kezdődő ciklusunk minden napját és a vizsgálatokat osszuk meg egymással ( hőmérőzés, vér-vizelet vizsgálat....) és ezekkel a tapasztalatokkal és infokkal segítsük egymást. Mindezek mellett szerintem mindenkinek jól jön egy kis lelki segítség is. Látjátok nekem is jót tettetek!!!!!
Köszönöm szépen.
Adri!
Ne csináld ezt, azért biztos nem ilyen súlyos a helyzet! Holnapra okosabb leszel, és reméljük szebb nap virrad!
Adrikám!
Nagyon neki vagy keseredve és ez nem jó!!!!
Nem így kell nekiállni a kérdéshez, de tényleg!
Az orvos pedig este nem fog ilyen végzetes diagnózist felállítani egyetlen komolyabb vizsgálat nélkül!
Nem rettegned kell, hanem örülnöd az élet szépségeinek!!!!
Fel a fejjel!
Szia Martyr!
Gratulálok!
Rengeteg hasonló esetről hallottam, az egyik bartánőm is most lett terhes a múlt hónapban, úgy, hogy előtte kezdett egy új munkahelyen nem is foglalkozott a baba gondolatával, és tessék itt az eredménye!
Lányok nagyon aranyosak vagytok!!!
Köszönöm a sok jó tanácsot. A mai vizsgálat után talán kicsit okosabb leszek. Az az igazság, hogy nagyon félek attól, hogy olyat mond az orvos, hogy véglegesen meddő vagyok. Rettegek attól, hogy emiatt a férjem elhagy ( ő 5 évvel fiatalabb, mint én). Lehet hogy buta vagyok és kinevettek. Sok mindent nem értek. Nem tudom miért nem jön meg ha a teszt negatív. Mensi előtti tüneteim nincsenek. Érdekes...
Ez a hőmérőzés érdekes. azt hiszem a kíváncsiság kedvéért kipróbálom. Majd ha végre megjön, akkor elkezdem. Mostmár azért imádkozom, hogy megjöjjön, mert akkor semmi problémám nem lett ( azt jelenti szereintem . A lelekem legmélyén örülnék neki, ha az orvos azt mondaná tévedett a teszt és kismama vagyok. Mindenesetre este orvos. a többit majd utána eldöntöm. Az embernek jól esik, hogy "idegen" emberek segítenek neki. Az én anyám inkább annak szurkol, hogy ne is legyen. Azt mondja vegyem tudomásul, hogy meddő vagyok. Az anyósom pedig nem érti minek megyek estére orvoshoz. Szerinte fölösleges. EGyszercsak majd megjön. a sórgornőm 10 év próbálkozás után sem megy orvoshoz, akkor én mit akarok 8 hónap után........
Szerintem, ha elkezde mérni a hődet, akkor abból ez simán ki fog derülni.
Vannak olyan nők (köztük én is) akiknek egy-egy hónapban nem félidőben, hanem mindig máskor van a peteérésük. Nekem volt amikor mensi közben volt. Úgyhogy simán előfordulhat... A barátnőm a ciklusa ötödik napján lett terhes a második fiával!
Nem mindenki működik a nagykönyv szerint:)))
Tehát simán elképzelhető!
A másik: pszicésem az ember nagyon könnyen tudja produkálni a terhességi tüneteket. Az agyunk még azt is el tudja érni, hogy ne jöjjön meg a mensink...Ilyenek vagyunk, mi nők!
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ne stresszeld magad ennyire (tudom, most azt mondo, hogy könnyen beszélek, de én megjártam ezt a poklot decemberben). Ha neked megvoltak az orvosi vizsgálataid és minden okés, akkor hidd el nincs semmi baj, csak a görcsö akarás!
Ez pedig nem tesz jó sem neked, sem a kapcsoltatoknak.
Egyébként a páromnak vettem L-carnitint, csak simán azt mondtam, hogy vitamin, meg, hogy milyen jótékony hatása van, azóta minden este szépen beveszi:))) Hátha nálatok is beválna:)))
Bocsi, hogy beleszólok - ebbe is. Ha jól számolom, már egy hete meg kellett volna jönnie?
Nem értem, este mi fog történni, hogy megtudod, mi a helyzet?
Adri!
Fel a fejjel, ne légy elkeseredve, biztosan sikerül majd, csak nyugodj meg!
Egy év sikertelenség után fordultam a nőgyógyászomhoz, aki az elsőhöz is hozzásegített. Újból kellett volna járni peteérés vizsgálatra, de akkor úgy éreztem, azt mondtam, hogy nem érdekel, nem megyek... Lesz, ahogy lesz. Az én férjem sem akart menni vizsgálatra. Rá három hónapra pedig teljesen önerőnkből sikerült teherbe esnem.
Tudom, könnyű azt mondani, hogy ne gondolj rá, mert az ember fejében mindig ott motoszkál. Próbálj lazítani! Ne add fel!
Néhány gondolat a hőmérőzésről!
Általában a hagyományos hőmérőt javasolja minden doki, csak és kizárólag hüvelyben, popsiban és szájban mért közvetlen ébredés utáni hőmérséklet a jó. Legalább előtte 3 óra alvá szükséges, ha lehet, akkor betakarózva. Nem szabad kiszállni az ágyból mérés előtt és nagyon fontos, hogy mindennap ugyan abban az időben történjen. Csak így ad valós, megbízható eredményt.
A ciklus elős felében a hő 3-4 tizedfokkal alacsonyabb, ovulációkor emelkedi, majd a tüszőrepedés napján leesik, aztán a ciklus második felében megmarad az emelkedés egészen a mensi napjáig, a napján vagy közvetlen előtte 1-2 nappal leesik, ha fent marad, akkor sikerült a beágyazódás és lehet előkapni a teszteket.
A gyógyszerek Closti, Utro emelik vmennyire hőt, ezzel számolni kell, illetve a hüvelyi mérés is mindig magasabb, mint a szájban mért, de egyben a legmegbízhatóbb is.
A ciklus első napján kell kezdeni a mérést.
Reméelm segítettem egy kicsit!
Szia KOmoki!
Köszönöm a jó tanácsot, de a férjem semmi ilyesmire nem vehető rá. Őszinte leszek én már nem akarom erőltetni a dolgot. Az idegiem pattanásig feszültek és nem tudok rendesen koncentrálni.Tudom mások sokkal régebb óta próbálkoznak és mégsem adják fel. Én legyek az intő példa számotokra. Érdekes, mert negatív teszt ellenére terhességi tüneteim vannak. Szerinted elképzelhető, hogy a héten volt peteérésem és tüszőrepedésem? Utolsó mensi júl 29. Mi a véleményed? Este megtudom mi a helyzet és holnap reggel megírom.