A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
:-(((
Nem baj, a következő hónap a tiéd lesz! :-))
értem!
konkrét értéket tudsz esetleg?
(bár most már a hőm is lezuhant, szal 10000%, h nincs baba:( :))
Szia Csillag!
A HCG elviekben segíti a prgeszteron további termelődését a terhesség alatt a 12. hétig. Aztán ugye a méhlepény veszi át a sárgtest termelését. Idézek:
"A hCG mennyisége ugyan a 10. terhességi hétig folyamatosan emelkedik, de a sárgatest által termelt progeszteron mennyisége a 8-10. hét között stagnál, majd csökken is. Akkor kezd el újra emelkedni, amikor a placenta teljesen átveszi a progeszterontermelés feladatát. "
semmi baj...a progit amúgy továbbra sem értem.
"Progeszteron (P4): A ciklus elsô felében emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínûsége csökken. A ciklus 2. felében a progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszôbôl kiszabadul a petesejt, sárgatestté alakul, és progeszteront kezd termelni. Félidôben az ösztrogénnel együtt létrehozzák a méhnyálkahártya változását, amely megfoganó terhesség esetén a beágyazódáshoz szükséges. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.
Normálértékek:
a ciklus elsô felében < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
terhesség esetén az elso harmadban 35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l"
nekem ugye 14,4 ng/l volt, ami ezek szt vagy simán a ciklus 2. felében lévő normális érték, de akár terhesség is lehetne...
(na de ez csak elmélet persze. azért érdekes...)
:( Sajna ehhez nem értek. Olvastam amúgy és már írtam volna valamit, de nekem ez olyan kínai :S
Mindenesetre szorítok!!!
Holnap biztos jön egy hozzáértő :)
igen, negatív.
a vérvétel eredményhez nem tudsz esetleg hozzászólni vmit? ez a progi érték izgat...
Köszönöm szépen!
Te hogy vagy? A vérzésed milyen? Csináltál tesztet?
Talán mert hónaljba mértem digitálissal :)
Nézted a mai sztárfotót? :-)))
én úgy tudom, ennyire hosszan nem jó, ha kétcsíkos az ovu teszted (bár az nem egyenlő a pozival, az csak akkor van, ha legalább olyan erős a csík, mint a kontroll).
de ha ma van tojásfehérje folyásod, akkor sztem ma lehet pé-d...
Sziasztok,
11-e óta ovu tesztelek, akkor volt egy halovány csíkom. Aztán 16. óta pozi ovu tesztjeim vannak. Amit ma csináltam az is pozi.
Ma reggel óta pedig, bő vizes folyásom, szintelen, szagtalan. Valakinek volt hasonló tünete? Nekem nem szokott vizes folyásom lenni, még mensi előtt sem.
Nem tudom feltenni a hőgörbém :(
Itt a link.
A babóm jól van, mindene megvan és makk egészséges.
Feltettem a 4D-s képeket :-)))
nnna. megvan a vérvétel eredményem!
24. napi vérvétel (16. napon volt PÉ):
(zárójelben a novemberi, 21-23. napi vérvétel eredményei)
TSH: 1,998 mIU/L (1,02, a mértékegységet sajnos nem írtam fel anno)
FSH: 1,1 IU/L (2,91)
LH: 6,18 mIU/ml (5,77)
prolaktin: 428,3 mIU/l (310,11)
ösztradiol: 287,0 pg/ml (437 pmol/l, erre nem találtam átváltást...valaki??)
progeszteron: 14,4 ng/ml, azaz ha jól láttam az átváltási arányt, 45,8 nmol/L (16,4 volt!!!)
tesztoszteron: 1,83 nmol/l (2,03)
én szerintem: TSH necces, mindig 1 körül volt, nemtom, ez mennyire para.
az ösztrogén nő, ezzel nem tudok mit kezdeni...
de minden hormon a luteális fázisnál normális intervallumba esik, és a progim majdnem a háromszorosára nőtt!!:))) az jó, nem?
tényleg, 4 hetes terhességnél (azaz amennyi most lennék, ha nem véreznék) mennyi lenne a normál progiszint?
Este felteszem a görbém :)
Most megyük szűrésre. Izgulok.
Naah látod! Minden okés odabent! :))))
A barátcserje is jó a progira. Én mensi előtt barnáztam mindig napokig. Meg olvastam, h milyen tünetei lehetnek a progi hiánynak. Hát sok hasonlót véltem felfedezni, így elkezdtem szedni. És a közérzetem már jobb volt két hét után. A szédüléseim csökkentek. Ha másra nem is, de ha ettől megszabadít, már megéri szedni :)
Kíváncsi vagyok az eredményre, majd gyere, meséld el!
Ma reggelre nekem leesett a hőm 36,2re, be is öltöztem. Kicsit görcsöltem reggel, de azóta csönd van odalent. Nem értem. Lehet, h a barátcserje miatt. Nem akarom elkiabálni :)
én D-vitamint szedek egyelőre a progihiányra. a barátcserje is arra van?
hormonvizsgálatokon voltam, ma derül ki a progiszintem.
az amúgy sajnos nem igaz, h amúgy minden oké...dec. végén volt műtétem endometriózis miatt, meg IR-es vagyok...de a petevezetőim és a méhem pl. tök jók:)
oké, ma este megpróbálom...persze nemtom, mennyire lesz jó az esti, na mindegy.
és költözésnél majd óvatos leszek azért, persze...
ciklus(pont)hu pl.
ha felteszed, majd muti, kíváncsi vagyok...
és te véreztél a nemvárt idején? mert én emiatt gondolom azt igazából, h nincs itt baba...
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?