A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást? (tudásbázis)
Ezt meg anno kuldte nekem egy kollegina..bemasolom neked:-)
Málnalevéltea
Szülés előtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?
A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.
A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő).Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.
az elejen 1 poharral...kb 300 ml...aztan emeltem lassan az adagot....max 1 literig.
Amugy igyad nyugodtan...van akinek bejott....en is remenykedtem....
Biztosan vannak, akik úgy érzik, hogy ez könnyítette meg a vajúdást. Én nem ezeknek a hölgyeknek a táborát gyarapítom...
Én 36. héttől napi rendszerességgel fogyasztottam a teát (2 dl-t), majd a 41. héten született meg a leánykám 15 órás vajúdás után.
nekem segitett!
3 b.nőm is igy szült ! nekik is bejött ;)
Azt hiszem varok addig en is.
Koszi szepen!
Szia Linda!
Nagyon szép Cezarine Aura pofija! :-)
Asszem, a teát a 36. héttől ajánlják Magyarországon.
Még nem vagy elkésve vele.
Minden jót!
Szerintetek legkorabban mikor lehet elkezdeni?
Latom van aki 32.hettol itta, Elmex pl. 2 nappal azutan szult hogy elkezdte, bar nem tudom ez hanyadik heten volt.
Tenyleg okozhat koraszulest, ha a veszely egyebkent is fennal valakinel?
Szia Krucifix!
A málnalevélteát orvosok is javasolják a szülés megkönnyítésére. Semmi baja nem lesz tőle a Babácskának. :-))
Szia!
Gondolom már sikeresen megszültél! Hogy vagy?
Én szombaton kezdtem el inni ezt a teát, és hétfőn hajnalban megszületett a gyermek. Attól függetlenül a vajúdást a mai napig nem felejtettem el.
Gratulálunk!
Jó egészséget!
Sziasztok!
37. hét+3 nap, ma kezdtem el inni. Az elsőnél nem ittam, és könnyen, gyorsan szültem. A másodiknál gondoltam kipróbálom, remélem, most is minden rendben lesz. Szerintem finom!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- 30 vagyok, és nagyon szeretnék babát. Eddig rendszeres volt a vérzésem de 1-jén késett és alig van valami. Lehet terhesség?
- Használhat a málnalevél tea és a homeopátiás bogyó szedése a szülés megkönnyítésére?